عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: هر کس حسین را دوست بدارد، خداوند دوستدار اوست. بحارالأنوار، ج43، ص261

خواص میوه و سبزیجات

خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:06 ب.ظ

با سلام خدمت تمام دوستان راسخونی عزیز

من قبلا فهرست تقریبا کاملی از گیاهان دارویی در بخش گیاهان قرار دادم

اما در این تاپیک قصد دارم فهرست کاملی از خواص میوه ها و سبزیجات رو قرار بدم

ان شاءا.. که همیشه سالم و تندرست باشین

ذکر این نکته هم الزامیست که با جستجویی که کردم موضوع مشابهی در انجمن ها وجود نداشت

 

لیستی کامل از تمام خواص میوه ها و خواص سبزیجات را در این بخش می توانید مشاهده کنید ، در کنار آن با فواید و مضرات میوه ها و سبزیجات نیز می توانید آشنا شوید

خواص میوه و سبزیجات


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

rasekh67 تشکرات از این پست

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:11 ب.ظ

میوه های افزایش دهنده ی هوش و حافظه(1)

 

 

به منظور تقویت حافظه و ارتقاء هوش باید نکاتی را رعایت کنیم که در جنبه‌های مختلف می‌تواند منجر به تقویت حافظه و هوش شود. نوع تغذیه از جمله نکات مهمی است که باید به آن توجه نمود. در زیر به نکاتی اشاره می‌کنیم که توجه به آن‌ها نقش به سزایی در تقویت حافظه دارد.

 

 

میوه‌هایی که هوش و حافظه ی مغز را افزایش می‌‌دهند، شامل موارد زیر است:




 

 

سیب:
سیب یکی از بهترین میوه‌های معجزه آسا است، که هم خاصیت خنثی کردن سم را دارد و هم قدرت غذایی. به علت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریک را حل می‌کند و برای معالجه‌ی مرض چاقی بسیار مفید است. به علت داشتن فسفر ، تقویت‌کننده اعصاب و مغز است. سیب به علت دارا بودن ویتامین‌های A  ، B و C  و املاح سودمندی مانند کلسیم ، فسفر، منیزیم ، آهن، پتاسیم و سدیم  برای همه‌ی سنین به خصوص بچه‌ها مفید می‌باشد.

سیب با خستگی ، فشار ذهنی و کمبود مواد معدنی مبارزه می‌کند. تقویت‌کننده‌ی اعصاب و عضلات و دشمن سرسخت بوی بد دهان  و آرامش دهنده‌ی قلب است. بوییدن و خوردن سیب موجب نشاط، شادی، تقویت حافظه و سلسله‌ی اعصاب می‌گردد.سیب قرمز بیشتر از سیب سفید مفید است؛ البته به شرطی که تازه باشد.

 

 

angoor_01

 
انگور:
انگور دارای پتاسیم است که موجب احساس شادی می‌شود. از طرف دیگر حاوی فسفات زیادی است که غذای مغز و سلسله‌ی اعصاب می‌باشد و هم‌چنین باعث ازدیاد هوش و حافظه می‌گردد.

انگور به علت داشتن منگنز، عامل رشد نیز محسوب می‌شود، چهره را روشن می‌کند و غذای مناسبی برای سلسله‌ی اعصاب به شمار می‌رود. این میوه‌ی خوشمزه باعث تقویت نیروی عضلانی می‌گردد.

انگور، جوانی دوباره ای به فرد می‌بخشد، ذهن را فعال و عضلات را قوی می‌سازد. خواص رادیو اکتیو دارد و از سقط جنین جلوگیری می‌کند.

anar

انار:
خوردن انار، معده را دباغی کرده و ذهن آدمی را نیرو می‌بخشد و موجب تقویت حافظه می‌گردد.

چون انار قادر است معده و روده‌ها را پاک کند، لذا جدار روده را برای دفاع و دور نمودن ویروس‌ها آماده می‌سازد. بنابراین سموم به خون و قلب نمی‌ریزد و قلب رونق و حیات تازه‌ای می‌یابد و به این طریق سلول‌های کبد را فعال می‌کند.

هم‌چنین باعث دفع اوره و کلسترول  و سموم دیگر می‌گردد.

آب انار، در حفظ تعادل مایعات بدن به خصوص خون، نقش مهمی دارد؛ چون املاح آب انار با مواد آلی ترکیب شده، زود جذب می شود و در بیماری راشیتیسم، کم‌خونی ، ضعف اعصاب و تقویت عمومی بدن بسیار موثر است.

اگر خانم‌های باردار در این دوران انار مصرف کنند، بزرگترین خدمت را به فرزند آینده‌ی خود کرده‌اند؛ چرا که علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت مادر، به رشد آینده‌ی کودک هم کمک می‌کند. انار خون‌ساز است. در موقع مصرف، زدن کمی گلپر علاوه بر بوی مطبوع به هضم آن نیز کمک می‌کند؛ ناگفته نماند انار مقوی روح و ذهن است.




 

anjir

انجیر:
انجیر به علت داشتن کلسیم و فسفر فراوان سبب رویش استخوان‌ها و رشد کودکان می‌گردد. ویتامین‌های آن موجب تقویت چشم می‌گردد. عناصر موجود در آن باعث تعادل اعمال حیاتی بین اندام‌ها و بدن می‌شود.

انجیر منبع تولید انرژی است. انجیر خشک قدرت غذایی فراوانی دارد. هم‌چنین انجیر، مقوی مغز و اعصاب است.

گردآورنده: مریم فرجیان- کارشناس میکروبیولوژی

 


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:12 ب.ظ

میوه های افزایش دهنده هوش و حافظه(2)

 

 

پرتقال:
اکسیر جوانی را در پرتقال جستجو کنید. پرتقال به سبب داشتن مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر، برای کودکان اشتهاآور  بوده و باعث رشد و نمو آنان می شود و در فعالیت سوخت و ساز سلول های بدنشان موثر است. پرتقال سرشار از ویتامین C  است. املاح آن از رقیق شدن خون جلوگیری می‌کند. برای آرامش اعصاب و تقویت ذهن موثر است. هم‌چنین ضد افسردگی  و رنج روحی می‌باشد. مصرف پرتقال از خستگی فکری و جسمی  جلوگیری می‌کند و باعث تقویت حافظه می‌گردد.

 


  

 

زردآلو:
زردآلو بهترین خوراک اعصاب است. توصیه می‌شود کسانی که اهل مطالعه و تفکر هستند از این میوه استفاده کنند. این میوه بیشتر از سایر میوه‌ها حاوی ویتامین A  است و همین امر باعث تقویت بینایی چشم ها  می‌شود. طول عمر سلول‌ها را زیاد کرده و توانایی فعالیت را افزایش می‌دهد؛ در نتیجه موجب افزایش طول عمر می‌گرد.

 


 زردآلو برای ورزشکاران، اشخاص کم‌خون،  افراد خسته و کسانی که از شدت کار فرسوده شده‌اند، زنان باردار و کسانی که دوره‌ی نقاهت را می‌گذرانند توصیه و تجویز می‌شود.

هم‌چنین این میوه به علت دارا بودن گروه ویتامین‌های B، برای درمان بیماری‌های عصبی و روحی و روانی، خمودگی، بی‌خوابی و خستگی شدید، گیجی و فراموشی مفید است.

زردآلو آرام بخش اعصاب و نشاط انگیز است. زرد‌آلو اعصاب را تقویت می‌کند و برای کسانی که کار فکری انجام می‌‌دهند توصیه می‌گردد.

 


 خرما:
خرما یکی از میوه‌هایی است که مقدار فسفر و کلسیم  آن به مقدار فسفر و کلسیمی است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد. فسفر خرما سلول‌های عصبی را سرزنده نگه می‌‌دارد، و این ماده‌ی حیاتی، درمان موثری برای تمام کمبودهای بدن و تقویت کننده‌ی اعمال فکری و مغز می‌باشد.


 


 شاه‌توت:
شاه‌توت خستگی فکری را بر طرف می‌کند و برای بچه‌ها و دانش‌آموزان و دانشجویان در دوران امتحان مفید است. در ضمن کمبود املاح معدنی و ویتامین‌های A و C با مصرف آن جبران می‌گردد.

moz

 موز:
موز یک میوه‌ی مغذی است که طبیعت آن معتدل و ملین بوده، مقوی و چاق کننده است. موز، سرشار از پتاسیم است و نیز حاوی ویتامین‌های A، C، B و 80 درصد قند و املاح معدنی مفید برای بدن است؛ خون ساز بوده و بدن را قوی می‌کند.موز لاغری غیرطبیعی را از بین می‌برد.

موز دارای فلزاتی مانند آهن، فسفر ، منیزیم، پتاسیم، سدیم و روی می‌باشد. موز برای کسانی که کار فکری انجام می‌دهند (محصل‌ها، دانش‌جویان و محققان) و نیز برای کسانی که کار بدنی انجام می‌‌دهند (ورزشکاران) بسیار مفید است.

گردآورنده: مریم فرجیان- کارشناس میکروبیولوژی

 


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:16 ب.ظ

خواص سبزی خوردن

 

سفره های ایرانی با سبزی خوردن سبز می شود. سبزی ها نه تنها سفره را زیبا می کنند و باعث تحریک اشتها می شوند, بلکه با دارا بودن انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامت هم بسیار مفید هستند. به طوری که کارشناسان تغذیه مصرف روزانه 3 تا 5 "سروینگ" سبزیجات را به افراد توصیه می کنند.

نقش سبزی در سفره هفت سین

هر سروینگ معادل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است. ریحان : ریحان منبع خوبی از ویتامینA , بتاکاروتن, ویتامین B6 و منیزیم به شمار می رود. 5 برگ ریحان کمتر از 1 کالری انرژی دارد ودر عین حال, حاوی بیش از 96 واحد بین المللی ویتامین آ , 3/85 میلی گرم کلسیم, 11/5 میلی گرم پتاسیم به اضافه مقادیر کمتری از ویتامینC و دیگر ویتامین ها, مواد معدنی, پروتئین وفیبر است. علاوه بر این, ریحان حاوی فلاونوئید ها و آنتی اکسیدان ها هم هست و به همین دلیل در پیشگیری از بروز سرطان نقش دارد. ریحان گیاهی ضد اسپاسم, اشتها آور, خلط آور(جهت درمان سرفه), ضد نفخ و ضد تهوع است. همچنین باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می شود و در از بین بردن کرم های روده ای و در درمان کرامپ معده, ورم معده, یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد. ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و در درمان تحریک های عصبی, خستگی, افسردگی, اضطراب و بی خوابی نقش قابل توجهی دارد. شاید این نکته را هم بدانید که به منظور کاهش خارش و التهاب ناشی از نیش حشرات, می توانید ریحان تازه را به محل آسیب دیده گی بمالید. هنگام خرید ریحان دقت کنید که برگ های ریحان سبز و درخشان بوده و فاقد هر گونه لکه قهوه ای باشد.شما می توانید از ریحان به صورت تازه, فریز شده ویا خشک در غذا هایی چون سوپ, خوراک ماهی, املت, سس خوراک پاستا, پیتزا و یا به همراه دیگر سبزی ها به عنوان سبزی خوردن استفاده کنید. همچنین می توانید ریحان تازه را به سالادها, سرکه و روغن زیتون اضافه کنید تا از طعم مطلوب آن در انواع خوردنی ها لذت ببرید.ولی حتما به این نکته توجه داشته باشید که اگر می خواهید ریحان را به غذای در حال پخت اضافه کنید, در انتهای پخت این کار را انجام دهید تا طعم و بوی ریحان در غذا باقی بماند و در حین پخت از بین نرود.تره :برگ های تره حاوی مقادیر زیادی ویتامینA ,C و مواد معدنی همچون آهن است. همچنین در تره ماده ای وجود دارد که قادر است ویتامینB را به صورت فعال آن تبدیل کند. تره خواص ضد سرطانی دارد و تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. همچنین تره در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می رود. در ضمن با افزودن تره به غذا هایی مثل گوشت و ماهی می توان بوی بد آنها را کاهش داد.
برگرفته از سایت طعام اسرار


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:21 ب.ظ

 

 

هر نوع میوه یا سبز که میل میکنید دارای مواد شیمیایی ناشناخته و شناخته شده بسیاری است که برای حفظ جوانی مفید است . در اینجا به ذکر ده نوع از این مواد غذایی اکتفا می کنیم که نیروی بالقوه شناخته شده فراوانی داشته و نباید آنها را نادیده گرفت .

 1.   آووکادو : این میوه به علت دارا بودن گلوتایتون ، یک آنتی اکسیدان مهم ، علاوه بر دیگر معجزاتش می باشد . این میوه با خنثی کردن چربیهای مخرب غذاها ، یکی از محافظین پرقدرت سلولها محسوب می گردد . اگر چه آووکادو خود چربی فراوان دارد اما قسمت اعظم این چربی ، اشباع نشده و تک زنجیره مفید است یعنی نوعی چربی که مانع اکسیداسیون می شود . براساس تحقیقات جدید مصرف این میوه بهتر از هر رژیم غذایی کم چربی ، کلسترول خون را پایین آورده و بهبود می بخشد . آووکادو از لحاظ پتاسیم محافظ رگهای خونی نیز غنی می باشد.

 2.   انواع توت ها : زالزالک ، توت فرنگی و تمشک همگی سرشار از آنتی اکسیدانها هستند که مانع پیری زودرس سلولهای بدن می شوند. مثلا تمشک ، بیشتر از هر ماده غذایی ، انتی اکسیدان آنتوسیانین دارد که این مقدار سه برابر بیشتر از دومین و غنی ترین منابع این ماده یعنی آب انگور ارغوانی وچای سبز می باشد . تمشک و زالزالک از سیستم ادراری در مقابل عفونتها حفاظت می کنند. نتایج حاصل از یک تحقیق نشانگر آن است که افرادی که به مقدار زیادی توت فرنگی می خورند ، به کمترین میزان انواع سرطانها مبتلا می شوند . توتها به ویژه به لحاظ داشتن آنتی اکسیدان ویتامین C ، سرشار از اکسیر جوانی هستند .

 3.   کلم بروکلی : ذکر کامل خواص ضد پیری گل کلم کار مشکلی است . این سبزی از یک سری آنتی اکسیدانهای شگفت انگیز برخوردار است. یکی از انواع نسبتا قوی آن براساس یافته ی دانشمندان سولفورافن نام دارد. تغذیه حیوانات با فرم شیمیایی کلم بروکلی موجب افزایش فعالیت سموم آنزیم هایی میگردد که میزان ابتلا به سرطان را با دو سو.م کاهش می دهند . در کلم بروکلی موادی از جمله ویتامین C ، بتاکاروتن ،کوئرستین ، اندول ، لوتئین و گلوتاتیون یافت می شود که همگی قدرت مقابله با رادیکالهای آزاد را دارند. بروکلی یکی از غنی ترین منابع غذایی حاوث کرونیوم است . کرونیوم که موجب ازدیاد عمر می گردد در برابر صدمات غیر قابل کنترول انسولین و قند خون یک نوع محافظ به شمار می آید . مصرف بروکلی در زنان موجب دفع استروژن مضر سرطان زا می شود . مصرف کنندگان این سبزی کمتر مبتلا به سرطان روده و ریه و امراض قلبی می شوند. خوردن بروکلی باعث می شودکه حتی مبتلایان به سرطان ریه ، طول عمر بیشتری داشته باشند .

 4.   کلم : مانند بروکلی از سبزیجات بوته ای با قدرت فعالیت آنتی اکسیدان می باشد. یک تحقیق جامع نشان داد، مردانی که یکبار در هفته از این نوع سبزی مصرف می کردند ، درمقایسه با مردانی که یکبار درماه از آن استفاده می کردند فقط 66 درصد احتمال ابتلا به سرطان روده داشتند . همچنین به نظر می رسد که کلم مانع سرطان معده می شود. البته کلم پیچ (نوع تابدار آن ) از نظر فعالیت ضد سرطانی اش قویترین نوع کلم به شمار می آید. به منظور بهره مندی از حداکثر خاصیت ضد پیری گل کلم و دیگر سبزیجات بوته ای آنها را به شکل خام یا نیمه پخته مصرف کنید .

 5.   هویج : هویج دافع بیماریهای ناشی از پیری است . براساس تحقیقات جدید زنانی که حداقل 5 بار در هفته هویج می خوردند تا 68 درصد کمتر مبتلا به سکته مغزی می شدند. آزمایش دیگری نشان می دهد که مردان با مصرف روزانه دو عدد هویج می توانند کلسترول خونشان را 10 درصد پایین آوردند. پژوهشهای بی شماری بتاکاروتن ، آنتی اکسیدان اصلی هویج را منبع مهمی علیه پیری و بیماریها معرفی می کند . بتاکاروتن موجود در یک هویج متوسط که روزانه به بدن وارد می شود حتی درمیان افرادی که پیشتر بسیار سیگار می کشیده اند ، احتمال سرطان ریه را به نصف کاهش می دهد . افرادی که سطح بتاکاروتن خونشان پایین است آمادگی بیشتری برای ابتلا به حملات قلبی ، سرطانهای متفاوت ، مرگ و ناتواناییهای ناشی از حملات دارند. بتاکاروتن از چشمها در برابر بیماریهای تضعیف کننده بینایی که در اثر پیری شدت می یابند محافظت می کند . رنگدانه های نارنجی موجود در هویج نیز عملکرد سیستم ایمنی را افزایش می دهند. یک هویج متوسط حدود 6 میلی گرم بتاکاروتن دارد . بنابراین برای دریافت یک سرم حقیقی از بتاکاروتن آب هویج بخورید . یک فنجان آب هویج 24 میلی گرم بتاکاروتن دارد.

 6.   مرکبات :پرتقال به حدی سرشار از آنتی اکسیدانهای کاروتنوئید ،فلاونوئید و ویتامین C است که اعضای انجمن ملی سرطان آنرا بسته ای کامل از هر گونه بازدارنده طبیعی و شناخته شده ضد سرطان نامیده اند. بخش فیبری منحصر به فرد در گریپ فروت به ویژه در پوست و کیسه در بردارنده میوه ، میزان کلسترول را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد و حتی مانع بیماریهای ناشی از پیری نظیر آترواسکلروزیس می شود . همچنین این میوه به مقدار زیادی گلوتاتیون دارد ، آنتی اکسیدان معروفی که با همه نوع صدمات وارد به سلولها که ناشی از رادیکال آزاد است به مقابله می پردازد.

 7.   انگور : اسرار عملکرد انواع انگور در مقابله با پیری ساده و در عین حال جذاب است براساس یافته های محققان انگورها حاوی بیست نوع آنتی اکسیدان شناخته شده هستند که مانع حملات رادیکالهای آزاد اکسیژن که عامل ایجاد بیماری هستند می شوند . این آنتی اکسیدانها در پوست و دانه وجود دارند و هر چه پوست پر رنگتر باشد آنتی اکسیدان ها قویتر عمل میکند. این بدان معنی است که انگورهای قرمز و ارعوانی و آب آنها قویترند. آنتی اکسیدانها موجود در انگور از تصلب شرایین جلوگیری می کنند . مانع اکسیداسیون کلسترول مضر LDL می شوند و رگهای خونی را باز نگاه می دارند . در واقع از آزمایشات انجام شده چنین برمی آید که سه لیوان آب انگور ارغوانی اثر ضد تصلب شرایین فوق العاده ای دارد. آنتی اکسیدان کوئرستین که در پیازها و چای نیز به وفور یافت می شود . یکی از مهمترین ترکیبات ضد پیری در انگور می باشد . کشمشها که انگور خشک شده هستند نیز دارای چنین خواصی می باشند. در حقیقت براساس آزمایشهایی که به عمل آمده کشمش بیشتر از انگور تازه از ترکیبات ضد پیری برخوردار است . کشمشها برخی از فنلها یا آنتی اکسیدانها را 3 تا 5 برابر انگور تازه دارا می باشد.

 8.   پیازها :  پیاز که از خانواده نزدیک سیر است نیز عملکرد دیگری در مبارزه  با پیری دارد . پیازها که سرشار از آنتی اکسیدانتها می باشند . در جلوگیری از سرطان بویژه  سرطانمعده ؛ رقیق کردن خون ؛ جلوگیری از لختهشدن خون و افزایش کلسترول مفید سودمندند . پیازهای قرمز و زرد ( به استثنای پیاز سفید ) از لحاظ آنتی اکسدانت کوئرستین غنی ترین ماده غذایی هستند . کوئرستین آنتی اکسدانت معروفی است که مانع فعالیت عوامل سرطان زا و آنزیم هایی می شودکه پیشرفت سرطان را موجب میگردند . و دارای خواص ضد عفونی کننده ؛ ضد باکتری ، ضد قارچی ، و ضد ویروسی می باشد . کوئرستین همچنین از سمی شدن کلسترول مضر و حمله آن به شریانها جلوگیری میکند . بر مبنای مطالعات متعدد ؛ پیاز فعالیتچربیهایی مانند کره را که موجب تشکیل لخته های خونی و تصلب شرائین میگردند مختل می نماید . از دیرباز به عنوان ماده ای برای جلوگیری از لخته شدن خون اسبها مورد استفاده فرار می گیرد .

 9.   اسفناج :این گیاه برگدار سبز مجهز به انواع گوناگونی از آنتی اکسیدانتهاست . بنابراین عجیب نیست که طبق بسیاری از تحقیقات ، اسفناج و ترکیبات آن بیماریهای ناشی از رادیکالهای آزاد از جمله سرطان ، بیماریهای قلبی ؛ فشار خون بالا ، حملات شدید ، آب مروارید ؛ اختلالات ماکولا و حتی مشکلات روانی را از بین می برند . یکی از قابل توجه ترین آنتی اکسیدانتهای موجود در اسفناج لوتئین است که به نظر می رسد از لحاظ دارا بودن عامل مقابله با پیری با بتاکاروتن برابری میکند . اگر چه هر دو این مواد در اسفناج یافت می شوند مصرف مقدار زیادی اسفناج ، احتمال تاری لکه زرد راکه عامل نهانی کوری است تا 45درصد کاهش میدهد . خوردن روزانه یک فنجان اسفناج خام یا نصف فنجان اسفناج پخته امکان ابتلا به سرطان ریه را به نصف می رساند . این نکته حتی در مورد افرادی که قبلا بسیار سیگار می کشیده اند صادق است . اسفناج مملو از اسید فولیک است و به این علت محافظ مغز و شریان می باشد .

10.   گوجه فرنگی : که همه با آن آشنایی دارید مرکز تجمع عوامل ضد پیری باور نکردنی است . گوجه فرنگی غنی ترین و حقیقتا تنها منبع قابل توجه آنتی اکسدانت ، لیکوپن است . تحقیقاتی که در کشور آلمان صورت گرفته است حاکی از آن است که لیکوپن در از بین بردن رادیکالهای آزاد خاصی ، قدرتمند تر از بتا کاروتن عمل می کند . آزمایشهای حیرت آور اخیر بیانگر این واقعیتند که لیکوپن عملکرد ذهنی و جسمانی را در میان افراد پیر حفظ میکند . مقدار بالای  لیکوپن در خون احتمال سرطانهای پانکراس و گردن رحم را کاهش می دهد طی آزمایشهایی که اخیرا در ایتالیا به عمل آمد افرادی که مقدار زیادی گوجه فرنگی خام میل می کنند ؛ میزان ابتلا به سرطانهای مجاری گوارش حفره دهانی؛ حلق ؛ مری ، معده کولون یا راست روده در آنها با مقایسه با کسانی که کمترین مقدار گوجه فرنگی را مصرف می کنند ؛ فقط نیم درصد است . مواد شیمیایی گوجه فرنگی که عبارتند از اسیدپی – کوماریک و اسید کلروژنیک ، مانع تشکیل نیتروزامین سرطان زا می گردد . فقط گوجه فرنگی و هندوانه حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از لیکوپن می باشند . زرد آلو میزان کمتری از آنتی اکسیدانت را دارد با پختن و کنسرو کردن گوجه فرنگی ، لیکوپن آن از بین نمی رود . آب گوجه فرنگی ، کنسرو گوجه فرنگی و همه نوع سس گوجه فرنگی همه محافظ پر قدرت جوانی محسوب می شوند .

kohertala

kohertala
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 113
محل سکونت : تهران

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:21 ب.ظ

خرمالو؛ سرشار از ویتامین A

خرمالو سرشار از ویتامینA  و بتاكاروتن است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های B1  ، B2  ، B3  و C می باشد. در ضمن این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند كلسیم ، گوگرد ، آهن ، فسفر ، منیزیم  و پتاسیم است.

 

خرمالو؛ سرشار از ویتامین A

هر یك از مواد معدنی فوق نقش مؤثری در سلامتی و تندرستی بدن ما دارند. اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای كودكان  نیز میوه ای مفید محسوب می شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. در ضمن خرمالو میوه اشتها آوری است.

كلسیم در رشد كودكان و حفظ انرژی برای بزرگسالان مؤثر است. آهن عنصر اصلی خون سازی ، و پتاسیم اشتها آور و شستشو دهنده كلیه و كبد می باشد. این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های كبدی و كلیوی بسیار مؤثر است.

موادقندی خرمالو شامل لوولز و گلوكز است و با آن كه مقدار آن 20 درصد است، برای مبتلایان به بیماری قند ، زیان بخش نیست.خرمالو حاوی مقدار زیادی پكتین است. پكتین یكی از انواع فیبرهای محلول در آب است كه باعث كاهش چربی های خون می شود.

اسیدهای موجود در خرمالو عبارتند از: اسید مالیك، اسید سیتریك و اسید تارتاریك. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبی كم است و از این نظر هضم آن آسان تر می باشد.

