عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

بروز بیش از90 درصد آلرژی های غذایی با مصرف 8 غذای عمده

بروز بیش از90 درصد آلرژی های غذایی با مصرف 8 غذای عمده
پنج شنبه 23 تیر 1390  11:31 ب.ظ

یک کارشناس ارشد تغذیه گفت: بیش از 90 درصد از آلرژی های غذایی با مصرف 8 ماده غذایی عمده بروز می کند که تخم مرغ، شیر، گندم، سویا، ماهی، صدف و مغزهای روغنی از آن جمله هستند.
خدیجه رحمانی در گفت وگو با ایسنا، افزود:70 درصد از مبتلایان به آلرژی غذایی دچار اختلالات گوارشی می شوند که این نوع از اختلالات به صورت اسهال، استفراغ، تهوع و نفخ شکمی بروز می کند. 24 درصد نیز دچار عوارض پوستی می شوند که به صورت خارش و کهیر خود را نشان می دهد. 4 درصد نیز به اختلالات تنفسی مبتلا می شوند که حتی ممکن است منجر به آسم شود. یک درصد نیز امکان دارد به سایر علایم دچار شوند.
وی با اشاره به سندرم آلرژی دهانی گفت: این آلرژی ممکن است در نتیجه مصرف گوجه فرنگی، برخی سبزی ها و چاشنی هایی مانند فلفل بروز کند. علایم این آلرژی در اطراف دهان دیده می شود.
این کارشناس ارشد تغذیه درباره راه های کاهش عوارض آلرژی غذایی اظهار کرد: بهترین راه، حذف ماده غذایی است که به آن آلرژی داریم، البته ممکن است ماده آلرژی زا دارای برخی مواد مغذی باشد. در این شرایط باید مواد دیگر را جایگزین آن کنیم.
رحمانی با ذکر مثالی اظهار کرد: اگر به شیر آلرژی داریم ممکن است در صورت ننوشیدن آن دچار کمبود پروتئین، کلسیم و ویتامین های a و b شویم. در این شرایط می توانیم شیر سویا بنوشیم. اما اگر به سویا نیز آلرژی داریم، می توانیم از ماهی های ریز با استخوان استفاده کنیم، علاوه بر آن انواع کلم ها و مغزها به ویژه بادام را می توانیم به عنوان جایگزین شیر مصرف کنیم.
وی درباره حساسیت به تخم مرغ گفت: اگر به علت آلرژی به تخم مرغ از این ماده غذایی استفاده نکنیم احتمال دارد بدن ما دچار کمبود آهن و پروتئین شود. البته معمولا آلبومین سفیده تخم مرغ آلرژی زاست بنابراین می توانیم زرده آن را در صورتی که دچار کلسترول خون بالا نیستیم، مصرف کنیم.
این کارشناس ارشد تغذیه تأکید کرد: افرادی که به تخم مرغ آلرژی دارند ممکن است به مواد غذایی صنعتی نیز که برای تهیه آنها از این ماده غذایی استفاده می شود نیز آلرژی داشته باشد. بنابراین به آنان توصیه می کنیم که پیش از مصرف مواد غذایی صنعتی مانند بیسکویت برچسب آنها را مطالعه کنند.
رحمانی به کسانی که به ماهی آلرژی دارند توصیه کرد: از سایر گوشت های سفید به جای ماهی استفاده کنید یا اگر به نوع خاصی از ماهی آلرژی دارید آن را مصرف نکنید.
وی درباره راه های تشخیص آلرژی غذایی در کودکان اظهار کرد: مادران می توانند هر یک هفته یکی از مواد غذایی آلرژی زا را از برنامه غذایی فرزند خود حذف کنند تا متوجه شوند که آیا فرزندشان به ماده خاصی آلرژی غذایی دارد یا نه.
رحمانی تأکید کرد: اگر آلرژی غذایی منشأ ژنتیک داشته باشد در دوران شیرخوارگی بروز می کند به گونه ای که اگر مادر ماده غذایی آلرژی زا را بخورد علایم آلرژی در نوزاد ظاهر می شود.
وی افزود: ممکن است کودک بین شش تا 12 ماهگی نتواند برخی از مواد غذایی را تحمل کند بنابراین باید بین آلرژی و عدم تحمل غذایی تفکیک قایل شویم. اگر کودکی تا یکسالگی ماده غذایی خاصی را تحمل نکرد باید بعد از یک سالگی نیز آن ماده غذایی را به او بخورانیم چون اگر بعد از یک سالگی دچار علایم آلرژی شود مشخص می شود که او به ماده غذایی خاصی حساسیت دارد.
رحمانی درباره آلرژی های غذایی نسبت به مغزهای روغنی اظهار کرد: ممکن است برخی از این مغزها یا کنجد و برخی ادویه ها به سم «آفاتوکسین» آلوده باشند. این سم در درجه حرارت بالا از بین نمی رود. بنابراین در مصرف مغزها به ویژه پسته باید به این نکته توجه کرد که بوی کهنگی ندهد و تغییر رنگ نداده باشد، چون تغییر رنگ نشان دهنده انجام اکسیداسیون در آن است.
وی با بیان اینکه سولفیت ها نیز ممکن است باعث ایجاد آلرژی شوند، گفت: در برخی از مواد غذایی مانند میوه های خشک سولفیت بیشتری وجود دارد. سیب زمینی های منجمد و مواد غذایی صنعتی که از رنگ های مصنوعی مجاز برای ساخت آنها استفاده می شود نیز دارای مقادیری سولفیت هستند.
رحمانی با بیان اینکه آلرژی غذایی با عدم تحمل غذایی تفاوت دارد، اظهار کرد: در آلرژی غذایی معمولا ایمونوگولوبین e افزایش می یابد. پاسخ بدن به افزایش ایمونوگولوبین بین یک دقیقه تا دوساعت بروز پیدا می کند. البته در مواردی بدن به ماده غذایی 2 تا 48 ساعت پس از مصرف آن واکنش نشان می دهد.
وی با بیان اینکه آلرژی غذایی معمولا ارثی است، تأکید کرد: ممکن است مادر و فرزند به مواد غذایی خاصی آلرژی داشته باشند. به عنوان نمونه ممکن است مادر نسبت به تخم مرغ آلرژی داشته باشد اما فرزند او به شیر حساس باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه لاتکس موجود در کیسه های پلاستیکی ممکن است به طور غیرمستقیم باعث ابتلا به آلرژی شود، اظهار کرد: در ساختمان لاتکس 35 نوع پروتئین به کار رفته است و زمانی که مواد غذایی در کیسه های پلاستیکی نگهداری می شود پروتئین لاتکس وارد ماده غذایی می شود. از سوی دیگر زمانی که نوشابه ها و آب های معدنی در فریزر یا جایخی یخ زده می شوند پروتئین ظروف آن ها به نوشابه و آب نفوذ می کند.
رحمانی در پایان توصیه کرد: اگر قصد استفاده از کیسه های پلاستیکی برای نگهداری مواد غذایی در فریزر را دارید باید مواد غذایی را در کیسه های استاندارد مخصوص فریزر قرار دهید.


    منبع :سلامت نيوز  

sajad2007

sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9106
محل سکونت : رفسنجان
دسترسی سریع به انجمن ها