عضویت العربیة English
امام علی علیه‌السلام: برترین جهاد آن است که انسان روز خود را آغاز کند در حالى که در اندیشه ستم کردن به احدى نباشد. من لا یحضر الفقیه، ح 5762

نکات ریز خانه داری

نکات ریز خانه داری
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:28 ق.ظ

 

برای تمیز كردن پنیر پیتزای چسبیده به ظرف ، بهتر

است آن را با آب سرد و مایع ظرفشویی بشویید.

 

 

 

هنگام استفاده از منقل برای تهیه كباب ، یك ورق كاغذ

آلومینیومی ( فویل ) در كف آن قرار دهید . این كار هم

باعث تشدید حرارت می شود و هم تمیز كردن منقل را

آسان می كند

 

پوست گرفتن و خرد كردن سیر باعث چسبندگی دست

ها می شود . برای جلوگیری از این مشكل ، حبه های

سیر را ابتدا دو دقیقه در آب جوش و سپس در آب سرد

بگذارید پس از آن پوست بگیرید .

 

توجه داشته باشید هنگام مصرف سیر جوانه سبز

وسط آن را در آورید

 

 

 

برای جدا كردن پوست نازك روی بادام ، آنها را دو دقیقه

در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد بگذارید و به

راحتی پوست آنها را جدا كنید

 

 

برای گرفتن پوست هلو در تهیه مربا و كمپوت ، هلوها

را یك دقیقه در آب بجوشانید و بعد پوست بگیرید

 

 

 

تمیز كردن ظروف مسی : اگر می خواهید لكه ای از

روی ظرف مسی پاك كنید روی آن یك برش پیاز بمالید

 

 

 

طالبی شیرین باید

نسبت به اندازه اش سنگینتر به نظر می رسد

روی پوست آن نباید لكه باشد

عطر خوبی از آن متصاعد شود

 

مربای ریواس را هرگز در ظرف آلومینیومی طبخ نكیند

زیرا باعث مسمومیت می شود

 

 

 

لكه های روی كاغذ دیواری : این لكه ها را با مغز نان

سفید می توانید پاك كنید آن را گلوله كنید ، سپس

روی لكه های مورد نظر بمالید .

 

 

پوست کندن هویج

هویج ها را داخل آب جوش انداخته بعد از 5 دقیقه درون

آب سرد قرار دهید،با این روش پوست هویج فلافی کنده

خواهد شد

 

برای اینکه از تندی پیاز بکاهید و به اصطلاح آن را شیرین

کنید پیاز را به صورت حلقه حلقه برش داده از هم جدا

کنید سپس به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کنید.

 

 

چنانچه خیار ها را درون ظرفی پر از آب قرار داده و داخل

یخچال بگذارید،خیارها تر و تازه میمانند و از پلاسیده

شدن آنها جلوگیری می شود

 

 

برای تیز کردن تیغه های قیچی به طوری که کاغذ را

راحتتر ببرد از یک قطعه سنباده معمولی استفاده

کنید.برای این منظور ورقه سمباده را در دست گرفته

و چند بار با قیچی به طریقه معمولی آن را ببرید.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر
mashhadizadeh hojat20 تشکرات از این پست

نكات ريز و درشت خانه داري
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:30 ق.ظ


1-هنگام نظافت خانه به همه وسايل توجه داشته باشيد، بخصوص وسايلي را تميز كنيد كه فكرنمي كنيد نياز به تميز كردن داشته باشند. مثلا گلدان مصنوعي اي كه به نظر شما تميز است، مي تواند آنقدر گرد و خاك در خودش ذخيره كرده باشد كه برايتان ايجاد حساسيت كند.

2-تميز كردن تلفن را از ياد نبريد چراكه محققان دريافته اند گوشي تلفن مي تواند باعث انتقال ويروس يا باكتري شود. و همين عوامل بيماري زا با لب هاي شما برخورد مي كنند و در نهايت به دهانتان راه مي يابند.

3-نظافت سطل زباله بخصوص سطل هاي آشپزخانه و دستشويي نيز اهميت بسياري دارند. به اين نكته توجه داشته باشيد خالي كردن زباله به معناي تميز شدن سطل آن نيست پس نياز است تا خود سطل نيز هر از گاهي كاملا شسته و عاري از آلودگي شود.

4-پرده حمام نيز احتياج به نظافت دارد. اين به دليل آن است كه پرده ها در فضاي مرطوب قرار دارند و بيشتر اوقات نمناك هستند، از اين رو مي توانند به محل خوبي براي رشد ميكروب بدل شوند.

5-اگر در خانه تان ماشين ظرفشويي داريد، نظافت آن را از ياد نبريد. اين وسيله نياز دارد كه هر از گاهي كاملا شسته، جرم زدايي شده و ضد عفوني گردد.

6-الان كه نزديك فصل سرما است، نظافت شومينه را فراموش نكنيد. شومينه و دريچه خروج هواي آن را خوب تميز كنيد. به اين نكته توجه داشته باشيد كه اگر لوله خروج هواي شومينه گرفته باشد، گازهاي مضر نمي توانند خارج بشوند و در نتيجه در فضاي خانه باقي مانده و برايمان خطرآفرين مي شوند.

7-مبلمان خانه را حتما گردگيري كنيد چراكه يك ضربه آهسته به مبل مي تواند ذرات گرد و غبار را به هواي خانه انتقال دهد و براي تنفس مشكل ساز شود.

8-از بالش و لحاف خانه هم غافل نشويد. هر چند وقت يكبار آنها را بشوييد و در صورت امكان در معرض نور خورشيد و هواي آزاد قرار دهيد .

9-ظروف دكور را گردگيري كنيد تا از انباشته شدن گرد و خاك كه مي تواند توليد حساسيت كند پيشگيري نماييد.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر
mashhadizadeh hojat20 تشکرات از این پست

نکات ریز خانه داری
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:31 ق.ظ

استفاده بهینه از سبزی خشک »
 
چناچه قصد استفادهه از سبزی خشک در غذاها را دارید ، توصیه می کنیم حدود سه –چهار ساعت قبل سبزیها را درون آب سرذد خیس کنید تا بتدریج نرم شده وبه صورت سبزی تازه در آیند ..
«قابلمه های  های صحرایی »
 
چنانچه در پیک نیک قصد کردید در فابلمه ، ماهیتابه یا کتری خود ، روی زغالهای صحرایی غذا درست کنید اما نگران سیاه شدن بیرون ظرف خود هستید ، توصیه می کنیم به پشت ظروف خود کمی خمیر ریش تراشی بمالید .با این تدبیر سیاهی ناشی از دود زغال واجاق به راحتی پاک خواهد شد ، بدون آنکه خراشی به ظروف شما وارد شود .
«سرکه ونمک در فنجان چایی »
 
برای شستن لیوانها وفنجانهای شیشه ای خود که براثر خودرن چایی ، کدر وبد منظره شده اند می توانید هفته ای یکبار همه لیوان ها را در محلول سرکه ونمک خیسانده ، بعد شسته وآبکشی نمایید تا درخشندگی روز اول خود را پیدا کنند .
«قند ادکلنی »
 
برای خوشبو شدن فضا ومحیط خانه می توانید به روش زیر عمل کنید :
در یک نعلبکی کمی ادکلن خوشبو ریخته ویک حبه قند چهار گوش در آن بیندازید ، طوری که ادکلن را خوب جذب کرده وقند خیس شود ، سپس قند را آتش بزنید ووقتی ادکلن تمام شد قند را خاموش کنید . با این تدبیر فضای خانه بسیار معطر خواهد شد .
«فساد میوه ها »
 
لابد برای شما هم پیش آمده که وقتی میوه ها را در قسمت جا میوه ای پایین یخچال قرار می دهید بعد از چند روز کم کم شروع به کپک زدن کرده وخراب می شوند .علت آن هم آبی است که بتدریج در جا میوه ای جمع می شود ونیز رطوبت دائمی یخچال .
 
چنانچه یک قطعه اسفنج –چه طبیعی وچه مصنوعی –را در جامیوه ای قرار دهید رطوبت وآبها را جذب کرده ومانع کپک زدگی میشود .
 
«سماور »
 
برای زود جوش آمدن آب سماور،ابتدا آن را تا نیمه از آب پر کنیدو پس از گرم شدن،بقیه آب را به آن اضافه کنید.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر
mashhadizadeh hojat20 تشکرات از این پست

پاسخ به:نکات ریز خانه داری
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:32 ق.ظ

 


کدبانو

 

برای تميز كردن پنير پيتزای چسبيده به ظرف ، بهتر است آن را با آب سرد و مايع ظرفشويی

 بشوييد .

هنگام استفاده از منقل برای تهيه كباب ، يك ورق كاغذ آلومينيومي ( فويل ) در كف

 آن قرار دهيد . اين كار هم باعث تشديد حرارت می شود و هم تميز كردن منقل را آسان می كند .

 پوست گرفتن و خرد كردن سير باعث چسبندگی دستها می شود . برای جلوگيری از اين مشكل ،

حبه های سير را ابتدا دو دقيقه در آب جوش و سپس در آب سرد بگذاريد 

 پس از آن پوست بگيريد .

توجه داشته باشيد هنگام مصرف سير جوانه سبز وسط آن را در آوريد .

                                              

براي جدا كردن پوست نازك روی بادام ، آنها را دو دقيقه در آب جوش قرار دهيد و سپس در آب

سرد بگذاريد و به راحتی پوست آنها را جدا كنيد .

 برای گرفتن پوست هلو در تهيه مربا و كمپوت ، هلوها را يك دقيقه در آب بجوشانيد و

بعد پوست بگيريد .

                                           

براي خشك كردن زرد آلو ، آنها را از وسط دو نيم كرده ، هسته را در آوريد و روي سيني فر بگذاريد .

فر را داغ كنيد و سيني محتوي برگه ها را در فر داغ قرار دهيد حرارت فر را به روي حداقل تنظيم كنيد .

لاي در فر را باز بگذاريد و مرتب به آنها سر بزنيد و چنانچه لازم است آنها را زير و روي جا به جا كنيد

 تا نسوزند . وقتي كه خشك شدند سيني را از فر خارج كنيد .

براي انتخاب طالبي شيرين نسبت به اندازه اش سنگينتر به نظر مي رسد .

روي پوست آن نبايد لكه باشد .

عطر خوبي از آن متصاعد شود .

اگر ساقه آن به راحتي جدا شود . نيز به معني رسيده بودن آن است .

 مرباي ريواس را هرگز در ظرف آلومينيومي طبخ نكيند زيرا باعث مسموميت مي شود .

براي تهيه يخ فانتزي ، مي توانيد داخل هر قالب يك گيلاس يا آلبالو قرار دهيد .

 و بعد در قالب آب بريزيد و بگذاريد يخ ببندد .

تميز كردن ظروف مسي :  اگر مي خواهيد لكه اي از روي ظرف مسي پاك كنيد ،

روي آن يك برش پياز بماليد . لكه هاي روي كاغذ ديواري : اين لكه ها را با مغز نان سفيد

مي توانيد پاك كنيد آن را گلوله كنيد ، سپس روي لكه هاي مورد نظر بماليد .

                                 

                                          

 تميز كردن مايكروفر :  يك برش ليمو را در ظرف آب بيندازيد ، داخل مايكروفر بگذاريد تا گرم شود .

 وقتي بخار آب بر روي ديواره هاي داخل فر نشست ، آن را خاموش كنيد و

پس از مدت كوتاهي كه فر خنكتر شد ،  آن را تميز كنيد .

 

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

نکاتي براي انواع سس ها
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:37 ق.ظ

بطور کلي سس براي تکميل طعم غذا است و بايد براي تهيه آن نهايت دقت را نمود تا نتيجه مطلوب بديت آيد ، آب گوشت و اسانسي که براي خشمزه تر کردن سس ها مصرف مي شود بايد طعم و عطر غذا را تغيير ندهد ، مثلا سسي که روي گوشت يا مرغ داده مي شود نبايد بوي ماهي بدهد و برعکس . 1س در اينصورت براي هر نوع گوشت يا پرنده و ماهي بهتر است از آب همان نوع گوشت در تهيه سس آن استفاده نمود .
براي عطر سس ها نيز ميتوانيم از انواع سبزيها معطر مانند ، کرفس ، جعفري ، نعناع ، ترخان ، ريحان و امثال آنها استفاده کنيم . حرارتي که سس روي آن تهيه ميشود بايد ملايم باشد و سس هائي که براي غلظت آرد مصرف ميشود . بايد در مقع ريختن آب يا آب گوشت يا شير مرتب آنرا بهم زد تا سس گلوله نشود و نرم و لطيف گردد ، به غلظت سس بايد توجه کرد که نه زياد سفت شود و نه زياد شل ، کره يا خامه اي که در سس ها مصرف ميشود بايد در اواخر طبخ با سس مخلوط شود ، مگر اينکه لازم باشد آرد را در کره سرخ نمود در اينصورت کره را بايد قبلا داغ کرد و بعد آرد را با آن يرخ نمود ، ظرفي که سس را در آن تهيه ميکنيم بايد لعابي و اندازه آن متناسب با مقدار سس باشد .
بطور کلي سس در تهيه غذا جاي مهمي دارد . فرانسويها ميگويند غذا بدون سس مثل نامه بدون امضا بي ارزش است .

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر
mashhadizadeh تشکرات از این پست

راهنمايي ظرف شويي به شيوه بهداشتي
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:41 ق.ظ

شستن ظرف‎ها يکي از کارهاي تکراري خانه است که با سلامت همه افراد خانه ارتباط دارد. لابد مي‌دانيد که بهتر است ظرف‏ها‏ در اولين فرصت شسته شوند؛ چون ظروف‏ کثيف، محل مناسبي براي رشد قارچ‏ها‏ و ميکروب‎ها هستند و پاي حشرات را هم به آشپزخانه باز مي‎کنند. براي شستن ظرف‎ها به روش متداول، ابتدا بايد باقي‌مانده غذاها را از روي ظرف‎ها پاک کرد و بعد، آنها را در سينک ظرف‎شويي که درپوش چاه آن را گذاشته‌ايم و مقداري آب گرم و چند قطره مايع ظرف‎شويي در آن ريخته‏ايم، قرار دهيم. بعد از چند دقيقه بايد اسفنج ظرف‎شويي را مرطوب کرده و مقداري مايع ظرف‎شويي روي آن ريخته و تمام سطح ظروف را به دقت بشوييم. در نهايت هم بايد همه ظروف را با آب گرم به دقت آبکشي کنيم و در آب‌چکان قرار دهيم. اما علاوه بر اينها نکات ديگري هم هست که بايد رعايت شود. شما آن نکات را بلديد؟...

ابر و اسفنج

بررسي‏ها نشان داده است ابرها و اسفنج‏هاي ظرف‎شويي و همچنين سينک ظرف‎شويي از آلوده‎ترين نقاط خانه هستند و باکتري سالمونلا که همان باکتري ايجادکننده مسموميت‏هاي غذايي است، در اين محل‏ها زياد مشاهده مي‌شود. خيلي‏ها به اين موضوع که اسفنج‏ها با حفره‏هاي ريز و مرطوب‌شان محل مورد علاقه‏هاي باکتري‏ها و ميکروب‏ها هستند، توجه نمي‏کنند. بررسي‏ها نشان مي‏دهد 12درصد مردم فقط ماهي يک بار اسفنج ظرف‎شويي‎شان را تعويض يا ضدعفوني مي‏کنند و 6 درصد هم ديرتر از يک ماه اين کار را انجام مي‏دهند. اسفنج‏هاي آلوده مي‏توانند سبب انتشار و انتقال آلودگي به ظروف و مواد غذايي شوند و افراد خانواده را دچار مسموميت غذايي کنند.‏ بنابراين بايد با دقت بيشتري آنها را تميز کرد. معمولا ما بعد از شستن ظروف، اسفنج را به دقت نمي‏شوييم و همين سبب باقي ماندن آلودگي در اسفنج مي‎شود. بهتر است بعد از هر بار ظرف شستن در آخر، خود اسفنج را هم با دقت با آب گرم و مايع شوينده بشوييد و خوب آن را بچلانيد تا آب داخل آن خارج شود، بعد هم آن را جايي قرار دهيد تا خشک شود.‏ قرار دادن اسفنج کف سينک سبب مي‏شود با هر بار باز کردن شير آب، اسفنج مرطوب شود. بهتر است بعد از شستن ظروفي که مرغ،‏ گوشت يا ماهي خام در آنها قرار داشته، اسفنج را با دقت بيشتري بشوييد.‏ هنگام شستن مرغ،‏ ماهي و گوشت مراقب باشيد خونابه آنها داخل اسفنج نرود. هرچند وقت يک بار اسفنج را ضدعفوني کنيد. براي تميز کردن و از بين بردن ميکروب‏ها‏ي درون اسفنج بهترين راه اين است که آن را مرطوب کرده و به مدت دو تا سه دقيقه در ماکروويو قرار دهيد. فراموش نکنيد سيم ظرف‎شويي و يا ساير اسفنج‌هاي ظرف‎شويي را که درون‌شان فلز به کار رفته، نبايد داخل مايکروويو قرار دهيد. بعد از مايکروويو کردن اسفنج ظرف‎شويي، آن را بدون دستکش از مايکروفر بيرون نياوريد چون اسفنج داغ است و دست شما را مي‌سوزاند. از اسفنج‏هايي با اندازه‏هاي کوچک‎تر استفاده کنيد و اسفنج‏هاي کهنه و فرسوده را هر دو هفته يک بار دور بياندازيد.‏

سينک

سينک ظرف‌شويي يکي از آلوده‎ترين نقاط خانه است. توصيه مي‎شود بعد از هر بار شستن ظروف، شستن ميوه و سبزي و بعد از شستن و تميز کردن گوشت،‏ مرغ و ماهي سينک را با آب گرم و مايع ظرف‎شويي بشوييد و با حوله يا دستمال تميز آن را خشک کنيد. خشک و تميز نگه‌داشتن سينک در حفظ سلامت خانواده و کاهش مسموميت‏هاي غذايي موثر است. بهتر است سينک ظرف‎شويي کنار پنجره آشپزخانه باشد تا با تابش نور خورشيد ضدعفوني شود.‏ براي استفاده بيشتر از نور خورشيد هر روز پرده را کنار بزنيد و گاهي هم پنجره را باز بگذاريد تا هوا جريان پيدا کند و رطوبت کمتر شود. سينک ظرف‎شويي هم براي شستن ظروف کثيف و هم براي شستشو و تميز کردن ميوه و سبزي و گوشت استفاده مي‏شود و باقي ماندن آلودگي روي سطح آن مي‏تواند سبب انتقال آلودگي و ايجاد مسموميت‏هاي غذايي شود. لازم است هر چند وقت يک بار سينک را با محلول سفيد کننده کلره و آب ضد عفوني کنيد.‏

ارگونومي

هنگام شستن ظرف‎ها به وضعيت بدن خود توجه داشته باشيد و با پشت صاف و شانه‎هاي رو به عقب و آرنج‎هاي نزديک به بدن کار کنيد. هنگام شستن ظرف‎ها به سمت سينک ظرف‌شويي خم نشويد‎. کمرتان را صاف و مستقيم نگه داريد. اگر يک زانو را خم کنيد، فشار کمتري به پشت وارد مي‎شود. در اين حالت، خم شدن به سمت جلو براي‌تان سخت‎تر است و مي‎توانيد به راحتي با پشت صاف، ظروف را بشوييد‎. براي اين‌کار مي‎توانيد در کابينت زير سينک ظرف‌شويي را باز کرده و پاي‌تان را روي کف آن قرار دهيد يا از يک چهار پايه کوچک استفاده کنيد. به جاي اينکه خودتان را به سمت سينک ظرف‌شويي خم کنيد، ظرف‎ها را به سمت خودتان بياوريد و سپس آنها را بشوييد. آب‌چکان را در ارتفاع مناسبي نصب کنيد و به طور متناوب، جهتي که ظروف را در آب‌چکان مي‎گذاريد، تغيير دهيد.

دستکش

براي پيشگيري از آسيب‎هاي پوستي حتما با دستکش ظرف بشوييد. افرادي که پوست حساس دارند يا ممکن است پوست دست‌شان به لايه داخلي دستکش حساسيت نشان دهد، بهتر است زير دستکش پلاستيکي ظرف‎شويي از دستکش نخي استفاده کنند.

هفته نامه سلامت

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

راهنمايي ظرف شويي به شيوه بهداشتي
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:41 ق.ظ

<p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">شستن ظرف&lrm;ها يکي از کارهاي تکراري خانه است که با سلامت همه افراد خانه ارتباط دارد. لابد مي&zwnj;دانيد که بهتر است ظرف&rlm;ها&rlm; در اولين فرصت شسته شوند؛ چون ظروف&rlm; کثيف، محل مناسبي براي رشد قارچ&rlm;ها&rlm; و ميکروب&lrm;ها هستند و پاي حشرات را هم به آشپزخانه باز مي&lrm;کنند. براي شستن ظرف&lrm;ها به روش متداول، ابتدا بايد باقي&zwnj;مانده غذاها را از روي ظرف&lrm;ها پاک کرد و بعد، آنها را در سينک ظرف&lrm;شويي که درپوش چاه آن را گذاشته&zwnj;ايم و مقداري آب گرم و چند قطره مايع ظرف&lrm;شويي در آن ريخته&rlm;ايم، قرار دهيم. بعد از چند دقيقه بايد اسفنج ظرف&lrm;شويي را مرطوب کرده و مقداري مايع ظرف&lrm;شويي روي آن ريخته و تمام سطح ظروف را به دقت بشوييم. در نهايت هم بايد همه ظروف را با آب گرم به دقت آبکشي کنيم و در آب&zwnj;چکان قرار دهيم. اما علاوه بر اينها نکات ديگري هم هست که بايد رعايت شود. شما آن نکات را بلديد؟...</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">ابر و اسفنج</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">بررسي&rlm;ها نشان داده است ابرها و اسفنج&rlm;هاي ظرف&lrm;شويي و همچنين سينک ظرف&lrm;شويي از آلوده&lrm;ترين نقاط خانه هستند و باکتري سالمونلا که همان باکتري ايجادکننده مسموميت&rlm;هاي غذايي است، در اين محل&rlm;ها زياد مشاهده مي&zwnj;شود. خيلي&rlm;ها به اين موضوع که اسفنج&rlm;ها با حفره&rlm;هاي ريز و مرطوب&zwnj;شان محل مورد علاقه&rlm;هاي باکتري&rlm;ها و ميکروب&rlm;ها هستند، توجه نمي&rlm;کنند. بررسي&rlm;ها نشان مي&rlm;دهد 12درصد مردم فقط ماهي يک بار اسفنج ظرف&lrm;شويي&lrm;شان را تعويض يا ضدعفوني مي&rlm;کنند و 6 درصد هم ديرتر از يک ماه اين کار را انجام مي&rlm;دهند. اسفنج&rlm;هاي آلوده مي&rlm;توانند سبب انتشار و انتقال آلودگي به ظروف و مواد غذايي شوند و افراد خانواده را دچار مسموميت غذايي کنند.&rlm; بنابراين بايد با دقت بيشتري آنها را تميز کرد. معمولا ما بعد از شستن ظروف، اسفنج را به دقت نمي&rlm;شوييم و همين سبب باقي ماندن آلودگي در اسفنج مي&lrm;شود. بهتر است بعد از هر بار ظرف شستن در آخر، خود اسفنج را هم با دقت با آب گرم و مايع شوينده بشوييد و خوب آن را بچلانيد تا آب داخل آن خارج شود، بعد هم آن را جايي قرار دهيد تا خشک شود.&rlm; قرار دادن اسفنج کف سينک سبب مي&rlm;شود با هر بار باز کردن شير آب، اسفنج مرطوب شود. بهتر است بعد از شستن ظروفي که مرغ،&rlm; گوشت يا ماهي خام در آنها قرار داشته، اسفنج را با دقت بيشتري بشوييد.&rlm; هنگام شستن مرغ،&rlm; ماهي و گوشت مراقب باشيد خونابه آنها داخل اسفنج نرود. هرچند وقت يک بار اسفنج را ضدعفوني کنيد. براي تميز کردن و از بين بردن ميکروب&rlm;ها&rlm;ي درون اسفنج بهترين راه اين است که آن را مرطوب کرده و به مدت دو تا سه دقيقه در ماکروويو قرار دهيد. فراموش نکنيد سيم ظرف&lrm;شويي و يا ساير اسفنج&zwnj;هاي ظرف&lrm;شويي را که درون&zwnj;شان فلز به کار رفته، نبايد داخل مايکروويو قرار دهيد. بعد از مايکروويو کردن اسفنج ظرف&lrm;شويي، آن را بدون دستکش از مايکروفر بيرون نياوريد چون اسفنج داغ است و دست شما را مي&zwnj;سوزاند. از اسفنج&rlm;هايي با اندازه&rlm;هاي کوچک&lrm;تر استفاده کنيد و اسفنج&rlm;هاي کهنه و فرسوده را هر دو هفته يک بار دور بياندازيد.&rlm;</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">سينک</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">سينک ظرف&zwnj;شويي يکي از آلوده&lrm;ترين نقاط خانه است. توصيه مي&lrm;شود بعد از هر بار شستن ظروف، شستن ميوه و سبزي و بعد از شستن و تميز کردن گوشت،&rlm; مرغ و ماهي سينک را با آب گرم و مايع ظرف&lrm;شويي بشوييد و با حوله يا دستمال تميز آن را خشک کنيد. خشک و تميز نگه&zwnj;داشتن سينک در حفظ سلامت خانواده و کاهش مسموميت&rlm;هاي غذايي موثر است. بهتر است سينک ظرف&lrm;شويي کنار پنجره آشپزخانه باشد تا با تابش نور خورشيد ضدعفوني شود.&rlm; براي استفاده بيشتر از نور خورشيد هر روز پرده را کنار بزنيد و گاهي هم پنجره را باز بگذاريد تا هوا جريان پيدا کند و رطوبت کمتر شود. سينک ظرف&lrm;شويي هم براي شستن ظروف کثيف و هم براي شستشو و تميز کردن ميوه و سبزي و گوشت استفاده مي&rlm;شود و باقي ماندن آلودگي روي سطح آن مي&rlm;تواند سبب انتقال آلودگي و ايجاد مسموميت&rlm;هاي غذايي شود. لازم است هر چند وقت يک بار سينک را با محلول سفيد کننده کلره و آب ضد عفوني کنيد.&rlm;</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">ارگونومي</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">هنگام شستن ظرف&lrm;ها به وضعيت بدن خود توجه داشته باشيد و با پشت صاف و شانه&lrm;هاي رو به عقب و آرنج&lrm;هاي نزديک به بدن کار کنيد. هنگام شستن ظرف&lrm;ها به سمت سينک ظرف&zwnj;شويي خم نشويد&lrm;. کمرتان را صاف و مستقيم نگه داريد. اگر يک زانو را خم کنيد، فشار کمتري به پشت وارد مي&lrm;شود. در اين حالت، خم شدن به سمت جلو براي&zwnj;تان سخت&lrm;تر است و مي&lrm;توانيد به راحتي با پشت صاف، ظروف را بشوييد&lrm;. براي اين&zwnj;کار مي&lrm;توانيد در کابينت زير سينک ظرف&zwnj;شويي را باز کرده و پاي&zwnj;تان را روي کف آن قرار دهيد يا از يک چهار پايه کوچک استفاده کنيد. به جاي اينکه خودتان را به سمت سينک ظرف&zwnj;شويي خم کنيد، ظرف&lrm;ها را به سمت خودتان بياوريد و سپس آنها را بشوييد. آب&zwnj;چکان را در ارتفاع مناسبي نصب کنيد و به طور متناوب، جهتي که ظروف را در آب&zwnj;چکان مي&lrm;گذاريد، تغيير دهيد.</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">دستکش</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">براي پيشگيري از آسيب&lrm;هاي پوستي حتما با دستکش ظرف بشوييد. افرادي که پوست حساس دارند يا ممکن است پوست دست&zwnj;شان به لايه داخلي دستکش حساسيت نشان دهد، بهتر است زير دستکش پلاستيکي ظرف&lrm;شويي از دستکش نخي استفاده کنند.</font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;">هفته نامه سلامت<br /> </font></p> <p><font color="#000000" style="font-size: 9pt;"> </font><span style="font-size: 9pt;"> </span></p>

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

جرم گیری وسایل برقی
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:49 ق.ظ

 
 

اتو‌های بخار به مرور زمان جرم می‌گیرند و گاهی هم منفذهای خروج بخار بسته می‌شوند. کمی سرکه سفید در محفظه آب آن بریزید و بعد از 24 ساعت اتو را روشن کنید و اجازه دهید بخار کند تا آب و گچ آن خارج شود.


برطرف کردن جرم و گچ داخل اتو
اتو‌های بخار به مرور زمان جرم می‌گیرند و گاهی هم منفذهای خروج بخار بسته می‌شوند. کمی سرکه سفید در محفظه آب آن بریزید و بعد از 24 ساعت اتو را روشن کنید و اجازه دهید بخار کند تا آب و گچ آن خارج شود.

تمیز کردن کف اتو اتوهای قدیمی که کف آن روکش تفلون ندارند در اثر تماس با پارچه زود کثیف می‌شوند که حتماً باید تمیز شوند، توصیه می‌شود وقتی اتو داغ است با یک پارچه ی کتانی که در دست مچاله کرده‌اید کف آن را تمیز کنید سپس با پارچه ی آغشته به نمک یا چوش‌شیرین بقایای جرم کف اتو را پاک کنید.


تمیز کردن آب‌میوه‌گیری
بخش‌های قابل شست وشوی آب‌میوه‌گیری ممکن است در اثر استفاده زیاد رنگ گرفته باشند. برای پاک کردن و نیز جلوگیری از رنگ گرفتن آنها، یک دوم فنجان مایع سفیدکننده، یک چهارم فنجان جوش‌شیرین و چهار فنجان آب گرم را با هم مخلوط کنید و با اسفنج روی قسمت‌های مورد نظر بمالید همچنین می‌توانید به مدت ده دقیقه آنها را در این مایع بخیسانید. سپس بشویید و کاملاً خشک کنید.

تمیز کردن مایکروویو یکی از لوازم برقی که بیشتر خانم‌ها با آن مشکل دارند مایکروویو است. برای تمیز کردن این وسیله، نیمی از یک لیموترش بزرگ را در کاسه‌ای آب قرار دهید و بگذارید پنج تا ده دقیقه (بسته به میزان کثیفی دستگاه) در مایکروویو بجوشد. بخار لیمو باعث تبخیر لکّه‌های چرب می‌شود و بوی بد را از میان می‌برد. در پایان با یک دستمال کتانی خشک دیواره‌های داخل دستگاه را تمیز کنید.


دستمال آغشته به آب لیموترش تازه یا الکل نیز برای تمیز کردن مایکروویو و از بین بردن چربی‌ها بسیار سودمند است. هرگز از دستمال زبر، اسکاج یا سیم ظرفشویی برای تمیز کردن دستگاه استفاده نکنید. برای پیشگیری از پاشیدن چربی غذا به دیواره‌ها بهتر است هنگام پخت روی غذاهای چرب را با سلفون بپوشانید محلول دو قاشق غذاخوری آب لیموترش یا بکینگ‌ پودر در یک پیمانه آب را مدت چهار تا شش دقیقه در مایکروویو بجوشانید. سپس با دستمال دیواره‌ها را تمیز و خشک کنید.

تمیز کردن تلویزیون اثر انگشت بچه‌ها بر صفحه ی تلویزیون منظره ی نازیبایی به‌وجود می‌آورد تلویزیون را هنگام تمیز کردن خاموش کنید. ابتدا با یک دستمال خشک غبار آن را بگیرید و سپس با پنبه ی آغشته به محلول آب و الکل صفحه ی تلویزیون را تمیز کنید. الکل لکّه‌های چرب و اثر انگشت را بر طرف می‌کند. توصیه می‌شود از دستمال حوله‌ای و پرزدار استفاده نکنید. دیواره‌های غیرشیشه‌ای تلویزیون را نیز می‌توانید با پارافین مایع براق کنید و با دستمال خشک چربی اضافی را بگیرید و براق کنید. این روشن برای تمیز کردن ضبط صوت و ویدئویی که رنگ تیره دارند هم مناسب است.


تمیز کردن جدار وسایل برقی قسمت بیرونی دیواره‌های وسایل برقی را بعد از پاک کردن با دستمال مرطوب، به‌ وسیله پنبه آغشته به الکل صنعتی براق و تمیز کنید.


تمیز کردن لوازم خانگی برای از بین بردن زردی لوازم خانگی سفید (از جمله ماشین لباسشویی، یخچال و آب‌میوه‌گیری)، محلولی از نصف پیمانه مایع سفید‌کننده، نصف پیمانه جوش‌شیرین و چهار پیمانه آب گرم را با اسفنج روی سطح مورد نظر بمالید. پس از ده دقیقه، در صورت امکان محل را آبکشی و یا با دستمال مرطوب پاک کنید.


از بین بردن بوی یخچال برای تمیز کردن دیواره‌های داخلی یخچال از محلول جوش‌شیرین و آب کمک بگیرید. برای این منظور، یک تا دو قاشق جوش‌شیرین را در یک چهارم لیتر آب گرم حل کنید و یخچال را با آن پاک کنید. سپس با دستمال تمیز خشک نمایید. جوش‌شیرین بوی نامطبوع یخچال را از بین می‌برد.


تمیز کردن پشت یخچال پشت یخچال را تمیز نگاه دارید. برای پاک کردن این قسمت، دو شاخه یخچال را بیرون آورید و دستگاه را کمی جلو بکشید. به وسیله ی جاروبرقی گرد وغبار پشت یخچال را بزدایید. به این ترتیب دستگاه بهتر کار می‌کند و عمر بیشتری خواهد داشت.


تمیز کردن قفسه‌های یخچال
قفسه‌ها و کشوهایی را که می‌توان بیرون آورد می‌توانید با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و پس از خشک شدن دوباره در یخچال قرار دهید.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

نکات مفید خانه داری برای تازه عروسها
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:54 ق.ظ

 

اگر كفش یا لباس جیر شما با چربی لك شده، برای پاك كردن لكه چربی می‌توانید از سركه بی‌رنگ یا نوشابه گازدار بی‌رنگ استفاده كنید. به این ترتیب كه محل لكه را با برسی نرم یا یك مسواك به نوشابه یا سركه آغشته كرده و به آرامی لكه چربی را پاك كنید. برای آن كه حالت جیر كفش یا لباس شما به حالت اولیه برگردد، با برس مخصوص جیر محل لكه را كمی برس بزنید.

برای تازه ماندن كیك و شیرینی می‌توانید آنها را در ظرفی پلاستیكی گذاشته كه یك تكه نان تازه یا نصف سیب درختی در آن قرار دارد. رطوبت موجود در نان و سیب باعث تازه ماندن شیرینی و كیك می‌شود.
برای این‌كه موقع پاك كردن ماهی، لیزی آن از بین برود به دستانتان كمی نمك بزنید. همچنین برای این‌كه بعد از سرخ كردن ماهی بوی آن در تابه نماند مقداری سركه و آب در ظرف بریزید و آن‌ را به مدت چند دقیقه بجوشانید. با این كار بوی ماهی از بین می‌رود.

اگر روی فرشتان چای ریخت، بلافاصله روی لكه چای ماست بریزید و بگذارید بماند تا رنگ چای را از بین ببرد.

اگر هنگام آشپزی، خورش شما قدری شور شد نگران نشوید. كافی است یك سیب‌زمینی را پوست‌كنده و داخل خورش بیندازید. سیب‌زمینی نمك غذا را به خود گرفته و طعم غذا بهتر می‌شود. البته دقت كنید بعد از طبخ غذا آن سیب‌زمینی را دور بیندازید.

بعضی وقت‌ها هر چقدر كاهو و كلم را بشوییم باز هم حشراتی در آن باقی می‌ماند؛ حشراتی سمج كه حتی بعد از این همه شستن باز هم زنده هستند. در این مواقع می‌توانید ظرفی را پر از آب كنید و چند قاشق چایخوری نمك یا سركه در آن بریزید و بگذارید كاهو یا كلم 15 دقیقه در آن بماند. سپس آنها را بیرون آورده و آبكشی كنید.

لباس‌های تیره بعد از هر بار شستشو معمولا بور می‌شوند و شفافیت روز اول را نخواهند داشت. برای این‌كه لباس‌های تیره شما كدر و بور نشود، می‌توانید یك فنجان سركه سفید را در ظرفی كه آب سرد و مایع شوینده در آن است مخلوط كرده و لباستان را در آن خیس كنید. بعد از گذشت 30 دقیقه آن را بشویید. سركه سفید مانع بور و كدر شدن لباس‌های شما می‌شود.

اگر یادتان رفت و فلفل غذای شما زیاد شد، با این غذای تند چه كار می‌كنید؟ برای از بین بردن تندی غذا، آب یك عدد لیمو ترش تازه را گرفته و داخل غذا بریزید. با این كار طعم تند غذا كاهش می‌یابد.

تا به حال دقت كرده‌اید وقتی نمك رطوبت می‌گیرد به راحتی از نمكدان بیرون نمی‌آید؟ بنابراین برای این‌كه نمك در نمكدان مرطوب نشود و راحت‌تر خارج شود چند دانه برنج خشك داخل نمكدان بگذارید.
برای از بین بردن لكه چسب، می‌توانید از سركه استفاده كنید. پارچه‌ای را آغشته به سركه كرده و روی محل لكه بگذارید تا تمام آن را بگیرد. بعد از مدتی می‌توانید به راحتی چسب را از بین ببرید.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

شش توصيه براي نظم دادن به کابينت‌هاي آشپزخانه
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:56 ق.ظ

ديدن يک قوطي کنسرو تاريخ گذشته يا بيسکويت‌هايي که بوي ماندگي گرفته‌اند در کابينت آشپزخانه اتفاق ناخوشايندي است. اين نکته‌ها کمک مي‌کند تا خوراکي‌ها و غذاها را مديريت و از دور ريختن و خراب شدنشان پيشگيري کنيد...

1 به کابينت‌ها سر و سامان دهيد. کلوچه‎ها و بيسکويت‌هايي که در بسته‎بندي‌شان باز است به طور مناسب نگهداري کنيد. براي نگهداري غلات و خشکبار از کيسه‌هاي مخصوص که درشان خوب بسته و راحت باز مي‌شود، استفاده کنيد. قوطي‌هاي کنسرو و مواد غذايي قديمي‌تر را در قسمت‌هاي جلويي بچينيد تا زودتر مصرف شوند.

2 تخم‌مرغ و لبنيات را در در يخچال نگذاريد. باقيمانده غذاها را جايي در دسترس قرار دهيد تا آنها را زودتر مصرف کنيد. براي نگهداري طولاني‌مدت غذاها آنها را در کيسه و ظرف‌هاي مخصوص دردار بريزيد، هواي داخل آن را خارج کنيد و در فريزر بگذاريد.

3 همه قوطي‌ها و بسته‌بندي‌ها براي استفاده مجدد مناسب نيستند. ظروف شيشه‌اي که خوب تميز مي‎شوند براي نگهداري خوراکي‌ها مناسب‌اند اما در مورد قوطي‌هاي فلزي آلومينيومي توصيه مي‌شود پس از باز کردن، مواد غذايي داخل اين ظروف نگهداري نشوند. ظروفي هم که خوب شسته نمي‌شوند به محل مناسبي براي رشد باکتري‌ها تبديل مي‌شوند.

4 به‌هم‌‌ريختگي‌ها را از بين ببريد. قوطي‌هاي کوچک را در ظروف بزرگ کنار هم قرار دهيد. خوارکي‌هايي که احتمال ريختن‌شان وجود دارد به شکل عمودي در ظرف مناسبي قرار دهيد. براي استفاده راحت‎تر مي‌توانيد از يک ظرف يا سبد چهارگوش دسته‌دار استفاده کنيد.

5 هوا عامل اصلي فساد مواد غذايي است. با استفاده از وکيوم و هواگيري، مواد غذايي را به جاي چند هفته تا ماه‌ها سالم نگه داريد.

6 هنگام خريد ظروف نگهداري مواد خوراکي به شکل آنها هم توجه کنيد. ظروف چهارگوش فضاي کابينت و يخچال را افزايش خواهند داد.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

نکات ریز خانه داری
سه شنبه 3 اسفند 1389  10:58 ق.ظ

ب تخم مرغ را به گلدان ها بدهید************
آبی را که به گلدان می دهید، بهتر است از لحاظ درجه حرارت مطابق با دمای اتاق باشد. آب لوله کشی را در ظرفی بریزید تا چند ساعت بماند. با این کار، کلر آن ته نشین می شود. سپس گلدان ها را با آن آب دهید. این کار از قهوه ای شدن نوک برگ ها جلوگیری می کند. آبی که تخم مرغ در آن پخته می شود، پر از املاح و برای گیاهان خیلی مفید است. وقتی که تخم مرغ ها پخته شد، آب آن را دور نریزید و به گلدان ها بدهید.
 تمیز کردن اشیاء گچی و مرمری************
گچ بری ها و بعضی لوازم گچی منزل پس از مدتی زیبایی و سفیدی خود را از دست می دهند و کدر وتیره می شوند. شما می توانیدکمی نشاسته را درآب حل کنید نتیجه مثبت خواهد بود و برای اشیاء مرمری نیز از این محلول می توانید بهره مند شوید.
 ریزه کاری**********************
▪ شست وشوی پنجره ها
هنگام پاک کردن پنجره ها برای به هدر نرفتن انرژی و داشتن توانایی کافی برای کارها ، جهت حرکت دستتان را هر از گاهی تغییر دهید تا نقاط پاک نشده را ببینید. مثلاً بعد از اینکه یک طرف شیشه را شستید موقع خشک کردن دستتان را از بالا به پایین ، و در موقع خشک کردن طرف دیگر شیشه دستتان را از چپ به راست حرکت دهید .
▪ تمیز کردن وسایل فلزی تزئینی
برای تمیزکردن اشیاء و وسایل فلزی خانه مثل ظروف دکوری یا میزهای عسلی و ... از سرکه استفاده کنید تا کاملاً براق شوند .
▪ زدودن لکه های جا سیگاری و ظروف چای خوری
برای زدودن لکه های ناشی از سیگار در جاسیگاری و لکه چای در فنجان ها ، از دستمالی مرطوب و آغشته به جوش شیرین استفاده کنید .
▪ تمیز کردن چربی روی اجاق گاز و دیوارهای آشپزخانه
برای این منظور پارچه ای را در سرکه خیس کرده ، روی آن بمالید . بهتر و آسان تر تمیز می شود . به طور کلی سرکه و چربی دشمن یکدیگرند .
▪ بوی نامطبوع یخچال
برای برطرف کردن بوی نامطبوع یخچال ، مقداری پنبه آغشته به وانیل در آن قرار دهید یا مقداری جوش شیرین را در ظرفی ریخته و در یخچال بگذارید .
 پاک کردن انواع لکه ها************
● لک شربت ، شکلات ، مواد قندی
اگر لباس قابل شستشو باشد ، آن را با آب وصابون شستشو میدهیم ، و بقیه لک را از روی پارچه های سفید پنبه ای یا کتانی را توسط آب ژاول از بین میبرند ، روش موثر آن است که قسمت لک را در الکل چوب قلیایی شده توسط محلول آمونیاک میخیسانند ،برای پارچه های غیر قابل شستشو ، قسمت لک را توسط نفت یا تتراکلرید کربن شسته تا چربی از بین برود و باقیمانده لک را بوسیله پراکسید هیدروژن "آب اکسیژنه" از بین میبرند .
● لک قهوه
بر روی لک پارچه تا ارتفاع ۵ تا ۶ سانتیمتر آب جوش ریخته و برای چند ساعتی به همین حال باقی میگذاریم ، چناچه لک بر روی لباس پشمی یا ابریشمی باشد لک سریعا توسط آب سرد و یا ولرم پاک میشود و اگر باقیمانده روغن وجود داشته باشد توسط تتراکلرید کربن ویا نفت از بین میرود . درصورت بزرگ و یا زباد قدیمی بودن لک مقدار کمی از اثر آن باقی میماند ، که خشکاندن لباس در مقابل نور خورشید موجب از بین رفتن آن میشود و اگر پارچه سفید است از مواد سفید کننده میتوان استفاده کرد
● لک میوه
برای پارچه های قابل شستشو قسمت لک را بر روی یک کاسه قرار داده و از بالا به وسیله کتری محتوی آب جوش مستقیما بر روی آن میریزند ، لک باقیمانده را با خیساندن در آب لیمو و سپس در معرض نور خورشید قرار دادن از بین میبرند، البته برای پارچه های سفید کتان یا پنبه ای میتوان از آب ژاول استفاده کرد ولی نمیتوان از این ماده برای پارچه های ابریشمی یا پشمی یا رنگی استفاده کرد .
● لک چربی
تترا کلرید کربن ، کلروفرم ، اتر ، بنزین سفید ، نفت مواد موثری در پاک کردن لک چربی حیوانی و گیاهی میباشند ، استفاده از این مواد مناسب ترین روش در پاک کردن اینوع لکها میباشد ، لک چربی از روی پارچه های قابل شستشو معمولا با شستن با آب گرم و صابون از بین میرود ، روش دیگر برای پارچه های غیر قابل شستشو این است که قسمت لک را بر روی سطحی صاف پهن کرده و بر روی لک یک ماده جاذب مثل کاغذ خشک کن ، گرد اکسید منیزیم ، گچ یا گرد تالک سفید پخش میکنند سپس ماده جاذب را روی لک می غلطانند تا حالت چسبندگی پیدا کند با برس محل را تمیز کرده و این عمل را تکرار میکنند ، و اگر پاک نشد لایه جاذب را برای مدت یک شب بر روی لک میگذارند بماند
● لک روغن
با استفاده از اسفنج آغشته به تیتر خالص و یا تترا کلرید کربن میتوان اینوع لکها را ازبین برد اگر لک بزرگ باشد تمام قسمت توسط تیتر شسته شده و چندین بار در حلال تازه آبکشی می شود . لکهای رنگ تازه را میتوان با مقدار کافی صابون و آب از بین برد ، و لکهای قدیمی رنگ بدین روش نیز ممکن است از بین برود و در صورتیکه قبل از آن قسمتی از لک بوسیله کره و یا روغن کاملا مرطوب شده باشد
 فرار پشه ای**********
راهکارهای ساده زیر به شما کمک می کند تا از شر حشرات موذی مانند پشه خلاص شوید:
۱) از پوشیدن لباس‌های تیره و آبی رنگ خودداری کنید.
۲ ) هنگام خروج از منزل پیراهن آستین‌بلند و شلوار بلند بپوشید.
۳) درون چاهک وکف‌شور‌ها روغن بریزید.
۴) کاشتن گل‌های همیشه‌بهار و شمعدانی در باغچه خانه در دورکردن پشه‌ها موثر است.
۵ ) چمن‌ها را کوتاه نگه داشته و علف‌های هرز را بچینید. بوته‌ها و شاخ و برگ‌های اضافی گیاهان اطراف منزلتان را هرس کنید.
۶) مالیدن مخلوط روغن زیتون و وانیل یا روغن اوکالیپتوس یا نعناع به‌عنوان یک دفع‌کننده طبیعی پشه‌ها عمل خواهد کرد.
۷) نسیم ملایم باعث می‌شود پشه‌ها نتوانند رد دی‌اکسیدکربن بازدم شما را بگیرند بنابراین روشن‌کردن کولر یا پنکه، احتمال گزش پشه‌ها را بسیار کاهش می‌دهد.
 نوشابه هم می تواند مفید باشد!************
برای نگه داری از گل ها، نرم کردن گوشت و چندین کار دیگر از نوشابه استفاده کنید!
۱) خاصیت اسیدی نوشابه به از بین بردن زنگ زدگی باتری خودرو منجر می شود. تقریبا تمامی نوشیدنی های گازدار حاوی اسید کربنیک، لکه ها و رسوب های زنگ را از بین می برد. مقداری نوشابه روی باتری ریخته، بگذارید مدتی بگذرد. سپس با یک پارچه خیس آن را تمیز کنید.
۲) دیگر لازم نیست برای باز کردن پیچ و مهره های زنگ زده اذیت شوید. پارچه خیس شده در نوشابه را برای چند دقیقه دور پیچ و مهره ها بگذارید. پیچ به راحتی باز می شود.
٣) کاغذ آلومینیومی آغشته به نوشابه را روی لکه های زنگ در قسمت بدنه خودرو بمالید تا به راحتی از بین برود.
٤) برای نگه داری با طراوت و طولانی تر گل ها یک فنجان نوشابه را توی گلدان خالی کنید. قند موجود در نوشابه طراوت، شادابی و عمر بیشتری به گل ها خواهد بخشید. در گلدان های شفاف می توانید از نوشابه های بی رنگ مانند سون آپ یا اسپرایت استفاده کنید.
٥) برای از بین بردن بو و کثیفی توالت، مقداری نوشابه روی کف بریزید و پس از یک ساعت شست وشو دهید.
۶) برای باز کردن راه های لوله فاضلاب یک شیشه ٢ لیتری نوشابه توی چاه خالی کنید.
٧) هر گاه آدامس به موهای شما چسبید، آن قسمت را با نوشابه خیس کنید و پس از چند دقیقه بشویید.
٨) برای نرم کردن گوشت آن را در مقداری نوشابه بخوابانید و سپس بپزید.
٩) برای تمیز و براق کردن سکه های معمولی آن ها را توی نوشابه بخوابانید.
١٠) برای رفع لکه های روغن از روی موزائیک ابتدا مقداری خاک روی لکه ریخته، قدری بسایید. پس از جمع کردن خاک، نوشابه روی آن قسمت بریزید و بگذارید ٢٠ دقیقه بماند. در انتها با مخلوطی از یک چهارم پیمانه مواد شوینده و یک چهارم پیمانه سفید کننده حل شده توی یک گالن آب، قسمت مذکور را شست وشو دهید.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

در مورد بالش زیر سر شما
سه شنبه 3 اسفند 1389  11:56 ق.ظ

بالشی كه خریداری می كنید از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا می تواند تعیین كننده میزان آرامش و راحتی خواب شما باشد. بنابراین هنگام خرید بالش یك سری نكات و مواردی را باید همواره مد نظر داشته باشید. در این مطلب قصد داریم در خصوص این ویژگی ها صحبت كنیم و نكاتی كه لازم است هنگام خرید بالش پر به آن ها توجه كنید را برایتان مطرح سازیم تا انتخابی مناسب و در نتیجه خوابی راحت و آرام داشته باشید.

تفاوت ها انواع پر
به طور كلی از سه نوع پر برای بالش ها استفاده می شود: پر قو، پر مرغابی و پر غاز. پر، نرم و لطیف است و گرما را در خود نگه می دارد و از این رو پرها مواد بسیار مناسبی برای پر كردن بالش ها محسوب می شوند. برخی از بالش ها بوسیله مخلوطی از پرهای طبیعی و مصنوعی (كه همان پر توپ بدمینتون است) پر می شوند تا كمی ارزان تر هستند. این تفاوت به این دلیل است كه برای پر كردن بالش با پر طبیعی به میزان پر بیشتری نسبت به پر مصنوعی نیاز است.
• پر مرغابی: پر مرغابی كمی ارزان تر از پر غاز است. پر مرغابی برای مدت زیادی بوی پر را در خود نگه می دارد و از این رو پس از خرید برای مدتی باید آن را در فضای باز پهن كرد و سپس آن ها را داخل بالش قرار داد.
• پر غاز: پر غاز بسیار راحت تر و مناسب تر از پر مرغابی است و به نوعی می توان گفت به صورت یك لایه عایق عمل كند. از این رو گران تر از پر مرغابی است.
• پر قو: نرم ترین و مرغوب ترین نوع پر است كه از تمام انواع پر گران تر است.

میزان پر مناسب:
میزان پری كه داخل بالش قرار می دهید میزان سفتی و نرمی بالش را تعیین می كند. هرچه این مقدار بیشتر باشد بالش سفت تر و بلندتر و هرچه كمتر باشد بالش نرم تر و پایین تر خواهد بود. سفتی و نرمی بیش از حد بالش به جز در موارد خاص شرایط مناسبی برای خواب نیستند و هر دو این موارد می توانند سبب پریشانی خواب و بروز دردهای شدید در ناحیه گردن و كمر شوند. بالشی مناسب است كه نرمی و سفتی آن به میزان لازم و نه زیاد پایین باشند و نه زیاد بلند باشد.

نظافت و شستشوی پر:
شستشوی پر یكی از مهم ترین و حساس ترین اقداماتی است كه لازم است قبل از قرار دادن آن در بالش حتما باید انجام شود. برای این كار می توانید از افراد مجربی كه كارشان این است كمك بگیرید و یا طبق دستورالعملی كه روی بسته بندی آن نوشته شده است عمل نمایید.

راحتی خواب:
چنانچه تا به حال از بالش پر استفاده نكرده اید، توصیه می كنیم به راهنمایی های زیر در خصوص میزان نرمی بالش ها پر و انواع آن توجه نمایید:
• نرم : بالش نرم انتخاب مناسبی برای کسی است كه عادت دارد روی شكم بخوابد.
• متوسط : بالش با نرمی متوسط گزینه مناسبی برای کسی است به پشت می خوابد و یا ریز اندام و دارای شانه ای كوچك است.
• سفت : بالش سفت بهترین انتخاب برای کسانی که بر پهلوها می خوابند.
• بالش با سایز استاندارد -- بهترین اندازه برای بالش است كه برای خوابی راحت بسیار مناسب است.
• بالش كینگ سایز – این سایز بالش می تواند كمر و پشت شما را تا زمانی که در بستر نشسته اید و مشغول مطالعه هستید محافظت كند و در آن راحت باشید. برای خواب نیز از انواع راحت و خوشایند بالش ها محسوب می شود.

با انتخابی صحیح و ایده آل در خصوص بالش می توانید خوابی راحت و سلامت جسمی و روحی خود را تضمین كنید و با خواب راحت روزی خوب و بانشاط را شروع نمایید.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

با گوشت و مرغ ناپز چه کنیم ؟
سه شنبه 3 اسفند 1389  12:03 ب.ظ

با گوشت و مرغ ناپز چه کنیم ؟

برای سهولت در آشپزی توصیه‌هایی برای خانمهای کارمند که می‌خواهند در کوتاهترین زمان ممکن غذایی خوشمزه درست کنند آورده ایم.
گوشت ناپز : یک قاشق شربت خوری سرکه به آب غذا اضافه کنید . گوشت سفت و چغر: مایه ای مرکب از بخش های مساوی سرکه و آب گوشت گرم شده تهیه کنید. مدت 2 ساعت گوشت ناپز را در آن بخوابانید.

استیک یا بیفتک: فقط کافی است مخلوط از سرکه و روغن روی آن بمالید و بگذارید دو ساعت بماند.

مرغ ناپز: اگر می خواهید یک مرغ پیر را بپزید, قبل از طبخ آن را چند ساعت در سرکه خیس کنید, علاوه بر آنکه گوشت آن نرم خواهد شد طعم و مزه یک جوجه تازه سال را خواهد گرفت!

برای آنکه گوشت های سفت یا برخی از مرغهای دیرپز, زودتر پخته شود قبلا گوشت را مدت دو ساعت در مخلوطی از سرکه و روغن سالاد که به میزان مساوی با هم مخلوط کرده اید قرار دهید. اگر هنگام پختن گوشت های سفت مقدار بسیار کمی جوش شیرین در آب بریزید زودتر خواهد پخت.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

جدول زمان نگهداری انواع گوشت
سه شنبه 3 اسفند 1389  12:09 ب.ظ

 

 

گوشت

 

 

بسته‌بندی معمولی منظور بسته‌بندی در ظروف یك بار مصرف یا بسته‌بندی در پوشش پلاستیكی پلی‌اتیلن است.برودت یخچال منظور دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد است.

برودت فریزر منظور دمای 18- درجه سانتی‌گراد است.

 


نحوه و زمان نگهداری فرآورده‌های خام دامی


نام فرآورده و شكل عرضه
شرایط نگهداری
عمر ماندگاری
گوشت قرمز (گاو و گوسفند) تازه ، بسته‌بندی معمولی
برودت یخچال
3 روز
گوشت قرمز تازه ، بسته‌بندی در خلا
برودت یخچال
5 روز
گوشت قرمز تازه ، بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده
برودت یخچال
7 روز
گوشت قرمز منجمد، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر 9 ماه
گوشت قرمز چرخ‌كرده تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال 2 روز
گوشت قرمز چرخ‌كرده منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر 3 ماه
گوشت سفید (مرغ) تازه، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال 3 روز
گوشت سفید تازه ، بسته‌بندی در خلا برودت یخچال 5 روز
گوشت سفید تازه ، بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده برودت یخچال 7 روز
گوشت سفید منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر
12ماه
ماهی شكم خالی تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال 3 روز
ماهی شكم خالی منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر 6 ماه
میگو تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال 3 روز
میگو منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر 12ماه
آلایش خوراكی گاو و گوسفند تازه، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال 2 روز
آلایش خوراكی منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر 4 ماه
آلایش خوراكی مرغ تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال 2 روز
آلایش خوراكی منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر 3 ماه
تخم‌مرغ تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال 1 ماه

 

 

 

بسته‌بندی معمولی منظور بسته‌بندی در ظروف یك بار مصرف یا بسته‌بندی در پوشش پلاستیكی پلی‌اتیلن است.

 

برودت یخچال منظور دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد است.

 

برودت فریزر منظور دمای 18- درجه سانتی‌گراد است.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر

کاربردهای نمک
سه شنبه 3 اسفند 1389  12:10 ب.ظ

نمک

 

 

1- از محلول آب نمک به عنوان یک تسکین دهنده گلو درد، مـیکروب کش و دهـان شـویـه اسـتـفاده کـنـید. یـک قاشق چـایخـوری نـمک را در 260 سی ســی آب گرم حل کنید و دهان را با آن بشویید وی ا غرغره کنید. به محلول آب نمک می توانید یک قاشق چای خـوری جوش شیرین نیز اضافه کنید. به خاطر داشـته بــاشید که محلول غلیظ آب نمک به غشاء مخاطی گلو آسیب میرساند.


2- دستمالهای کثیف و لکدار را پیش از شستن در محلول آب نمک بخیسانید.


3- نمک دور کننده مورچه ها و حلزونها میباشد.


4- تازگی تخم مرغها را با ظرف حاوی محلول آب نمک 10 درصد (90 گرم آب و 10 گرم نمک) تشخیص دهید. تخم مرغهای سالم به زیر آب فرو رفته و به ته ظرف میروند در حالی که تخم مرغهای فاسد و کهنه روی آب غوطه ور باقی میمانند. اگر بصورت افقی شناور بمانند خیلی کهنه و اگر بصورت عمودی شناور بمانند کمتر کهنه هستند.


5- هنگام آب پز کردن تخم مرغ اندکی نمک به آب اضافه کنید. نمک باعث میشود تخم مرغهای ترکدار در پوسته خود باقی بمانند. همچنین پوست کندن تخم مرغ های پخته آسانتر انجام خواهد گرفت.


6- ظروف از جنس مس، مفرغ و برنج را با مخلوط نمک، سرکه و آرد پرداخت و صیقلی کنید.
7- اندکی نمک به آب گلها اضافه کنید تا ماندگاری آنها بیشتر گردد.


8- برای بر طرف کردن لکه های جوهر بروی فرش، روی لکه ها نمک بپاشید تا نمک جوهر را بخود جذب کند.


9- چنانچه کف اتوی شما سیاه، چسبناک و کثیف شده آن رابا یک دستمال آغشته به آب نمک پاک کنید. و یا روی یک کاغذ نمک بپاشید و اتوی داغ را روی کاغذ بکشید.


10- از مخلوط نمک و آبلیمو به عنوان یک لکه بر استفاده کنید. مثل پاک کردن شستیهای ارگ و پیانو.


11- با مخلوط نمک و نشاسته در اندکی آب یک بتونه برای پر کردن درزها و حفره های دیوار تهیه کنید.

12- برای برطرف کردن خستگی چشمها و پف کردگی آنها، چشمها را با محلول رقیق آب و نمک شستشو دهید. (1/2 قاشق چایخوری نمک در 300 سی سی آب ولرم).


13- با خمیر تهیه شده از نمک و جوش شیرین و اندکی آب مسواک بزنید. (یک قسمت نمک و دو قسمت جوش شیرین) هم دهان را خوشبو میکند و هم به عنوان یک ساینده و سفید کننده عمل میکند. برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.


14- برای احیا و به حالت اول برگرداندن اسفنج (ابر) کهنه آن را در محلول آب و نمک بخیسانید.
15- میوه های پوست کنده همچون هلو، سیب وسیب زمینی را درون محلول رقیق آب و نمک نگه دارید تا رنگشان تغییر نکند.


16- افزودن نمک به آب نقطه جوش آب را بالا برده و زمان پخت را کاهش میدهد.


17- تمیز کردن اجاق گاز با مخلوط نمک و دارچین در اندکی آب بوهای نامطبوع اجاق گاز را برطرف خواهد کرد.


18- هر گونه لکه روغن وچربی لباس را میتوان با محلول یک قسمت نمک در 4 قسمت الکل سفید برطرف کرد.


19- از نمک به عنوان یک ساینده و لایه بردار سود برید. پس از استحمام بدنتان را درحالی که هنوز خیس است با نمک ماساژ دهید تا سلولهای مرده پوستتان کنده شود. برای اینکار می توانید نمک را با اندکی روغن زیتون نیز مخلوط کنید.


20- آتش روغن آشپزی را با پاشیدن نمک به روی روغن فرونشانید. هرگز روی روغن آتش گرفته آب نریزید چرا که روغن داغ به اطراف پخش خواهد شد.


21- شمع ها را پس از خریداری درون محلول آب و نمک غلیظ به مدت چند ساعت بخیسانید. سپس آنها را خارج کرده و خشک کنید. با این کار شمعها دیگر آب نشده و اشک تولید نمیکنند.


22- برای ممانعت از رویش علف هرز میان آجرها و بلوکهای سیمانی محلول آب نمک بریزید.


23- برای پاک کردن روغن ماهیتابه ها اندکی نمک روی روغن بپاشید وسپس با یک کاغذ ماهیتابه را پاک کنید.


24- نقاط زنگ زده را با مخلوط نمک و آبلیمو مرطوب کنید و در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک گردد. پس آن را با آب بشویید تا زنگ فلزات برطرف گردد.


25- چنانچه ماهی را در آب نمک بخیسانید جدا ساختن فلس آن آسانتر میشود.

 

26- به منظور پاک کردن لکه های قهوه و چای از فنجانها از نمک استفاده کنید.


27- برای زدودن بوی نامطبوع سیر و پیاز دستان خود را با مخلوط سرکه و نمک غلیظ شستشو دهید.


29- برای جلوگیری از کپک زدن پنیر آن را میان یک پارچه تمیز و آغشته به آب و نمک بپیچید و درون یخچال قرار دهید.


30- اندکی نمک به چای و قهوه اضافه کنید تا طعم آنها بهبود یابد.


31- به منظور جلوگیری از چسبیدن غذا به سطح ماهیتابه حین سرخ کردن اندکی نمک به آن اضافه کنید.


32- برای جلوگیری از رنگ پریدگی لباسها به ماشین لباسشویی خود نمک اضافه کنید.


نکته: برای رفع شوری بیش از حد خورشت و سوپها سیب زمینی خام به آنها اضافه کنید.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر
دسترسی سریع به انجمن ها