عضویت العربیة English
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله: نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.

50 نکته کاربردی از آیین خانه داری

50 نکته کاربردی از آیین خانه داری
پنج شنبه 11 دی 1393  07:36 ق.ظ

 

 

 چون برخي امور بسيار معمولي و ساده كه آموزش آن نيز ساده است موجب رنجش شوهر و نيز گناه و عصيان الهي مي‌گردد لذا براي پيشگيري از اين مسئله و جلب رضايت خدا و شوهر نكاتي را يادآور مي‌شويم.

1. بوگير يخچال را هر چند مدت يكبار عوض كنيد يا اينكه پس از چند مدتي يك دو ساعتي آنرا در آفتاب قرار دهيد تا يخچال بوي بد ندهد.

2. براي تميز كردن شيشه‌ها از رنگ روغني پارچه آغشته به سركه كرم مفيد است و گرد و خاكهاي چرب و غيره را نيز با آب گرم و مقداري پودر لباسشوئي برطرف كنيد.

3. بعد از هر بار جاروب كردن لازم است دستمالي را برداشته و جاهائي كه گرد و خاك گرفته پاك كنيد.

4. اگر غذائي‌ ترش است در ظروف مسي قرار ندهيد مخصوصاً اگر سفيدي آن از بين رفته باشد ونيز در ظرفهاي روحي هم قرار ندهيد چون ايجاد مسموميت مي‌كند.

5. در هنگام تهيه غذا اگر دست يا صورت شما سوخت به آب نزنيد، اگر قرمز شده مقداري روغن زيتون و يا روغن نباتي روي آن بماليد و اگر تاول زد، از پاره كردن آن جلوگيري كرده و با دواگلي (مركوركروم) روزي يكي دو مرتبه با پنبه خيس كنيد، اما اگر سوختگي عميق پيدا شد به دكتر مراجعه كنيد.

6. اگر در اثر كارهاي گوناگون دستتان زبر و لكه‌دار شد، با آب گرم و اندكي نمك و آب ليمو اندكي ماساژ دهيد بعد هم با آب و صابون بشوئيد.

7. اگر دستتان تركدار گرديد بوسيله آب گوجه‌فرنگي و كمي آبليمو و سبوس گندم و روغن زيتون دستتان را نرم كنيد.

8. اگر در هنگام پوست كردن پياز، سيب‌زميني روي دستتان لكه دار گرديد با قدري وازلين مالش دهيد آنگاه با آب گرم و صابون زيتون كاملاً بشوئيد.

9. تا ممكن است ظروف را كثيف نگذاريد بماند تا سلامت خود و اعضاي خانواده بهتر تأمين گردد.

10. اگر لعاب ظروف چيني و ... شما پريده جاي آنرا تميز كرده روي آنرا با قلم مو (سيليكات دوسود) بماليد لعاب خوبي گرفته مي‌شود.

11. اگر ظرف يا شيشه و ...بوي ماهي يا عطر گرفته با آرد خردل و آب گرم مي‌توان آنرا ماساژ داد برطرف مي‌گردد.

12. استكان، ليوان، شيشه و بطري اگر تار و كدر شده، اندكي نمك با آب ليمو مخلوط كنيد و بماليد بلافاصله شفاف مي‌شود.

13. اگر ظرف فلزي رنگ سبزي بخود گرفته، ماهوت پاكن را آمونياك بزنيد و جاي سبز شده را بماليد، آنگاه لكه باقي مانده را با جير برطرف كنيد.

14. براي تميز كردن تنگ آبخوري وبطري آب مقداري تفاله چاي يا جو درست با كمي سركه درون آنها بريزيد و تكان دهيد بعد با آب خالص بشوئيد.

15. لامپ چراغ نفتي و ... را در ظرف آب سرد گذاشته بعد جوش بياوريد تا يكساعت بعداً در برابر سردي و گرمي‌هاي بعدي استقامت بيشتر پيدا مي‌كند.

