عضویت العربیة English
امام جواد علیه‌السلام: عزّت مؤمن در بى نیازى او از مردم است. بحارالأنوار، ج 75، ص 109

طرح درس کلي حرفه و فن

طرح درس کلي حرفه و فن
چهارشنبه 27 بهمن 1389  06:53 ب.ظ

طرح درس کلي حرفه و فن

 

طرح درسي بصورت کلي براي تمام بخش ها

          بخش فن آوري

1. تقويت قوه خلاقيت و ابتکار دانش آموزان

2. چگونه مي توان مشکل يا مسئله اي را حل کرد؟

3. طرز تفکر صحيح و راههاي پرورش قدرت تفکر

4. طراحي و مراحل ساخت يک محصول فناوري

5. اهميت مرحله ارزيابي در بالا بردن کيفيت محصول

6. نقش و اهميت مرحله بسته بندي محصول در فروش و بازار يابي

7. آشنايي با انواع سيستم و قسمتهاي اصلي آن

 

وسايل آموزشي: فيلم آموزشي، وسايل لازم براي ساخت يک وسيله ، يک نوع وسيله پيچيده جهت بررسي،

 

تکليف: ساخت يک وسيله ابتکاري با استفاده از وسايل دور ريختني ، بررسي قسمتهاي مختلف يک سيستم پيچيده

          

         بخش برق و الکترونيک(سه پايه):

      

        شناسايي ابزار هاي برق و کار برد آن ها، طراحي مدار الکتريکي ، آشنايي با انواع مولد هاي الکتريکي ، نقش سيم اتصال به زمين نقشه کشي برق ساختمان و نقشه خواني ، حفاظت و ايمني در برق ، آشنايي با ساختمان موتور آلکتريکي، ساخت مدار الکترونيک، آشنايي با قطعات الکترونيکي و کاربرد هر يک در مدار ، طرز کار با مالتي متر عقربه اي و ديجيتالي، ساخت مدار

وسايل آموزشي: ابزار هاي برق، کليد و پريز و سيم، آرمچر، قطعات ( بدنه) قايق و پنکه، وسايل لازم براي مدار چشمک زن و خبر کننده صوتي

تکليف:ساخت مدار يک پل ، دو پل و تبديل ساخت قايق يا پنکه، ساخت مدار چشمک زن با لامپ ديوديLED ، ساخت ساعت ديجيتالي ، ساخت مدار خبر کننده صوتي

         طرح درس بخش بهداشت:

     

       مشخصات محيط زيست سالم و آلوده و فرق بين آن، عوامل آلوده کننده محيط زيست و راههاي پيش گيري از آن، راههاي دفع زباله ، روشهاي سالم سازي آب، نقش انسان در کاهش و افزايش آلودگي آبها، آشنايي با رفتار هاي سالم و ناسالم در جامعه ، آشنايي با انواع داروهاي و نحوه استفاده از آنها، آشنايي با جدول واکسيناسيون کشور، انواع بيماريهاي دوران کودکي و مراقبت از کودک بيمار، نحوه اندازه گيري فشار خون، اندازه گيري دماي بدن

 

      وسايل آموزشي: فيلم آموزشي، اسلايد، دستگاه فشار سنج ، وسايل لازم جهت سالم سازي آب

     

      تکليف: مقايسه رفتار هاي سالم و ناسالم جامعه، نحوه اندازه گيري فشار خون و دماي بدن، اگر شما بجاي مسئول محيط زيست بوديد چه برنامه اي ارائه مي داديد، انجام يک روش سالم سازي آب توسط دانش آموزان

  

          طرح درس بخش فلز کاري

      

         آشنايي با مراحل ذوب و فرم دادن فلزات مختلف و آلياژ آنها، آشنابي با ابزارهاي فلز کاري و نحوه کار با آنها، آشنايي با انواع اتصالات ( موقت و دائم) ، آشنايي با ابزارهاي لحيم کاري و نحوه کار با آنها

   

        وسايل آموزشي: هويه، سيم لحيم، سيم مسي

 

        تکليف: ساخت يک نوع وسيله ( لحيم کاري)

       طرح درس بخش چوب

      

      آشنايي با فرآورده هاي چوب و چگونگي تهيه آنها ، انواع کمپوزيت را در صنايع چوب بشناسند، آشنايي با چگونگي تبديل درخت به چوب قابل استفاده در صنايع چوب، طرز تهيه کاغذ، ابزار آلات چوب را بشناسند ونحوه کاربرد آنها را فرا گيرد، شناسايي انواع چوب درختان و کاربرد هر يک از آنها، عوامل تخريب چوب، ساخت وسيله چوبي

 

    وسايل آموزشي : ابزارهاي لازم براي برش چوب، چوب، طرح مورد نظر

  

    تکليف: ساختن يک نوع وسيله چوبي ( طراحي توسط دانش آموزان) و يا يک تابلو معرق کاري

 

         بخش ساختمان :

      

