عضویت العربیة English
امام صادق علیه‌السلام: صله رحم و نیکى، حساب (قیامت) را آسان و از گناهان جلوگیرى مى‌کند. کافى، ج2، ص157

هشدارهای برنده جایزه استکهلم نسبت به مصرف بی رویه آب

هشدارهای برنده جایزه استکهلم نسبت به مصرف بی رویه آب
دوشنبه 2 اسفند 1389  10:33 ق.ظ

 

پرفسور "جان آنتونی الن" استاد کالج سلطنتی لندن و برنده "جایزه آب" استکهلم می گوید، در حالیکه برای تولید یک تن گوشت گاو به 16 هزار تن آب نیاز است، ما به پیامدهای مصرف گوشت برای آب نمی اندیشیم.
الن 71 ساله که به عنوان اولین پژوهشگر به رابطه بین تغذیه و تامین آب توجه داده است و "در هفته آب جهان" جایزه استکهلم به ارزش 150 هزار یورو را کسب کرد، قصد دارد عادات مصرف کنندگان را تغییر دهد. این استاد انگلیسی میزان و مقدار آب مورد نیاز برای تولید فرآورده های مختلف مصرفی را نیز محاسبه کرده است. بر پایه این محاسبات، برای یک فنجان قهوه، از مزرعه کشت تا مصرف کننده نهایی 140 لیتر آب استفاده می شود. الن به منظور شفاف و روشن کردن این میزان مصرف آب نهفته و پنهانی در مواد غذایی، طرح "آب مجازی" را پیدا کرده است. این پژوهشگر انگلیسی در باره "آب مجازی" و روش رفع تشنگی می گوید، "آب مجازی"، مقدار آبی است که برای تولید مواد و فرآورده های مصرفی نیاز است. برای رشد و تولید یک تن گندم، به 1000 تن آب نیاز است. این در حالیست که می توان به کشورهایی چون مصر و یا اردن که کمبود آب دارند، با واردات مواد خوراکی، مشکل تامین آب و کمبود مواد غذایی را به آسانی حل کرد. در این صورت، آب به معنای خاص خود در حرکت نیست، بدین خاطر می توانیم از "آب مجازی" صحبت کرد. الن افزود، آلمان و انگلیس نیز از مدت های مدید کمبود آب دارند و از یک قرن پیش مواد خوراکی و غذایی را وارد می کند. این کارشناس می گوید، ما باید مصرف کننده را با سوالاتی تحریک کرده و به فکر فرو ببریم. آیا یک فرد در زندگی خود، انسانی با مصرف 5/2 یا 5 مترمکعبی آب است؟ آیا یک فرد مواد غذایی مصرف کند که برای تولید آن روزانه 5000 هزار لیتر آب نیاز است؟ الن افزود، چنانچه فردی زیاد گوشت مصرف کند جزو این افراد است و میزان آب مصرفی شخصی خود را نیز وسیع تر کرده است. این پژوهشگر می گوید، تفاوت بین 2500 و 5000 لیتر بسیار زیاد است به ویژه چناچه فکر کنیم که ما روزانه حدود 150 لیتر آب برای نوشیدن، شستشو، نظافت بدن و موارد دیگر مصرف می کند. بدین ترتیب بیشترین مصرف آب در خوراک و مواد غذایی نهفته و پنهان است. الن در پاسخ به اینکه چگونه می توان در فروشگاه تشخیص داد که چه مقدار آب برای تولید یک کالا نیاز بوده است می گوید، فرد "گیاهخوار" که گهگاهی نیز گوشت مصرف کند، روزانه صرفا به 5/2 مترمکعب آب نیاز دارد اما چنانچه مصرف مواد گوشتی فرد بالا باشد، روزانه به 5 مترمکعب آب نیاز دارد. این کارشناس افزود، برای تولید یک تن گندم 1000 تن آب اما برای تولید یک تن گوشت گاو، 16000 تن آب نیاز است. من از یک خانواده مرفه نیستم و زمانیکه جوان بودم، هفته ای دوبار گوشت و یک دفعه ماهی می خوردیم، اما امروزه در خیابان های برلین و لندن می توان بسادگی شش برابر آن زمان ساندویچ های گوشتی خورد و ما در باره پیامدهای آن برای آب فکر نمی کنیم. الن با تاکید بر اینکه بشر باید روش خود در مصرف آب برای تولید مواد خوراکی را تغییر دهد می گوید، ما باید به ویژه رابطه بین تولید مواد غذایی و مصرف آب را برای ساکنین کره خاکی روشن کنیم. این کارشناس در پاسخ به اینکه آیا خود گوشت مصرف می کند؟ می گوید، من در سال های گذشته آموخته ام که بسیار مهم است بتوانم به این سوال با وجدانی خوب پاسخ بدهم. من گوشت میل نمی کنم و گیاهخوار هستم. الن افزود، تغییر ذائقه غذایی ممکن است و این امر برای من اصلا نامطبوع نبود. من در دوران جوانی اغلب به کوه رفته و آب چشمه تازه و طبیعی را دوست دارم و هم اکنون نیز با کمال میل آب شیر می نوشم. این پژوهشگر با انتقاد نسبت به افرادی که آب نوشیدنی صنعتی و شیشه ای می خرند می گوید، کیفیت این آبها اکثر مواقع بهتر از آب شیر نیست. الن افزود، تبلیغات صنایع تولید آب شیشه ای از یک طرف و نادانی و حماقت مصرف کننده از سوی دیگر باعث شده است که خریدار بهای بیشتری از بنزین برای آب آشامیدنی صنعتی پرداخت کند. این یک امر غیرعادی و فوق العاده است و نشان می دهد که انسان ها دیگر به بهایی فکر نمی کنند که برای رفتار و اعمال خود پرداخت می کنند.///

منبع: مصاحبه با روزنامه آلمانی زوددویچه سایتونگ


 

behrouz_h

behrouz_h
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1469
محل سکونت : آ.شرقی
دسترسی سریع به انجمن ها