کتابشناسی توصیفی حضرت مهدی (عج)

امروزه اطلاع ‏رسانی از ضروریات و کارآمدترین امور مراکز آموزشی و پژوهشی است که نقش مهمی در امر تحقیقات دارد. این نوشتار نیز که یک کتابشناسی توصیفی است جستاری است در معرفی تازه ‏نشرها پیرامون حضرت امام مهدی (عج) که برای اولین بار در سال 1381 چاپ و نشر یافته است امید است مورد رضایت آن حضرت قرار گیرد، انشاء الله.
دوشنبه، 28 مرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کتابشناسی توصیفی حضرت مهدی (عج)
معرفی کتاب(4)
معرفی کتاب(4)

کتابشناسی توصیفی حضرت امام مهدی (عجل الله تعالی فر جه الشریف) – قسمت اول

کتاب های منتشر شده سال 1381 ه.ش

امروزه اطلاع‏رسانی از ضروریات و کارآمدترین امور مراکز آموزشی و پژوهشی است که نقش مهمی در امر تحقیقات دارد.
این نوشتار نیز که یک کتابشناسی توصیفی است جستاری است در معرفی تازه‏نشرها پیرامون حضرت امام مهدی(عج) که برای اولین بار در سال 1381 چاپ و نشر یافته است امید است مورد رضایت آن حضرت قرار گیرد. انشاء الله.
1. آنچه خوبان همه دارند تو تنها داری؛ عزت مهاجرانی، قم، عباد، 24 صفحه وزیری، شمیز.
کتاب حاضر اشاره به بررسی شباهت امام مهدی(عج) به انبیاء گذشته دارد که بیش از بیست و پنج پیامبر از پیامبران الهی را نام برده است.
2. آیتی از آسمان در ظهور امام زمان(عج)؛ نادر، فضلی، تهران: نیک معارف، 48 صفحه، رقعی (شمیز).
نویسنده در این مجموعه، داستان‏هایی از پیامبران در قرآن را ارائه می‏دهد که پیامبران نشانه‏های قدرت خدا را به مردم نشان می‏دادند و آنان نمی‏پذیرفتند. این داستان در قرآن برای دلداری پیامبر آمده است. وی با بهره‏گیری از آیات و روایات، به مسئله نابودی باطل و پیروزی حق می‏پردازد که به دست آیت بزرگ الهی، امام مهدی(عج) صورت خواهد گرفت؛ آیتی که در سوره شعراء، آیه 4، خداوند وعده آن را داده است. «اگر بخواهیم آیتی در آسمان بر آنها فرود می‏آوریم که در برابر آن آیت گردن‏ها، به فروتنی و تسلیم فرود آیند»، در پایان گزیده‏هایی از دعای ندبه ترجمه و تفسیر شده است.
3. آیا به یاد امام زمان(عج) هستید؟ محمدتقی صرفی، قم: محدث، 128 صفحه، رقعی (شمیز)
نویسنده با بهره‏گیری از کتب روایی و تاریخی، ضمن بیان زندگانی امام مهدی(عج) از ولادت تا امامت به شرح دوران غیبت صغرا می‏پردازد، سپس درباره غیبت کبرا بحث می‏کند و نام برخی از اشخاصی را که موفق به دیدن آن حضرت شده‏اند ذکر می‏کند و در ادامه عناوینی نظیر پیام‏هاو توقیعات آن حضرت، آیات نازل شده در شأن امام مهدی(عج)، القاب و کنیه‏های امام مهدی(عج)، وظایف شیعیان در دوران غیبت و علائم ظهور امام مهدی را شرح می‏دهد.
4. از ظهر تا ظهور؛ حسین ایرانی، ویراسته علی کرم جلالوند قم: نورالسجاد (علیه‏السلام)، 63 صفحه پالتویی (شمیز)
این اثر گفتاری است کوتاه در بررسی ارتباط قیام امام حسین (علیه‏السلام) و امام عصر (علیه‏السلام) با استناد به روایات شیعی، نویسنده معتقد است از ابتدا بین مظلوم و انتقام گیرنده وی، ارتباطی قوی بوده و در قرآن نیز بدان تصریح شده است و قطعا شهادت امام به عنوان مظلوم بزرگ تاریخ اسلام. بدون انتقام و منتقم مفهومی ندارد. وی در ادامه ارتباط شهادت امام حسین در ظهر عاشورا با قیام و ظهور امام عصر در آخرالزمان را با استناد به روایات ذکر و وی را به عنوان انتقام گیرنده خون امام معرفی کرده است. وی وجوه این ارتباط را ارتباط نزدیک خانوادگی دو امام، قیام هر دو با شمشیر، شعار یالثارات الحسین توسط یاران امام عصر(عج)، قیام از مکه و استقرار در کوفه، ظهور در روز عاشورا، اهداف یکسان هر دو امام و... ذکر کرده است.
