عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

توصیه‏هایى براى فریز كردن مواد غذایى‏

توصیه‏هایى براى فریز كردن مواد غذایى‏
چهارشنبه 4 اسفند 1389  07:30 ب.ظ

 

 
undefined
هدف از نگهدارى مواد غذایى، جلوگیرى از تغییرات نامطلوب در غذا در فاصله زمانى تولید و مصرف مى‏باشد.
   
از میان روش‏هاى نگهدارى مواد غذایى، فریز كردن روشى است كه تازگىِ مواد خام و پخته را بهتر حفظ مى‏كند.
   
كاهش فعالیت میكروب‏ها به وسیله پایین آوردن درجه حرارت، اساس روش انجماد مواد غذایى است؛ زیرا میزان واكنش‏هاى شیمیایى كه حیات بدان وابسته است با كاهش درجه حرارت تقلیل مى‏یابد.
   
در حقیقت انجماد، رشد میكروبى را متوقف مى‏كند.
   
كیفیت غذاى منجمد شده (یخ بسته) در صورتى به بهترین شكل خود مى‏ماند كه روند یخ بستن، نگهدارى در فریزر و باز كردن یخ آن به روش صحیح صورت گیرد.
   
فریز كردن، كیفیت هیچ نوع ماده غذایى را بهبود نمى‏بخشد.
   
مواد غذایى فریز شده باید بالاترین كیفیت آماده‏سازى را در شرایط بهداشتى داشته و به طور صحیح بسته‏بندى شده باشند و همچنین در دماى ³c18- و یا كمتر نگهدارى شوند.
   
ذكر برخى نكات در این زمینه، ضرورى به نظر مى‏رسد:
   
- توجه داشته باشید فقط موادى را براى فریز كردن انتخاب كنید كه قابلیت این كار را داشته باشند چون بعضى از مواد خوراكى پس از یخ بستن تغییر شكل مى‏دهند و دیگر نمى‏توان آنها را مانند مواد تازه مصرف كرد.
   
- هر ماده غذایى را پیش از قرار دادن در فریزر بسته‏بندى كنید، براى این كار مى‏توانید از فویل‏هاى آلومینیومى، كیسه‏هاى نایلونى ساده یا زیپ‏دار و ظروف پلاستیكى چهارگوش استفاده كنید كه حجم كمترى را در فریزر اشغال مى‏كنند.
   
- كلیه مواد غذایى را كه در یخچال یا فریزر قرار مى‏دهید باید در ظروف دردار یا كیسه‏هاى فریزرى دربسته جاى داده شوند، چرا كه این كار موجب حفظ طعم، بو و رطوبت مواد غذایى مى‏شود و به این ترتیب از ادغام بوى مواد مختلف با یكدیگر جلوگیرى مى‏شود.
   
- جهت نگهدارى مواد غذایى، پس از گذاشتن آنها در كیسه‏هاى فریزر، درب‏شان را طورى ببندید كه هواى اضافى در داخل آن وجود نداشته باشد چرا كه وجود هوا در داخل یك بسته مى‏تواند موجب تغییر رنگ مواد غذایى شود.
   
- همیشه در ذخیره‏سازى مواد غذایى، سعى كنید بسته‏بندى‏هایى كه طولانى‏ترین زمان فریز شدن را سپرى كرده‏اند، در ابتدا مصرف كنید.
   
- بر روى هر یك از كیسه‏ها، برچسب‏هایى را بچسبانید كه نام مواد غذایى،نوع آن (سرخ شده، پخته، خام و...) و تاریخ منجمد كردن بر روى آن ذكر شده باشد.
   
چنین برچسبى را با اطلاعاتى كلى‏تر شامل فهرست مواد غذایى داخل هر سبد، كشو، قفسه و یا طبقه نیز تهیه كرده و در محل مناسب بچسبانید؛ به این ترتیب دسترسى به مواد غذایى مورد نیاز بسیار آسان خواهد شد.
   
- از كنار هم چیدن و چسباندن ظروف و مواد غذایى در داخل یخچال و فریزر پرهیز كنید، چون این كار گردش هوا را در داخل یخچال یا فریزر دچار اختلال كرده و سبب افزایش مصرف برق مى‏شود.
   
- تنظیم فریزر به طورى كه هوا بتواند آزادانه در تمام قسمت‏هاى محصول به گردش در آید، اهمیت دارد.
   
- تا حد امكان فاصله زمان پخت و مصرف و یا خروج مواد غذایى از یخچال و فریزر و مصرف، باید كوتاه در نظر گرفته شود.
   
- از خرید غذاهاى منجمد شده كه بیش از اندازه به صورت منجمد نگهدارى شده‏اند، خوددارى كنید.
   
- از منجمد كردن مواد غذایى و سبزیجات در فصل‏هایى كه به طور تازه در دسترس هستند، خوددارى نمایید.
   
- مواد غذایى از انجماد خارج شده را دوباره منجمد نكنید.
   
- در جریان رفع انجماد، مقدار قابل توجهى از املاح و ویتامین‏هاى محلول در آب بافت منجمد شده از آن خارج مى‏شود.
   
- سبزى‏ها را نباید براى مصرف از انجماد خارج كرد، زیرا با افزایش دما و آب شدن كریستال‏هاى یخ، دیواره سلول‏هاى لطیف سبزى پاره شده و مواد مغذى به همراه آب بیرون مى‏ریزد و ضایع مى‏شود.
   
با این تغییر، فرم ظاهرى و رنگ سبزى نیز از حالت طبیعى خارج مى‏شود.
   
- میوه‏ها و سبزى‏هاى منجمد را باید در حالت انجماد استفاده كرد.
   
بنابراین به هیچ وجه قبل از مصرف، آنها را از انجماد خارج نكنید، زیرا با خروج از انجماد، میوه‏ها و سبزى‏ها ارزش غذایى خود را از دست مى‏دهند.
   
- زمان مناسب براى نگهدارى سبزیجات را حداكثر شش ماه مى‏توان ذكر كرد كه البته بهترین مدت سه ماه است، اما متأسفانه برخى از خانواده‏ها مواد غذایى را گاهى تا یك سال نیز در فریزر نگهدارى مى‏كنند.
   
غذایى كه یك سال در فریزر بماند تبدیل به تفاله مى‏شود و اصلاً ارزش غذایى ندارد.
 
   
  
منبع:پیام زن
hamed1368104

hamed1368104
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 3294
محل سکونت : بوشهر
دسترسی سریع به انجمن ها