خرمالو؛ سرشار از ویتامین A

خرمالو دارای مقدار كمی تانن می باشد كه گاهی ممكن است موجب یبوست شود.

همان طور كه ذكر شد، خرمالو سرشار از ویتامینA است. چنانچه این ویتامین به مقدار كافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را كم می كند، بلكه باعث شكننده شدن پوست، ناخن و موها می شود. همچنین در میزان هوش و سلامت بدن نیز اختلال ایجاد می شود.

می توان از آب خرمالو برای درمان زخم ها استفاده كرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است. مصرف این میوه با ارزش به همه شما توصیه می شود.


در اینجا  طرز تهیه یك ماسك را برای پوست های خشك بیان می كنیم كه از خرمالو در تهیه آن استفاده شده است.


موادلازم


یك قاشق غذاخوری
 كته بدون روغن و نمك
 
یك قاشق مرباخوری
 روغن بادام شیرین
 
یك چهارم
 خرمالوی رسیده و له شده
 
یك تكه كوچك
 خیار با پوست
 

 طرز تهیه

تمام مواد را با هم  در مخلوط كن بریزید  و خوب مخلوط كنید. مواد را به مدت 10 دقیقه بر روی پوست خود بمالید، سپس با آب ملایم بشویید.
تبیان


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:22 ب.ظ

خواص سنجد

سنجد به نام علمى "Elaeagnus angustifolia L." یا "E. Orientalis L." و از خانواده Eleagnaceae""می باشد. سنجد داراى ارقامى است كه از نظر شكل، رنگ، طعم و اندازه میوه و ارتفاع درخت بایكدیگر متفاوت می باشند. این درخت در روستاهاى كوهستانى بیرجند بفراوانى یافت می‏شود و از آن بویژه به عنوان پرچین براى جلوگیرى از تخریب مزارع و باغها استفاده می ‏كنند.


 

senjed

از این رو سعى می ‏گردد این درخت را در كنار دیوار باغها و در داخل مسیل و با فواصل كم، كشت كنند، تا ریشه‏ هاى ستبر، عمیق، مقاوم و نیز ساقه ‏هاى سخت آن درمقابل سیل مقاومت نماید. از این درخت خاردار براى بادشكن و نیز جلوگیرى از شن هاى روان می ‏توان استفاده نمود.



برگ سنجد شبیه بید، دراز، كرك دار، براق و متناوب و بادمبرگهاى كوتاه می‏باشد. پشت برگها نقره ‏اى فام و داراى دمبرگ كوتاه است.



گل‏ها معمولاً زردرنگ . منفرد ویا چند تائى در كنار برگها ظاهر شده و فوق‏العاده معطر می‏باشند. موسم گل دادن سنجد اواسط بهار می ‏باشد.



میوه سنجد به رنگ زرد، قرمز ویا صورتى می‏باشد. میان برمیوه آردى و شیرین وخوراكى است. در درون میوه، هسته درازى مشابه هسته خرما اما كوچكتر مشاهده می ‏شود.


سنجد به سرماى سخت زمستان مقاوم می ‏باشد لیكن گرماى شدید تابستان را نمی ‏پسندد. به لحاظ گل‏ هاى فوق‏ العاده معّطر و برگهاى نسبتاً زیبایش در پارك ‏ها كشت می ‏شود این درخت در زمین‏ه هاى سنگدار، شنى و فقیر می ‏روید.


در هند از روغن هسته سنجد لعوق یا شربت غلیظی درست می کنند که در التهاب غشاهای مخاطی همراه با ترشح همانند انواع زکام و نیز در موارد عفونتهای برونشها مصرف می نمایند. در اسپانیا از شیره گل سنجد برای قطع تب های مهلک و خطرناک استفاده می شود.



میوه سنجد از نظر طب سنتی،طبیعت سرد و خشک دارد و مقوی و مفرح است،ضد تهوع و صفرا بر نیز می باشد.سنجد به ویژه خام آن برای بند آوردن اسهال نافع است.جوشانده گل سنجد برای بیماریهای دماغی مانند فلج و کزاز و نیز برای قلب و زخمهای ریوی و تنگی نفس مفید است و برای تقویت معده و کبد و باز کردن گرفتگیها و تحلیل گاز معده و نفخ استسقاء و یرقان نافع می باشد.


کتاب بیرجند نگین کویر


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:22 ب.ظ

زیتون در طب مدرن


زیتون را نمی ‌توان مستقیماً بعد از چیدن از درخت، خورد بلكه باید آن را پروراند تا مزه تلخ آن كمتر شود. روش های پروراندن بسته به نوع و منطقه‌ای كه زیتون در آن كشت می‌شود، طعم، شكل و رنگ زیتون دلخواه متفاوت هستند.
بعضی از زیتون ها را زمانی كه هنوز سبز و نارس هستند و بعضی دیگر را زمانی که كاملاًَ رسیده و سیاه‌ رنگ هستند را از درخت می‌چینند. اما همه زیتون های سیاه از ابتدا سیاه رنگ نیستند.

zeytoon

در بعضی از روش های پروراندن، زیتون سبز نارس(كال) را در معرض هوا قرار می‌دهند، در این روش، اكسایش رنگ آن ها را تیره می‌كند.
به علاوه رنگ اصلی زیتون تحت تأثیر تخمیر، پروردن در روغن، آب، آب نمك یا نمك قرار می‌گیرد.
پس همان طور که متوجه شدید زیتون سیاه همان رسیده ی زیتون سبز است.
اگر بتوانید آن را خالص مصرف نمایید بهتر است و گرنه زیتون پرورده که خودتان در منزل تهیه می کنید بسیار عالی است. زیتون شور به دلیل داشتن نمک خیلی توصیه نمی شود.

zeytoon2

خواص درمانی زیتون:

اهمیت زیتون بیشتر به خاطر روغن موجود در آن می باشد.
روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان می باشد که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد:
* روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند.
* مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی-عروقی می ‌شود.
* کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند.
*از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند.
* مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ها می ‌شود.
روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.
* قند خون را تنظیم می ‌نماید.
* روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند.
در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.
* همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها، کاهش می دهد و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
برای اینکه مواد مفید موجود در روغن زیتون، از جمله ویتامین E ، ترکیبات فرار، پلی فنول ها و سایر مواد آن از بین نرود یا کاهش نیابد، این روغن باید در مکان‌های تاریک و خنک نگهداری شود.
برگ، میوه و روغن زیتون و حتی هسته ی آن علاوه بر ارزش غذایی، دارای ارزش دارویی می باشد که تعدادی از خواص درمانی و مصارف دارویی این محصول در زیر ذکر شده است:
- پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی
- کاهش کلسترول بد
- کاهش لخته شدن خون
- کاهش فشار خون بالا
- درمان خون ‌ریزی لثه و تقویت لثه
- تقویت حافظه
- جلوگیری از سفید شدن مو
- تسکین دردهای روماتیسمی
موفق باشید.


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:22 ب.ظ

کدو حلوایی و کاهش فشارخون و چاقی

 

مردمان مایا( maya ) از کدو و تخم کدو برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کردند؛ به خصوص در تهیه غذاهای مختلف از آن بهره می گرفتند. پس از گذشت چندین قرن برای اولین بار در سال 1492 میلادی کریستف کلمب در سفرنامه خود از کاشت کدو به صورت جالیزی گزارش نمود. سپس 27 سال بعد کاسپرد اسپینوز در سفرنامه به پاناما از کاشت کدو در آن کشور گزارش نمود و آن را هندوانه ایندوها نام برد که بسیار خوشمزه بوده و از آن در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کرده اند. بذر کدو توسط او به اروپا آورده شد و کاشت این گیاه جالیزی برای اولین بار در اروپا آغاز شد. بذر کدو را در اوایل خرداد ماه می کارند و سپس در شهریورماه برداشت می کنند. میانگین وزن هر کدو 8 کیلوگرم است که به طور متوسط هر کدو حاوی 150-200 گرم تخم کدو می باشد.