5. استراتژی انتظار؛ اسماعیل، شفیعی سروستانی، جلد 1 و 2، تهران: موعود عصر، چاپ اول، 160 صفحه، رقعی (شمیر).
جلد اول، کتاب استراتژی انتظار در خود و با خود، روح مقاومت و تلاش برای رفتن و رسیدن و بالاخره ذکر نام بلند حضرت صاحب الزمان(عج) را دارا است. نظریه‏ای که گذار از غربزدگی را متذکر می‏شود.
جلد دوم، که در چهار فصل تنظیم شده است. فصل نخست به صورت خلاصه ناخدا بر ضرورت تدوین استراتژی و ملزومات آن است. فصل دوم در برگیرنده دوازده دلیل است و در فصل سوم همه مطالب منحصر به گفت‏وگو درباره جهت و حجیّت اهل بیت (علیهم‏السلام) و بالاخره امام عصر (علیه‏السلام) به عنوان حجت موجه شده است امری که قطب میانی و رکن رکین استراتژی مهدوی را می‏نمایاند.
6. امام مهدی دوازدهمین برج ولایت؛ اثبات وجود حضرت حجة بن الحسن العسکری(عج) از دیدگاه علمای بزرگ اهل سنت، محمد تقی گلی قم: دارالنشر. 160 ص، فارشی، رقعی (شمیز)
نویسنده در پاسخ به این پرسش که آیا اهل سنت اعتقادی به مهدی موعود دارند، به تألیف این کتاب پرداخته، وی با نگاهی به کتاب‏های اهل سنت، پس از بحث در میلاد حضرت ولی عصر از نظر شیعه و سنی، ویژگی‏های امام مهدی(عج) را از دیدگاه اهل سنت بررسی کرده و پس از بیان علائم ظهور از دیدگاه شیعه و سنی اخباری از ادیان غیر از اسلام، درباره ظهور حضرت و نیز غیب پیامبران گذشته ارائه داده است و احادیثی در اثبات امام مهدی (علیه‏السلام)، از رسول خدا و علی (علیه‏السلام) ارائه کرده است.
7. اعمال شعبانیه؛ محمدرضا فؤادیان، تهران: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، پالتویی(شمیز)
نویسنده کتاب را در سه بخش تدوین نموده. بخش اول فضیلت نیمه شعبان، بخش دوم اعمال شب نیمه شعبان، بخش سوم اعمال روز نیمه شعبان.
8. ارتباط معنوی با حضرت مهدی(عج)؛ حسین گنجی، قم، بقیة الله(عج)، 192 صفحه، وزیری، (شمیز)
نویسنده غیبت امام، امکان ملاقات در عصر غیبت و فایده‏های غائب بودن امام را آورده و در بخشی از کتاب حکایات و تشرفات برخی از علماء معاصر را آورده است. و در پایان علل عدم ارتباط ما با امام زمان(عج) را بررسی کرده است.
9. امید آخر کیه؟؛ م، حسنی؛ منصور، متقی، قم: یاران قائم(عج)، 12 ص، خشتی (شمیز).
کتاب حاضر داستانی است شیرین همراه با اشعار که برای کودکان تدوین شده است.
10. او گفت؛ سیدمحمد علوی، ویراسته سیدعلی رضوی، مشهد: پارسیران، 65 صفحه، رقعی (شمیز)
نوشتار حاضر مجموعه‏های شعر فارسی در مدایح و مراثی امام مهدی(عج) است.
11. بازگشت به زمین پس از ظهور؛ ابراهیم رحیمی بندرآبادی، ویراسته علی‏کرم جلالوند، قم: اسحار، 72 ص، پالتویی (شمیز)
نویسنده به موضوع رجعت و اثبات آن و سپس به مباحث امام مهدی(عج)، ظهور و نشانه‏های ظهور حضرت با استناد به احادیث پرداخته است.
12. بامداد بشریت؛ مجموعه‏ای از پرسش‏ها و پاسخ‏ها پیرامون امام زمان(عج)، محمدجواد مروّجی طبسی، ویراسته محمدرضا کرمانی، قم: بوستان کتاب، 167 صفحه، رقعی (شمیز)
نوشتار حاضر شامل 43 پرسش و پاسخ درباره امام مهدی(عج) و مسئله مهدویت است. این پرسش و پاسخ‏ها به ترتیب و مبانی اعتقاد به مهدویت، میلاد منجی بشریت، راز طول عمر، فلسفه غیبت، نشانه‏های ظهور، ویژگی‏های امام زمان، دولت جهانی مهدی(عج) ظهور و دشمنان امام زمان(عج) است. مطالب کتاب عمدتا بر محور روایات و احادیث منقول از پیامبر (صلّی‏اللّهُ‏علیه‏وآله‏وسلّم) و ائمه اهل بیت (علیهم‏السلام) سامان یافته است و جنبه نقلی دارد و جز در مواردی بسیار معدود و مختصر، از ارائه هر گونه تحلیلی خودداری شده است.
13. بررسی مقایسه‏ای بین حضرت مهدی (علیه‏السلام) و امام حسین (علیه‏السلام)؛ علی، کریمی، جهرمی، تبریز: ستاد بزرگداشت مراسم نیمه شعبان، مسجد آیت الله انگجی، 62 ص، رقعی (شمیز)
پژوهشی است درباره شباهت‏های امام مهدی(عج) با امام حسین (علیه‏السلام)و پیوند و ارتباط مادی و معنوی آن دو با یکدیگر از دیدگاه آیات و رویات، نویسنده در 17 فصل به 17 مورد از این ارتباط و پیوندها اشاره کرده و آنها را توضیح داده است.
14. با کاروان مهدی (علیه‏السلام)؛ علی کیالها، قزوین، اسلام، 167 ص، وزیری، (شمیر).
تلاش نویسنده در این کتاب در اثبات حق بودن مهدی(عج) و مسئله ظهور و آگاه کردن اقشار ملل به ویژه بی‏خبران و مغرضانی است که تصور می‏کنند جهان کنونی از ابتدا چنین بوده و همچنان با ظلم و بی‏عدالتی پیش‏رفته و به نابودی مطلق خواهد پیوست. در واقع این نوشتار با آوردن استدلالی علمی و متفن سعی در اثبات ظهور حضرت و تشکیل حکومتی جهانی و برقراری عدلی فراگیر و جهانی است.
15. بیا تا دعایش کنیم؛ حسن شادروان، قم، مرکز بین المللی نشر ایرا، 298 ص، جیبی، شمیر.
مجموعه‏های نفیس از ادعیّه وارده در مورد امام زمان (علیه‏السلام) بهمراه 14 نکته کلیدی برای عاشقان آن حضرت نویسنده فهرست مطالب به این ترتیب آمده است.
بخش اول: نمازهایی حضرت
بخش دوم: دعاها
بخش سوم: زیارات
بخش چهارم: استخاره و حرز

16. روایح المسک و العنبر؛ سیدیحیی، فاضل همدانی، با تصحیح صفر فلاحی، قم: زائر، 183 ص، رقعی (شمیز)
عنوان روی جلد: روائح المسک والعنبر فی اوصاف الامام القائم المنتظر، نشانه‏های قائم آل محمد (صلّی‏اللّهُ‏علیه‏وآله‏وسلّم)
17. روح بهار، امام زمان(عج) در آئینه دعا؛ بضمیمه بخش‏های از مناجات شعبانیه، منیره، زارعان، به کوشش مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما، قم: بوستان کتاب قم، 182 ص، فارسی، رقعی (شمیز)
چند متن ادبی در مدح امام مهدی(عج) است، نویسنده با بهره‏گیری از روایات و دعاهای وارد شده، با نثری ادبی در دو گفتار، وی پس از تشبیه امام زمان به روح بهار، در وصف شخصیّت امام زمان(عج) سخن گوید و پس از بیان آتش درونی حاصل از هجران، دوران وصل و ظهور را به توصیف می‏کشد. در گفتار دوم مناجات شعبانیه را زمزمه وصل عاشقان می‏نامد.
