عضویت العربیة English
امام حسین علیه السلام: به یقین، شیعیان ما آنانند که دلهایشان از هر نوع فریبکاری، کینه و دشمنی پاک و سالم باشد. بحارالانوار، ج 68، ص 156
دارکوب ایرانی

بازدید : 1984 بار

شاهین سانان-عقاب طلايي

عقاب طلايي عقاب طلايي عقاب طلايي عقاب طلايي عقاب طلايي عقاب طلايي عقاب طلايي عقاب طلايي عقاب طلايي

نام فارسی : عقاب طلايي
نام انگلیسی : Golden Eagle
نام عربی : العقاب الذهبي
نام علمی : Aquila chrysaetos
توضیحات : پرنده شکاری بزرگ و شناخته شده ای است که با شکوه خاصی پرواز می کند. بالهای عریض و بزرگ و دمی پهن و نسبتا چهارگوش دارد. رنگ پر و بال این پرنده قهوه ای تیره می باشد و پرهای بلند سر و گردن و پوشپرهاي بالهایش دارای جلای طلایی رنگی می باشد که به ویژه در نور آفتاب درخشش و جلوه خاصی به این پرنده شکاری می دهد. در بعضی از این عقابها پوشپرهای خاکستری رنگی بر روی قسمت بالایی دم مشاهده می شود. ساق پا از هر دو طرف پوشیده از پر است و رنگ آن از سفید تا قهوه ای تیره متغیر است ( معمولا پرهای داخل پا رنگی روشن تر دارند). منقارش به رنگ زرد است و نوک منقارش سیاه است. پرنده نابالغ به طور کلی تیره تر و رنگ پر و بالش مات تر است و جلای طلایی گردن را ندارد. در قاعده شاهپرهاي اولیه و ثانویه، سفيدي آشكاري دارد، دمش نيز سفيد است، همراه با نوار انتهايي پهن و تيره رنگی كه با افزايش سن از سفيدي آن كاسته مي شود. در ۴ تا ۵ سالگی بالغ می شود. در هنگام بالباز اوج گيري بالها را به شكل ( V ) و كاملا به جلو نگه مي دارد. این پرنده بالبازروي و بالباز اوج گيري باشكوهی دارد که گهگاه توام با بال زدنهاي پیوسته است. پرنده ماده از نر بزرگ تر است و معمولا ۲ عدد تخم می گذارد و۴٠ تا ۴۵ روز روی آنها می خوابند. عقاب طلایی با استفاده از چابکی و سرعت خود و با تکیه بر قدرتش به انواع طعمه ها از جمله خرگوش و حتی پستانداران بزرگ مانند روباه حمله می کند.
زیستگاه : كوهسارهاي كم گياه و خشك و گاهي جنگل هاي كوهستاني، صخره هاي ساحلي و دشت ها. روي مناطق مرتفع از جمله لبه پرتگاه ها، صخره ها گاهي روي درخت حتی روی دکل ها آشيانه مي سازد. در مناطقی نظیر دشتهای كم گیاه و خشك، جنگلهای كوهستانی و صخره های ساحلی زندگی می كند. در مناطق كوهستاني به شكار مي پردازد. زمینهای فراخ را به زمینهای هموار و مناطق جنگلی ترجیح می دهد.
تغذیه : به انواع پستانداران از جمله خرگوش، سنجاب، روباه و حتی سم داران کوچک حمله می کند و از آنها تغذیه می کند. عمدتا غذای خود را از پستانداران تامین می کند، اگرچه از پرندگان و بعضا خزندگان نیز تغذیه می کند. اگر جانور زنده نیابد از مردار تغذیه می کند
اندازه : 75 تا 90 سانتی متر
سیخک پا : ندارد
چینه دان : ندارد
بال : صفيف بودنش بيشتر است (بال باز بودنش بيشتر است)
حلیت : حرام گوشت

نقشه پراکندگی :
صدای پرنده :

Flash Required

Flash is required to view this media. Download Here

برای دریافت فایل فلش پلیر اینجا کلیک کنید
ارسال نظر شما

• با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید.
• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود.
• نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• متن نظر شما میبایست حداکثر 1024 کاراکتر باشد.
توجه داشته باشید که به سوالاتی که در قسمت نظرات پرسیده میشود، جواب داده نخواهد شد، لطفا پیشنهادات و انتقادات را از طریق ارتباط با ما و سوالات خود را از طریق ارسال سوال و مشاوره ارسال نمایید.