وزير امور خارجه ايتاليا در ديدار با علاء الدين بروجردي، مذاکرات نمايندگان ايران با گروه 1+5 در استانبول را مثبت و قدمي روبه جلو توصيف کرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) فرانکو فراتيني در اين ديدار ـ كه در محل ساختمان مرکزي وزارت امور خارجه ايتاليا انجام شد ـ با تاکيد بر حق مشروع همه ملتها از جمله ملت ايران براي برخورداري از انرژي صلحآميز هستهيي گفت تنها راه اعتماد سازي بين جمهوري اسلامي ايران با گروه 1+5 استمرار گفتوگوهاست.
وي با ابراز خرسندي از تعميق همکاريهاي دوجانبه و منطقهاي ميان ايران و ايتاليا اظهار كرد كه تقويت همکاريهاي پارلماني و تداوم رفت و آمدها ميان نمايندگان مجالس دو کشور بسيار مهم است.
وي درباره مسائل منطقهاي از نقش مثبت و تعيين کننده ايران در برقراري ثبات در افغانستان و همچنين مبارزه با قاچاق مواد مخدر قدرداني کرد و افزود ايران و ايتاليا ميتوانند در زمينه مبارزه با تروريسم و قاچاق مواد مخدر در افغانستان همکاريهاي خويش را تقويت كند.
بروجردي رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين ديدار از روابط روبه گسترش دو کشور در ابعاد مختلف پارلماني، سياسي، اقتصادي، تجاري، علمي و فرهنگي ابراز خرسندي کرد.
وي در ادامه نقش و توانمندي مجالس دو کشور در رفع سوء تفاهمات و تقويت مناسبات را برجسته و مهم خواند.
وي درباره مذاکرات جمهوري اسلامي ايران با نمايندگان 1+5 آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي ادامه گفتوگوها را يادآور شد و گفت: جمهوري اسلامي ايران گامهاي اساسي و مهمي در چارچوب NPT و حتي فراتر از آن براي اعتماد سازي برداشته است.
به گزارش ايسنا بروجردي در راس يک هيات پارلماني به دعوت همتاي ايتاليايي در رم به سر ميبرد.
قرار است در اقامت در رم با تعدادي از مقامات عاليرتبه سياسي و پارلماني و همچنين اعضاي کميسيونهاي سياست خارجي مجلسين ايتاليا ديدار و گفتوگو كند.
تقويت مناسبات سياسي و پارلماني، رايزني در خصوص تحولات سياسي در منطقه خاورميانه، همکاري دو کشور در افغانستان و مبارزه با قاچاق مواد مخدر از جمله موضوعات مورد علاقه طرفين براي بحث و تبادل نظر عنوان شده است.