18. ره‏توشه مهدی یاوران؛ نویسندگان، تهران: بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج)، 288 ص، فارسی، رقعی (شمیز)
مجموعه‏ای است کوتاه از مباحث مهدویت که برای مبلغان دینی سامان یافته است. مجموعه درصدد است دستمایه‏هایی هر چند اندک را در این زمینه به مبلغان ارائه دهد.
همچنین مبانی اعتقادی مهدویت، مهدی(عج) در قرآن، اوصاف منتظران حقیقی، وظایف منتظران، زمینه‏های ظهور، اوصاف یاوران امام مهدی(عج) در ادعیه ماه رمضان، امام علی (علیه‏السلام) و امام مهدی (علیه‏السلام).
19. رهبر جاودان، زندگی امام زمان(عج)؛ جلد سیزدهم بحارالانوار: ترجمه، میرمحمد خامسی، تهران، زرینِ نگارستان کتاب، 616 ص، وزیری، گالینگور.
این کتاب ترجمه جلد سیزدهم کتاب بحارالانوار، حاوی گزارشی تفضیلی با محتوای تاریخی ـ حدیثی در زندگانی امام مهدی (علیه‏السلام) است.
اهم عناوین کتاب عبارتنداند. بررسی فرقه‏های انحرافی، مهدویت در اسلام، فرقه‏های صوفیّه شیعه و سنی، بهائیگری و منشأ پیدایش آن، سپس به زندگینامه حضرت و انتظار فرج و علایم ظهور با استناد به احادیث پرداخته است.
20. چهل سخن، برگزیده‏ای از سخنان حضرت مهدی(عج)؛ ویراسته عبدالحسین طالعی؛ گرد آمدی مهدی شیز ری، تهران: ریحان، 46 ص، رقعی (شمیز)
این اثر، ترجمه و شرح مختصر 40 نکته از کلمات گهربار حضرت ولی‏عصر(عج) است. این مجموعه با هدف برقراری انس و ارتباط بیشتر خوانندگان نسبت به آن امام گردآوری شده است.
21. امام مهدی، طول عمر؛ هادی حسین، نظارت و اشراف محمد حکیمی: ویراسته حمیدرضا نگهبان، مشهد، آستان قدس رضوی، رقعی (شمیز)
این نوشتار نگاهی گذرا به چگونگی طول عمر دارد و از نظرهای مختلف به آن می‏پردازد تا برخی تردیدها درباره طول عمر امام مهدی (علیه‏السلام) زدوده شود و اعتقاد به زنده بودن آن امام و ظهور ایشان در سپس زندگی طولانی تردیدناپذیر جلوه کند.
22. حدیث آرزومندی؛ شرحی بر دعای ندبه، علی کریمی جهرمی، قم: راسخون، 226 ص، فارسی، وزیری (شمیز)
شرحی روان و آسان بر دعای ندبه و بررسی فضایل و مقامات امام مهدی (علیه‏السلام) با استناد به احادیث است.
23. حضرت مهدی(عج) از ظهور تا پیروزی؛ سیدحسین تقوی، قم: اصفیاء، 432 ص، وزیری (شمیز)
پژوهشی است در شناخت هر چه بهتر و روشمندتر مسئله مهدویت و امام عصر(عج) و تجزیه مباحث مربوط به آن حضرت از شناسایی شخصیتی حضرت گرفته تا معنای غیبت و وظائف مؤمنان در آن دوران، نایبان و مرزهای نیابت، نشانه‏ها دور و نزدیک ظهور و زمینه‏های ضروری برای آن، روش‏ها و عملکرد حضرت پس از ظهور حکومت جهانی، مدعیان مهدویت و... را مورد بررسی قرار داده است.
24. پنجاه و نه درس زندگی از سیره عملی حضرت امام مهدی (علیه‏السلام)؛ حمیدرضا کفاش، تهران: عابد، 59 ص، رقعی (شمیز)
مجموعه‏ای است از احادیثی درباره امام مهدی(عج) و سیره عملی ایشان در پس از ظهور، گرد آورنده 59 حدیث از امامان معصوم (علیهم‏السلام) را از منابع روایی گوناگون در این باره گرد آورده است که ویژگی‏های امام مهدی و سیره عملی ایشان را بیان می‏کند.
25. آشتی با امام زمان(عج)؛ محمد شجاعی، تهران، محیی، 344 ص، رقعی (شمیز)
این کتاب در چهار بخش تدوین شده که به ترتیب از مباحث نظری شروع و به مباحث عملی و کاربردی و نیز مباحث روز خاتمه می‏یابد.
