عضویت العربیة English
امام جواد علیه‌السلام: عزّت مؤمن در بى نیازى او از مردم است. بحارالأنوار، ج 75، ص 109

تاثير رطوبت كنسانتره پروتئين ماهي كيلكا اندازه‌گيري شد

تاثير رطوبت كنسانتره پروتئين ماهي كيلكا اندازه‌گيري شد
دوشنبه 2 اسفند 1389  06:55 ب.ظ

رئيس موسسه شيلات ايران:
تاثير رطوبت كنسانتره پروتئين ماهي كيلكا اندازه‌گيري شد

خبرگزاري فارس: رئيس موسسه شيلات ايران از تأثير رطوبت بر ميزان تغييرات پروتئين و چربي كنسانتره پروتئين ماهي كيلكا براي ماندگاري بيشتر اين محصول در مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان خبر داد.

به گزارش خبرگزاري فارس از بندر انزلي، عباسعلي مطلبي‌ در جلسه مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان اظهار داشت: كنسانتره كيلكا نوعي فرآورده غذايي خشك و پايدار است كه از ماهي بر مبناي حذف آب و چربي با استفاده از حلال آلي در شرايطي كاملاً بهداشتي توليد مي‌شود.
وي ادامه داد: محصول نهايي داراي پروتئين بالاتر و چربي بسيار كمتري در مقايسه با ماهي استفاده شده بوده و يك مكمل از چربي باقي مانده در آن است.
مطلبي با اشاره به اينكه ارزيابي ماندگاري پروتئين FPC سريع چربي موجب شده تا محتواي چربي 40 و 90 درصد باشد، افزود: كنسانتره پروتئين ماهي تهيه شده از ماهي كيلكا در مدت 6 ماه نگهداري در رطوبت‌هاي 25 FPC و چربي از گوشت ماهي كيلكا طي سه مرحله استخراج به وسيله ايزوپروپانول به منظور حذف آب و چربي تهيه شده است ضمن اينكه ميزان پروتئين و چربي طي 6 ماه به صورت ماهانه اندازه‌گيري شد.
رئيس موسسه شيلات ايران در ادامه به تاثير پوشش خوراكي پروتئين آب پنير بر كيفيت ماهي كيلكا در مدت زمان نگهداري در سردخانه اشاره كرد و گفت: هدف اين تحقيق بررسي اثر پوشش خوراكي پروتئين آب پنير بر ويژگي‌هاي ميكروبي و حسي ماهي كيلكا طي 4 ماه نگهداري در سردخانه است.
به گفته وي نمونه‌هاي ماهي كيلكاي شكم خالي پس از تهيه پوشش خوراكي پروتئين آب پنير با غلظت‌هاي مختلف به مدت يك ساعت پوشش‌دهي شدند.
مطلبي با بيان اينكه اندازه‌گيري ويژگي‌هاي ميكروبي و ارزيابي حسي رنگ، بو، بافت و طعم انجام شد، تصريح كرد: يافته‌ها نشان داده كه نمونه‌هاي پوشش‌دار و بدون پوشش از نظر ويژگي‌هاي ميكروبي و حسي بو، بافت و طعم اختلاف معني‌داري ندارند.
رئيس موسسه شيلات ايران خاطرنشان كرد: پوشش خوراكي پروتئين آب پنير با غلظ 13 درصد موجب بهبود رنگ ماهي كيلكا در مدت زمان نگهداري در سردخانه مي‌شود.
وي بررسي خواص آنتي ميكروبي و تغييرات شيميايي با استفاه از پوشش خوراكي سديم آلژينات را از ديگر پژوهش‌ها در مركز ملي تحقيقات فرآوري آبزيان نام برد و بيان داشت: هدف از اين تحقيق بررسي اثر پوشش خوراكي سديم آلژينات با غلظت‌هاي مختلف بر عمر ماندگاري ماهي كيلكاي شكم خالي در سردخانه است.
مطلبي با اشاره به اينكه نمونه‌هاي آماده شده ماهي كيلكا به مدت يك ساعت با روش غوطه‌وري پوشش داده شدند، افزود: نمونه‌هاي بدون پوشش و پوشش‌دار در 125 بسته 250 گرمي با پوشش سلوفان قرار گرفتند.
رئيس موسسه شيلات ايران به نگهداري نمونه‌ها به مدت 4 ماه در سردخانه با دماي صفر درجه اشاره كرد و اظهار داشت: در مجموع طبق نتايج ميانگين شمارش ميكروبي و ميانگين پراكسيد و مواد ازته فرار كاهش معني‌داري داشتند.
رئيس موسسه شيلات ايران با بيان اينكه درصد رطوبت نمونه‌ها با توجه به افزايش غلظت سديم آلژينات كاهش معني‌داري نشان داد، خاطرنشان كرد: استفاده از پوشش خوراكي سديم آلژينات تا حدي سبب افت رطوبت شده اما به دليل كند شدن سرعت رشد ميكروبي و كاهش توليد پراكسيد و مواد ازته فرار موجب افزايش عمر ماندگاري ماهي كيلكا مي‌شود.
كارشناس رشته شيلات نيز در اين جلسه به مطالعه تغييرات هيستامين و آمين‌هاي فرار ماهي سارم منجمد در مقايسه با شمارش كلي ميكروبي و ارائه مدل پيشگو اشاره كرد و گفت: با توجه به اهميت ماهي و ديگر فرآورده‌هاي دريايي به عنوان يك منبع پروتئيني با ارزش و قابل دسترس و نيز فسادپذيري سريع اين محصولات، 10 نمونه ماهي سارم كه از گونه‌هاي متداول عرضه به بازارهاي فروش است به منظور مقايسه برخي روش‌هاي شيميايي كنترل كيفيت مورد ارزيابي قرار گرفت.
پريا اكبري افزود: با در نظر گرفتن استانداردهاي تعيين شده از طرف اداره كنترل كيفي غذا و دارو و انجام آزمون دقيق و شمارش كلي ميكروبي در نمونه‌هاي مذكور از نظر كيفيت بهداشتي ارتباط معني‌داري مشاهده نشد اما آزمون «كاپا» وجود ارتباط معني‌دار بين فاكتور هيستامين در اين گونه را تاييد كرد.
وي ادامه داد: با فرض مستقل بودن TC و وابسته بودن هيستامين با انجام آزمون آناليز رگرسيون خطي، ارتباط خطي بين اين دو فاكتور به دست آمد.
اكبري خاطرنشان كرد: با توجه به نتايج حاصل شده به نظر مي‌رسد ارزيابي كيفيت گونه سارم با استفاده از مدل ارائه شده با اندازه‌گيري يكي از فاكتورهاي هيستامين امكانپذير بوده ضمن اينكه بررسي توام اين فاكتورها براي كنترل ماهي لازم است.
انتهاي پيام/ج10/ع

amirpetrucci0261

amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/
hojat20 تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها