عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

مادران شیرده ساکن مناطق کوهستانی ید بیشتری مصرف کنند

مادران شیرده ساکن مناطق کوهستانی ید بیشتری مصرف کنند
سه شنبه 21 تیر 1390  10:36 ق.ظ

مسئول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران با ارائه توصیه های غذایی به مادران باردار، تاکید کرد که مادران شیرده نباید از نمک به مقدار زیاد در غذای روزانه خود استفاده کنند چرا که استفاده بیش از اندازه از نمک موجب دفع کلسیم از بدن مادر می شود و همچنین این تصور که برخی مادران شیرده فکر می کنند باید جای دو نفر غذا بخورند غلط است.
برلیانت بزرگمهر در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز گفت: «تغذیه در مادران شیرده از اهمیت بالایی برخوردار است به دلیل اینکه علاوه بر اینکه مادر باید با تغذیه مناسب از سلامت خود مراقبت کند، سلامت نوزاد هم باید حفظ شود.»
وی افزود:« نکته مهمی که مادران شیرده به خصوص اگر در نقاط کوهستانی ساکن هستند باید رعایت کنند این است که به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک منطقه ساکن در آن دچار کمبود ید می شوند و بنابراین حتما بایستی از ماهی و محصولات دریایی استفاده کنند چرا که ید موجود در ماهی های دریایی بیشتر از ماهی های پرورش یافته در آب های شیرین است.»
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد:« مادران حتما از ویتامین ها و مواد معدنی به مقدار کافی در برنامه غذایی خود استفاده کنند چرا که رشد و سلامت نوزاد بستگی به کیفیت شیر مادرش دارد، همچنین کلسیم هم به مقدار کافی در برنامه غذایی مادر باید قرار داشته باشد و روزی 3لیوان شیر یا دیگر محصولات لبنی مثل ماست وپنیر حتما در برنامه غذایی اش جای داشته باشند.»
وی ادامه داد:« مساله مهمی که باید به آن توجه شود این است که مادران شیرده نباید از نمک به مقدار زیاد در غذای روزانه خود استفاده کنند چرا که استفاده بیش از اندازه از نمک موجب دفع کلسیم از بدن مادر می شود، همچنین نکته مهم دیگری که باید به آن توجه شود این است که برخی مادران شیرده گمان می کنند که باید به جای دو نفر غذا بخورند و این تفکری اشتباه است، درست است که مادران شیرده باید مقدار انرژی کافی دریافت کنند اما استفاده بیش از حد از مواد انرژی زا موجب اضافه وزن در این مادران می شود.»
مسئول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران تاکید کرد:« بنابراین مادران شیرده ضمن اینکه باید مقدار انرژی کافی در طول روز دریافت کنند تا احساس سستی و کم توانی نداشته باشند اما از مواد انرژی زا و کربوهیدرات ها و مواد قندی و نشاسته ای کمتر استفاده کنند تا به اضافه وزن دچار نشوند، همچنین اگر مادران شیرده طی دوران شیردهی لاغر شوند بایستی میزان انرژی دریافتی آنها افزایش یابد اما استفاده از مواد قندی به آنها توصیه نمی شود.»
وی افزود:« استفاده ازآجیل های بدون نمک، روغن های مایع یا روغن های گیاهی به جای روغن جامد و یا روغن زیتون به اندازه کافی توصیه می شود اما در مصرف روغن زیتون نباید زیاده روی شود چرا که سبب ازدیاد وزن در این مادران می شود.»
بزرگمهر در پایان خاطر نشان کرد: «به دلیل اینکه نیازهای تغذیه ای مادران شیرده در هر فردی نسبت به فرد دیگر متفاوت است مادران شیرده حتما تحت نظر یک رژیم شناس از یک برنامه غذایی صحیح و کافی و متنوع استفاده کنند.»

sajad2007

sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9107
محل سکونت : رفسنجان
دسترسی سریع به انجمن ها