پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد
انتخاب پزشک اطفال خوب برای مراقبت از نوزاد تازه متولد شده، تصمیم مهمی است که شما قبل از زایمان آن را خواهید گرفت. پزشک اطفالی که انتخاب می کنید بعدا خانواده ی شما را به خوبی خواهد شناخت و باید احساس راحتی با او داشته باشید. در طول اولین سال تولد نوزادتان شما حداقل ۶ بار برای معاینه عمومی نوزادتان به پزشک مراجعه می کنید- البته منظورمان به غیر آن ملاقات های غیر منتظره به خاطر تب یا سرما خوردگی است.
 

چگونه یک پزشک اطفال برای نوزادتان انتخاب کنید

دکتر گریندر دابیا می گوید: ” بهتر است والدین احساس کنند می توانند به پزشک اطفال کودک شان اعتماد کنند و بدانند پزشک به این نکته که آن ها می خواهند او از نوزادشان مراقبت کنند توجه می کنند.”
 

ویژگی‌های یک متخصص کودکان خوب

1. معتبر بودن مدارک تحصیلی
یک پزشک اطفال در مراقبت از نوزادان، بچه ها و نوجوانان به تخصص می رسد و آموزش های لازمه را در مدرسه پزشکی به اتمام می رساند. بعد از تکمیل دوره ی رزیدنتی، خیلی از متخصصان مدرک تخصصی خود را از هیئت متخصصان اطفال آمریکا می گیرند.
همچنین در حوزه تجربه خاص خود رده بندی می شوند و اینکه چه مدت مشغول طبابت بوده اند. اینکه دکتر فقط در یک مطب خصوصی کار کرده باشد یا تجربه کار گروهی داشته باشد، یا در بخش مراقبت های ویژه یا بیمارستان باشد اهمیت دارد. کار کردن در شرایط مختلف باعث افزایش دانش یک متخصص اطفال می شود.

2. آگاهی داشتن ازاطلاعات جدید پزشکی و بیماری‌ های جدید
پزشکی و روش های مراقبت از سلامت خیلی سریع در حال تغییر هستند و آگاه بودن از جدیدترین تحقیقات بهترین راه مراقبت از خانواده است. برای مثال قبلا به والدین گفته شده بود که بعد از تعویض پوشک قسمت بند ناف نوزاد را با الکل شست و شو دهند اما تحقیقات جدید، نشان می دهد که این کار شاید باعث شود فرآیند خوب شدن طبیعی زخم بند ناف را به تاخیر بیفتد. یافته های جدید می گوید اطراف بند ناف تا جایی که امکان دارد تمیز و خشک بماند و از آب تمیز برای شستن این نواحی استفاده شود و بعد با پارچه تمیز خشک شود.

3. خوش اخلاق و خوش‌رو بودن دکتر و کارکنان مطب
در طول اولین جلسات ملاقات پزشک، به این نکته که پزشک چطور با نوزاد شما ارتباط برقرار می کند توجه کنید.

دکتر دابیا می گوید” اکثر متخصصان اطفال در این زمینه متخصص هستند چون اغلب ما دوست داریم در کنار کودکان باشیم”. ” اما در طول اولین جلسات ملاقات فهمیدن نوع ارتباط پزشک با کودک ما را مطمئن می سازد که مورد مناسبی را انتخاب کرده ایم”

نوزاد شما با ارتباط خاصی که با پزشک اطفال برقرار می کند بزرگ می شود و شما از کوچولوی خود می خواهید زمانی که در حال رشد و بزرگ شدن است با انتخاب شما احساس راحتی کند.

4. فضای مطب مناسب کودکان باشد

پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد

5. تحقیقات خودتان را داشته باشید
یکی از بهترین راه ها برای شروع، جمع آوری لیستی است که از طریق پرس و جو از خانواده و دوستان به دست آورده اید. وقتی انتخاب های خود را جمع آوری می کنید به محل مطب و ساعت هایی که باید برای مراقبت از نوزادتان بگذارید توجه کنید. مطمئن شوید که آن پزشک بیمه ی سلامت شما را قبول کند و هم چنین بیمار جدید را بپذیرد.

