عضویت العربیة English
امام على علیه‌ السلام: فاطمه علیها السلام، همواره مظلوم و از حق و میراث خود محروم بود. امالى طوسى، ص 155
کبوتران ایران

بازدید : 2145 بار

ماکیان سانان-قرقاول

قرقاول

نام فارسی : قرقاول
نام انگلیسی : Common Pheasant
نام عربی : تدرج
نام علمی : Phasianus colchicus
توضیحات : مشخصات: نر و ماده شبیه هم نیستند قرقاول پرنده ای است زیبا و رنگارنگ از راسته ماکیان که به صورت وحشی و با گونه های بسیار متنوع در بسیاری از جنگلهای مرطوب نقاط مختلف دنیا یافت می شود. قرقاول نر به لحاظ داشتن طرح زیبا با پر وبالی رنگارنگ، دم بلند ، و راه رفتن باشکوهش از سایر ماکیان متمایز می‌باشد. ، سرش به رنگ آبی سیربا جلای سبز براق می باشد و پوست برهنه دور چشمش قرمز است . گوشپرهاي آبی كوتاه وشاخک مانند دارد . رنگ پروبال بر حسب نژاد و اصل پرنده متغير مي باشد ولي معمولا يك طوق گردني سفيد دارد . البته نژاد ایرانی این پرنده فاقد طوق سفید گردن و گوشپرهای بلند کناری سر است . سطح پشتی قهوه ای مایل به قرمز و محل اتصال دم به بدن سبز و خاکستری متمایل به آبی است. دم آن بلند، قهوه ای متمایل به نخودی ودارای خط های عرضی سیاه با حاشیه های سفید می باشد.سطح شکمی آن قرمز متمایل به حنایی خوش رنگ با خالهای منظم سیاه می باشد، که در ناحیه پهلوها روشن تراست. پرنده ماده کوچکتر از پرنده نر وبا رنگ نخودی، و خالهای قهوه ای از پرنده نرمتمایز است.دم آن شبیه دم قرقاول نر ولی کوتاه تر است. قرقاول نا بالغ نیز دمی کوتاه دارد .پاها در هر دوجنس مانند سایر ماکیان سیخک دارد .که در جنس نر مشخص تر است. اين پرنده هنگام احساس خطر معمولا پرواز نمي كند ، بلكه به سرعت مي دود و پنهان مي شود . پروازش پرتوان ، کم دامنه و آغاز آن پرسرو صداست . در ارتفاع كم پرواز مي كند و مدت پروازش معمولا كوتاه است . وپس از خوردن یک غذای کامل، وزن آن‌به قدری سنگین می‌شود، که پرواز برایش دشوار می‌شود. ماده قرقاول سالانه ‪ ۱۲‬تخم در اواسط اردیبهشت ماه می‌گذارد و مدت خوابیدن روی تخم‌ها حدود ‪۲۰‬ روز است.‬‬‬‬
زیستگاه : زیستگاه این پرنده در جنگل‌های مرطوب، بوته‌ زارهای تمشک و درختان پهن‌برگ می باشد و در زیر بوته‌های آن‌ها آشیانه می سازد. قرقاولها وابستگی زیادی به جنگل‌های و بوته‌زارها دارند آنها معمولاً در جنگلها استراحت و در نقاط باز و کم‌درخت و کشتزارها به تغذیه می‌پردازند.
تغذیه : از جوانه و برگ‌های درختان، دانه‌ها ،تمشک، میوه‌های جنگلی و حشرات تغذیه می‌کند .افزایش و کاهش میوه‌های جنگلی و حشرات در جمعیت این پرنده موثر اس
اندازه : نربا احتساب دم بلند 75 تا 85 سانتی متر ماده 53 تا 62 سانتی متر
سیخک پا : دارد
چینه دان : دارد
بال : دفيف بودنش بيشتر است (بال زدنش بيشتر است)
حلیت : حلال گوشت (حلیت، از نظر شرعی می باشد ولی شکار یا کشتار این پرنده مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد)

نقشه پراکندگی :
صدای پرنده :

Flash Required

Flash is required to view this media. Download Here

برای دریافت فایل فلش پلیر اینجا کلیک کنید
نظرات کاربران
ارسال نظر شما

• با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید.
• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود.
• نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• متن نظر شما میبایست حداکثر 1024 کاراکتر باشد.