16. اگر اشياء چيني ترك خوده و آب پس مي‌دهد يك دانه مغر بادام تلخ را بجاي ترك خوردگي محكم بماليد يا با سفيده تخم مرغ و آهك شكاف، درز آنرا بگيريد آنگاه رسوبات اضافي را با آب سركه‌دار داغ پاك كنيد.

17. براي شفاف كردن قاشق و چنگال و ظروف استيل آنها را با روغن زيتون مالش دهيد.

18. اشياء برنجي، فلزي را با گرد آجر و نفت، ظروف لعابي را با سركه ورشو را با وازلين و آمونياك، ظروف آلمينيوم را با الكل و گچ، چربي ظروف را با بنزين پاك كنيد سپس با آب تميز بشوئيد.

19. سيب زميني را در كيسه‌هاي ضخيم يا صندوق و در محلي تاريك نگهداري كنيد تا از يخ زدن و سبز شدن محفوظ بماند.

20. براي حفظ برنج از شپشك آنرا با نمك نيمكوب مخلوط كنيد.

21. حبوباتي مثل عدس، ماش، لوبيا چيتي و .. را براي نگهداري آنها از كرمكهاي مخصوص خود مي‌توانيد از نمك نيم‌كوب استفاده كنيد.

22. براي جلوگيري از خرابي و كپك زدن پنير آنرا در شيشه‌اي كه آب نمك جوشيده در آن باشد مي‌توانيد قرار دهيد.

23. براي جلوگيري از تيزشدن كره آنرا بجوشانيد و تمام كف آنرا بگيريد سپس در ظرف شيشه‌اي يا چيني بريزيد و درجاي خنك نگهداري نمائيد.

24. گوجه فرنگي را در ظرف دهان گشاد با هشت قسمت آب و يك قسمت نمك و سركه بهتر مي‌توان حفظ كرد.


 
25. مرباها، ترشي‌ها و سائر خوراكي‌هاي گوشتي و روغني را اينطور مي‌توان حفظ كرد قبلاً ظرف را در آب جوشانده و سپس غذا را در حال جوش در آن ريخته و سر آنرا با كاغذي كه از شير جوشيده گرم و يا موم آغشته است محكم ببنديد و از نفوذ هوا و روشنائي جلوگيري كنيد ماندنش بيشتر ممكن مي‌گردد.


26. خربزه، طالبي، گرمك و ... را براي حفظ آن مي‌توان ابتداء با دستمال پاك‌كرده در خاكستر نرم و خشك قرار داد.

27. براي اينكه برنج و ماكاروني و هر ماده نشاسته‌اي در هنگام پختن بهم نچسبند آنها را در آبي كه نمك‌دار است بپزيد بعد آنرا صاف كنيد.

28. اگر غذا يا برنج ته‌سوز شد مقداري نان سنگك را روي آن قرار دهيد و مقداري بخار كه بكند بوي سوختگي گرفته خواهد شد.

29. براي اينكه شير، فرني و يا ساير مواد در هنگام جوشانيدن به ته ظرف نچسبند بشقابي را كه اندازه ظرف باشد وارونه توي ظرف جوشاندني قرار دهيد.

30. براي اينكه جعفري سرخ كرده خشك شود ولي سبز بماند روغن را خوب داغ كرده شاخه‌هاي جعفري كه آب آن خوب خشك شده است در آن فرو بريد و بيرون آورده روي پارچه‌اي بگذاريد هوا بخورد.

31. براي اينكه گوشت يا ميوه و سبزي‌هاي ديرجوش زودتر بپزند اندكي جوش شيرين در آن اضافه كنيد.

32. براي سفيد شدن برنج و جلوگيري از له شدن بعد از ده دقيقه جوشيدن يك مقداري زاج يا آب ليمو يا سركه با آب بدان اضافه كنيد.