kadoo

كدو حلوایی دارای مقدار كمی كالری است ( 20 كالری انرژی در 100 گرم ) و مصرف آن در غذا برای كسانی كه وزن خود را كنترل می كنند، مناسب است.
همچنین منبع غنی پتاسیم است و برای افراد دچار فشار خون مفید می باشد، ولی برای افراد دچار ناراحتی كلیوی مناسب نمی باشد. جذب آهن و منیزیوم آن نیز خوب است.
كدو حلوایی منبع غنی بتاكاروتن است و رنگ نارنجی آن به دلیل وجود همین تركیب است. بتاكاروتن پیش ساز ویتامینA و یك آنتی اكسیدان مهم در بدن می باشد كه بدن را از حمله رادیكال های آزاد و اثر تخریبی آنها حفظ می كند.
کدو دارای فیبر غذایی نیز می باشد؛ از فیبر موجود در مواد غذایی می توان در درمان بسیاری از بیماری ها مخصوصاً افزایش وزن ( چاقی )، یبوست، افزایش چربی خون، و دیابت استفاده نمود.WHO* ( سازمان بهداشت جهانی ) توصیه می کند هر فرد در روز به 30 گرم فیبر نیاز دارد که می تواند فیبر موردنیاز خود را از حبوبات، سبزیجات، انجیر، خرمای خشک، نان های سبوس دار   و به خصوص کدو تأمین نماید.
خواص درمانی کدو
- از کدو در درمان بیماری های روده ای مخصوصاً از بین بردن کرم و انگل های روده ای استفاده می شود.
- از کدو می توان به عنوان مسهل در درمان بیماری یبوست و بواسیر بهره گرفت.
- در درمان عفونت های مثانه ای نیز می توان از کدو استفاده نمود.
-در کاهش فشار خون و چاقی نیز تاثیر بسزایی دارد .
روش های استفاده از کدو و تخم کدو

از کدو می توان در تهیه سوپ و خورش استفاده نمود. می توان آن را به عنوان ته دیگ در ته پلو استفاده کرد. می توانید آن را چند قطعه کرده و با پوست آب پز کنید ( حفظ بهتر خواص آن ) و در صورت تمایل آن را با مقدار کمی شکر میل کنید که بسیار لذیذ است.همچنین کدو در تهیه نان های حجیم نیز استفاده می شود. در بسیاری از کشورهای اروپایی از کدو در تهیه نان استفاده می کنند.


تخم کدو را می توان در تولید نان سبوس دار مصرف کرد. در ضمن می توان از آن در تهیه شیرینی رژیمی استفاده نمود. روغن تخم کدو را می توان به عنوان روغن سالاد مصرف کرد.


بزرگ ترین کشور تولید کننده روغن تخم کدو، چین و کشورهای اروپای شرقی هستند. از نظر قیمت، روغن تخم کدو در مقایسه با روغن های گیاهی ارزان تر است.


کدو حلوایی را می توان به صورت ریز یا پوره در سوپ یا خورش استفاده نمود که سبزی خردکن های آکاالکتریک این کار را برای شما هموار می کنند.




برگرفته از سایت تبیان




bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

papeli تشکرات از این پست

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:22 ب.ظ

خواص آواکادو و مضرات آواکادو

 

آواکادو میوه ای است که حاوی همه مواد غذایی به غیر از ویتامین C است. پروتئین این میوه کیفیت بالایی داشته و ویتامین A آن مقاومت بدن را در برابر عفونتهای باکتریایی به طرز معجزه آسایی افزایش می دهد و داروی خوبی برای رفع مشکلات کیسه صفرا می باشد.
از آواکادو به سبب طعم لذیذ آن و همچنین تاثیر آن در رفع مشکلات هضمی به صورت خام در سالادها و یا به شکل پخته در سوپها و خوراکها استفاده می شود. این میوه سرشار از چربی بوده و به همین دلیل سبب افزایش حالت اسیدی ادرار گشته و در نتیجه از تکثیر و رشد بعضی میکروبها و باکتریهای مضر موجود در ادرار جلوگیری می کند، ولی افرادی که غلظت خون بالایی دارند مجاز به استفاده از آن نیستند

avakado


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:22 ب.ظ

خواص نارنج در اسرار خوراکیها

اسم من در فارسى ((نارنگ )) بوده و اعراب آنرا معرب كرده نارنج خوانده اند عده اى را عقیده بر آن است كه من از زمان بسیار قدیم در ایران مخصوصا سواحل دریاى مازندران وجود داشته ام ، داراى عناصر مفیدى كه در لیمو و پرتقال ذكر شده بوده ، و همانند آن ها سودمند مى باشم .

خواص نارنج در اسرار خوراکیها

بعلاوه بر آب من یك ماده ى صمغى و لعابى وجود دارد كه مرا بین مركبات ممتاز كرده ، و به علت همین مواد است كه ترشى من براى اعصاب ضرر ندارد و براى سرفه و سینه درد نافع است . براى معالجه من كم و ناچیز است . اگر مبتلا به درد سینه و سرفه هستید، یك عدد نارنج را از میان دو قسمت كرده كمى نبات كوبیده و كمى نشاسته روى آن بپاشید، و بعد آن را روى آتش ‍ بگذارید تا یكى دو جوشى بزند بعد آن را بمكید و ببینید چگونه سینه ى شما را نرم كرده و اخلاط آن را خارج مى كند.

نوشیدن آب من مخلوط با شكر، مسهل الصفرا و مسكن فشار آن است . فشار خون را كم مى كنم . زیاده روى در خوردن من كبد را ضعیف مى كند و مخصوصا اگر ناشتا خورده شوم . ولى اگر آب مرا مخلوط با عسل میل نمایید، از زیان آن خواهید كاست . پوست میوه ى من كه به صورت خلال نارنج مصرف مى شود، نشاطآور و مقوى قلب و معده است و خوردن ده گرم خشك كرده ى آن كه كوبیده و با آب میل نمایید، از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى كند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد.

ضماد آن با سركه روى شقیقه از سر درد جلوگیرى مى نماید. از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى كند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سركه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید. ضماد پخته میوه كامل من كه پوست و مغز و هسته را با هم باشند، جهت جرب و خارش و جوش هاى جلدى و نرم كردن پوست بدن و موى سر بى نظیر مى باشد. من زایمان را آسان مى كنم و پادزهر سم عقرب و سایر حشرات مى باشم . اثر ضدعفونى كننده و میكروب كشى من زیاد بوده ، و پیشینیان مرا ضد طاعون و وبا مى دانستند، و نیز براى كسانى كه در اثر تنفس در هواى كثیف ، دچار خفقان شده اند نافع است . تخم من پادزهر سم حشرات مى باشد. بوییدن شكوفه من كه به بهار نارنج معروف است مقوى دماغ بوده و درمان زكام است .

عرق بهار نارنج
آب مقطر شكوفه ى من كه نامش عرق بهار نارنج است ، مقوى جسم و روح مى باشد، دماغ را باز مى كند و آن را تقویت مى نماید - درمان بى خوابى هاى عصبى است ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن خود بى خوابى ایجاد مى نماید در بیمارى هاى سینه و قلب تجویز مى شود. به مبتلایان به غشى توصیه كنید كه همیشه یك شیشه بهار نارنج در خانه داشته باشند و هنگام ناراحتى از آن كمى بنوشند براى رفع قولنج و تقویت اشتها و قواى جوانى نافع است ، آروغ و سوزش هاضمه را تسكین مى دهد، مخلوط عرق بهار نارنج و آب كرفس به مقدار مساوى جهت استخراج سنگ هاى كلیه و مثانه و خرد كردن آنها بسیار مفید مى باشد. سابقا براى باز شدن عادت ماهانه زنان ، مقدارى از آن را به پنبه یا پشم آغشته و استعمال مى نمودند. عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و كپك مى زند، و بایستى همیشه آن را تازه تهیه كرده و در شیشه هاى تیره رنگ حفظ نمود ایرانیان قدیم آنرا در ظروف مسى سر بسته نگاهدارى مى كردند و بخوبى مى دانستند كه نور آن را فاسد مى كند.

گذاشتن بهار نارنج مانند پوست آن در كمد لباس ، مانع بید زدن آن ها است ، مرباى بهارنارنج مقوى معده است ، دم كرده بهار نارنج ضد تشنج بوده ، سكسكه را تسكین مى دهد، خوردن دو مثقال آن ضد سم غذایى است . مرباى بهار نارنج كلیه خواص عرق آن را دارد.

زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:22 ب.ظ

پونه و ترخون و ریحان


زمانی بود که جنبه دارویی گیاهان بر وجه خوراکی و غذای آن می چربید و اطبا مرتب آن ها را برای انواع و اقسام امراض، تجویز می کردند و مردمان آن روزگاران نیز از خواص گیاهان و دانه ها و گل ها و ریشه ها و برگ ها و... اطلاعات بیشتری داشتند.  

پونه و خواص آن در طب سنتی

زمانی بود که جنبه دارویی گیاهان بر وجه خوراکی و غذای آن می چربید و اطبا مرتب آن ها را برای انواع و اقسام امراض، تجویز می کردند و مردمان آن روزگاران نیز از خواص گیاهان و دانه ها و گل ها و ریشه ها و برگ ها و... اطلاعات بیشتری داشتند. شاید امروز کمتر کسی بداند که نام علمی «پونه» از واژه لاتینی «پولکی» به معنای شپش مشتق شده است و یا «ترخون» به معنای «اژدهای کوچک» است و اگر جایی به واژه «اسپرغم» برخورد، هاج و واج بماند که این دیگر چه گیاهی است، غافل از این که ممکن است این سبزی خوش طعم را ناهار همراه با کباب میل کرده باشد.

