تاثیر مکالمه با نوزاد بر سرعت پیشرفت به حرف آمدن کودکان
تاثیر حرف زدن بر رشد کلامی فرزند
 
چکیده:
زمانی که شما نوزادی را می بینید شاید برای بار اول برای شما فقط بامزه و یا حتی مسخره باشد که با یک نوزاد صحبت کنید. شاید برای برخی حرف زدن با نوزاد خیلی هم زیبا باشد اما باید متوجه باشید که نوزاد تمامی صحبت ها را درک می کند. محققان با انجام تحقیقات روی 40 نفر از کودکان بین سنین 4 تا 6 سال و والدین آنها و در نظر گرفتن سطح مالی والدین و پیشینه زندگی آنها و سطح تحصیلی آنها به مدت دو روز مذاکرات رد و بدل شده میان والدین و کودکان را بررسی کردند.

تعداد کلمات : 1148 / تخمین زمان مطالعه : 6 دقیقه

نوزاد

مترجم: سید محمد حسن هاشمی

به هر طریقی که ممکن است باید والدین کودکان خود را وارد ارتباط کلامی کنند و از آنها پاسخ بخواهند تا کودکان بتوانند با تمرکز ذهنی خود کلمات را یک به یک ادا کرده و بتواند گفتار خود را ارتقا بخشد. اکنون نوبت نوزاد شما است که مهارت زبانی او را تقویت کنید
زمانی که شما نوزادی را می بینید شاید برای بار اول برای شما فقط بامزه و یا حتی مسخره باشد که با یک نوزاد صحبت کنید. شاید برای برخی حرف زدن با نوزاد خیلی هم زیبا باشد اما باید متوجه باشید که نوزاد تمامی صحبت ها را درک می کند. زمانی که با ما کودکان خود صحبت میکنیم این موضوع بسیار اهمیت دارد و زمان و مقدار و نوع صحبت ما نیز مهم است. طبق تحقیقات مرکز کودکان که در نشریه نروساینس نیز منتشر شده است باید گفت صحبت با کودکان و زمان و نوع آن نیز مهم است و نباید بدون فکر قبلی، هرگونه صحبتی را با نوزاد آغاز کرد.

تحقیقات چه چیزی یافتند؟
محققان در موسسه تکنولوژی ماساچوست اعلام کردند که مکالمه با نوزاد و وادار کردن وی به حرف زدن می تواند به شدت روی بهتر شدن مهارت صحبت کردن وی تاثیر بگذارد و آرام آرام مهارت درک مطلب او را بالا ببرد. یک پژوهش مقطع دکتری در زمینه تکلم کودکان در دانشگاه ماساچوست نشان می دهد که نوزادان کلمات مرتبطی را که در طول روز می شوند بیان می کنند و میان کلماتی که می گویند و می شنوند ارتباط دقیقی است.
 
مکالمات می تواند ارتباط ذهنی کودک را قدرتمند کنند
 محققان با انجام تحقیقات روی 40 نفر از کودکان بین سنین 4 تا 6 سال و والدین آنها و در نظر گرفتن سطح مالی والدین و پیشینه زندگی آنها و سطح تحصیلی آنها به مدت دو روز مذاکرات رد و بدل شده میان والدین و کودکان را بررسی کردند.  آنها روی کلماتی که کودکان می شوند و تعداد کلماتی که به زبان می آورند و کلماتی که همزمان با والدین تکرار می کنند کار کردند. حتی در این تحقیقات کودکان در زمینه ام آر ای نیز مورد بررسی قرار گرفتند و مغز آنها بررسی شد. نتیجه بدست آمده این بود که کودکانی که در مواجه با مکالمات بیشتری قرار می گرفتند و با بزرگ ترهای خود کلمات بیشتری را رد و بدل می کردند، ارتباط قوی تری را با بخش ورنیکه و بخش باروکای مغز خود _ مکانی در مغز که مسئولیت درک مطلب و تولید صحبت کردن را دارد_ برقرار می کردند.
 محققان در موسسه تکنولوژی ماساچوست اعلام کردند که مکالمه با نوزاد و وادار کردن وی به حرف زدن می تواند به شدت روی بهتر شدن مهارت صحبت کردن وی تاثیر بگذارد و آرام آرام مهارت درک مطلب او را بالا ببرد.
وضعیت اجتماعی اقتصادی
تحقیقات گذشته نیز نشان دادند که رابطه قوی و محکمی میان وضعیت اجتماعی اقتصادی و رشد ذهن کودکان است. در سال 1995 در یک تحقیق موثر بدست آمده که کودکانی که در خانواده های ثروتمند بزرگ می شوند تقریبا 30 میلیون کلمه بیشتر نسبت به کودکانی که در خانواده های کم در آمد بزرگ می شوند، بکار می برند. در پاسخ به این مطالعه، بسیاری از محققان ادعا کردند که کاهش این "شکاف کلمه" می تواند کلیدی برای بستن شکاف ثروت در سراسر جهان باشد. از آن به بعد، بسیاری از دانشمندان مطالعه کرده اند که دقیقا چگونه کودکان را در معرض واژگان بیشتری قرار دهند تا بتوانند شکاف های موفقیت در فرزندان را از بین ببرد.