33. براي اينكه اطراف نيمروي تخم‌مرغ كلفت نشود پس از داغ شدن روغن كمي آب در ظرفي كه مي‌خواهيد آنرا بپزيد اضافه كنيد آنگاه تخم‌مرغها را در آن بريزيد.

34. براي پختن شيريني و غذاهائي كه زود ته گرتفه مي‌شود و مي‌سوزد آن ظرف اولي را در ظرفي كه آب داد قرار دهيد بطوري كه آب اطراف جسم سرخ كردني را بگيرد.

35. براي اينكه خوراكيهائي مثل كوفته در آب وا نشود قدري آرد يا تخم مرغ بر آن بيافزائيد و حرارت را زياد نمائيد.

36. براي اينكه از ليموترش و ... آب بيشتري بگيريد قبلاً آنرا چند دقيقه در آب جوش بيندازيد.

37. براي جلوگيري از سر رفتن شير در موقع جوشانيدن لبه ظرف را با روغن خالص چرب كنيد.

38. براي اينكه سيب‌زميني در هنگام سرخ كردن سياه نشود اندكي سركه به آن بيفزائيد.

39. براي علاج مرطوب شدن نمكي كه در نمكدان است چند دانه برنج در نمكپاش بريزيد.

40. هرگاه در بطري بلوري محكم شد بطوري كه باز شدن آن ممكن نشد قطعه‌اي پارچه پشمي را در آب جوش زده به گردن شيشه بپيچيد در باز مي‌شود و يا يك مقداري در ظرفي كه آب داغ دارد قرار دهيد.

41. براي جدا شدن دو استكان، ليوان از هم كه توي هم جفت شده، استكان يا ليوان زيري را در آب گرم گذاشته و بالائي را از آب سرد پُر كنيد.

42. براي استقامت پيدا كردن ظروف چيني، بلوري در برابر غذاهاي داغ ظرفهاي نو را در آب سرد گذاشته بجوش بياوريد و چند دقيقه بدين وسيله آنها را آبخور كنيد.

43. براي از بين بردن شوري غذا قطعه‌اي قند ميان آن نگهداشته و تقريباً 20 ثانيه صبر كنيد نمك زيادي غذا را بخود مي‌كشد.

44. براي پختن تخم‌مرغ ترك‌دار در آب كافي است محل ترك‌دار را با مقداري ليموترش بماليد آنگاه در آب گرمي كه جوش نيامده است قرار دهيد و بعد جوش بياوريد، پس از 3 دقيقه جوشاندن عسلي مي‌شود اگر خواستيد سفت شود حدوداً 10 دقيقه بجوشانيد.

45. براي جلوگيري از انتشار بوي بد آشپزخانه در فضاي ساختمان در موقع پختن سبزيهاي تند و ... چند قطعه نان را در آب بيندازيد و در فضاي آشپزخانه قرار دهيد.

46. براي برطرف كردن بوي پياز آب ژاول يا بهارنارنج را بخار كنيد.

47. براي از بين بردن بوي دود و چربي و روغن، مقداري آمونياك را تبخير كنيد.

48. براي جلوگيري از بوي سماور نفتي و چراغ نفتي هر هفته‌اي يكبار جرمهاي اطراف فتيله آنرا بگيريد.

49. براي نجات از برخي گزنده‌ها شبها چراغي كم فروغ روشن بگذاريد اگر از چراغهاي سبز، آبي، پسته‌اي استفاده شود بهتر است.

50. در هفته يكبار زير فرشها و گوشه‌هاي اطاق را بررسي كنيد زيرا محل رشد برخي حشرات موزي و مضر است.

 

 

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

 

 

 

مدیران برتر آبان ماه

khodaeem1

khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 88970
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:50 نکته کاربردی از آیین خانه داری
یک شنبه 14 دی 1393  03:32 ب.ظ

چه جوري ميشه لكه خودكار رو از روي شلوار لي پاك كرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

malihe2012

malihe2012
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1393 
تعداد پست ها : 76
محل سکونت : خراسان رضوی
khodaeem1 تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها