عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

بیوتین چیست؟

بیوتین چیست؟
یک شنبه 19 تیر 1390  11:43 ق.ظ

بیوتین چیست؟

 

استفاده ی هم زمان بیوتین و روی می تواند منجر به کاهش ریزش مو شود. بیوتین می تواند تا حدی گزگز شدن اندام ها در افراد دیابتی را بهبود بخشد. بیوتین میزان شکنندگی ناخن های دست و پا را در افرادی
که ناخن های شکننده دارند، کاهش می دهد.بیوتین ویتامینی است که به مقدار کم در بسیاری از غذاها وجود دارد. نام های دیگر آن، کوآنزیمویتامین bویتامین h و فاکتور w می باشد. افراد در معرض خطر کمبودکمبود بیوتین ممکن است در بارداری، تغذیه با لوله در طولانی مدت، سوء تغذیه و کاهش وزن سریع به وجود بیاید. البته به نظر می رسد سیگار نیز از جمله عواملی باشد که در کمبود بیوتین نقش داشته باشد. معمولا بیوتین به صورت مکمل (خوراکی یا تزریق) در مواردی مانند ریزش مو، شکستگی ناخن ها، التهابات پوستی در نوزادان، دیابت و در افسردگی متوسط و همچنین سایر موارد کمبودی که نام برده شد، تجویز می شود. عملکرد بیوتین در بدنبیوتین یک قسمت مهم در آنزیم های متابولیز کننده ی چربی، کربوهیدرات و سایر مواد مغذی است. کمبود بیوتین معمولا کمبود بیوتین بسیار کم دیده می شود؛ اما در افراد معتاد به الکل، کسانی که در فرهنگ غذایی شان سفیده ی تخم مرغ را خام و به مقدار زیاد می خورند، نوزادانی که دچار درماتیت پوستی (seborrheic dermatitis) هستند و افرادی که بخشی از وعده شان را حذف کرده اند، ممکن است دیده شود. بیوتین در سفیده ی تخم مرغ به طور باند شده با ماده ای است که مانع از جذب آن می شود؛ لذا در افرادی که در طولانی مدت سفیده ی تخم مرغ را به صورت خام استفاده می کنند (خوردن دو سفیده تخم مرغ و یا بیشتر در روز در طی چندین ماه)، کمبود بیوتین دیده می شود. اما اگر تخم مرغ به صورت پخته خورده شود، این مشکل در طی فرایند پخت از بین می رود و بیوتین به راحتی قابل جذب می شود. معمولا آزمایش خاصی برای تشخیص کمبود بیوتین در بدن وجود ندارد و آن را اغلب از روی علائم کمبود، شناسایی می کنند. علائم کمبود* نازک شدن موها (اغلب با تغییر رنگ مو)* حلقه قرمز رنگ و پوسته ای، دور چشم ها، بینی و دهان
معمولا بیوتین به صورت مکمل (خوراکی یا تزریق) در مواردی مانند ریزش مو، شکستگی ناخن ها، التهابات پوستی در نوزادان، دیابت و در افسردگی متوسط
و همچنین سایر موارد کمبودی که نام برده شد، تجویز می شود*علائم عصبی از جمله افسردگی، بی حالی و توهم*حس خارش در بازوها و پاها نقش بیوتین در بدن* در مطالعاتی که انجام شده چنین به نظر می رسد که استفاده ی هم زمان بیوتین و روی می تواند منجر به کاهش ریزش مو شود. * در مطالعات انجام شده شواهدی وجود دارد که مصرف توأم بیوتین و کروم به کنترل قند خون در افراد دیابتی کمک می کند؛ خصوصا آن دسته از دیابتی هایی که قند خون شان با دارو به سختی کنترل می شود. * بیوتین می تواند تا حدی گزگز شدن اندام ها (اصطلاحا سوزن سوزن شدن) در افراد دیابتی را بهبود بخشد. * بیوتین می تواند میزان شکنندگی ناخن های دست و پا را در افرادی که ناخن های شکننده دارند، کاهش دهد. تا کنون تداخل خاصی بین بیوتین و سایر داروها دیده نشده است.میزان بیوتین مورد نیاز میزان مناسب بیوتین به عوامل متفاوتی از جمله سن بستگی دارد. تا به حال اطلاعات خاصی برای تعیین مقدار مناسب آن در دست نیست و مقدار توصیه شده روزانه (rda) برای آن وجود ندارد. ولی میزان کافی دریافت (ai) آن جهت جلوگیری از کمبود آن اعلام شده است. میزان کافی دریافت در نوزادان صفر تا 12 ماه، 5 تا 6 میکروگرم، کودکان 1 تا 3 سال 8 میکروگرم، کودکان 4 تا 8 سال، 12 میکروگرم، 9 تا 13 سال، 20 میکروگرم، 14 تا 18 سالگی 25 میکروگرم، 18 سال به بالا و بالغین و بارداران 30 میکروگرم و در زمان شیردهی 35 میکروگرم می باشد. ولی بهتر است فراموش نکنیم خوردن محصولات طبیعی از کلیه ی گروه ها به میزان کافی می تواند در برآورد نیاز روزانه مان به بیوتین مفید باشد. آیا باید بیوتین را به صورت مکمل دریافت کنیم؟افرادی که در گروه در معرض کمبود که در بالا آورده شده نیستند، احتیاجی به دریافت مکمل بیوتین ندارند. در واقع با رعایت یک رژیم غذایی متنوع که کلیه گروه های غذایی را شامل می شود، به راحتی نیاز بدن به بیوتین برآورده خواهد شد. منابع بیوتینمنابع غنی از بیوتین سفیده تخم مرغ، جگر و مخمرها هستند.برای اطمینان از دریافت بیوتین کافی، باید سعی کنیم این مواد را در برنامه غذایی مان مصرف کنیم:جگر، گل کلم، موز، سفیده تخم مرغ پخته، ساردین، حبوبات، قارچ و مخمر و محصولات تخمیری، بادام و پیاز. معمولا یک تخم مرغ پخته 13 تا 25 میکروگرم و هر 90 گرم جگر پخته حدود 27 تا 35 میکروگرم بیوتین دارد. تأثیرات فرایند پخت بر بیوتینبیوتین در برابر حرارت، نور و اکسیژن مقاوم است و در نگهداری ها معمولا پایدار می ماند. معمولا در فرایند پخت راحت تر جذب می شود. البته در شرایط اسیدی فرم بیوتین به هم می ریزد و قابلیت جذب آن کاهش می یابد.

worldfood.ir

یاس

yassimanusha

yassimanusha
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 3101
محل سکونت : تهران
دسترسی سریع به انجمن ها