تشخیص داروهای تقلبی

امکان پیدا کردن داروهای تقلبی مقدور شده
 

چکیده
داروهای تقلبی یک مسئله ی مهم در سلامت جهانی تلقی می شود که تکنولوژی ممکن است کمک کند تا بتوان داروهای تقلبی را از داروهای واقعی، شناسایی کرد.


تعداد کلمات: 525 کلمه / تخمین زمان مطالعه: 3 دقیقه

تشخیص داروهای تقلبی

نویسنده: کارین هین من
مترجم: حبیب الله علیخانی

تشخیص داروهای تقلبی

سازمان جهانی دارو گزارش می دهد که 50 % از داروهایی که در بازار جهانی فروخته می شوند، ممکن است داروهای تقلبی باشند. بسیاری از این داروهای تقلبی در کشورهای در حال توسعه به فروش می رسند.
خواه به دلیل نبود قوانین مناسب و خواه به دلیل اهمال کاری در اجرای قوانین، جاعلین می توانند در کشورهای کمتر توسعه یافته، مهر شرکت های دارویی مهم را جعل کنند. هیچ کمبودی در تقاضا وجود ندارد و اکثر افراد به دنبال خرید گزینه های درمانی ارزان قیمت تر هستند. سایرین نیز به سادگی سعی می کنند به دنبال استفاده از یک میزان محدود از داروها باشند. بسیاری از می میرند. اکثر افرادی که داروهای بی کیفیت را انتخاب کرده اند، می میرند. در واقع تنها فردی که از این داروها نفع می برد، افراد متقلبی هستند که این داروها را بسته بندی می کنند و به فروش می رسانند.

مت کلر (Matt Keller)، محقق آزمایشگاه سرمایه های فکری می گوید: "بنابراین، بر طبق آمارهای موجود، این به نظر می رسد که بازار این داروهای تقلبی می تواند از یک میلیارد دلار در سال نیز فراتر رود". کلر می گوید: با پیشرفت تکنولوژی امروزه امکان پیدا کردن داروهای تقلبی مقدور شده است. در واقع باید این سوال پاسخ داده شود که آیا می تواند تفاوت بین این داروها را متوجه شد؟
کلر می گوید: اگر شما بسته های داروی تقلبی و اصلی را در کنار هم بگذاریم و به آن ها به طور دقیق نگاه کنیم، اغلب هیچ تفاوتی مشاهده نمی شود".
محققینی مانند کلر به دنبال راه هایی هستند که بتوانند داروها را پیش از رسیدن به دست مشتری، مورد آنالیز قرار دهند.

 

بیشتر بخوانید: داروهای دم‌دستی


کلر می گوید: "بنابراین، برای مثال، شما ممکن است مجبور شوید قرص ها را خرد کنید، آنها را با مواد شیمیایی دیگر مخلوط کنید و آنها را بر روی بخش های شناسایی قرار دهید. اما چیزی که ما از یک دستگاه آنالیز توقع داریم، غیر مخرب بودن آن است. در واقع هیچ هزینه ی پیوسته ای وجود ندارد. بنابراین، شما در اصل وسیله ی خود را می خرید و از یک نرم افزار تلفن همراه برای بررسی استفاده می کنید.
در واقع ما یک نرم افزار توسعه داده ایم که دقیقاً به ما در مورد طیف ها می گوید. و سپس این طیف ها به ما می گوید که آیا دارو واقعی است و یا تقلبی است! در صورتی که دارو اصلی باشد، آیا ماده ای که گفته شده است، در این دارو وجود دارد یا نه؟"

محققین در حال کار بر روی توسعه ی نرم افزارهایی هستند که این وظیفه را انجام دهد. این نرم افزارها در آسیای جنوب شرقی مورد ارزیابی قرار می گیرد. در حقیقت در این کشورها، داروهای تقلبی بیشتر از بخش های دیگر، مشاهده می شود.
در نهایت، کلر می گوید: "هدف نهایی در اصل مردم داروهایی داشته باشند که هم حقیقی و هم مؤثر باشند".

 

منبع
https://www.insidescience.org
استفاده از مطالب این مقاله با ذکر منبع راسخون، بلامانع می باشد.

 

نسخه چاپی