عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: هر که حسین را دوست بدارد، خداوند دوستدار او است. بحارالأنوار، ج43، ص261

سبزي‌هاي خرد شده در مجاورت هوا ويتامين خود را از دست مي‌دهد

سبزي‌هاي خرد شده در مجاورت هوا ويتامين خود را از دست مي‌دهد
چهارشنبه 22 تیر 1390  04:12 ب.ظ

دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد، قرار دادن سبزي هاي خرد شده در معرض هوا، باعث از بين رفتن ويتامين‌هاي موجود در آن مي‌شود.
سبزي‌هاي خرد شده در مجاورت هوا ويتامين خود را از دست مي‌دهد

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، سبزيجات مصرفي بايد به دقت شستشو و ضدعفوني شود و براي از بين بردن تخم انگل بايد سبزي‌ها را در يك ظرف تميز ريخته و به ميزان لازم به آن آب اضافه كرد تا روي سطح سبزي‌ها را بگيرد.


سپس براي هر ليتر آب مصرفي، سه تا پنج قطره مايع ظرفشويي در آب ريخته و با دست به خوبي هم زده تا تمام سبزي‌ها در كف حاصل از مايع ظرفشويي قرار بگيرد و پس از پنج دقيقه بايد سبزي‌ها را از ظرف خارج كرده و با آب به طور كامل شست.


براي از بين بردن ميكروب‌ها نيز بايد سبزي‌هايي را كه در مرحله قبلي با مايع ظرفشويي شسته شده‌اند، در مايع ضدعفوني كننده، ريخت و مي‌توان از محلول‌هاي ضدعفوني كننده سبزي‌ها كه به شكل آماده است، استفاده شود و سپس به آبكشي سبزي اقدام كرد.


براساس اين گزارش، توصيه مي‌شود جهت پخت سبزيجات ابتدا آب را تا حدود 60 درجه سانتي‌گراد گرم كرده و سپس سبزيجات را داخل آن ريخته شود زيرا حرارت آب باعث از بين رفتن آنزيم‌هايي مي‌شود كه مي‌توانند ويتامين‌ها را از بين ببرند.


سبزي ها به دليل احتمال از بين رفتن مواد مغذي و همچنين ايجاد مواد سرطان زا نبايد به مدت طولاني سرخ شود و اضافه روغن نبايد به داخل ظروف اصلي برگردانده شود.


بنابر اعلام دفتر بهبود تغذيه جامعه، گوشت سفيد يا قرمز را بايد به صورت تازه مصرف كرد در غير اين صورت بايد آن را به اندازه نياز مصرف هر وعده در كيسه‌هاي فريزر قرار داد و همچنين براي رفع انجماد گوشت سفيد يا قرمز توصيه مي‌شود آن را 24 ساعت قبل از مصرف از فريزر به يخچال منتقل كنند.


بنابراين گزارش،‌ براي مصرف مجدد مواد غذايي پخته شده داخل يخچال، حتماً بايد طوري گرم شود تا همه جاي آن حدود 70 درجه سانتي‌گراد حرارت ببينند همچنين دوبار گرم كردن غذاي پخته شده درست نيست زيرا هم خطرآلودگي آن بيشتر شده و هم ارزش غذايي آن كاهش پيدا مي‌كند.


در اين گزارش آمده است :بهتر است تخته آماده‌سازي گوشت از سبزي‌ها جدا باشد و به جاي تخته‌هاي چوبي از پلاستيك‌هاي فشرده استفاده شود و در صورت استفاده از تخته‌هاي چوبي، بعد از كار بايد آنها را به دقت شسته و سطح آن را با لايه‌اي نازك از نمك پوشاند.

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

hasantaleb

hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان
دسترسی سریع به انجمن ها