بخش اول: انسان، راه و راهنما
بخش دوم: غم‏نامه و آشتی
بخش سوم: امیدها و نویدها
بخش چهارم: وظایف الهی و مسلّم ما نسبت به امام زمان (علیه‏السلام)

26. جان جهان مهدی صاحب الزمان؛ محسن قائمی امیری، قم: صبح صادق، 111 ص، رقعی (شمیز)
مجموعه‏ای است از اشعار و سرودهای پیرامون حضرت مهدی (علیه‏السلام)
27. ویژگی‏های حضرت مهدی(عج)؛ شریف سائل، قم، عطر عترت، 100 ص، رقعی، شمیز
کتاب حاضر، نگاهی گذراست به کتاب (الخصائص المهدیه) آیت الله میرزا محمدباقر فقیه ایمانی، این کتاب چهل ویژگی از ویژگی‏های حضرت مهدی(عج) را مورد بررسی و تحقیق قرار داده است.
28. امام زمان(عج) سلام و شهداء؛ سالم جعفری، قم: محمد و آل محمد، 208 ص، رقعی، شمیز
کتاب حاضر در برگیرنده وصیت نامه شهدا، و سفارشات شهداء بر اهمیت شناخت حضرت مهدی(عج) و نجوای رزمندگان اسلام در جبهه‏ها با حضرت مهدی(عج)
29. از حسین تا مهدی(عج)؛ محمدرضا فوائدیان: تهران، بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (علیه‏السلام)، 52 ص، رقعی (شمیز)
این نوشتار می‏کوشد گوشه‏هایی از ارتباط و پیوست امام حسین (علیه‏السلام) و مهدی موعود(عج) را از منظرهای مختلف و در ابعاد گوناگون بررسی کند و فهرست‏وار آنها را در چهار بخش (همراه با قرآن، روایات و ادعیه و زیارات، تشرفات و یک خاتمه بر شمارد.
30. آفتاب در نگاه خورشید؛ مرتضی طاهری، کرج، عمد، 142 ص، فارسی، رقعی (شمیز)
کاوشی است در گفتارهای امام رضا (علیه‏السلام) درباره امام عصر (عج)، نویسنده با بهره‏گیری از روایات امام رضا (علیه‏السلام)، سعی در بازشناسی شخصیّت و مقام امام مهدی(عج) در نگاه امام هشتم دارد. شرایط دشوار عصر غیبت و وظایف شعیان در این عصر و بیان فلسفه انتظار و نوید به ظهور و پیروزی امام مهدی(عج)، از نگاه امام رضا (علیه‏السلام)، از دیگر مباحثی است که در این مجموعه آمده است.
31. آشنایی با حضرت مهدی(عج) در انتظار ظهور؛ گروه کتاب نشر گلستان کوثر، ویراستار، سیدجواد محمودی، تهران: گلستان کوثر، 64 ص، جیبی (شمیز)
کتاب حاضر به مباحثی چون جایگاه انتظار، تعیین وقت ظهور، مقام منتظران، آزمایش شیعیان در زمان غیبت، حفظ دین در زمان غیبت با استناد به احادیث پرداخته است.
32. امید منتظران مهدی (علیه‏السلام)؛ دعای ندبه از دیگاه معصومین (علیهم‏السلام)، مهدی مهدوی، قم، دانش هوشیار، چاپ اول، 3000 نسخه، 308 ص، رقعی، (شمیز)
این کتاب مجموعه‏ای گرانبها در شناخت و معرفت مفاهیم دعای ندبه با استفاده از سخنان گهربار و نورانی اهلبیت (علیهم‏السلام) گردآوری شده که در حقیقت شرحی روایتی، مختصر، و روان بر فرازهای ندبه می‏باشد.
33. شرحی بر دعای ندبه؛ محیی‏الدین العلوی الطالقانی، مصحح علی‏اکبر غفاری، تهران مؤسسه انتشارات امیرکبیر، 360 ص، وزیری (شمیز)
این کتاب قبلاً تحت عنوان «کشف العقدة: شرح دعای ندبه» بوسیله نشر صدوق در سال 1377 منتشر گردیده است.
مجموعه حاضر شرحی است بر دعای ندبه با بررسی سند این دعا و نقل سخنان بزرگان شیعه در مورد سند دعا که نویسنده محترم به خوبی بررسی کرده است.