خواص زیحان

رومیان قدیم از پونه برای دفع شپش استفاده می کرده اند و برای این کار یا آن ها را در اتاق آلوده می سوزانیده اند و یا روی رختخواب می پاشیدند. سرخ پوستان امریکایی چای پونه را برای درمان دردهای ناشی از گرفتگی عضلات و همچنین مداوای سرما خورگی می نوشیدند. اطبا از قدیم همواره خوردن دم کرده برگ های پونه را به دختران و زنان توصیه می کردند. این شیوه هنوز مورد علاقه اهالی بریتانیاست، سنتی خانگی برای سرماخورگی وزکام.
«دراکون کولوس» لغتی است یونانی برای ترخون بدان سبب که ریشه گیاه، مارپیچی است. امروزه دیگر از ترخون استفاده درمانی نمی شود، اما یکی از متداول ترین گیاهان در آشپزی است و در شمار سبزی های معطر جای دارد. در فرانسه از ترخون برای تهیه سرکه ترخون، خردل ترخون و همچنین تهیه انواع املت ها استفاده می شود. ترخون روسی از سایر نقاط جهان، تندتر و معطرتر است. امروزه از ترخون در طبخ غذاهای گوشتی، خوراک ماهی و مرغ بیشتر استفاده می شود.
«ریحان» واژه ای غربی و معادل «اسپرغم» فارسی است. این گیاه بومی کشور هند است و تقریباً در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد. ریحان گیاهی نفخ شکن و با خواص دارویی بسیار معروف است که چنانچه روزانه پس از غذای سنگین یک فنجان دم کرده ریحان میل شود، غم و افسردگی و اندوه از فرد دور می شود.

ترخون و خواص آن در طب سنتی


نظر بزرگان در مورد ریحان
در حدیث است که امام صادق(ع) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:
۱) غذا را گوارا می کند.
۲) منفذها را باز می کند.
۳و۴) دهان و باد گلو را خوشبو می سازد.
۵) اشتها را به غذا افزایش می دهد.
۶) مرض را از بین می برد.
۷) شخص را از بیماری جذام ایمن می گرداند.
۸) وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه امراض را ریشه کن می سازد.
▪ در حدیث دیگر امام کاظم(ع) فرمود: ریحان مرض سل را از بین می برد.
 آفتاب


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:23 ب.ظ

فواید قارچ ، خوراکی ضد سرطان

 

 

قارچ گیاه بسیار زیبایی است كه كودكان در نقاشیها كلاهی قرمز با لكه های سفید برای آن می كشند، اما آیا می دانید این نوع قارچ سمی است و نوع خوراكی آن نه تنها لكه ای ندارد بلكه كاملاً سفید است.

فواید قارچ ، خوراکی ضد سرطان

متخصصان تغذیه به خانواده ها توصیه می كنند كه همیشه قارچ را در برنامه غذایی خود بگنجانند، زیرا قارچ به علت داشتن «ژرمانیوم» موجب افزایش انرژی و رفع خستگی در افراد می شود.

سابقه كشت قارچ


حدود دو هزار سال از كشت این سبزی در دنیا می گذرد. ژاپنی ها اولین كسانی بودند كه آن را كشت كرده و مورد استفاده قرار دادند. آب و هوای گرم و مرطوب ژاپن زادگاه مناسبی برای این سبزی به حساب می آید.

قارچ در طب سنتی، مصارف بسیاری داشته است، به این ترتیب كه در طب شرقی از آن استفاده های فراوانی می كردند، زیرا معتقد بودند كه این سبزی برای قلب بسیار مفید است و مقاومت بدن را در برابر عفونتهای ویروسی افزایش می دهد، به علاوه یك ماده غذایی بسیار مناسب برای رفع خستگی است.

در طب چینی نیز قارچ مصارف گوناگونی داشته است، اما در قرن پانزدهم به دلیل امكان وجود سم و داشتن انرژی فراوانی كه به این سبزی نسبت داده می شد، مصرف آن در میان مردم این كشور به شدت كاهش یافت.


سابقه كشت قارچ در ایران به 50 سال پیش برمی گردد و در حال حاضر، در حدود 120 واحد تولیدی و پرورش قارچ خوراكی در كشور وجود دارد.

با اینكه هزاران نوع از این سبزی در طبیعت یافت می شود، اما تنها 25 نوع از آن كشت و مورد استفاده قرار می گیرد.

شهرستانهای كرج، شهریار، ساوجبلاغ و نظرآباد به دلیل برخورداری از شرایط مناسب آب و خاك، قابلیت لازم را برای پرورش قارچ خوراكی دارند. در حال حاضر سرانه مصرف قارچ در كشور  150 گرم است، در حالی كه این میزان در جهان، بیش از یك كیلو و 500 گرم محاسبه شده است.

محققان معتقدند، حدود 38 هزار نوع قارچ شناخته شده است كه در میان آنها قارچ های سمی نیز وجود دارند. این سبزی به دلیل كالری پایین برای كسانی كه قصد كاهش وزن دارند، مناسب است.

مطالعات نشان می دهد كه هر 100 گرم قارچ فقط 12 كالری، انرژی دارد. قارچهای خوراكی كشت شده در كشور چهار دسته هستند، قارچ دكمه ای، صدفی، ژاپنی و چینی به علاوه سالانه  21 هزار تن قارچ خوراكی در استان تهران تولید می شود.

قارچ خوراكی جایگاه ویژه ا‌ی از نظر ارزش غذایی در بین محصولات كشاورزی در سراسر جهان دارد و در سالهای اخیر مصرف آن در جهان بسیار افزیش یافته است . ارزش غذایی بالا ، طعم و مزه مطلوب و سرعت و سهولت آشپزی با قارچ دلیل افزیش استقبال مردم از آن می‌باشد . قارچ خوراكی سرشار از انواع ویتامین‌ها‌، پروتئین، چربیهای محلول و كالری است . این ویژگیها باعث می‌شود قارچ در سبد غذایی همه افراد حتی افراد دارای رژیم‌های خاص غذایی نیز قرار گیرد. انواع مختلفی از قارچ‌های خوراكی در دنیا پرورش داده می‌شود كه رایج‌ترین آن قارچ تكمه‌ای یا به اصطلاح علمی «آگاریكوس » است . این قارچ به عنوان غذای اصلی یا جنبی به شكل خام یا پخته در انواع پیش‌غذاها‌، سوپها، خوراكها، ساندویچ‌ها و سالادها مصرف می‌شود .

فواید بی شمار قارچ

قارچ یكی از سبزیهایی است كه به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك می كند. مطالعات اخیر در مؤسسه های تحقیقاتی غربی بیان می كند كه قارچ با تحریك گلبولهای سفید موجب فعالیت هر چه بیشتر دستگاه ایمنی می شود.

مطالعات نشان می دهد كه در قارچ دو نوع قند به نام های «ترهولوز» و «كیتین» وجود دارد كه دریافت بالای آنها در بدن موجب تحریك سیستم ایمنی بدن می شود، به این ترتیب آنها مانع فعالیت ویروسها و باكتریها شده و از فعالیتهای زیانبار این میكروبها جلوگیری می كند.

این سبزی دارای مقادیر مناسبی «روی» است كه وجود این ماده مغذی به حفظ سلامت سیستم دفاع بدن كمك فراوانی می كند.

جالب است بدانید قارچ دارای تركیبی از گروه «فیتونوترینتهاست» كه به نام «لنتینان» شهرت دارد. این تركیب در قارچهای دكمه ای و صدفی یافت می شود و مانع رشد تومورهای بدخیم می گردد. به علاوه قارچ دارای مقادیر بالایی ویتامین C است و نیز سرشار از سلنیوم می باشد كه فعالیت آنتی اكسیدانی دارد و از بروز سرطان كولون در افراد مستعد پیشگیری می كند.

مطالعات نشان داده است، مصرف مرتب قارچ موجب تنظیم میزان هورمون استروژن در خانمها شده و از بروز سرطان پستان جلوگیری می كند.

این سبزی باعث رقیق شدن خون نیز شده و مانند روغن ماهی به سلامت قلب و عروق كمك فراوانی می كند و با همین مكانیسم احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را كاهش می دهد. 
همچنین این سبزی سرشار از فیبرهای غذایی به نام «كیتین» و «بتاگلوكان» است كه هر دو پایین آورنده كلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب كمك می كنند، به طوری كه در هر 100 گرم قارچ یك گرم فیبر غذایی وجود دارد و نیز در همین مقدار قارچ  320  میلی گرم پتاسیم موجود است كه مصرف آن برای افرادی كه از فشار خون رنج می برند، بسیار كمك كننده می باشد

قارچ دارای 5/1 ـ 6 درصد پروتئین است كه 70 تا 90 درصد آن جذب بدن می‌گردد همچنین به علت پایین بودن اسید اوریك آن بسیاری از پزشكان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس وبیماریهای مربوطه توصیه كرده‌اند .

ـ دارای ویتامین‌های B2 - B1-B12 - B6 - C  و H است كه برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن ، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافتـهای بدن ، تشكیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها ، درمان كم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارند كه البته در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌، فریز و خشك كردن خواص تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌گردد .

ـ حاوی مقادیر بسیار مناسبی از مواد معدنی شامل : پتاسیم ، فسفر، منگنز، مس، آهن و كلسیم می‌باشد .

ـ دارای درصد بسیار كمی چربی و كالری و مقادیر مطلوبی از لیستین كه عامل پایین آورنده چربی خون است می‌باشد، بنابراین در رژیمهای لاغری بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد .

ـ این غذای سلامت و تندرستی Health Food سرشار از انواع آنتی‌اكسیدانت‌ها از جمله « لنتیان » است كه خاصیت ضد سرطانی دارند .

رهنمودهای كلی برای آشپزی با قارچ

شستشو و آماده‌سازی

ـ برای شستشوی قارچ آنها را در زیر آب سرد بگیرید تا ذرات خاك چسبیده به آن جدا شود و مانند هر گونه میوه ای می توان آن را با محلول 1% نمک شستشو داد .

ـ بیش از یكی دو دقیقه در آب نماند زیرا به سرعت آب را جذب می‌كند .

ـ اگر محل برش در پایه قارچ كمی تغییر رنگ داشت می توان قبل از مصرف برش نازكی از آن را جدا نمود .

طرز نگهداری كوتاه مدت

ـ برای نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال بهتر است از شستشوی قارچ تا قبل از مصرف خودداری نمایید و در صورت شستن حتما" آن را در جریان هوای خنك خشك كنید .

ـ بهترین راه برای تازه‌ماندن قارچ در یخچال، نگهداری آن در پاكت‌های كاغذی مخصوص میوه، در یخچال می‌باشد .

ـ بهترین درجه یخچال برای نگهداری قارچ یك درجه سانتی‌گراد بالای صفر است .

ـ با رعایت موارد فوق قارچ حداقل  به مدت 10 روز در یخچال (دمی 3-2 درجه سانتیگراد) تازه مانده و تغییر شکل نمی دهد .
منبع : روزنامه قدس


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:23 ب.ظ

تاریخچه انار
 

زادگاه انار آه نام علمی آن" پونیكا گرانتوم" می باشد، ایران است؛ هر چند نوع خودروی آن در هندوستان( در آوههای هیمالیا)، افغانستان و سوریه می روید. انار میوه ای بسیار لذیذ و آبدار است و از روزگاران بسیار قدیم به عنوان میوه ای خوراآی و هم برای مصارف پزشكی اهمیت بسیار داشته است. در باغهای معلق بابل درختان انار بسیار خوبی آاشته بودند و در مصر باستان انار را می شناختند. در زمان حضرت موسی انارهایی بسیار مرغوب در فلسطین، سوریه و لبنان آاشته می شد. شهر رِمُّن به واسطه انار مرغوب آن، رمان(انار)، شهری معروف بود .

انار میوه افزایش دهنده هوش و حافظه



anar-hoosh

کاشت انار در منطقه مدیترانه و آشورهای شرقی مانند هندوستان در زمانهای آخر متداول شد. اما پس از نفوذ اسلام در اسپانیا آاشت انار در آن سرزمین معمول شد و در قرن
سیزدهم میلادی در انگلستان متداول گردید. بعدها اسپانیاییها این میوه پرارزش را به دنیای جدید یعنی مكزیك و فلوریدا بردند. آاشت آن آم آم در دیگر آشورها گسترش یافت و اآنون
تقریباً در تمام آشورهای منطقه گرمسیر و معتدل می روید .اآنون نوع مرغوب انار از ایران، ترآیه، افغانستان، سوریه، مراآش و اسپانیا وارد می شود. شهر شلاپور(شعله پور) هند به
داشتن انارهای شیرین شهرت دارد. در ضیافتهای بزرگ در ترآیه، انار از جمله میوه هایی است که مهمانان را با آن پذیرایی میکنند.

ارزش انرژی زایی میوه انار ٦٥ %است. آب انار بسادگی هضم می شود و شامل ١٥ % مواد قندی است آه منبعی سرشار از سدیم است و نیز شامل مقدار زیادی ریپوفلاوین، تیامین،
آلسیم و فسفر می باشد. پروتئین و چربی آن بسیار اندك است . ، C نیاسین، ویتامین انار ماده ای غذایی مطبوع و دارای خواص طبی بسیار است. دارویی مقوی برای قلب است و برای التهاب معده و جلوگیری از درد دل نافع است. آب انار شربتی مبّرد و بسیار عالی است و به هنگام اسهال تشنگی را برطرف می آند. در درمان اسهال ساده و اسهال خونی مؤثر است. آب انار برای انواع ناخوشیها از قبیل التهاب قولون، آم خونی، یرقان، فشارخون، بواسیر و درد مفاصل دارویی مفید است. و اگر با عسل خورده شود صفرا را آم می آند. در بسیاری یك روش درمانی آه در آن (Homeopathy) از ناراحتیهایی آه با روش هومیاپاتی- هومیاپاتی بیماران را با داروهایی درمان می آنند آه همان داروها در بدن سالم علایم همان بیماری را ایجاد می آند.( فرهنگ پزشكی انگلیسی- فارسی، احدوت)- معالجه می شوند میوه انار تجویز می شوند .
جوشانده پوست ریشه انار آه شامل ماده قلیایی پلاتریرین و جوهر مازواست، دارویی بسیار مؤثر برای دفع آرمها از جمله آرم روده است. نقل شده آه این جوشانده برای بیماری سل
 


مؤثر است . پوست ضخیم انار سبب می شود آه این میوه با آیفیت خوبی نگهداری شود. انار را می توان تا شش ماه نگهداری آرد. پوست انار بیش از ٢٠ % جوهر مازو دارد و گاهی در صنعت چرم سازی به آار می رود. چرم معروف مراآشی و اسپانیایی در زمان گذشته با پوست انار دباغی می شد . گل انار دارای خاصیت طبی بسیار زیادی است. و در مورد سقط جنین غیرعمدی تجویز می شود. گلهای سرخ روشن انار شامل رنگ دانه هایی با آیفیت عالی است . نتایج تحقیقات علمی نشان می دهد آه در میوه انار ترآیبات سودمند بسیاری وجود دارد
آه استفاده روزانه از آن باعث نشاط و سلامتی انسان است . در داخل بذر انار ترآیب نادری وجود دارد آه می تواند سبب به تاخیر افتادن پیری و تاثیرات
ناشی از آن شود . روغن بذر انار دارای خاصیت استروژنیك طبیعی است این خاصیت می تواندبه طراوت رنگ پوست و رفع چین و چروك بینجامد و به انسان آمك آند تا احساس جوانی بیشتری داشته باشد .
روغن بذرانار یك ضد التهاب طبیعی است، آه می تواند باعث تسكین سریع تحریكات جزئی پوست شود . این روغن هم می تواند به طور مستقیم روی پوست به آار برده شود و هم زیر نظر پزشك به صورت داخلی به آار رود .
است و شامل مقداری ( cojugated ) روغن بذر انار تنها منبع گیاهی از اسیدهای چرب می شود . CLA استثنایی از پانیسیك اسید و ترآیبی نزدیك به CLA پژوهش های علمی نشان می دهد آه خاصیت های درمانی قوی و ممانعت آننده ممكن است بدن انسان را برای مبارزه علیه بیماریهایی نظیر سرطان، دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی آمك آند .
است آه این ترآیب بسیار CLA پانیسیك اسید موجود در روغن بذر انار دارای سوپر معمولی است . CLA نیرومندتر از ترآیب روغن بذ رانار ، رنگ شرابی درخشان و عطر و رایحه ای طبیعی دارد و استفاده روزانه از این روغن بهترین احساس را به انسان می دهد .
منبع:سرویس خبری زیست شناسی ایران


bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

پاسخ به:خواص میوه و سبزیجات
چهارشنبه 4 اسفند 1389  03:23 ب.ظ

خواص چای در درمان افسردگی و کاهش خطر ابتلا به سرطان

 

 

آکا الکتریک- سبزی خردکن


شاید بتوان گفت چای این نوشیدنی همگانی که بر سر سفره و روی میز بسیاری از مردم جهان، در میهمانی ها، جشن ها ، سوگواریها و ... به عنوان پیش غذا، پس غذا و گاهی غذای اصلی (چای شیرین صبحانه) جای دارد، بعد ازآب یکی از ارزانترین و پرطرفدارترین نوشیدنیهای جهان محسوب می شود . حال ببینیم چای چیست ، از کجا آمده است؟ چه فایده ها و چه ضررهایی دارد؟ انواع آن چیست و نوشیدنی های جایگزین آن کدام است؟

 

 

 

گیاه چای:

 

 

تاریخ استفاده از چای ( به علت قدمت آن ) مشخص نیست ولی اصل این گیاه به چین، برمه و تونکن می رسد.