خیلی از متخصصان اطفال جلسات رایگان برای آشنایی بیشتر به شما توصیه می کنند. این ملاقات ها به شما این امکان را می دهد تا از نزدیک پزشک را ببینید و از او سوال هایی در مورد شیوه و فلسفه ی مراقبت بپرسید. وقتی از نوزاد کوچک خود مراقبت می کنید پزشک اطفال شریک و مشاور شما خواهد بود. شما می خواهید که او این اطمینان را به شما بدهد که رویکرد شما در مراقبت از کودکتان روش درستی است.

برای مثال، روش های متعددی وجود دارد که به شما کمک کند تا یاد بگیرید چطور یک کودک را در طول شب بخوابانید مثل روش “بگذارید گریه کند” یا روش “هیچ گریه و اشکی”. اگر خیلی اعتقادی به روش “گریه کردن نوزاد” ندارید بهتر است با پزشک اطفال کودک صادقانه صحبت کنید و روش دیگری برای امتحان کردن بیابید.
 

بیماری‌های مرتبط با دکتر متخصص کودکان

عفونت گوش

عفونت گوش از بیماری های رایج میان نوزادان و کودکان است. نوزادان و کودکان معمولا با گوش هایشان خیلی بازی می کنند و این عمل باعث کثیف شدن و عفونت کردن گوش می‌شود. عفونت های ویروسی بسیار رایج هستند و برای برطرف شدن این عفونت چندین روز زمان لازم است.
عفونت گوش از پرخطرترین بیماری بین نوزادان و کودکان است، این بیماری می تواند باعث شود که فرد شنوایی خود را از دست بدهد. پزشکان راه درمان این بیماری را استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ معرفی کرده‌اند، که برای مصرف درست باید حتما با دکتر متخصص مشورت کنید.

پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد

نفخ معده

نوزادان تازه متولد شده شکم های نرم و باد کرده دارند. لازم است که مادران به شکم نوزادشان توجه کنند. وقتی شکم هنگام لمس کردن سفت و باد کرده به نظر می‌آید احتمالا دلیلش گاز معده یا یبوست است. زمانی که نوزاد شروع به تغذیه کند در واقع مشکل بر طرف شده است. اگر نوزاد بیشتر کبود شود و معده اش ورم داشته باشد به این معنا است که او مشکلات جدی در داخل بدنش دارد، که برای رفع مشکلات باید نوزاد را نزد دکتر متخصص اطفال خوب ببرید.
 

استفراغ کردن

استفراغ غذا یکی از بیماری های رایج در بین نوزادان و کودکان است. مادران اغلب آروغ نوزادان را می گیرند تا از بالا آوردن غذایش جلوگیری کنند. زمانی موضوع جدی است که رنگ استفراغ متمایل به سبز باشد و ادامه‌دار باشد. عدم تحمل لاکتوز و شیر مادر یکی دیگر از مشکلات رایج است که نیاز به مراقبت های پزشکی دارد. استفراغ مکرر و بالا آوردن شیر می‌تواند به خاطر عفونت و یا مشکلات گوارشی باشد.
 

سرفه کردن

اگر جریان شیر مادر زیاد باشد، نوزاد به هنگام تغذیه  ممکن است که نفس کم بیاورد و سرفه کند. سرفه‌های شدید و بسته شدن دهان بعد غذا خوردن می‌تواند نشان دهنده مشکلی در ریه یا سیستم گوارشی نوزاد باشد. سرفه مداوم نوزادان و کودکان در شب می تواند نشان دهنده ی سیاه سرفه یا مشکلات تنفسی باشد.

پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد

درد تنفسی

این بیماری زمانی پیش می آید که به دلیل انسداد مسیر بینی اکسیژن کافی به نوزاد نرسد. چندین ساعت طول می کشد تا یک نوزاد تازه متولد شده یاد بگیرد چگونه به طور طبیعی نفس بکشد.  اگر تنفس نوزاد نرمال و طبیعی باشد هیچ کبودی در صورت و بدنش مشاهده نمی‌شود. اگر نوزاد با صدا نفس بکشد، خر خر بکند، یا سوراخ بینی اش قرمز شده باشد یا کبود رنگی پوستش ادامه داشته باشد باید حتما به دکتر متخصص نوزادان و کودکان مراجعه شود.
 