اما جالب اینکه تحقیقات دیگری نشان دادند که شرایط اقتصادی ارتباط ناچیزی با توانایی های گفتاری کودکان دارد. نه تنها ارتباط قوی میان مغز و صحبت کردن وجود دارد بلکه تحقیقات نشان داده اند که ارتباط دقیق میان وضعیت اقتصادی اجتماعی با صحبت کردن کودکان نیست بلکه تمرین و صحبت کردن با نوزاد می تواند تاثیر بیشتری در کلام کودک داشته باشد. برخی از تحقیقات نیز نشان داده اند که کودکانی که از امتیازات کمتر اقتصادی بهره مند بوده اند از تمامی منافع مکالمات بهره مندند و در قیاس با بسیاری از کودکان دارای شرایط اجتماعی بالاتر می توانند بهتر صحبت کنند. این یافته ها و تحقیقات حاوی این هستند که در افرادی که از فاصله های طبقاتی رنج می برند در صورتی که روی صحبت کردن با کودکان تمرکز بیشتری بشود، این موضوع می تواند به آنها کمک کند تا قدرت کلامی آنها نیز مانند طبقه مرفه جامعه صورت پذیرد و این موضوع ربطی به ساختار ذهنی ندارد.
 
اهمیت درست صحبت کردن
محققان دریافته اند که حرف زدن با نوزادان تنها مفید نیست بلکه باید با آنها هم کلام شد و این موضوع مهم و حیاتی است. زیرا زمانی که با کودکان حرف بزنیم می توانیم به آنها کمک کنیم دایره لغات آنها قوی شده و به آنها بیاموزیم که هم باید آنها گوش بدهند و هم صحبت کنند و به نوعی آنها را مجبور می کنیم که صحبت کنند و هم کلام شدن می تواند کیفیت صحبت کردن آنها را افزایش دهد.

 

بیشتر بدانید :  چگونه انسان صحبت کردن را آموخت


یکی از متخصصان بخش گفتار درمانی بر این باور است که مهمترین بخش در زمینه درمان، روابط بشری است و این است که قدرت لغات انسان را بهبود بخشیم. در زمینه سلامت نیز مهمترین بخش برای درمان انسان هایی که در زمینه تکلم مشکل دارند، رد و بدل کردن الفاظ و لغات است. بنابرین برای یک نوزاد و بهتر کردن ارتباط زبانی وی باید ارتباط دو طرفه با وی برقرار کرد تا در زمینه صحبت کردن بتواند با کیفیت هر چه بیشتر صحبت کند.
 
خبر خوب برای والدینی که فرزندان آنها دچار مشکل تکلم هستند، این است که در صورت تکرار صحیح گفتار درمانی به فرزندان و انجام درست آن یک کودک می تواند در بلند مدت، زبان خود را بهبود بخشد و بتواند کیفیت گفتاری خود را بالا ببرد. مغز کودکان به حدی قدرتمند است که می تواند در گذشت زمان تمامی نقایص و معایب تکلم را برطرف کند.
 
 
حتی سوال و پاسخ از کودکان می تواند آنها را مجاب کند تا کودکان فرصت ایجاد ارتباط با دیگران را پیدا کند و بتوانند به درستی صحبت کند و بهتر است والدین برای رفع مشکلات کودکان خود آنها را هر طور شده وارد مکالمات روزمره بکنند. به هر طریقی که ممکن است باید والدین کودکان خود را وارد ارتباط کلامی کنند و از آنها پاسخ بخواهند تا کودکان بتوانند با تمرکز ذهنی خود کلمات را یک به یک ادا کرده و بتواند گفتار خود را ارتقا بخشد.
 
برگرفته از سایت:  www.healthline.com
نسخه چاپی