عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: هر که حسین را دوست بدارد، خداوند دوستدار او است. بحارالأنوار، ج43، ص261

برتری شیر مادر برای نوزاد هر روز مسلم تر می شود

برتری شیر مادر برای نوزاد هر روز مسلم تر می شود
یک شنبه 1 اسفند 1389  03:43 ب.ظ

 

بر پایه تحقیقات، تغذیه با شیر مادر در مقایسه با شیر گاو، نوزاد و کودک را در برابر ابتلاء به اسهال و دیگر عفونت های روده – معده ای بهتر حفظ می کند.
پژوهشگران استرالیایی گلکوپروتئین های مختلفی را کشف کردند که قادرند با ناقلین بیماری های انسانی مقابله کنند. "نیکول ویلسون" از مرکز تحقیقات سیستم پروتئین ها در استرالیا و تیم پژوهشگرش با کشف علت برتری شیر مادر نسبت به شیر گاو برای تغذیه نوزاد به این سوال پاسخ دادند که چرا شیر مادر بهتر از شیر گاو می تواند کودک را از ابتلاء به اسهال و دیگر عفونت های روده- معده ای حفظ کند. بر پایه این تحقیقات، سطح قطرات ریز چربی در شیر مادر ساختاری کاملا ویژه و خاص دارد که ویروس ها و ناقلین بیماری می توانند به آن بچسبند. بدین ترتیب شیر می تواند ناقلین بیماری در بخش روده و معده کودک و نوزاد را به خود چسبانده و از حمله آنها به بافت ها و غشاء های مخاطی جلوگیری کند. این در حالیست که سطح قطره های چربی در شیر گاو از ترکیب غشایی تشکیل شده است که قادر نیست به ناقلین بیماری ها آسیب برساند. مطالعات نیز تاثیر مثبت شیردادن بر روی سیستم هاضمه را نشان داده است. طبق این تحقیقات، کودکانی که از شیر مادر تغذیه کرده اند، نسبت به نوزادنی که از فرآورده های شیر گاو تغذیه نموده اند، کمتر به اسهال و دیگر بیماری های روده - معده ای مبتلا می شوند و از یک محیط روده ای سالم تری برخوردارند. برای دسترسی و کشف علت این اختلاف بین شیر مادر و شیر گاو، این تیم پژوهشگر، چربی این دو نوع شیر به ویژه غشاء و پوشش آلبومین ها، کربوهیدرات ها، کلسترول و دیگر ساختارهای چربی داری را بررسی و آزمایش کرد که هر گلوله چربی (امولسیونی از آب و قطره چربی) در شیر مادر را محاصره کرده و در خود جای می دهد. این غشاء، قطره های داخلی را در برابر تجزیه به وسیله آنزیم ها و یا فعل و انفعالات شیمیایی حفظ می کند و امولسیون (متشکل از قطرات چربی و آب) را پایدار و ثابت نگه می دارد. مقایسه نشان می دهد که به ویژه ساختار گلکوپروتئین ها یا آلبومین هایی که به ترکیبات قندی متصل هستند، در شیر مادر و شیر گاو بشدت با یکدیگر تفاوت دارند. نوع گلکوپروتئینی که در شیر مادر وجود دارد، شبیه ساختارهای مشخصی در بافت مخاطی روده و معده است که ناقل بیماری چون ویروس معده "هلیکوباکتر پیلوری" می تواند به آن بچسبد. از دیدگاه پژوهشگران، این گلکوپروتئین ها و ساختارهای مشخص احتمالا منجر می شوند که ذرات شیر مادر با اتصال باکتری ها و ویروس های مضر به خود، آنها را متوقف می کنند قبل از اینکه بتوانند خود را به غشاء مخاطی محکم کنند. بعلاوه چنین به نظر می رسد که گلکوپروتئین ها رشد آن دسته از میکروب هایی را نیز تقویت می کنند که جزو عناصر یک محیط روده ای سالم هستند. ویلسون می گوید، بطور خلاصه باید گفت که نتایج این تحقیقات این تئوری را تایید می کند که شیر مادر بدن کودک و نوزاد را بهتر از شیر گاو حفظ می کند. از سوی دیگر طبق تحقیقات تیم پژوهشی دانشگاه لندن، شیر مادر می تواند میزان کلسترول فرد را در دوران بزرگسالی پایین نگهدارد. بر پایه این تحقیقات، میزان کلسترول بزرگسالانی که در دوران نوزادی از شیر ماده تغذیه کرده اند کمتر از میزان کلسترول افرادی است که در اولین ماههای نوزادی، از غذای نوزاد تغذیه کرده اند. "کریس اوون" مدیر این تیم پژوهشی که هشتم اوت نتایج مطالعات بر روی 17 هزار نفر را منتشر کرد می گوید، این نتایج دلیل تازه ای است که تغذیه نوزادان با شیر مادر تاثیرات مثبت درازمدتی بر روی سلامتی فرد دارد. "اوون" افزود، بعلاوه این مطالعات ثابت می کند که غذاهای نوزاد که جایگزین شیر مادر می شوند، باید در حد امکان با وضعیت بدنی نوزاد وفق داده شوند. میزان بالای کلسترول در خون یکی از علت های مهم سکته قلبی است. کلسترول یک ماده غذایی طبیعی است که در همه سلول های حیوانی وجود دارد و ساختار آن در قرن 18 میلادی کشف شده است. کلسترول یک لیپید حیاتی برای بدن و بخش اصلی غشاء و دیافراگم پلاسما است و استحکام این پرده را افزایش می دهد و به همراه پروتئین ها در غشاء سلول در جذب و دفع مواد علامتی (سیگنال) نقش دارد. بدن انسان حدود 140 گرم کلسترول دارد و از آنجا که در آب حل ناشدنی است، بیش از 95 درصد از آن در داخل سلول ها جای دارد. کلسترول در خون در اتصال با "لیپوپروتئین ها" حمل می شود که برخی از آنها به عنوان "ال.دی.ال."، "اچ.دی.ال." و "آی.دی.ال." قلمداد می شوند. "ال.دی.ال." اصطلاحا به عنوان "کلسترول بد" قلمداد می شود و ایجاد رسوب در رگ ها و عروق می کند، بدین خاطر باید میزان آن در خون را در حد امکان پایین نگهداشت. "اچ.دی.ال." یا "کلسترول خوب" با ایجاد رسوب در رگ ها و عروق مقابله می کند و میزان بالای آن در خون مطلوب است

منابع: سایت علوم
 

behrouz_h

behrouz_h
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1469
محل سکونت : آ.شرقی
دسترسی سریع به انجمن ها