عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

بسته‌بندي ماهي كفال طلايي در خلأ

بسته‌بندي ماهي كفال طلايي در خلأ
سه شنبه 3 اسفند 1389  12:49 ب.ظ

كارشناس موسسه تحقيقات شيلات ايران خبر داد:
بسته‌بندي ماهي كفال طلايي در خلأ

خبرگزاري فارس: كارشناس موسسه تحقيقات شيلات ايران از اثر روش‌هاي تركيبي شور كردن و بسته‌بندي در خلأ روي كيفيت و زمان ماندگاري ماهي كفال طلايي در اين موسسه خبر داد.

مسعود هدايتي‌فرد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندر انزلي با اشاره به اينكه فساد و زمان ماندگاري كوتاه مدت در ماهيان از مهم‌ترين مشكلات موجود در صنايع عمل‌آوري است، اظهار داشت: اين امر موجب بروز طعم و بوي نامطبوع گوشت ماهي ناشي از رشد و متابوليسم باكتري‌ها طي فساد مي‌شود و تغييرات زيادي را در بافت ماهي پديد مي‌آورد.
وي ادامه داد: محصول در بسته‌بندي خلا‌ داخل بسته‌هايي قرار مي‌گيرد كه نسبت به گازها و رطوبت غيرقابل نفوذ است و شور كردن نيز موجب جذب رطوبت ماهي و توقف رشد باكتري مي‌شود.
هدايتي‌فرد با بيان اينكه نگهداري ماهي در يخچال نيز اثرات بازدارندگي مشابهي به همراه دارد، افزود: در اين روش ماهيان كفال طلايي تازه صيد شده به مدت 14 روز در محلول آب نمك قرار گرفتند و پس از بسته‌بندي تحت خلاء به يخچال با دماي چهار درجه سانتيگراد منتقل شدند و براي تعيين زمان ماندگاري آزمايش‌هاي كيفي TVN، پركسايد و تيوباربيتوريك اسيد و نيز آزمايش‌هاي ميكروبي شامل شمارش كلي باكتري‌ها و باكتري‌هاي نمك دوست و كلستريديوم بوتيلينيوم در فاصله‌هاي زماني صفر، 30، 60 و 90 روز اندازه‌گيري شد.
كارشناس موسسه تحقيقات شيلات ايران تصريح كرد: نتايج در اين آزمايش‌ها نشان داده ميزان TVN و PV در دوره نگهداري افزايش قابل توجهي داشتند و در برخي از پارامترهاي اندازه‌گيري شده اختلاف آماري معني‌داري بين تيمارها ديده شد.
وي با اشاره به اينكه نتايج بررسي شده مربوط به آزمايش‌هاي ميكروبي نمك دوست مشابه آزمايش‌هاي ميكروبي بوده و آلودگي به بوتوليسم مشاهده نشد، خاطرنشان كرد: مقادير مذكور در نمونه‌هاي شاهد غيربسته‌بندي بيشتر بوده است، ضمن اينكه ميزان TVN و PV در دوره نگهداري افزايش قابل توجهي داشتند.
هدايتي‌فرد به بهترين زمان نگهداري ماهي شور شده در بسته‌بندي‌‌هاي سرد شده اشاره كرد و گفت: پس از گذشت 90 روز نگهداري ماهي كفال طلايي در دماي چهار درجه سانتيگراد در بسته‌هاي غير وكيوم، زمان بهينه نگهداري محصول عمل‌آوري شده صرفاً با توجه به فساد ثانويه چربي حد مجاز اعلام شده ضمن اينكه ميزان TBA تا پايان دوره نگهداري بلامانع است.
وي بيان داشت: با توجه به افزايش ديگر فاكتورها بهترين زمان ماندگاري ماهي كفال طلايي در بسته‌هاي وكيوم در دماي چهار درجه سانتيگراد 30 روز است.
كارشناس علوم دريايي نيز به بررسي مدت زمان ماندگاري ماهي هامور معمولي با استفاده از برخي شاخص‌هاي شيميايي و ميكروبيولوژيكي كنترل كيفيت طي نگهداري در يخ اشاره كرد و گفت: در اين مطالعه مدت زمان ماندگاري ماهي هامور معمولي با استفاده از شاخص‌هاي شيميايي و ميكروبيولوژيكي كنترل كيفيت طي نگهداري در يخ در روزهاي مختلف مورد ارزيابي قرار گرفت.
سراج بيتا افزود: غلظت هيستامين به عنوان شاخص شيميايي كنترل كيفيت بين نخستين و آخرين روز نگهداري در نمونه‌ها اختلاف معني‌داري را نشان داده، به طوري كه طي دوره نگهداري ابتدا روند افزايشي داشته است اما از روز پانزدهم كاهش قابل ملاحظه‌اي در غلظت آن مشاهده شد ضمن اينكه اين كاهش تا پايان دوره نگهداري ادامه داشت.
بيتا با بيان اينكه شاخص‌هاي ميكروبيولوژيكي در زمان‌هاي مختلف نگهداري روند افزايشي نشان دادند، تصريح كرد: بين نخستين و آخرين روز نگهداري اختلاف معني‌داري در مقادير آنها مشاهده شد.
كارشناس علوم دريايي خاطرنشان كرد: طبق نتايج حاصل از شاخص‌هاي شيميايي و ميكروبيولوژيكي با توجه به حد استاندارد تعيين شده آنها در ماهيان، مدت زمان ماندگاري هامور معمولي در يخ 15 تا 12 روز تعيين شد.
انتهاي پيام/م10/ب

amirpetrucci0261

amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/
دسترسی سریع به انجمن ها