یکی از محبوب‌ترین سبک‌هایی که امروزه در طراحی‌های داخلی خصوصا خانه‌های ویلایی به چشم می‌خورد، دکوراسیون روستیک است. طراحان بر این عقیده اند که این سبک از نیاکان ما برای ما به یادگار مانده است. گذشتگان ما شاید هرگز تصور نمی‌کردند آنچه که برای ساخت خانه و رفع نیاز‌های روزمره شان مورد استفاده قرار می‌دادند روزی به یکی از سبک‌های پر طرفدار دکوراسیون داخلی بدل شود. اگر شما هم به این سبک و معجزه‌ی آن در زیبایی فضای داخلی تان علاقه دارید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با آن آشنا کنیم.


۱. استفاده از تیر‌های چوبی در خانه‌های روستیک




همه چیز در دکوراسیون روستیک ارگانیک و طبیعی است، این موضوع به این معناست که هر چیز درست در شکل بافت طبیعی خودش استفاده می‌شود. استفاده از تیر‌های چوبی اول مشخصه‌ی ایجاد سبک روستیک در هر فضایی است. از تیر‌های چوبی معمولا برای شکل دادن به درگاه‌های ورودی و یا تاکید سازه‌ای برای سقف‌ها استفاده می‌شود که معمولا موج عظیمی از گرمای طبیعت را به فضای داخلی شما تزریق می‌کنند.


۲. استفاده از اشکال ارگانیک




همان طور که در بند قبل گفته شد برای ایجاد حس روستیک در یک فضا همه چیز باید وام گرفته از طبیعت باشد، استفاده از مبلمان و وسایلی که همگی ردی از طبیعت را در دل خود جای داده اند و دخل و تصرف چندانی در ماهیت طبیعی بودن ایجاد نشده است درست مانند همین تصویر به شدت در این سبک توصیه می‌شود، اما توجه داشته باشید که برای ایجاد تعادل در فضا‌های این چنینی حتما از سطوح براق و صیقلی هم استفاده کنید تا فضای شما ظاهر بهتر و چشمگیرتری داشته باشد.


۳. استفاده از لوازم و وسایل قدیمی




وقتی سبک دکوراسیون روستیک را برای فضای داخلی تان انتخاب می‌کنید باید بدانید که در این سبک همه چیز رنگ و بوی کهنگی را دارد، بنابراین استفاده‌ی مجدد از لوازم و وسایل قدیمی در طراحی فضای داخلی تان بگنجانید. به تصویر بالا نگاه کنید، در میان دیوارپوش‌های چوبی کدر و فلز‌های زنگار گرفته آینه و روشویی شیشه‌ای می‌تواند همان عناصری باشند که باعث تعادل این فضا شده اند و آن را لذت بخش‌تر کرده اند.


4. استفاده از پالت رنگ‌های گرم در فضا‌های روستیک




پالت رنگ‌های گرم از جمله تناژ‌هایی هستند که عموما در سبک روستیک به وفور یافت می‌شوند. رنگ‌های سبک روستیک تماما الهام گرفته از طبیعت هستند. در انتخاب رنگ‌های گرم طبیعت دقت کنید، این رنگ‌ها معمولا وام گرفته از درختان، خاک و سنگ‌ها هستند که در ترکیب با سایر رنگ‌هایی در این طیف می‌توانند حس و حالی روستیک را به فضای داخلی تان منتقل کنند. توجه داشته باشید که رنگ‌های فانتزی گل و گیاه‌ها هرچند که تناژ گرمی داشته باشند جایی در دکوراسیون روستیک ندارند.


5. استفاده خلاقانه از اشیا مختلف




در سبک دکوراسیون روستیک هیچ وسیله‌ای بلا استفاده باقی نمی‌ماند، بلکه از کاربردی به کاربرد دیگر تغییر شکل می‌دهد. یکی از وجه‌های مشترک سبک روستیک و سبک صنعتی همین موضوع است، بنابراین در انتخاب لوازم و وسایل خود باید نهایت هوشمندی را به کار بگیرید تا بتوانید سبک درستی را خلق کنید. به طور مثال استفاده از یک سطل قدیمی به عنوان روشویی اگر در جوار دیوار یک پوش چوبی قرار بگیرد می‌تواند تداعی کننده سبک روستیک باشد، اما همین سطل در کنار دیوار سیمانی سبکی کاملا صنعتی ایجاد می‌کند.

نکته‌: سبک صنعتی یکی از شاخه‌های سبک معماری مدرن است که در آن همه چیز همان طور که هست مورد استفاده قرار می‌گیرید بی آنکه جزییات آن با تزیینات اضافی پوشانده شود. استفاده از سازه‌های خام و به نمایش گذاشتن مصالح اصلی ساخت بنا از سیمان و آجر تا اتصالات لوله و کانال‌ها در کنار به کار گیری رنگ‌های خنثی و ایجاد فضایی درست شبیه کارگاه‌ها و یا کارخانه‌های قدیمی همگی از مشخصه‌های اصلی سبک صنعتی هستند که امروزه در دکوراسیون بسیاری از خانه‌های مدرن دیده می‌شوند. در مطالب بعدی مفصل‌تر در رابطه با این سبک و جزییات آن با شما صحبت خواهیم کرد.


6. انتخاب پارچه‌های بافت دار




پارچه‌های فاخر ابریشمی و حریر در دکوراسیون‌های روستیک جایی ندارند، بلکه استفاده از پارچه‌های کتان، بافتنی و پشمی در این سبک بسیار توصیه شده است؛ بنابراین برای روتختی، پرده و سایر منسوجات دکوراسیون داخلی تان از چنین پارچه‌هایی کمک بگرید تا ماهیت سبک روستیک از بین نرود، حتی می‌توانید از پارچه‌های چهل تکه و یا با طرح‌های وصله پینه‌ای برای این منظور استفاده کنید و ظاهر فانتزی تری به دکوراسیون داخلی تان ببخشید.


7. استفاده از جزییات فضای بیرونی در فضای داخلی




یکی از مشخصه‌های اصلی دکوراسیون‌ روستیک استفاده از عناصر فضای بیرونی در فضای داخلی منزل است. استفاده از درب‌های کشویی طویله‌ها بارزترین نوع این انتخاب است. شما می‌توانید با رنگ آمیزی متفاوت این درب‌ها و ایجاد تضاد فاحش بین آن‌ها و رنگ دیوار تان آن‌ها را در فضای داخلی تان بسیار شاخص‌تر از قبل به نمایش بگذارید.


منبع: سایت ستاره