این گیاه علاوه بر چین در هند، سیلان، ژاپن، اندونزی، ویتنام، تبت، قفقاز و ایران می روید.

در قرن هفدهم، اولین بار، چای توسط هلندی ها به اروپا آورده شد و بلافاصله مصرف آن همگانی شده و به سایر نقاط جهان رسید . در میان اروپاییان انگلیسی ها از طرفداران پر و پا قرص این نوشیدنی شرقی هستند.

چای ، گیاهی است بوته ای که گاهی ارتفاع آن تا 8 متر می رسد . برگ های آن به صورت بیضی شکل ، نیزه ای و نوک تیز، سفت و سخت هستند.

 

 

چیدن برگ های سبزو جوان گیاه به وسیله دست انجام می گیرد و سپس برای آماده سازی به کارخانه تحویل داده می شود و در کارخانه طی عملیاتی، این برگ های جوان و سبز تبدیل به چای سیاه می شوند.

این عملیات عبارتند از : پژمرده کردن، لوله کردن، برشته کردن، تخمیر دادن، بخار دادن، خشک کردن و بسته بندی کردن.

برای تهیه چای سبز، برگ های سبز چای را کمی برشته کرده و سپس خشک می کنند به همین دلیل چای سبز، رنگ خود را حفظ می کند.

 

انواع چای :

چای انواع مختلفی دارد که نام هریک بستگی به رنگ آن دارد . مانند چای سیاه، چای سفید، چای سبز و ... که هریک نیز انواعی دارند.

 

 

چای سیاه

چای سیاه دارای انواع مختلفی است که هر نوع آن طرفداران خاص خود را دارد . معروف ترین چای سیاه جهان عبارتند از:


1- چای چینی:بهترین نوع آ ن چای دارجلینگ است که در دشت های هیمالیا می روید و عطر آن بوی چغاله بادام را به یاد می آورد.

2- چای کاروان:چای گرم و معطری است که مقدار تئین آن کم است .

3- چای امپریال :مخلوطی از چای و گل یاس که عطر و طعم دود زده دارد.

4- چای یونان بزرگ :چایی است با برگهای نوک طلایی زیبا و طعم مناسب تند که مناسب صبح و بعد ازظهر است .

5- چای های فورمز:که مهمترین آنها " اولانگ بلند" نام دارد. دارای طعم بلوطی و مناسب صبحانه است .

 

 

چای های هندی و سیلانی:

این چایها که مورد استقبال انگلیسیها هستند عبارتند از :


پگو پرتقالی:

چایی است ملایم، دارای برگ های بزرگ که چای عصر انگلیسی ها است .پگو پرتقالی شکسته :چای است با برگ های کوچک با طعمی تند و معطر که چای صبحانه و مناسب برای مخلوط کردن با شیر است.

چای قفقازی و روسی:

این چای دارای عطری لطیف و شرقی ( با عطر گل برموگات ) است که ترکیبی از بو و طعم های چای های چینی و هندی را دارد.

 

چای ایرانی

شاید بتوان گفت بسیاری از چایهای جهان ریشه ایرانی ( ایران باستان ) دارند.اما امروزه آنچه بهعنوان چای ایرانی شناخته می شود، چای شمال ایران به ویژه منطقه لاهیجان است .

چای ایرانی ( نوع مرغوب آن ) در مقایسه با چای های خارجی خالص تر است ، زیرا برای خوش عطر و طعم کردن آن از مواد معطر استفاده نمی شود. اما ایرانیان طبق یک رسم قدیمی از برگ های تازه گل یاس و شمعدانی برای معطر کردن چای سنتی استفاده می کردند.

خواص چای سیاه:

چای نوشیدنی مفیدی برای تصفیه خون از طریق ازدیاد ترشحات کلیوی است ، به هضم غذا کمک می کند، سبب نشاط ، بیداری و مانع خواب آلودگی می شود. برای نقرس و اسکوربوت نیز مفید است. ترکیبات چای

برگ چای ، دارای کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم ، پیگمان های فلاوونیک، بازهای پوریک، تئوفیلین، ویتامین، کلروفیل، تانن و کافئین است.

چای سیاه حاوی مقداری کافئین می باشد اما چای سبز فاقد آن است. بنابراین چای سبز آرام بخش تر است.

نیکلا لمری ( گیاه شناس ) می گوید : چای ضمن دور کردن بخارهای بدن حالت نشاط و بیداری به روان می دهد.

مصرف چای بعد از غذا ، به هضم آن کمک می کند ، اما برای پیشگیری از عدم جذب آهن بهتر است 2 ساعت بعد از صرف غذا چای نوشیده شود. برای شیرین کردن چای ، عسل بهترین ماده است . علاوه بر آن شکر سرخ و نبات نیز مفید بوده اما بهتر است بیماران دیابتی از توت استفاده کنند.

 

 

چای سبز

اگرچه چای سبز نوشیدنی ملی ژاپنی هاست . اما چینی ها نیز از طرفداران پر و پا قرص این چای بوده و خود ، نوعی چای سبز تولید می کنند که عطرتند گل یاس و گل های دیگر را در خود دارد که به نام " ماندرن بزرگ یاسی " شهرت یافته است . نوشیدن این چای بعد از خوردن غذاهای چینی بسیار دلچسب است .

 

 

خواص چای سبز:

چای سبز فواید زیادی دارد . شاید علت آن مربوط به عمل آوری چای در کارخانه باشد . چای سبز یک نوشابه بدون کافئین و پیشگیری کننده از حمله قلبی و سرطان شناخته شده است و یک تونیک ( تقویت کننده ) بسیار مفید است. این چای دارای خاصیت ضد چربی (از هر نوع آن )و مقوی اعصاب بوده و قدری نیز خاصیت تب بری دارد.چای سبز باعث تقویت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نیز برطرف می کند . چای سبز باعث تقویت حافظه شده و برای افراد افسرده یک داروی ضد افسردگی است. زیرا نوشیدن چای سبز باعث نشاط و سرزندگی می شود.

 

مضرات نوشیدن چای

نوشیدن چای (از نوع چای سیاه ) پررنگ و غلیظ ممکن است برای عده ای باعث تحریک اعصاب و تپش قلب شود . همچنین نوشیدن چای پررنگ برای خانمها احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد .

یکی از شیمیدان های معروف چینی می گوید: " چینی ها هر روز حدود بیست فنجان چای می نوشند ، بدون آنکه ضرری متوجه آن ها باشد، زیرا روشی را که در جوشاندن و دم کردن چای به کار می برند سبب می شود که قسمت عمده ای از ( تانن ) مضر آن خارج شود. "

 

 

طریقه دم کردن چای به روش چینی

( این روش مخصوص دم کردن چای سیاه است.)

ابتدا سماور را ازآب صاف ( آب چشمه بهتر است ) پر کرده و بجوشانید .

در مقابل هر فنجان چای که مایلید دم کنید دو انگشت چای ( مقدار چایی که میان انگشت شصت و سبابه قرار می گیرد ) را در قوری ریخته و کمی آب جوش روی آن بریزید .و مدت 2 دقیقه در کناری بگذارید. پس از 2 دقیقه آب آن را خالی کنید . زیرا آب دارای مقدار زیادی ( تانن ) است سپس قوری را از آب جوش پر کرده 3 تا 5 دقیقه آن را روی سماور بگذارید تا دم بکشد.این چای مقدار زیادی از عناصر مضر خود را از دست داده است.

معطر کردن چای

برای معطر کردن چای می توان به آن مقداری گل یاس، گل سرخ، گل بهار نارنج، نعنا، هل، لیمویخشک یا تازه، چند پر زعفران( بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت ترکیبی یا به تنهایی اضافه کرد.

برگرفته از سایت تبیان



bardia_m

bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

دسترسی سریع به انجمن ها