عضویت العربیة English
امام جواد علیه السلام: کسى که عمه ام را در قم زیارت کند پاداش او بهشت است. کامل الزیارات ص 324

تهيه سالاد ميگو در مركز تحقيقات فرآوري آبزيان‌

تهيه سالاد ميگو در مركز تحقيقات فرآوري آبزيان‌
جمعه 29 بهمن 1389  09:31 ق.ظ

89/11/29 - 09:07
شماره:8911280880
كارشناس مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان خبر داد:
تهيه سالاد ميگو در مركز تحقيقات فرآوري آبزيان‌

خبرگزاري فارس: كارشناس مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان از تهيه سالاد ميگو با درصدهاي مختلف ميگوي پرورشي ريزاندام در اين مركز خبر داد.

به گزارش خبرگزاري فارس از بندر انزلي، فرشته خدابنده ‌در كارگاه آموزشي توليد فرآورده‌هاي نوين شيلاتي، ميگو را بين محصولات شيلاتي داراي اهميت ويژه عنوان كرد و اظهار داشت: اين اهميت ناشي از نقش برجسته ميگو در تجارت جهاني آبزيان است.


وي ادامه داد: طبق آخرين آمارها در سال 2003 اين كالا با اختصاص 18 درصد از مجموع سهم تجارت آبزيان در دنيا مهم‌ترين و اصلي‌ترين كالاي شيلاتي بوده است.


خدابنده با اشاره به اينكه افزايش تعداد كشورهاي پرورش‌دهنده و برداشت از ذخاير طبيعي و درياها عرضه ميگو در بازار جهاني را در سال 2008 ميلادي بالغ بر 4 ميليون و 271 هزار تن افزايش داده است، افزود: با توجه به وقايعي كه پس از سال 2000 در بازار جهاني ميگو رخ داد، لزوم ايجاد تغييرات عمده در رويكردهاي توليد، بازاريابي و عرضه اين محصول به طور وسيع مطرح شد.


كارشناس مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان ركود اقتصادي در كشورهاي مصرف‌كننده عمده، افزايش توليد‌كنندگان و افزايش حجم عرضه با توجه به سودآور بودن را از جمله اين موارد دانست و تصريح كرد: آشنا نبودن مصرف‌كننده داخلي با روش‌هاي آماده‌سازي و طبخ ميگو يكي از دلايل عمده پايين بودن سرانه مصرف آن در كشور است.


وي با بيان اينكه در بسياري از كشورها انواع غذاهاي آماده مصرف و غذاهاي آماده طبخ از ميگو وجود دارد، خاطرنشان كرد: توليد فرآورده‌هاي آماده مناسب از ميگو همگام با افزايش سرانه مصرف آن مي‌تواند موجب رشد و شكوفايي واحدهاي توليدي كوچك براي توليد و ارائه بهداشتي اين نوع از غذاها باشد.


خدابنده هدف از اين تحقيق را انتخاب فرمول مناسب از بين چهار نوع سالاد كه در تركيب آنها از درصدهاي مختلف ميگو و سس‌هاي مختلف استفاده شده است، بيان كرد و گفت: بررسي قابليت پذيرش فرمول منتخب از طرف مصرف‌كننده و تعيين فرمول‌بندي بهينه از اهداف اين پژوهش است.


كارشناس مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان بيان داشت: ميگوي سفيد هندي با ميانگين وزني 11 گرم براي تهيه اين سالاد استفاده شده و پس از شست‌وشو و پخت در آب نمك در حال جوش به دو روش ميگو در سس مايونز و در سس كچاپ تهيه شدند و در ظرف‌هاي يك‌بار مصرف مي‌توان در يخچال آنها را نگهداري كرد.


وي انجمادزدايي ميگو، پوست‌كني، رگ‌برداري، شستشو، پخت ميگو با آب 4 درصد به مدت 4 دقيقه، مخلوط كردن اجزاي سالاد و بسته‌بندي در ظروف يكبار مصرف درپوش‌دار براي نگهداري در يخچال و انجام آزمايش‌هاي حسي را از جمله مراحل تهيه سالاد ميگو برشمرد.


خدابنده افزود: سالاد ميگو توليد شده با استفاده از 70 درصد ميگوي پاك شده، سبزي و سس‌هاي ‌مايونز و كچاپ تهيه شدند و مورد مقبوليت قرار گرفتند.


كارشناس مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان تصريح كرد: نتايج به دست آمده از ارزيابي حسي چهار نوع سالاد ميگو حاوي درصدهاي مختلف گوشت ميگو نشان مي‌دهد افزايش مقدار ميگو و نوع سس مصرفي بر شكل ظاهري سالاد موثر است.


به گفته وي نتايج ارزيابي حسي مختلف سالاد نشان داده است طعم سالاد ميگو به وضوح تحت تاثير مقدار ميگو و نوع سس مصرفي در سالاد قرار دارد.


خدابنده با اشاره به اينكه با كاهش ميگو و تغيير نوع سس مصرفي در سالاد ميزان مطلوبيت طعم سالاد افزايش مي‌يابد، اظهار داشت: سالاد حاوي 50 درصد ميگو داراي طعم بهتري نسبت به سه فرآورده ديگر است.


كارشناس مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان با تاكيد براينكه نتايج ارزيابي رنگ و بوي سالاد ميگو نشان داده است كه سالاد حاوي 50 درصد ميگو بالاترين مطلوبيت را دارد، خاطرنشان كرد: سالاد حاوي 50 درصد ميگو بيشترين مطلوبيت را از نظر ظاهر، رنگ، بو، طعم و مزه از بين ديگر محصولات اين سالاد دارد.


وي با بيان اينكه توليد فرآورده آماده مصرف با طعم و ظاهر مناسب از آبزيان كم مصرف در حال حاضر به صورت گسترده در دنيا مورد توجه است، گفت: اين امر مي‌تواند موجب بهبود وضعيت اقتصادي جوامع توليد‌كننده شود.

g_golshani_rasekhoon

g_golshani_rasekhoon
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 1087
محل سکونت : آذربايجان غربي
دسترسی سریع به انجمن ها