عضویت العربیة English
امام جواد علیه‌السلام: عزّت مؤمن در بى نیازى او از مردم است. بحارالأنوار، ج 75، ص 109

همايش ملي فرآوري و بهداشت فرآورده‌هاي شيلاتي پايان يافت

همايش ملي فرآوري و بهداشت فرآورده‌هاي شيلاتي پايان يافت
پنج شنبه 28 بهمن 1389  09:31 ق.ظ

در انزلي؛
همايش ملي فرآوري و بهداشت فرآورده‌هاي شيلاتي پايان يافت

خبرگزاري فارس: همايش ملي فرآوري و بهداشت و فرآورده‌هاي شيلاتي در انزلي به كار خود پايان داد.

به گزارش خبرگزاري فارس از انزلي، دبير عملي همايش مذكور عصر چهارشنبه در مراسم اختتاميه اين همايش با بيان اينكه برنامه‌ريزي همايش از سال 88 آغاز شد، اظهار داشت: اين همايش در سال جاري سازماندهي و ديروز و امروز برگزار شد.
علي‌اصغر خاني‌پور با اشاره به اينكه 533 مقاله به دبيرخانه اين همايش ارسال شد، افزود: از اين تعداد، 40 مقاله سخنراني پذيرفته شد و 164 مقاله نيز غير مرتبط با اين همايش بود.
خاني‌پور انجام تحقيقات پژوهشي براي جلوگيري از ضايعات آبزيان را مورد تأكيد قرار داد.
وي همچنين با قرائت قطعنامه اختتاميه همايش از طرف پژوهشگران و محققان براي استانداردهاي لازم در عرضه محصولات شيلاتي اظهار داشت: آبزيان و فرآورده‌هاي شيلاتي، غذاهايي سريع‌الفساد بوده و براي ارائه محصولي سالم به بازار ضروري است تا استانداردهاي لازم براي عرضه تازه و فرآوري شده اين محصولات وضع شود.
دبير علمي همايش همچنين در اين قطعنامه از سازمان دامپزشكي كشور و موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي كشور خواست تا اقدام‌هاي لازم را در اين زمينه انجام دهد.
وي افزود: طبق آمار غير رسمي مقدار ضايعات آبزيان در كشور 30 تا 40 درصد برآورد مي‌شود كه اين حجم از ضايعات يك سوم كل توليد آبزيان كشور است.
خاني‌پور اظهار داشت: اين ميزان ضايعات نه تنها ضرر فراواني به ماهيگيران و صاحبان صنايع شيلاتي وارد مي‌كند بلكه ماهي يعني غذاي سلامتي را از سفره مصرف هموطنان خارج مي‌كند.
وي با بيان اينكه سازمان شيلات ايران براي كاهش اين مقدار ضايعات اقدام‌هاي لازم را انجام داده است، خاطرنشان كرد: موسسه تحقيقات شيلات ايران نيز براي استفاده از ضايعات آبزيان براي توليد انواع فرآورده‌ها با ارزش افزوده، پژوهش‌هاي لازم را انجام دهد.
دبير علمي همايش با بيان اينكه تعدادي از فرآورده‌هاي شيلاتي به طور سنتي در مناطق جنوبي و شمالي كشور توليد شده كه بخشي از آن نيز صادر مي‌شود، افزود: بهتر است تا سازمان شيلات ايران و موسسه تحقيقات شيلات، پروژه‌هايي را براي توليد صنعتي اين فرآورده‌ها و بهينه‌سازي شرايط توليد در محل فرآوري تعريف كرده و اجرا كنند.
وي اظهار داشت: سلامت آبزيان دريايي در درياي خزر، خليج فارس و درياي عمان به دليل فعاليت‌هاي صنعتي و آلودگي‌هاي نفتي به مخاطره افتاده است.
خاني‌پور اضافه كرد: براي حفظ سلامت مصرف كنندگان، سازمان حفاظت محيط زيست، شيلات ايران و موسسه تحقيقات شيلات ايران و دانشگاه‌هاي استان‌هاي ساحلي بايد پروژه‌هايي را به طور مشترك تعريف كرده و به اجرا بگذارند.
وي خواستار ايجاد ارتباط بيشتر بين صنعت، دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي شد و افزود: اين ارتباط موجب ارتقاي كيفي طرح‌هاي پژوهشي مي‌شود.
رئيس موسسه تحقيقات شيلات ايران نيز در اين مراسم تعداد مقالات رسيده در اين همايش را نشانه تنوع در حوزه شيلات و علاقه‌مندي محققان دانست.
عباسعلي مطلبي افزود: در اين همايش تأمين غذايي و پروتئين سلامتي را از ابعاد مختلف مورد بررسي قرار داديم كه جمع‌بندي اين بررسي‌ها در قطعنامه مذكور آورده شد.
وي خواستار استقرار دائمي كميته دبيرخانه همايش در موسسه تحقيقات شيلات شد و اظهار داشت: بايد بتوانيم موارد مربوطه را پيگيري كنيم.
در اين مراسم از توليد كنندگان برتر محصولات شيلاتي تجليل شد.
انتهاي پيام/ي10

amirpetrucci0261

amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/
دسترسی سریع به انجمن ها