عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: هر که حسین را دوست بدارد، خداوند دوستدار او است. بحارالأنوار، ج43، ص261

مردم شهرهای مجاور با مواد سربی از موادغذایی کلسیم دار بیشتر استفاده کنند

مردم شهرهای مجاور با مواد سربی از موادغذایی کلسیم دار بیشتر استفاده کنند
چهارشنبه 22 تیر 1390  04:33 ب.ظ

مردم شهرهای مجاور با مواد سربی از موادغذایی کلسیم دار بیشتر استفاده کنند

 

یک کارشناس تغذیه گفت: استفاده شهروندان زنجانی از شیر و همچنین مواد غذایی سرشار از کلسیم، ضروری است.
مهران محسنی با بیان این مطلب، اظهار کرد: مردم شهرها و مناطقی که در مجاورت با مواد سربی قرار داشته و احتمال جذب سرب در مواد تغذیه ای آنها زیاد است، باید نسبت به مصرف موادغذایی دارای کلسیم مانند شیر، حساسیت بیشتری نشان داده و از آنها بیشتر استفاده کنند، چرا که کلسیم در جذب نشدن مواد سربی در بدن، نقش تعیین کننده ای داشته و برای کم کردن جذب سرب در بدن باید به صورت مداوم از این ماده غذایی استفاده شود.
این مدرس دانشگاه با بیان این که نقش تغذیه مناسب در خلق و خوی انسان نیز بسیار تأثیرگذار است، تصریح کرد: عملکرد و اخلاق انسان، خارج از فیزیولو‍ژی بدن نیست، به همین خاطر مواد غذایی نیز بر بدن انسان تأثیرگذار است، از این رو نمی توان اهمیت آن را نادیده گرفت.
محسنی، نقش بعضی از املاح و ویتامین ها را در بدن با اهمیت دانست و یادآور شد: بعضی از این مواد مغزی به شکل محدودی مورد نیاز بدن می باشد، اما تأثیر آن در سلامت انسان از اهمیت به سزایی برخوردار است که از آن جمله می توان به ویتامین b6 اشاره کرد.
وی به کم خونی ناشی از فقر آهن در بدن، اشاره کرد و گفت: فقر آهن در بدن که یکی از عوامل مهم در شکل گیری گلبول های قرمرخون است، باعث می شود که افراد دچار بی حالی و کسالت شوند. همچنین گلبول های قرمز، نقش خون رسانی به مغز و همه قسمت های بدن را برعهده دارند، از این رو هنگامی که ضعف و کمبودی در آن به وجود آید، باعث اختلال در رسیدن خون مورد نیاز به بخش های مختلف بدن خواهد شد.
این کارشناس تغذیه، نوع و تفاوت تغذیه را منوط به عواملی از قبیل جنس و سن افراد دانست و افزود: با توجه به سن و جنس افراد، باید حجم و کیفیت تغذیه را مورد بررسی قرار داد، به گونه ای که یک ورزشکار و یک فرد عادی دارای دو نوع تغذیه متفاوت هستند.
وی، اهمیت توجه به تغذیه مناسب در دوران حاملگی را بسیار ضروری خواند و یادآور شد: این دوران نیز دارای حساسیت بسیار بالایی است، به همین خاطر بانوان باید قبل و بعد از دوران حاملگی، با انجام آزمایش های مناسب، میزان موادمغذی از قبیل ید و اسیدفولیک بدن خود را سنجیده و از آن آگاهی یابند.
این مدرس دانشگاه، بعضی از مشکلات نوزادان در حین تولد را در دقت نکردن در تغذیه دوران بارداری و کمبود موادمغزی در بدن دانست و اظهار کرد: متأسفانه توجه نکردن جدی به این مساله، آسیب های مختلفی را برای مادر و کودک ایجاد می کند و این در حالی است که می توان با توجه به موقع، از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کرد.
محسنی با بیان این که در مواردی هم شاهد وجود تناقض در باورهای تغذیه ای مردم هستیم، خاطرنشان کرد: اطلاع نداشتن از دانش روز تغذیه توسط عده ای از افرادی که مطالعاتی در این زمینه انجام داده و طبق عقاید خود توصیه های به مردم می کنند، امکان سوق جامعه در مسیر اشتباه را افزایش می دهد.

worldfood.ir

یاس

yassimanusha

yassimanusha
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 3101
محل سکونت : تهران
دسترسی سریع به انجمن ها