چسب گوش

یکی بیماری‌هایی که کودکان را درگیر می‌کند چسب گوش است. چسب گوش در اثر تجمع مایع در گوش میانی (گاهی اوقات همراه با درد) ایجاد می‌شود. وجود طولانی مدت این مایع در گوش می‌تواند موجب عفونت حاد یا عفونت دستگاه تنفسی شود. برای از بین بردن این مایع باید به دکتر مراجعه کرده، تا دکتر توسط  یک لوله مایع داخل گوش کودک را خارج کند.
 

ویروس سیلی زدن به گونه(بثورات)

علت به وجود آمدن این بیماری نوعی ویروس است که بر نیم تنه، بازوها و پاها تاثیر می‌گذارد. این ویروس قسمت های ذکر شده تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود که رنگشان به رنگ قرمز روشن درآید. طول درمانش معمولا بین 10-7 روز است.
 

ویروس مرتبط با دست‌ها و پاها و دهان

این ویروس همانطور که از اسمش پیداست روی دست‌ها، پاها و دهان تاثیر می‌گذارد. علائم این بیماری تب همراه با تاول روی دست‌ها، پاها و کف باسن و در داخل دهان است. این ویروس در اواخر تابستان و اوایل پاییز نمایان می‌شود و طول درمان آن معمولا بین 10-7 روز است.
 

آبله مرغان

بیماری آبله مرغان همراه با تاول‌هایی قرمز روی بدن خودش را نشان می‌دهد. امروزه بیماری آبله مرغان را تا حد خیلی زیادی با واکسن کنترل می‌کنند. اما اگر نسبت به آن بی‌اهمیت باشید، عوارض خطرناکی برای نوزادان، بزرگسالان و زنان باردار داشته باشد.

پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد

سرخجه

ویروس خفیفی است که معمولا مشکلات جدی را به بار نمی‌آورد، اما می‌تواند تهدید جدی برای جنین باشد به همین دلیل بانوان باردار باید بیشتر از افراد عادی مراقب خود باشند. از علائم این بیماری می‌توان به تب خفیف و بثوراتی در جاهای مختلف بدن اشاره کرد. با استفاده از واکسن MMR از این بیماری پیشگیری کنید، این واکسن همچنین از بیماری‌های سرخک و اوریون هم جلوگیری کند.
 

روتاویروس

قبل از شناخت یک واکسن موثر، روتاویروس علت کشته شدن میلیون‌ها کودک مبتلا به اسهال بود. مهم ترین علامت آن، استفراغ و اسهال آبکی است و کودک را دچار کم آبی شدید بدن می کند. در حال حاضر دو واکسن روتاویروس برای کودکان و نوزادان موجود می باشد.
 

مننژیت

التهاب و یا عفونت بافت اطراف مغز و نخاع است که هم کودکان و هم بزرگسالان را درگیر می‌کند. علائم این بیماری در نوجوانان و بزرگسالان: سردرد، تب و سفتی گردن می باشد و علائم این بیماری در کودکان می‌تواند سرماخوردگی یا بی قراری شدید کودک باشد.
 

همه چیز درباره‌ی تخصص کودکان

در راستای اهمیت به کودکان، این سرمایه‌های ارزشمند، مجله‌ی اینترنتی در صفحه‌ی اختصاصی تخصص کودکان مقالات علمی به روز و معتبری را برای شما عزیزان آماده کرده است. باشد که مطالعه‌ آن‌ها چراغ راهتان باشد. برای مطالعه بیشتر درباره تخصص کودکان می‌توانید به صفحه اختصاصی تخصص کودکان مراجعه کنید.

کودکان این سرزمین سرمایه‌های آینده هستند و سلامتیشان بسیار مهم است. در این جهان مدرن، والدین نسبت به قبل درگیری های بیشتری دارند. مشکلات مالی، سختی های کار، مسئولیت های سنگین و فاکتورهای دیگر که هیچ کدام از این موارد نباید مانعی برای اهمیت دادن به سلامتی کودکان باشد.
 

دلیل مراجعه به متخصص اطفال چیست؟

تخصص اطفال نکات تندرستی کودک از زمان نوزادی تا بزرگ سالی را دربردارد و اساسا با تمام جنبه های رشد و پرورش کودک تا بزرگسالی سروکار دارد. در گذشته هنگامی که کودکان بیمار می شدند به پزشک بزرگسالان مراجعه می کردند اما از قرن نوزده و ابتدای قرن بیستم تخصص کودکان به عنوان رشته ای در پزشکی در نظر گرفته شد زیرا این آگاهی در افراد به وجود آمد که بیماری های کودکان با بزرگ سالان متفاوت است و پزشکان دریافتند واکنش های کودک به بیماری، دارو ها و محیط، به سن او بستگی دارد.
 

دلایل کلی مراجعه به متخصص اطفال

رشد کودک

یکی از وظایف والدین در قبال فرزند خود این است که روند رشد او را بررسی کنند تا کودکشان بر طبق منحنی رشد یابد. در طی روند رشد کودک مسائلی وجود دارد که تجزیه تحلیل آن از توان والدین خارج است و به یک مشاور و راهنما مخصوصا در هنگام بروز بیماری کودک دارد بنابراین یکی از مهمترین کارهایی که والدین بر عهده دارند انتخاب یک متخصص اطفال از بدو تولد کودک است.

بعد از تولد نوزاد ، برخی از موارد مهم که در روند رشد کودک اثر گذار است برای بررسی و ثبت در پرونده ی کودک نوشته می شود بنابراین اگر والدین بخواهند از فراز و فرود رشد و سلامت کودک خود به خوبی آگاه شوند بهتر است یک پرونده ی مدون در نزد یک پزشک اطفال برای کودک خود تشکیل دهند.

مثلا نوزاد از همان بدو تولد باید تحت نظر پزشک متخصص باشد تا از لحاظ سلامت و واکسیناسیون بررسی های لازم انجام گردد . پس از آن نیز والدین با چالش هایی مانند این که چه زمانی به کودک غذاهای جامد دهند و یا کودک به چه مکمل های غذایی به لحاظ بنیه احتیاج دارد، این مسایل بستگی به ژنتیک و سلامت بدن هر کودک دارد ، بنابراین حضور یک متخصص اطفال در نقش یک مشاور لازم و ضروری است.

پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد

بیماری های کودکان

متاسفانه همه کودکان گاهی بیمار می گردند بنابراین والدین باید نشانه های بیماری را در کودکان بشناسند و برای درمان کودکان آنها را نزد پزشک ببرند . از مشکلاتی که برخی کودکان به آن دچارند عفونت گوش ها یا ورم لوزه ها است.

همچنین والدین باید با روش پیشگیری از بیماری ها نیز آشنا باشند که یکی از این روش های پیشگیری از بیماری ها انجام واکسیناسیون به موقع است. واکسینا سیون به موقع سبب پیشگیری از مشکلاتی مانند بیماری های عفونی جدی می شود، که همه ی اینها مستلزم وجود یک مشاور متخصص است.

برخی از کودکان از همان زمان تولد با مشکلات جسمی آشکار مانند:شکاف کام و لب ها و برخی مشکلات پنهان مانند:ناهنجاری های قلبی یا کلیوی متولد می شوند که مشکلات پنهان آنها را نمی توان از همان بدو تولد فورا تشخیص داد.اگر کودک به این نوع بیماری های مادرزادی دچار باشد باید از همان ابتدا تحت نظر متخصص کودک قرار بگیرد تا از لحاظ مشکلات سلامتی بررسی های لازم و درمان صورت گیرد.
 

برای مراقبت از فرزندتان، متخصص کودکان این کار ها را خواهد کرد:

** معاینه فیزیکی کودک
** واکسن زدن به کودک
** بررسی نرمال بودن رفتار، مهارتها و رشد کودک در مراحل مهم زندگی
** شناسایی و درمان بیماریها، عفونت ها، مصدومیت ها و دیگر مشکلات مربوط به سلامتی کودکان
** دادن اطلاعاتی درباره تغذیه،نیاز های فیتنس،ایمنی و سلامت کودک.
** پاسخ به سوالاتی درباره رشد و پیشرفت و کودک
** ارجاع دادن شما به افراد متخصص در صورت نیاز

پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد

چرا کودکان نیاز به یک متخصص اطفال دارند؟

از دلایلی که برخی به سمت متخصص اطفال می روند، عبارت است از :
متخصص اطفال آموزش های ویژه ای درباره سلامت کودک دیده اند.در حیطه کاری متخصص اطفال فقط کودکان قرار دارند و او در تشخیص و درمان بیماریهای کودکان تجربه فراوانی دارد.متخصص اطفال برای کودکان نارس که نیازمند نظارت ویژه هستند ، می تواند مراقب های ویژه تری را ارائه دهد. 
برنامه ای خوب و مناسب برای چکاپ کودک:

اولین بازدید هفته (3 تا 5 روزه)
1 ماهه
2 ماهه
4 ماهه
6 ماهه
9 ماهه
12 ماهه
15 ماهه
18 ماهه
2 ساله (24 ماهه)
دو و نیم ساله (30 ماهه)
سه ساله
چهار ساله
5 ساله
6 ساله
7 ساله
8 ساله
9 ساله
10 ساله
11 ساله
12 ساله
13 ساله
14 ساله
15 ساله
16 ساله
17 ساله
18 ساله
19 ساله
20 ساله
21 ساله

پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد

فواید این لیست بالا:

متخصص اطفال و پیش گیری های لازم؛

این لیست برای پیش گیری کودک از بیماری ها برنامه ریزی شده است. همچنین می توانید از پزشک اطفال خود در مورد تغذیه و ایمنی در خانه و مدرسه سوال کنید. 
 

پیگیری رشد و توسعه:

ببینید که کودک شما از آخرین دیدارتان تا چه حد رشد کرده است و درباره رشد او با پزشک خود صحبت کنید.شما می توانید نقاط عطف رفتارهای اجتماعی و یادگیری او را مورد بحث قرار دهید. 
 

نگرانی های در حال رشد:

لیستی از موضوعاتی که می خواهید با پزشک اطفال خود صحبت کنید را بنویسید، مانند رشد، رفتار، خواب یا غذا خوردن. 
 

رویکرد تیمی:

ملاقات های منظم باعث ایجاد روابط قوی و قابل اعتماد بین پزشک اطفال، والدین و کودک می شوند. آکادمی پزشکی اطفال آمریکا کودکان را به عنوان راهی برای متخصصین اطفال و والدین توصیه می کند تا نیازهای کودکان را برآورده کنند. این رویکرد تیمی به توسعه سلامت فیزیکی، ذهنی و اجتماعی کودک کمک می کند. 
 

در کنترل و چکاپ خوب کودک نزد متخصص اطفال چه اتفاقی رخ می دهد؟

پاسخ:
پزشک، قد، وزن و رشد کودک را چک می کند. او همچنین دید و شنوایی کودک را تست خواهد کرد و واکسیناسیون را انجام خواهد داد و اطمینان حاصل خواهد کرد که قلب و ریه های او به خوبی کار می کنند.

آن ها همچنین یک تست فیزیکی کامل از سر تا نوک پای او می گیرند، از جمله وزن و اندازه گیری قد. 
 

مراقبت از پوست:

علاوه بر جلوگیری از سوختن در برابر خورشید، در آب و هوای خشک، مرطوب ماندن مهم است و پزشک می تواند به شما کمک کند که رژیم مراقبت از پوست خوبی داشته باشد. 
 

سلامت روانی:

این دیدار فرصتی مناسب برای صحبت در مورد هر گونه نگرانی روانی است که ممکن است شامل ADHD, بیش فعالی و یا افسردگی باشد. در بخش های قبلی مربوط به سلامت کودک بارها گفتهشد که بخش قابل توجهی از کودکان ما شروع اولیه یا نشانه های افسردگی خفیف را نشان می دهند و مهم است که متوجه آن شویم. 
 

الگوهای فعالیتی و خواب و رفتار:

اگر نگرانی هایی دارید, آنها را بنویسید و در طی مراجعه کودک تا پزشک خود بپرسید. 
 

تب:

شاید تنها چیزی که بیش از تب در کودکی رایج است "تب ترس" است. 

تب یک دوست است, نه یک دشمن. وقتی که یک کودک مبتلا به عفونت می شود، دمای بدنش بالا می رود تا بتواند به طور موثرتری با عفونت ویروسی مبارزه کند. پس چیز خوبی است. اما زمان هایی هست که باید به پزشک اطفال خود مراجعه کنید. 

