عضویت العربیة English
امام جواد علیه السلام: کسى که عمه ام را در قم زیارت کند پاداش او بهشت است. کامل الزیارات ص 324

پرورش ژنتیکی گوجه فرنگی بنفش برای مقابله با سرطان

پرورش ژنتیکی گوجه فرنگی بنفش برای مقابله با سرطان
یک شنبه 1 اسفند 1389  04:02 ب.ظ

 

پژوهشگران انگلیسی با کمک فناوری ژنتیک، نوعی گوجه فرنگی بنفش دارای ماده رنگی آنتوسیان پرورش دادند که می تواند با سرطان مقابله کند.
این گوجه فرنگی بنفش که توسط تیم پژوهشی مرکز جان اینس در نورویچ انگلیس به مدیریت "اویژنیو بوتلیس" پرورش یافته، به ویژه قادر است مقدار زیادی آنتوسیان تولید کند که یک آنتی اکسیدان است. آنتوسیان یک ماده گیاهی تیره رنگ و حلال در آب است که در تمشک و قره قاط نیز وجود دارد. بر پایه اعلام پژوهشگران، گوجه فرنگی بنفش سه برابر گوجه فرنگی قرمز، آنتوسیان دارد و این آنتی اکسیدان قادر است در بدن رادیکال های مضر را جذب کند و امید به حیات و زندگی در موش های آزمایشگاهی دارای سرطان را 28 درصد افزایش دهد. در حالیکه موش های دارای تومورهای عقده لنفاوی که گوجه فرنگی بنفش نخورده بودند، صرفا 142 روز بعد از ابتلا به سرطان مردند، موش هایی که بطور منظم پودر گوجه فرنگی بنفش مصرف کردند، ابتدا پس از 182 روز مردند. بونلیس امید دارد که با تایید این تاثیر در مطالعات بر روی انسان بتوان با استفاده این نوع گوجه فرنگی برای مقابله با سرطان در انسان، آنرا در حد امکان جایگزین دارو نمود. بر پایه آزمایشات، تغذیه پودر گوجه فرنگی قرمز به موش ها، هیچ تاثیر مثبتی بر طول عمر آنها نداشت. "فولکر بوهم" کارشناس تغذیه از دانشگاه ینا در آلمان نیز تایید می کند که آنتوسیان، برای سلامتی مفید است اما برای من نامشخص است که چرا مصرف گوجه فرنگی قرمز در آزمایشات بر روی موش ها هیچگونه تاثیری از خود نشان نداده است. تحقیقات دیگر پژوهشگران نشان می دهد که گوجه فرنگی قرمز نیز می توان ریسک و خطر سرطان را کاهش دهد، زیرا که این نوع گوجه فرنگی نیز کاروتینویدهای قرمز- نارنجی رنگی دارد که می تواند رادیکال ها را جذب نماید. بوهم در عین حال می گوید، اما بدن انسان قادر است آنتوسیان ها را بسیار بهتر از کاروتینویدها جذب کند که حلال در آب نیستند. بدین خاطر نوع تهیه غذا و مصرف گوجه فرنگی یک نقش مهم ایفاء می کند. بوهم با توجه به اینکه موش های آزمایشگاهی بونلیس صرفا پودرهای گوجه فرنگی قرمز خشک شده و یخ زده را صرف کرده اند. افزود، همین امر احتمالا نتایج آزمایش را مشکل آفرین بوده است. اما بوهم و بونلیس در یک مساله وحدت نظر دارند که گوجه فرنگی قرمز را بایست همراه با مقداری روغن صرف کرد، زیرا این امر به آزادسازی کاروتینوید کمک می کند. "کاتی مارتین" عضو تیم پژوهشی مرکز جان اینس در عین حال می گوید، هر چند که نتایج به دست آمده بسیار امیدوارکننده هستند، اما ابتدا باید از کیفیت تاثیرگذاری گوجه فرنگی بنفش آگاه شویم. مارتین افزود، احتمالا تاثیر مثبت گوجه فرنگی بنفش تنها به خاطر آنتی اکسیدان های آن نیست. این پژوهشگر تاکید می کند، ابتدا پس از روشن شدن کیفیت مکانیسم عمل گوجه فرنگی بنفش و اطمینان از عدم عوارض جانبی سمی آن می توان کیفیت تاثیر این سبزی را بر روی انسان نیز آزمایش کرد. مارتین افزود، بدین خاطر گام بعدی، تحقیق کیفیت تاثیر گوجه فرنگی بنفش بر روی سرطان های مختلف است.
 

behrouz_h

behrouz_h
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1469
محل سکونت : آ.شرقی
دسترسی سریع به انجمن ها