عضویت العربیة English
امام جواد علیه‌السلام: عزّت مؤمن در بى نیازى او از مردم است. بحارالأنوار، ج 75، ص 109

مایکروفر و نکات استفاده از آن

مایکروفر و نکات استفاده از آن
چهارشنبه 4 اسفند 1389  09:49 ق.ظ

نكاتی در مورد پخت غذا با مایکروفر

پخت با مایکروفر بسیار سریع است. در اكثر موارد پخت غذا بسیار سریعتر از روشهای معمول میباشد. برای رسیدن به نتایج قواعد اولیه زیر را رعایت كنید:
در اینجا زمان پخت به دقیقه و ثانیه است نه ساعت و دقیقه. همیشه، قبل از پخت كامل غذا را امتحان كرده و سپس بگذاریم برای مدت بیشتر بپزد. زمان را با توجه به میزان پخت كم یا زیاد كنید.
اگر غذایی را طبق روش سنتی در هنگام پخت می پوشانید در اینجا هم همان كار را بكنید. مثلاً پودینگ‌ها و سبزیجات بخارپز را بپوشانید. ترجیحاً بهتر است غذاهایی دارای تركیبات و شكل مشابه با یكدیگر پخته شوند.
گاهی ممكن است، یكبار یا دوبار غذا را در طول پخت هم بزنید تا گرما همه جا یكنواخت پخش شود.
در پخت با مایكروویو به نمك كمتری نسبت به پخت عادی نیاز دارید زیرا چاشنی ها در آن با جوشیدن از بین نمی روند. همیشه نمك را خوب با غذا مخلوط كنید و آن را صرفا روی غذا نپاشید این كار رطوبت غذا را گرفته و باعث میشود سفت و غیرلذیذ شوند و برای پخت بهتر سبزیجات بهتر است از اول به آنها نمك اضافه نشود.
هر چه میزان غذای داخل مایكروویو بیشتر باشد زمان پخت بسیار طولانی تر میشود. اگر دستور غذا را دو برابر كنید، نصف زمان پخت لازم را دوباره به آن بیافزایید. اگر دستور را نصف كردید، تقریبا یك سوم زمان پخت را از آن كم كنید. هیچگاه در مایكروویو روغن را به تنهایی داغ نكنید دمای زیاد روغن باعث آتش گرفتن می شود.
از گذاشتن تخم مرغ با پوست در داخل مایكروویو خودداری نمایید. برای پخت مواد غذایی دارای پوشش طبیعی یا مصنوعی و یكنواخت مثل سیب زمینی و سوسیس قبل از طبخ باید برشهایی در ماده غذایی ایجاد نمود. اگر خواستید غذا را هم بزنید در دستگاه را باز كنید در این حالت مایكروویو خاموش میشود ولی زمان باقی می ماند برای ادامه پخت، در را ببندید و دكمه START را فشار دهید.
درجات مختلف مایكروویو
این دستگاه دارای پنج نوع درجه حرارتی (قدرت) میباشد كه عبارتند از:
قدرت كاربرد
100% پخت سبزیجات، پخت سوپ ،به جوش آمدن آب ،پخت ماهی ،گرم كردن غذاهای مختلف
80% پخت نیمرو ،داغ كردن شیر، آب كردن شكلات، پخت مرغ
60% یخ زدایی مواد پخته شده‌ی منجمد، پخت كیك، جا افتادن غذا، پخت پودینگ
40% یخ زدایی مواد خام، گرم كردن نان، خشك كردن مواد غذایی، دم كشیدن غذا
20% نرم كردن كره، نرم كردن بستنی، گرم نگهداشتن غذا

 

لطفا توجه كنید
فویل آلومینیومی و ظرفها یا قوطی های كنسرو و فلزی را نمی توان استفاده نمود چون قوس الكتریكی بوجود می آید. به خاطر داشته باشید كه امواج مایكروویو نمی تواند از فلز بگذرد. در هنگام پخت با مایكروویو، ظرفها تنها با انتقال گرما از غذا داغ می شوند. ظرفهایی كه دارای لبه یا دسته پهن هستند را می توان بدون دستگیره از فر خارج كرد اما اگر در ظرف بخار جمع شده باشد مثل استفاده از ظرف پوشیده شده، دستگیره لازم است. همیشه یك جفت دستگیره یا دستكش مخصوص در دسترس داشته باشید.
مراقبت و تمیز كردن مایكروویو
مایكروویو روش بسیار تمیزی برای پخت است كه در آن سررفتن و كثیف كردن فر بسیار كم رخ میدهد. هر گونه باقی مانده غذا در فر را می توان با تمیز كردن با یك دستمال مرطوب، پاك نمود. در پخت توسط روش كانوكشن یا تركیب، كثیف شدن آن بیشتر رخ می دهد. چهارپایه درون فر، صفحه گردان یا سینی روی آن قابل حركت دادن هستند و می توان آنها را با دست یا در ماشین ظرفشویی شست. هر گونه سررفتگی غذا را باید فوراً تمیز كرد. بهتر این است كه بعد از هر بار مصرف مخصوصاً به طریق كانوكشن یا تركیبی آن را تمیز نمود. وقتی هنوز فر گرم است آن را با دستمال مرطوب آغشته به مایع ظرفشویی (البته بسیار كم) تمیز كنید. اگر میزان سررفتگی یا كثیف شدگی فر زیاد است، یك ظرف را با درجه High (زیاد) به مدت 2 تا 5 دقیقه در فر حرارت دهید. بخار ایجاد شده به تمیز شدن سوختگیها كمك می كند از مواد پاك كننده ساینده استفاده نكنید، تنها دستمال را كمی سفت بكشید. می توان از اسپری های تمیز كردن فر استفاده نمود اما باید آنها را روی دستمال پاشید نه اینكه مستقیماً روی سطح فر ریخت زیرا ممكن است به درون حفره ها نفوذ كرده و باعث خرابی قسمتهای مختلف آن شوند. همیشه بعد از پاك كردن محوطه آن،‌ با یك دستمال كه با آب خالص شسته شده تمام قسمتهای آن را كاملاً پاك كنید. اگر هر بار پس از مصرف آن را تمیز كنید، نگهداری آن بسیار راحت می باشد.

hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر
دسترسی سریع به انجمن ها