عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

تغذیه نادرست از مهمترین علل بروز کم خونی است

تغذیه نادرست از مهمترین علل بروز کم خونی است
چهارشنبه 22 تیر 1390  11:34 ب.ظ

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران هشدار داد، تغذیه نادرست یکی از مهمترین علل بروز کم خونی در میان افراد است.
دکتر علی نوروزی به وجود عارضه کم خونی در شمار زیادی از افراد اشاره کرد و افزود: کم خونی عارضه ای است که در آن اندازه گلبول های قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته به طوری که تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن بین خون و سلول ها را با اختلال روبرو می کند.
این متخصص خون، علل بروز کم خونی در افراد را تغذیه نادرست، خونریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماری های مزمن و یا مسمومیت های دارویی عنوان کرد و افزود: تغذیه نادرست باعث می شود مواد مغذی در بدن کمتر دریافت شود.
نوروزی گفت: از مهم ترین مواد مغذی برای خون سازی که کمبود آن ها موجب بروز کم خونی می شود می توان به آهن، ویتامین ب 12 و اسیدفولیک اشاره کرد.
این متخصص خون، فقر آهن را مهم ترین علت کم خونی در کودکان و زنان دانست و گفت:
زنان باردار به علت افزایش حجم خون، رشد جنین و سایر بافت ها به آهن بیشتری نیاز دارند و بیش از دیگران در معرض خطر کم خونی قرار دارند.
وی افزود: در شیرخواران در صورت سلامت مادران، میزان آهن موجود در شیر مادر برای چهار تا شش ماه نخست زندگی کافی است، ولی در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد می شوند، ذخایر آهن کم بوده و باید از سه ماهگی، آهن اضافی به صورت قطره خوراکی به کودک خورانده شود.
نوروزی تصریح کرد، مواد غذایی از جمله جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج و حبوبات، مثل عدس و لوبیا و همچنین میوه های خشک (برگه ها) به ویژه برگه زردآلو، دانه های روغنی و تخمه گل آفتابگردان دارای منابع غنی آهن هستند.


    منبع :سلامت نيوز 

sajad2007

sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9106
محل سکونت : رفسنجان
دسترسی سریع به انجمن ها