عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: هر که حسین را دوست بدارد، خداوند دوستدار او است. بحارالأنوار، ج43، ص261

گیاه خواران با خطر کمبود ید مواجه هستند

گیاه خواران با خطر کمبود ید مواجه هستند
سه شنبه 21 تیر 1390  11:04 ب.ظ

متخصصان تغذیه می گویند برخی از افراد گیاه خوار با خطر کمبود ید مواجه می شوند چون نمی توانند از طریق رژیم غذایی شان به اندازه کافی، این عنصر حیاتی را دریافت کنند.متخصصان می گویند این یافته به ویژه مربوط به زنان در دوران بارداری می شود چرا که در این زمان مقدار ید در بدن مادر توسط جنین در حال رشد وی، مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دکتر روبرت اسمال ریج، متخصص غددشناسی در مرکز تخصصی مایو کلینیک در فلوریدا که البته در این مطالعه شرکت نداشته است، خاطرنشان کرد: این یافته بسیار جالب توجه است و ما را موظف می کند که توجه بیشتری را به آن مبذول داریم.
متخصصان می گویند هر چند این مطالعه در مقیاس کوچک صورت گرفته اما به طور کلی گروهی را شناسایی کرده است که ممکن است بیشتر در معرض کمبود ید قرار داشته باشند.
دکتر اسمال ریج تاکید کرد این یافته برای ما حائز اهمیت است چون به ما کمک می کند برای مشورت با بیمارانمان درک بهتری پیدا کنیم.
عنصر ید که در نمک یددار، غذاهای دریایی، تخم مرغ، لبنیات و برخی از نان ها موجود است توسط غدد تیروئید مورد استفاده قرار می گیرد تا به تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز) و رشد بدن به ویژه در نوزادان و کودکان خردسال کمک کند.
بنابراین گزارش، کمبود ید در دوران جنینی و ابتدای رشد در دوران کودکی منجر به بروز نارسایی های مغزی در بیشتر نقاط جهان می شود. هر چند پزشکان معتقدند که بیشتر مردم آمریکا مقادیر زیادی از این عنصر را از طریق رژیم غذایی دریافت می کنند اما کارشناسان انجمن تیروئید در آمریکا توصیه می کنند که زنان باردار و شیرده باید ویتامین حاوی ید مصرف کنند چون کمبود ید می تواند خطر سقط جنین و یا بروز مشکلات تیروئیدی را در مادر و نیز ناتوانی های ذهنی را در نوزاد افزایش دهد.

sajad2007

sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9105
محل سکونت : رفسنجان
دسترسی سریع به انجمن ها