34. مهدی طبیب طبیبان؛ معصوم نظری، قم، دارالنشر اسلام، 108 ص، رقعی (شمیز)
نوشتار حاضر بیان داستانی از کرامت‏های امام مهدی (علیه‏السلام) نسبت به شیعیان.
35. سیمای نورانی امام زمان(عج) در قرآن و نهج‏البلاغه؛ عباس کمساری، ویراسته الف توحیدی، قم، سماء، 135 ص، فارسی، رقعی (شمیز)
مجموعه مباحثی است درباره امام مهدی(عج) و ویژگی‏های ایشان، نویسنده در دو فصل به معرفی سیمای امام مهدی(عج) در قرآن و نهج‏البلاغه پرداخته است. وی آیات و پیش‏گوی‏هایی قرآن را که درباره امام مهدی(عج) تأویل شده، گرد آورده و با بهره‏گیری از منابع روایی، به تفسیر و توضیح آن پرداخته است. در بخش دوم، اخبار آخر زمان از نگاه امام علی (علیه‏السلام)، ویژگی‏های دولت کریمه، امکان تشرف به محضر امام در عصر غیبت، فلسفه غیبت، علائم ظهور و مسئله طول عمر را با محوریت نهج‏البلاغه و با بهره‏گیری از دیگر منابع روایی، مورد توجه قرار داده است.
36. سیمای مهدویت در قرآن؛ محمدجواد، مولوی‏نیا، قم: امام عصر(عج)، 200 ص، فارسی، رقعی (شمیز)
در پژوهش حاضر 75 آیه و ترجمه آن، با استناد به روایات شیعه، و مضامین و محتوای آن را توضیح و تفسیر کرده است. نویسنده از مجموع آیات مذکور تفسیر و توضیحات و مربوط، به این نتیجه رسیده است که ظهور مصلحی که حکومت الهی را در جهان تأسیس و خود مجری قوانین آن باشد. امری قطعی است، اما زمان وقوع آن منوط به آمادگی فکری و اجتماعی و فراهم شدن زمینه مساعد است.
37. سلام موعود؛ بیان توصیفی از زیارت ناحیه مقدسه، محمدرضا سنگری، قم، یاقوت، 80 ص، فارسی، رقعی (شمیز)
بیانی است توصیفی از زیارت ناحیه مقدسه که از زبان مبارک امام مهدی(عج) صادر شده است. این زیارت سوگنامه امام مهدی و مرثیه بلند آن بزرگوار بر مصایب و رنج‏های امام حسین (علیه‏السلام) در روز عاشورا است که در آن به توصیف لحظه‏های شهادت امام و غربت و مظلومیت اهل بیت (علیهم‏السلام) پرداخته شده است.
38. مجموعه مقالات؛ تهران، ناشر دبیرخانه دائمی اجلاس دو سالانه بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی(عج)، 462 ص، وزیری، شمیز
جلد اول این کتاب حاوی مقالات برگزیده است که در نقد و بررسی نظریه‏های نجات، تبیین مبانی مهدویت، جهت سومین اجلاس دو سالانه بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی(عج) نگاشته شده است:
بخش اول ادیان
ـ انقلاب جهانی امام مهدی(عج)، ابراهیم آوریچ ـ بوسنی هرزگوین ـ سارایوو
ـ حکومت مهدی در اندیشه‏ی سیاسی، سیدجعفر کشفی دارابی، سیدحجت کشفی، سوئد، استکهلم دنیای آرمانی ادیان: رنیان ارون رونگسای، تایلند، بانکوک
ـ سیمای مهدی: در صحاح سته، مهدی رستم‏نژاد
ـ غیبت امام زمان، علل و آثار آن از دیدگاه امیرالمؤمنین (علیه‏السلام)؛ میرصادق سیدنژاد
ـ المخلص فی سفراد شعیاء: معروف عبدالحمید
ـ المهدویة عند اهل‏البیت: علی اسلامی
ـ المهدی فی الکتاب و السنة موجزات: محمدهادی معرفت
ـ فلسفه و آثار غیبت در روایات: ابراهیم رمضانیان
ـ نجات در هند و سیم: ابراهیم رمضانیان
بخش دوم: مکاتب و دیدگاهها
ـ فرجام تاریخ در اندیشه معاصر: بهروز رشیدی
ـ مهدویت از دیدگاه استاد (شهید مرتضی مطهری: محترم شکریان)
39. زیارت ناحیه مقدسه؛ مقدمه زینت سیدمیرزایی، با ترجمه: مهدی الهی قمشه‏ای، قم به وثوق 63 ص، رقعی (شمیز)
این کتاب که با یک مقدمه شروع شده است و سپس زیارت ناحیه مقدسه که زیارت امامی محبوب از امامی شهید و مظلوم است آمده است.