        تفاوت ساختمان از نظر نوع مصالح و نما، عوامل تهديد کننده ساختمان، انواع ساختمان از نظر نوع کاربرد، آشنايي با مصالح ساختماني ، کاربرد و طرز تهيه آنها، انواع کلاف بندي در ساختمان ، مقاومترين ساختمانها در برابر زلزله کدامند؟ آشنايي با وسايل نقشه کشي و کاربرد آنها، آشنايي با اجزاء ساختمان با استفاده از فيلم ، ماکت سازي، نحوه ترسيم نقشه ساختمان

 

       وسايل آموزشي: فيلم آموزشي ، CD ، وسايل لازم جهت نقشه کشي، وسايل لازم جهت ماکت سازي

       

      تکليف: ترسيم نقشه منزل خودشان با استفاده از مقياس نقشه، ساخت ماکت مدرسه، ماکت پارک سيد جمال الدين اسد آبادي ، ساخت ماکت ونک پارک و برج ASP

   

     بخش خوراک :

   

     عوارض کمبود مواد غذايي ، تغذيه در دوران شير خوارگي و کودکي، نقش غذاي مناسب در دوران نوجواني و بلوغ ، طرز تهيه يک نوع شيريني و غذا، طراحي و سفره آرايي، ويژگي هاي مواد غذايي سالم ( ماهي، تخم مرغ، گوشت دام و...) برنامه غذايي مناسب براي سنين نوجواني، طرز پخت صحيح انواع گوشت و سبزي، راههاي نگه داري مواد غذايي

 

     وسايل آموزشي:وسايل و مواد لازم جهت پخت و پز غذا و شيريني،يک نوع ماده غذايي سالم( ماهي،تخم مرغ، و....)

 

     تکليف:پخت يک نوع غذا و شيريني، آوردن يک نوع ماده غذايي و ويژگي سالم بودن آن، طراحي و سفره آرايي.

 

         بخش پوشاک:

    

      آشنايي با الياف هاي مختلف و پارچه هاي مختلف، طرز تشخيص جنس پارچه از راههاي مختلف، طرز کار با وسايل دوخت و دوز، طرز از بين بردن انواع لکه ها و شناسايي آنها، ياد گيري انواع دوختها و آموزش قلاب بافي

 

     وسايل آموزشي: وسايل لازم براي دوخت تابلو و کيف

 

     تکليف: دوخت تابلوي گلدوزي، دوخت انواع کيف، کوسن ، قلاب بافي

 

 

       

        بخش کشاورزي:

     اثر کشاورزي در اقتصاد کشور و چگونگي توسعه آن براي بالا بردن سطح زمين زير کشت و رسيدن به حد خود کفايي جامعه، آشنايي با مراحل کاشت، داشت و برداشت انواع گياهان و محصولات زراعي، چگونگي کاشت بعضي از سبزيجات، روشهاي مبارزه با آفات ، انواع آبياري در مورد گياهان مختلف، روشهاي تکثير گياهان، شرايط مناسب براي پرورش گل (گلخانه)، آشنايي با ابزار هاي ساده و دستي باغباني و طرز کار آنها، دسته بندي گياهان و تهيه فهرستي از آنها

 

     وسايل آموزشي: فيلم آموزشي در رابطه با آبياري و ... ابزارهاي باغباني جهت کاشت

 

     تکليف: کاشت يک نوع سبزي يا بذر گل، قلمه زدن يک نوع گياه

 

 

       بخش دامپروري:

 

       تعريف کاملي از دام و طيور و دسته بندي آنها، عوامل موثر در پرورش دام و طيور، اثرات پرورش دام و طيور و آبزيان در اقتصاد جامعه، تغذيه انسانها و صنعت، دسته بندي آبزيان راههاي پرورش و نگه داري آنها و اثرات آن در اقتصاد،فهرستي از راههاي تامين تغذيه دام و طيور، مراقبت هاي بهداشتي در مورد دامها، راههاي پرورش حشرات مفيد

 

       وسايل آموزشي: فيلم آموزشي، وسايل لازم جهت ساخت دستگاه جوجه کشي کوچک

 

       تکليف: ساخت دستگاه جوجه کشي

 

 

       بخش صنايع غذايي :

 

     دلايل و روشهاي نگهداري مواد غذايي، اهميت فرآورده هاي دامي و روش هاي تغيير و نگهداري آنها، اثر گرما و سرما و مواد شيميايي در نگهداري مواد غذايي، روشهاي نگهداري شير و فرآورده هاي آن، روش تهيه ماست و پنير، طرز تهيه انواع رب، مربا و کمپود به روش سنتي و صنعتي،پاستوريزاسيون و استريليزاسيون و هموژنيزه مواد غذايي

  

      وسايل کمک آموزشي: فيلم آموزشي، باز ديد از کارخانجات تهيه مواد غذليي، وسايل لازم جهت تهيه مواد غذايي

 تکليف: تهيه يکي از روشهاي نگهداري مواد غذايي توسط هر گروه از دانش آموزان، تهيه ماست و پنير

 

جمعه 17 اسفند 1386
مشاهده :6193 مرتبه
منبع  :مدرسه فرزانگان
فرستنده : مديريت
hossein3010

hossein3010
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 1946
محل سکونت : تهران
دسترسی سریع به انجمن ها