عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی‌الله‌علیه‌و‌آله: فرزند هفت سال سروَر، هفت سال فرمانبردار و هفت سال وزیر است. مکارم الاخلاق، ص222

مراقب باکتری های بیماری زا در غذا باشید

مراقب باکتری های بیماری زا در غذا باشید
سه شنبه 21 تیر 1390  10:31 ق.ظ

یک متخصص تغذیه گفت: شیوع مسمومیت ها و عفونت های غذایی معمولا در فصل تابستان افزایش می یابد که علت آن رشد بیشتر باکتری های بیماری زا و ویروس ها در این فصل است.
دکتر محمد فرشچی با بیان این مطلب اظهار کرد: باکتری ها و ویروس ها در فصل تابستان فرصت رشد پیدا می کنند چون هر باکتری برای رشد به یک درجه حرارت خاصی نیاز دارد و این میزان برای باکتری های بیماری زا در حدود 37 درجه سانتی گراد است که فصل گرم تابستان و غذاها محیط مناسبی برای این منظور است.
دکتر فرشچی افزود: اولین گام برای جلوگیری از رشد این باکتری ها این است که نگذاریم غذاها آلوده شوند.
وی در ادامه اظهار کرد: دومین گام این است که اگر احتمال دادیم که امکان آلوده شدن غذا وجود دارد، آن را در درجه حرارت پایین و در یخچال نگهداری کنیم و در درجه حرارت مناسبی برای رشد باکتری های بیماری زا قرار ندهیم.
دکتر فرشچی با اشاره به این که سرد کردن، جلوی رشد این باکتری ها را می گیرد، گفت: اگر غذاهایی که مصرف می کنیم سرد هستند مثل ساندویچ ها باید زیر چهار درجه سانتیگراد (درجه حرارت یخچالی) و اگر گرم هستند در بالای حدود 64 تا 65 درجه ساتیگراد نگهداری شود.
این متخصص تغذیه یکی از راه های اطمینان یافتن از مسموم نبودن این غذاها را باکتری زدایی و انگل زدایی آنها برشمرد و افزود: مثلا باید با ترکیبات استاندارد کلر آنها را برای مدت زمان خاص و در غلظت خاص ضدعفونی کنیم.

sajad2007

sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9108
محل سکونت : رفسنجان
دسترسی سریع به انجمن ها