عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

مواد شیمیایی منجر به تغییر اکوسیستم و افزایش فقر غذایی شده است

مواد شیمیایی منجر به تغییر اکوسیستم و افزایش فقر غذایی شده است
پنج شنبه 23 تیر 1390  12:04 ب.ظ

رئیس موسسه تحقیقات شیلات گفت: در حالی که میزان گرسنگان جهان به مرز یک میلیارد نفر رسیده، کشاورزی و تولید غذای سالم بهداشتی تنها راه تغذیه آنها است. عباسعلی مطلبی در دومین کنگره بین المللی بهداشت مواد غذایی گفت: در حالی که یک میلیارد نفر گرسنه در جهان وجود دارد و نیاز روزانه به مواد غذایی بیشتر می شود توجه ویژه متخصصان و سیاستمداران به توسعه پایدار که در راس آنها کشاورزی و تولید غذا است باید بیشتر باشد.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات چالش مواد غذایی را از نگرانی های عمده سالهای آینده عنوان کرد و گفت: در آینده نزدیک جمعیت جهان از مرز 9 میلیارد نفر می گذرد که برای تامین نیاز غذایی آنها باید یک میلیارد هکتار به زمین های کنونی کشاورزی اضافه و میزان آب استفاده در بخش کشاورزی هم چند برابر شود.
وی افزود: همچنین برای تولید این حجم مواد غذایی مصرف نهادها ی کشاورزی بویژه نیتروژن چند برابر می شود که منجر به مرگ بیولوژیک در خاک خواهد شد.
مطلبی افزود: در حال حاضر چالش ها و بحرانهای استفاده از مواد شیمیایی و کاربرد تکنولوژی منجر به تغییرات بهداشتی، اکوسیستم و افزایش فقر غذایی شده است.
وی با مهم خواندن نظارت و اعمال مقررات بهداشتی در تولید مواد غذایی افزود: در حال حاضر بخش زیادی از غذای تولید شده در جریان تولید و یا از مرحله تولید تا مصرف از گردونه خارج شده و به دست مصرف کننده نمی رسد.
مطلبی گفت: استفاده از فناوری های نوین نانوتکنولوژی، تقویت پوششی و همچنین استفاده از بیوتکنولوژی در فرآوری غذا، محصولات تراریخته، پرتوافکنی، انرژی هسته ای، استفاده از پوشش طبیعی به جای مصنوعی، تولید محصولات سالم و ارگانیک می تواند به ماندگاری محصولات، سالم سازی و کاهش ضایعات کمک کند.
مطلبی گفت: در حالی که استفاده از آنتی بیوتیک در دام ها مجاز نیست، اما بیش از اندازه استفاده می شود و هیچ mrl ملی هم در این زمینه ثبت نشده است.
وی افزود: امروزه افزودنی های غیرمجاز در فرآوری ها بطور وحشتناکی خطرناک است و باید در این زمینه تضیمن کیفیت استانداردسازی شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از این مشکلات در زمان تولید ناشی می شود، گفت: زنجیره صنایع تبدیلی باید به خوبی وظیفه خود را انجام دهد تا ضایعات محصولات کشاورزی نیز کاهش یابد.
مطلبی مشکلات بسته بندی، فرآوری و نگهداری، وجود کشتارگاه های سنتی، دخالت افراد غیرمتخصص در بازرسی و نظارت محصولات و همچنین عدم مدیریت کافی در تولید را از مشکلات عمده بهداشت مواد غذایی عنوان کرد.
وی همچنین با انتقاد از عدم همکاری وزارت بهداشت و درمان با دامپزشکان کشور برای نظارت بر بهداشت مواد غذایی گفت: در صورتی که این وزارتخانه از ظرفیت دامپزشکان کشور در این زمینه استفاده کنند ضریب سلامتی مواد غذایی بالا می رود.
مطلبی وجود آلاینده های زیست محیطی، آلودگی نفتی، فلزات سنگین، سموم دفع آفات نباتی را از مشکلات عمده برای بهداشت مواد غذایی عنوان کرد و گفت: تدوین مقررات استانداردها باید هر چه زودتر انجام شده و همه کمک کنند که این مقررات به صورت جامع و کامل تدوین شود.


    منبع :خبرگزاري فارس 

sajad2007

sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9106
محل سکونت : رفسنجان
دسترسی سریع به انجمن ها