عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

حذف مواد نشاسته ای باعث کاهش قدرت تمرکز و یادگیری می شود

حذف مواد نشاسته ای باعث کاهش قدرت تمرکز و یادگیری می شود
چهارشنبه 22 تیر 1390  11:45 ب.ظ

مسوول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه گفت: افراد تحت رژیم های لاغری ممکن است در فصل امتحانات مواد نشاسته ای را از برنامه غذایی خود حذف کنند این در حالیست که حذف مواد نشاسته ای باعث نرسیدن انرژی کافی به سلول های عصبی می شود.
برلیانت بزرگمهر در گفت وگو با ایسنا، افزود: حذف مواد نشاسته ای مانند نان، سیب زمینی و ماکارونی از برنامه غذایی باعث کاهش قند خون می شود که این اقدام بر قدرت یادگیری و تمرکز تاثیر منفی می گذارد.
وی در ادامه گفت: این گونه افراد به جای مواد نشاسته ای، مواد قندی زیادی مصرف می کنند این در حالیست که مصرف زیاد مواد قندی باعث بروز چاقی می شود. از سوی دیگر قند به سرعت جذب خون می شود. در نتیجه فرد به سرعت احساس سیری می کند. در این شرایط انسولین ترشح می شود و بعد از مدتی قند خون افت می کند. نتیجه این وضعیت افسردگی، گیجی و کاهش قدرت تمرکز و یادگیری است.
بزگمهر افزود: تغذیه در فصل امتحانات در همه مقاطع تحصیلی اهمیت زیادی دارد چرا که اختلالات تغذیه ای و تغذیه غلط باعث کاهش قدرت تمرکز و یادگیری دانش آموزان و دانشجویان می شود. این در حالیست که این گروه هنگام امتحانات به تمرکز بالا و قدرت یادگیری زیاد نیاز دارند.
وی تاکید کرد: دانش آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات به هیچ وجه نباید کم غذا بخورند یا وعده غذایی خود را حذف کنند چرا که یکی از مهمترین عوامل موثر بر کاهش قدرت یادگیری و تمرکز، افت قند خون است که مصرف نکردن صبحانه یا حذف برخی مواد غذایی از دلایل آن به شمار می آید.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به ویتامین های گروه b اظهار کرد: این ویتامین ها برای سلامت سلولهای عصبی لازم هستند و در غلات سبوس دار، جگر، گوشت قرمز و مرغ به میزان زیاد یافت می شوند.
وی ویتامین c را یکی دیگر از موادی برشمرد که باعث انتقال پیام به سلولهای عصبی می شود و گفت: ویتامین های گروه c در سبزیجات تازه دارای برگ سبز مانند سبزی خوردن و مواد غذایی دیگری مانند گوجه فرنگی، فلفل دلمه، توت فرنگی، کیوی و مرکبات یافت می شود.
بزرگمهر اسیدهای چرب از جمله امگا 3 را از مواد موثر در افزایش قدرت یادگیری برشمرد و اظهار کرد: امگا 3 و ویتامین های گروه d در ماهی و محصولات دریایی به وفور یافت می شود بنابراین به جوانان و کنکوری ها توصیه می شود که هفته ای دو تا سه بار ماهی را به صورت کباب شده یا بخارپز مصرف کنند و تا حد امکان آن را به صورت سرخ شده نخورند.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: دانشجویان و دانش آموزان در فصل امتحانات لازم است صبحانه را به طور کامل مصرف کرده و وعده های غذایی را حذف نکنند. ورزش را فراموش نکرده و حداقل بین نیم تا یک ساعت پیاده روی کنند چرا که انجام این کارها باعث افزایش قدرت یادگیری می شود.
بزرگمهر در پایان در پاسخ به این پرسش که دانشجویان چگونه در فصل امتحانات می توانند ساعت های بیشتری از شب را بیدار بمانند، اظهارکرد: دانشجویان به هیچ وجه نباید تا دیروقت بیدار بمانند بلکه می توانند شب ها به موقع بخوابند و صبح ها زودتر بیدارشوند چون قدرت یادگیری افراد صبح ها بیشتر است.

sajad2007

sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9106
محل سکونت : رفسنجان
دسترسی سریع به انجمن ها