40. زیارت ناحیه مقدسه، زیارت آل یاسین؛ مترجم: محمدجواد مولوی‏نیا، قم: امام عصر(عج) چاپ دوم، 76 ص جیبی (شمیز)
کتاب حاضر ترجمه آن روان و آسان از ناحیه مقدسه است که این زیارت از زبان حضرت ولی عصر(عج) مهدی موعود(عج) می‏باشد که در زیارت ابا عبدالله الحسین (علیه‏السلام) می‏باشد. همچنین اشاره‏ای به جزئیات واقعه عاشورا و اسارت اهل بیت رسول خدا (صلّی‏اللّهُ‏علیه‏وآله‏وسلّم) و مصائب و گرفتاریهای آنان می‏پردازد.
41. زندگانی حضرت امام مهدی(عج)؛ نویسندگان: جمعی از علمای لبنان، مترجم، حمیدرضا کفاش، تهران، عباد، 56 ص، رقعی (شمیز)
نگاهی است گذرا از زندگی‏نامه حضرت مهدی(عج) از تولد تا غیبت و بررسی دوران غیبت و اشاره‏ای به علامات ظهور با استناد از آیات و روایات.
42. زنده روزگاران؛ حسین فریدونی، تهران: آفاق، 168 ص، رقعی(شمیز)
کتاب حاضر جستاری است در دیرزیستی امام عصر (علیه‏السلام) و بررسی طول عمر آن حضرت از دیدگاه علمی و ادیان و مذاهب و در بخشی از کتاب دیدگاههای اندیشمندان دینی را جمع‏گردآوری کرده است.
43. منتظر چشم به راهی دیگر؛ مهدی حکیمی زیر نظر استاد محمد حکیمی، مشهد، آستان قدس رضوی، 78 ص، رقعی (شمیز)
نوشتار حاظر در تبیین مفهوم انتظار و معانی و آثار آن و جایگاهی که انتظار در مکتب ما داردو بررسی رابطه تنگاتنگ امام و امت.
44. مجموعه مقالات (2)؛ تهران، ناشر دبیرخانه اجلاس دائمی دو سالانه بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی(عج)، 488 ص، وزیری (شمیز)
این کتاب جلد دوم مقاله‏های برگزیده‏ای است که در نقد و بررسی (نظریه‏های نجات) و تبیین (مبانی مهدویت) جهت ارائه به سومین اجلاس دو سالانه بررسی ابعاد وجودی حضرت مهدی(عج)، نگاشته شده است.
مؤلفان محترم کوشیده‏اند در حد توان در موضوع اصلی، ادیان (شامل مبانی مهدویت در اسلام، موعود و آخرالزمان در یهودیت، مسیحیت، زرتشیت و...) و نظریه‏های نجات، مکاتب و دیدگاه‏ها ضمن تحقیق در خصوص عنصر نجات و مسائل مرتبط به مهدویت به تحلیل و کنکاش بپردازند.
کتاب در دو بخش آمده است.
بخش اول: ادیان
ـ اصلاحات مهدوی (تنها راه نجات)؛ عباس پسندیده
ـ منجی، محور بنیادین گفتگوی تمدن‏ها، محمد نقی‏زاده
ـ علل الغیبة و فلسفتها؛ محمدهادی یوسفی غروی
ـ بررسی نظریه‏های مختلف در تشکیل حکومت واحد جهانی به منظور استقرار صلح و عدالت جهانی، سیداصغر جعفری
ـ بررسی نظریه‏ی نجات در آیین بودا، لیلی حافظیان
بخش دوم: مکاتب دیدگاه‏ها
بررسی آرمان شهر دینی و آرمان شهر حکیم فارابی، غلامحسین احمدی
امام مهدی(عج) در نگاه امام خمینی؛ فرج الموحدایت‏نیا
پایان تاریخ و واپسین انسان در قلمرو و تئوری‏های مدرن غربی و نظریه‏های ولای شیعی، محمد مددپور
منبع: فصلنامه انتظار




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط