انتقاد عضو هيئت داوران از انتقادات به داوري فجر29؛
قاسمعلي: براي ميركريمي و منوچهر محمدي شأن انساني اهميت ندارد
خبرگزاري فارس: «جابر قاسمعلي» عضو هيئت داوران جشنواره بيست و نهم فيلم فجر اظهار داشت: من به شدت از ميركريمي و دفاعيه ناحق منوچهر محمدي از او رنجيدهام و معتقدم براي اين دوستان شان انساني اصلا اهميتي ندارد و هنوز كه هنوز است رفتارهاي حزبي دهه 50 و 60 را انجام ميدهند.
به گزارش خبرگزاري فارس، جابر قاسمعلي فيلمنامهنويس كه امسال در كنار ابوالقاسم طالبي، حسن عباسي، جهانگير الماسي، علي معلم و مجيد انتظامي فيلمهاي حاضر در بخش مسابقه سينماي ايران جشنواره بيست و نهم فيلم فجر را داوري كرد؛ در گفتوگو با «خبر آنلاين» درباره حواشي موجود پيرامون داوري در اين دوره جشنواره به ايراد سخن پرداخت.
وي در اين گفتوگو اظهار داشت: اعضاي هيئت داوران روز آخر 11 ساعت بحث كردند؛ ما از ساعت پنج بعد از ظهر وارد جلسه شديم و تا سه نيمه شب مشغول بحث بوديم. اگر قرار بود 11 ساعت بحث ما به اينجا برسد كه به قول فلان منتقد، نظر آقاي معلم اعمال شود، 11 دقيقه صحبت براي بيان نظرات ايشان و جمعبنديها كفايت ميكرد!
قاسمعلي درباره دليل اين كه هيئت داوران فيلمهاي «يه حبه قند» رضا ميركريمي و «سعادت آباد» مازيار ميري را به نوعي ناديده گرفتهاند گفت: ميركريمي به صراحت خودش اعلام كرد حاضر نيست از دست اين هيئت داوران نخبهستيز جايزه بگيرد. وقتي ميركريمي آنقدر حميت صنفي ندارد كه حداقل به حرمت برخي از اعضاي داوران كه عضو خانه سينما هستند اين جمله نازيبا را نگويد، واقعاً داوران بايد چه كار ميكردند؟ ميركريمي هيئت داوران را متهم به عاميگري ميكند و تاكيد ميكند كه علاقهاي ندارد از اين داوران جايزه بگيرد. در اين شرايط چه كار بايد ميكرديم؟ بايد به او جايزه ميداديم و ميگفتيم برخلاف اينكه داوراني سطحي هستيم ميخواهيم به تو جايزه بدهيم. حداقل من به دليل توهيني كه به من صورت گرفته بود فيلم او را نديدم. اما «سعادت آباد» را ديدم و آن را در پنج شش رشته از جمله فيلمنامه نامزد كردم. ظاهراً ديگر داوران تمايلي به اين فيلم نداشتند و آن را واجد كيفيت هنري نميدانستند. «سعادتآباد» از نگاه من فيلم خوبي بود و علاوه بر آن ميري همانند ميركريمي به هيئت داوران توهين نكرده بود. همين طور من فيلم «بهرام توكلي» را هم در پنج شش رشته نامزد كرده بودم، اما نظر داوران چيز ديگري بود.
وي در اين گفتوگو اظهار داشت: من امروز در كمال سربلندي اعلام ميكنم جوايز هيئت داوران بيست و نهمين دوره جشنواره نه تنها رويكرد دولتي نداشت، اتفاقاً يكي از نخبهگراترين جهتگيريهاي سالهاي اخير را داشت. اينها از جوايز ما پيداست. دوستاني كه به شيوهاي غيرحرفهاي و غيراخلاقي از پيش عليه داوران جو ميسازنند، با اعلام نتيجه داوري متوجه اشتباه خود شدند. من فقط به اين دوستان ميگويم، ما هم مردمي هستيم، ما هم آبرو و غيرت داريم، ما هم شان داريم و حاضر نيستيم اصول خودمان را و تخصصمان را فداي درگيري دونپايه حزبي كنيم. حتي آقاي دوستان منتقد بعد از اعلام نتايج و روشن جهتگيري هيئت داوران حاضر به عذرخواهي نشدند.
وي درباره علت عدم حضور خود در مراسم اختتاميه اظهار داشت: بيمار بودم. سه روز از دوران داوري را با تب و لرز گذراندم و با اين شرايط 28 فيلم را قضاوت كردم. من با وجود تب و لرز شديد براي اينكه متهم به چيزي نشوم و اينكه نگويند بدون ديدن فيلمها قضاوت كردهام تمامي فيلمها را ديدم و حتي يكي از فيلمها را در سينمايي غير از سينماي هميشگي ديدم تا كاري از قلم نيافتد.
وي گفت: سه فيلم «اخراجيها 3»، «مصائب چارلي» و «گلوگاه شيطان» به داوري نرسيد. ما تا ساعت 24 روز بيست و چهارم بهمن فيلم ديديم و ساعت 30 دقيقه بامداد روز بيست و پنجم بهمن دفتر جشنواره را ترك كرديم و فرداي آن روز 11 ساعت جلسه گذاشتيم تا نتيجه نهايي داوريها اعلام شود.
قاسمعلي اظهار داشت:من آدمي مستقل هستم و به اين نتيجه رسيدم كه يك آدم مستقل به درد هيچكس نميخورد؛ نه اينوري نه آنوري. اگر تخصصي داشته باشيم كه ظاهراً به قول آقاي ميركريمي نداريم از ما استفاده ميكنند و اگر نداشته باشيم از ما استفاده نميكنند. من به شدت از ميركريمي و دفاعيه ناحق منوچهر محمدي از او رنجيدهام و معتقدم براي اين دوستان شان انساني اصلا اهميتي ندارد و هنوز كه هنوز است رفتارهاي حزبي دهه 50 و 60 را انجام ميدهند و قطعاً نتيجه اين رفتارها به نفع سينماي ايران نيست.
انتهاي پيام/ا