پنجشنبه، 29 تير 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پايان عمليات طولاني "وُردن" در جريان جنگ جهاني اول (1916م)

پايان عمليات طولاني "وُردن" در جريان جنگ جهاني اول (1916م)
در آغاز سال 1916م و در جريان جنگ جهاني اول، نيروهاي آلمان به قصد تصرف پاريس، در 21 فوريه 1916م به مهم‏ترين مانعي كه در راه پيشروي آن‏ها به سوي پاريس قرار داشت، يعني شهر وردن و استحكامات نظامي اطراف آن حمله‏ور شدند. در اين ميان هر چند يكي از قلعه‏هاي اطراف شهر به تصرف آلمان درآمد ولي نيروهاي مدافع وردن كه با كمك قواي كمكي و تازه نفس تقويت شده بودند، پيشروي آلماني‏ها را در همين مرحله متوقف ساختند و پنج حمله بزرگ نيروهاي آلمان براي پيشروي به طرف وردن تا ماه مارس 1916م با شكست مواجه گرديد. در اول ژوئيه 1916م، در حالي كه آلماني‏ها حمله بزرگ و تازه‏اي را براي تصرف وردن تدارك مي‏ديدند، نيروهاي انگليس و فرانسه به تهاجم وسيعي در شمال غربي فرانسه دست زدند و پس از پنج ماه نبرد سنگين، يكي از خونين‏ترين و وسيع‏ترين عمليات‏هاي نظامي در طول جنگ جهاني اول رقم خورد. در اين جنگ، علاوه بر به كار گرفتن وسيع نيروي هوايى، براي اولين بار از تانك استفاده شد، ولي كاربُرد تانك‏هاي انگليسي كه براي نخستين بار در پانزدهم سپتامبر وارد ميدان شدند، به علت بارندگي‏هاي شديد و گل آلود بودن زمينْ، چندان درخشان نبود. نيروهاي انگليس و فرانسه با وجود تحمل تلفات سنگين در اين نبرد، موفق نشدند آلماني‏ها را از مواضع خود در اين منطقه عقب برانند ولي تلفات و ضايعات وارده بر ماشين جنگي آلمان در اين جنگ سنگين‏تر بود و كارشناسان نظامي آلمان بعدها بر نقطه عطف بودن نبرد وُردن در تاريخ جنگ جهاني اول و سرآغاز شكست آلمان در اين جنگ، اذعان كردند. اين نبرد وحشت‏ناك سرانجام پس از ده ماه درگيري خونين، با مرگ بيش از دو ميليون و دويست و شصت و پنج هزار نفر از نيروهاي متخاصم در 18 دسامبر 1916م به پايان رسيد. تلفات عظيم اين جنگ، علاوه بر وسعت عمليات نظامي و به كار گرفتن سلاح‏هاي جديد جنگي، ناشي از استفاده وسيع نيروهاي متخاصم از گازهاي سمي و سلاح‏هاي شيميايي بود.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
بیشترین بازدید هفته
تبديل روز شمار تاريخ ايران از هجري شمسي به تاريخ مجعول شاهنشاهي (1354 ش)
انعقاد قرارداد "فين كن اشتاين" بين ايران و فرانسه در زمان "فتحعلي شاه قاجار" (1186 ش)
كشف عامل بيماري مالاريا توسط "آلفونْسْ لاوْران" پزشك فرانسوي (1880م)
وفات شيخ "محمدغزالي" دانشمند معاصر(1416 ق)
نخستین کارخانه ذوب آهن در اصفهان با حضور نخست وزیر شوروی افتتاح شد(1351ش)
پیمانی در (برست لیتوفسک) بین عثمانی و روسیه امضاء شد به موجب این پیمان طرفین تصمیم گرفتند خاک ایران را تخلیه کنند (1296ش)
عبدالحمید خان متین السلطنه نماینده سابق مجلس و مدیر روزنامه عصر جدید توسط اعضاء کمیته مجازات به قتل رسید. (1296ش)
به دستور ناصرالملک نایب السلطنه عده زیادی از مخالفین تبعید شدند.(1291ش)
رشید السلطان و حسین خان لله دو نفر از اعضاء کمیته مجازات بامداد امروز در میدان توپخانه به دار مجازات آویخته شدند (1297ش)
امین الضرب، ضیاء الواعظین، افراسیاب آزاد، فرخی یزدی، میرزاده عشقی و جمعی دیگر به علت مخالفت با قرارداد 1919 زندانی شدند (1298ش)