عضویت العربیة English
امام جواد علیه‌السلام: عزّت مؤمن در بى نیازى او از مردم است. بحارالأنوار، ج 75، ص 109

افزایش کارآیی مایکروفر با ظروف سرامیکی جدید

افزایش کارآیی مایکروفر با ظروف سرامیکی جدید
یک شنبه 1 اسفند 1389  03:12 ب.ظ

 

پژوهشگران ژاپنی تلاش دارند تا با ظروف سرامیکی جدید کارآیی مایکروفر و مایکروپز به ویژه در بخش مصرف انرژی و سرعت عمل را بهبود بخشند.
در حالیکه مایکروفر ظروف متداول را بندرت گرم می کند، اما ظروف سرامیکی ارائه شده از سوی پژوهشگران ژاپنی نسبتا شدید گرم شده و با انتقال گرما به غذا، به پختن و گرم شدن آن سرعت می بخشند. تیم پژوهشی آزمایشگاه سرامیک در زاگا به ریاست "هیروآکی کاتسوکی" پس از آزمایش اولین نمونه ظروف سرامیکی اعلام کرد، با استفاده از این ظروف می توان تا 50 درصد انرژی صرفه جویی کرد. اشعه در مایکروفر، مولکول های قطبی (عدم تقارن و تشابه در یک مولکول، ایجاد ملولکولی قطبی می کند) چون آب را به نوسان درآورده و گرم می کند. آب داخل غذا، گرما را به اطراف خود منتقل می کند، اما ظروفی که مولکول های قطبی کمتری دارند، گرم نمی شود. تیم ژاپنی هم اکنون نوعی اسفنج سرامیکی با خصوصیت ملکول قطبی طراحی کرده است. این اسفنج ترکیبی از یک ماده دارای لیتیوم با اکسید آهن است که در 1000 درجه حرارت به یک ظرف سرامیکی تبدیل شده است. در حالیکه ظرف چینی و متداول در 600 درجه حرارت مایکروفر پس از 70 ثانیه 60 درجه گرم می شود، ظرف اسفنج سرامیکی در شرایط مشابه 200 درجه گرم می شود. مواد ترکیبی ظرف سرامیکی به گونه ای انتخاب شده است که گرما را برای مدتی در خود نگهداری کرده و اندک اندک آن را به اطراف منتقل می کند. پژوهشگران ژاپنی خصوصیت های ظروف سرامیکی جدید چون تسریع پروسه پخت و صرفه جویی بیشتر در انرژی را با موفقیت در یک "مایکروپلوپز" آزمایش کرده و امیدوارند که این پلوپز را به زودی در بازار این کشور عرضه کنند.

 

منبع: سایت آلمانی علوم

 

behrouz_h

behrouz_h
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1469
محل سکونت : آ.شرقی
دسترسی سریع به انجمن ها