اگر نوزاد شما کم تر از دو ماهه است و تب دارد, با پزشک تماس بگیرید. چون آن ها یک سیستم ایمنی کم تر بالغ دارند, عفونت در کودکان می تواند نشانه ای از چیزی جدی تر باشد, مانند مننژیت یا ذات الریه باکتریایی.

 کودک بزرگ تر از 3 ماه، علائم دیگری دارد. اگر او علاوه بر درجه حرارت بالا, ضعف یا استفراغ داشته باشد, با پزشک اطفال چک کنید. اگر تب او بیش از دو روز طول بکشد، همین اتفاق می افتد.

 زمانی که به پزشک خود زنگ می زنید, آماده باشید که به این پرسش ها پاسخ دهید:
 
  1. میزان دمای بچه؟
  2. از چه زمانی گرفته؟
  3. چه مدت است؟
  4. علائم دیگری دارد؟
  5. استفراغ یا اسهال؟ 

برای جلوگیری از کم آبی بدنش باید به طور منظم مایع به او بدهید. اگر علائم کودک شما بیش از چند ساعت طول بکشد, به پزشک اطفال خود زنگ بزنید. 
همچنین اگر نمی تواند مایع را نگه دارد و نشانه هایی از کم آبی را از خود نشان دهد هم به پزشک مراجعه کنید. 

متخصص اطفال او را معاینه خواهد کرد و ممکن است آزمایش های خون و ادرار و یا اشعه ایکس را برای تشخیص انجام دهد. اگر کوک بهبود نیابد و یا پزشک به عفونت باکتریایی مشکوک باشد, ممکن است یک نمونه مدفوع بگیرد و آن را به یک آزمایشگاه بفرستد تا آزمایش شود.
 

سرفه, سرماخوردگی و دیگر مشکلات تنفسی:

بچه های بزرگ تر مبتلا به سرماخوردگی معمولاً نیازی به مراجعه به پزشک ندارند. اگر کودکتان چند ماهه یا حنی کوچکتر است, باید به پزشک اطفال زنگ بزنید, زیرا سرماخوردگی می تواند به سرعت به چیزی جدی تر مانند برونشیولیت, کفل یا ذات الریه تبدیل شود. 

پزشک متخصص اطفال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد

زمانی که کودک شما بزرگ تر از سه ماه است, در این موارد پزشک او را خبر کنید:

**مشکل در تنفس

**بیش از یک هفته تا 10 روز است که گرفتگی بینی دارد.

**گوش درد.

**جوش : اغلب جوش ها، بویژه در کودکان، بی ضرر هستند و یا با درمان مناسب می توان آن ها را پاک سازی کرد.

**کودک شما هیچ انرژی ندارد، در محل جوش احساس درد می کند، یا خارش دارد که به عمق پوست می رود.

**وجود یک کبودی ارغوانی - مانند خارش پوست و یا آنهایی که با درمان بهتر نمی شود.

**درد در حین ادرار 
 

تخصص های پزشکی کودکان

متخصصین اطفال می توانند به تحصیل خود ادامه دهند و در رده های بالاتر یک رشته ی خاص را دنبال کنند و فوق تخصص بیماری خاصی شوند و در درمان آن بیماری تبحر زیادی به دست آورند.

در دنیا رشته های فوق تخصصی کودکان زیادی وجود دارد که مختص به مشکلات کودکان است. تخصص های کودکان در ایران شامل بیماری های کلیه کودکان (نفرولوژی اطفال)، بیماری های خون اطفال، بیماری های عفونی کودکان، بیماری های قلب کودکان، بیماری های گوارش کودکان، بیماری های غدد و متابولیک کودکان، بیماری های ایمونولوژی و آلرژی کودکان، بیماری های روماتولوژی کودکان، بیماری های ریه کودکان، بیماری های اعصاب کودکان و رشته فوق تخصصی نوزادان است.

بهتر است اگر کودکمان به بیماری از این قبیل دچار است تحت نظر متخصص همان بیماری قرار گیرد. والدین می توانند برای رشد هر چه بهتر فرزند خود یک متخصص اطفال خوب انتخاب کنند تا با رهنمود های او کودکشان در آینده بدنی سالم و سلامت داشته باشد.


منبع: سایت دکتر دکتر
سایت نی نی بان
سایت نمناک
نسخه چاپی