علل پیری زودرس پوست چیست و برای درمان آن چه کنیم

پیری زودرس پوست چیست؟

پیری زودرس پوست حالتیست که پوست صورت دچار تغییراتی شده که باعث می‌شود سن شما بیشتر از سن واقعی به نظر برسد و زودتر از موعد چین و چروک‌های پوستی ایجاد شود.

چین و چروک از شایع‌ترین معضلات پوستی در افراد بالای۳۰ سال است که نگرانی‌های بسیار زیادی را به همراه دارد؛ به خصوص بانوان که زیبایی صورت و طراوت پوست در اولویت آن‌ها است.

پزشکان در خوش‌بینانه‌ترین حالت تاکید می‌کنند که از سنین پایین‌تر باید مراقبت از پوست را آغاز کرد. در غیر این صورت افراد در سنین بالاتر باید به فکر درمان‌های موثر باشند تا راه چاره‌ای برای پیشگیری از چین و چروک‌های عمیق‌تر و دردسرساز باشد.
 

چه چیزی باعث پیری زودرس پوست می‌شود؟

نور خورشید زندگی‌ساز و شفابخش است. طبیعی است که دوری کردن از نور خورشید باعث بروز بیماری‌های مختلف جسمی و روانی می‌شود. اما آیا واقعا نور خورشید زمنیه‌ساز بیماری پوستی در شما می‌شود؟

علت اصلی پیری زودرس پوست، قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. قرار گرفتن بیش از حد در برابر UVA‌های شدید خورشید می‌تواند منجر به استرس اکسیداتیو پوست شود. این واکنش به نوبه خود باعث تولید رادیکال‌های آزاد یا مولکول‌های ناپایدار می‌شود.

افزایش ناگهانی رادیکال‌های آزاد می‌تواند سبب کاهش در تولید بافت‌‌های هم‌بند مانند کلاژن و الاستین شود. علاوه بر این، عدم تعادل رادیکال‌های آزاد می‌تواند باعث التهاب، پرفیگرافی و کم آبی پوست شود. در این شرایط پوست صورت رو به تحلیل می‌رود و چین و چروک به سرعت رشد می‌کند و کم کم خود را نمایان می‌کند.

علل پیری زودرس پوست چیست و برای درمان آن چه کنیم

علت پیری زودرس پوست چیست؟

عوامل پیری زودرس پوست اگرچه متعدد هستند ولی خوشبختانه راهکارهای پیشگیری دارند و با رعایت اصول صحیح بهداشت و سلامت پوست، می‌توان از بروز چین ‌و چروک‌های زودرس جلوگیری کرد.
 

تابش بیش از اندازه نور خورشید

اگر روزانه زمان زیادی زیر نور مستقیم خورشید باشید و از کرم‌های ضد آفتاب با حساسیت مناسب استفاده نکنید؛ امواج خورشید اثرات زیان‌باری بر روی پوست شما به وجود می‌آورند که پیری زودرس پوست و ایجاد چین‌ و‌ چروک از آن دسته اثرات منفی نور خورشید است.

آفتاب بهترین منبع ویتامین D و برای سلامت بدن ضروری است اما استفاده بیش از حد از آن شما را در خطر پیری زودرس و سرطان قرار می‌دهد. کلاژن و الاستین 2 پروتئینی هستند که پوست را نرم، لطیف، انعطاف‌پذیر و بدون چروک نگه می‌دارند. نور خورشید به کلاژن و الاستین صدمه می‌زند و باعث تولید رادیکال‌های آزاد در پوست و از بین رفتن سلول‌های پوستی از جمله سلول‌های کلاژن‌ساز می‌شود.

راه‌حل:
لازم نیست کلا آفتاب را از زندگی خود حذف کنید. فقط یادتان باشد هربار قبل از خروج از خانه از یک ضدآفتاب مناسب با SPF 15 به بالا استفاده کنید.

ضدآفتابی بخرید که حاوی اکسید زینک (Zinc oxide)، تیتانیوم دی اکسید (Titanium dioxide)، آووبنزون (‪avobenzone) یا مکسوریل (Mexory SX) باشد. فراموش نکنید نور خورشید بین ساعات 01 تا 14 بیشترین آثار مخرب را دارد
 

استرس و فشارهای روحی روانی

بین استرس و پیری زودرس پوست رابطه مستقیم و مشخصی برقرار است. افرادی که به شدت تحت تأثیر استرس قرار می‌گیرند احتمال بیشتری برای ایجاد خطوط و چین و چروک روی صورتشان در سنین جوانی وجود دارد.

استرس شدید می‌تواند باعث تولید هورمون‌های آدرنالین و کورتیزول شود. سطوح بالای آدرنالین بر اثر استرس بیش از حد در مدت زمانی طولانی می‌تواند باعث کاهش ذخایر مواد مغذی در بدن شود. تا زمانی که مواد مغذی حیاتی دوباره به میزان کافی به بدن برنگردند؛ کمبود آن‌ها می‌تواند موجب تخریب بدن و ایجاد پیری زودرس پوست صورت شود.

علل پیری زودرس پوست چیست و برای درمان آن چه کنیم

اگر شما برای رفع استرس و کم کردن فشارهای روانی زندگیتان اقدام مثبتی انجام ندهید و دائم در فکر و خیال منفی سپری کنید و ابروهایتان را در هم کشیده و اخم کنید؛ پوست صورت به خصوص پوست پیشانی و کنار چشم‌هایتان زودتر از انتظار دچار چین و چروک می‌شود.

استرس به طور کلی بر سلامت تمام بدن اثر مخرب دارد. پس به شما توصیه می‌شود از راهکارهای کنترل استرس بهره ببرید تا سالم بمانید.
 

استعمال دخانیات

استعمال دخانیات باعث می‌شود که چین و چروک‌های زودرس در پوست دو طرف چشم، خطوط خنده، بالای لب فوقانی ایجاد شود. سیگار کشیدن باعث افزایش روند طبیعی پیری پوست می‌شود.

قرار گرفتن در معرض دود سیگار به طور منظم می‌تواند تولید آنزیمی به نام ماتریکس متالوپروتیئن‌ها را افزایش دهد. افزایش ناگهانی سطح این آنزیم خاص می‌تواند منجر به کاهش قابل توجهی از سطح کلاژن موجود در پوست شود. کاهش سطح کلاژن می‌تواند شکل‌گیری چین و چروک و خطوط ظریف را تشدید کند.

سیگار کشیدن باعث می‌شود که پوست حدود یک دهه زودتر از موعد مقرر دچار تغییرات و درگیر چین و چروک شود.
 

تغذیه ناسالم و ناکافی برای سلامت پوست

تغذیه و رژیم‌های غذایی ناسالم به لطافت پوست آسیب می‌رساند. مصرف زیاد مواد قندی و شیرینی‌جات، کاهش استفاده از میوه و سبزیجات، مصرف بیش از حد نمک، مصرف فست‌فودها و سیب ‌زمینی سرخ کرده، قهوه و کافئین زیادی در طولانی‌‌مدت به پوست آسیب می‌‌رساند و باعث پیری زودرس پوست می‌شود.

کمبود عناصری مانند روی و سلنیوم  و همچنین ویتامین‌هایی از قبیل آ، ب، ث و د در رژیم غذایی روزانه باعث بروز چین و چروک‌های زودرس می‌شود.
 

مصرف بیش از اندازه شکر

اگر بیش از حد شکر مصرف می‌کنید؛ پوست صورت در معرض علائم پیری زودرس قرار خواهد گرفت. افزایش قند خون می‌تواند به کلاژن آسیب برساند و هنگامی که کلاژن آسیب می بیند، پوست مستعد خطوط ریز و درشت می‌شود. علاوه بر این، پوست حالت طبیعی خود را از دست می‌دهد و شروع به تحلیل رفتن می‌کند.

علل پیری زودرس پوست چیست و برای درمان آن چه کنیم

مصرف الکل

مصرف بیش از حد الکل می‌تواند روند طبیعی پیری صورت را تسریع کند؛ حتی گاهی سبب تغییر رنگ پوست می‌شود.

علاوه بر این مصرف منظم الکل همچنین می‌تواند به عروق خونی که درست زیر سطح پوست قرار دارد؛ آسیب برگشت‌ناپذیری بزند و به دنبال آن چین و چروک روی پوست ظاهر شود.
 

کمبود خواب و خستگی مفرط

هنگامی که برای مدت طولانی میزان خواب در شبانه‌روز کمتر از حد نرمال باشد؛ سلول‌های پوست آسیب می‌بیند که منجر به پیری زودرس پوست می‌شود.

کمبود خواب به سلول‌های پوستی فشار می‌آورد و تولید سلول‌های جدید را مختل می‌کند. از طرفی باعث استرس می‌شود و کل سیستم بدن را به هم می‌ریزد در نتیجه دور چشمان‌تان تیره شده و روز به روز چروک‌های‌تان عمیق‌تر و باعث پیری زودرس میگردد.

راه‌حل:
هرشب بین 7 تا 8 ساعت خواب مداوم داشته باشید و از خوابیدن هنگام روز خودداری کنید.
 

موقعیت‌‌های خواب

موقعیت‌های اشتباه هنگام خواب باعث ایجاد خطوط و چین و چروک پوست و در نهایت منجر به پیری زودرس پوست صورت می‌شوند. اکثر مردم به خوابیدن بر روی صورت خود تمایل دارند. فشار وارد شده بر صورت در این حالت دلیل اصلی چین و چروک است.

این حالت از خواب مربوط به زمانی است که به پهلو می‌خوابید. همچنین این شرایط خطوطی هم بر پیشانی ایجاد خواهد کرد. خوابیدن در هر دو طرف باعث ایجاد چین و چروک در ناحیه چانه و گونه می‌شود. در حالت کلی و ایده‌ال بهتر است که بر پشت بخوابید تا از علائم چین و چروک صورت جلوگیری شود.

راه‌حل:
ما تقریبا یک‌سوم از عمر خود را در خواب هستیم پس سعی کنید صورت‌تان را روی بالش نگذارید و به جای آن به پشت بخوابید و زیر زانوهای‌تان یک بالش قرار دهید. حتی اگر وسط خواب بی‌اختیار به پهلو بچرخید باز هم توانسته‌اید احتمال ایجاد چروک‌ها را کاهش دهید.

 

استفاده بی‌رویه از لوازم آرایشی و بهداشتی

لوازم آرایشی و بهداشتی از جمله کرم‌های سفیدکننده می‌توانند باعث خشکی و کم شدن رطوبت پوست و ایجاد چین و چرک‌های کاذب شوند.

علل فوق از جمله شایع‌ترین عوامل پیری زودرس پوست به حساب می‌آیند که با رعایت یک سری اصول پیشگیرانه ساده می‌توان به طور موثری از بروز پیری پیش از موعد پوست جلوگیری کرد.
 

شرایط آب و هوایی

شرایط آب و هوایی سخت، مانند گرمای بیش از حد و یا سرمای زیاد می‌تواند منجر به پیری زودرس پوست صورت شود. این شرایط آب و هوایی می‌تواند به رطوبت طبیعی پوست آسیب بزند.

پوست خشک بیشتر در معرض پیری زودرس است. اگر برای جایگزینی رطوبت پوست از انواع کرم‌ها و لوسیون‌های مرطوب‌کننده پوست صورت استفاده نشود، می‌تواند منجر به تشکیل خطوط و چین و چروک صورت شود.
 

ورزش

یکی دیگر از عوامل موثر در پیری زودرس پوست صورت، فقدان ورزش است. تمرینات ورزشی از خفیف تا متوسط ​​می‌تواند گردش خون را افزایش دهد. گردش خون نرمال برای پوست ضروری است تا اطمینان حاصل شود که مواد مغذی به پوست صورت می‌رسند.

برای جلوگیری از پیری زودرس پوست، مهم است که از برخی تمرینات خاص مخصوص صورت استفاده شود. انجام تمرینات صورت به صورت منظم می‌تواند عضلات صورت را سفت کند و جلوگیری از پیری زودرس پوست را به همراه داشته باشد.

علل پیری زودرس پوست چیست و برای درمان آن چه کنیم

تغییرات طبیعی چهره

حضور ناگهانی خطوط  ریز و درشت بر روی صورت می‌تواند به حرکات و انقباضات معمول صورت مربوط شود. یک سری حالت‌های همیشگی مانند لبخند زدن و انقباضات تکراری عضلات صورت مانند تیک‌ها و عادات فردی تشکیل حفره و ناهمواری‌های زیر سطح پوست را تشدید می‌کنند.

همانطور که سن در حال افزایش است، سطح کلاژن و الاستین پوست هم کاهش می‌یابد، این شیارها یا حفره‌ها بر چهره در قالب چین و چروک خود را نشان می‌دهند.
 

کم‌آبی:

نوشیدن آب کافی باعث می‌شود سلول‌های پوست مرطوب و سرحال باقی بمانند. هرچه سن بالاتر می‌رود پوست نیز نازک‌تر و خشک‌تر می‌شود بنابراین اهمیت نوشیدن آب با بالارفتن سن افزایش می‌یابد.

راه‌حل:
روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. البته اگر مشکل قلبی دارید یا دیالیز می‌شوید حتما با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.
 

علائم پیری زودرس پوست چیست؟

پیری زودرس پوست به عنوان یکی از اختلالات پوستی شایع به حساب می‌آید. تغییرات پوستی از قبیل ایجاد شدن چین و چروک بر روی پیشانی، دور چشم، گونه، اطراف لب باعث می‌شود که سن ظاهری افراد بیشتر از سن واقعی‌شان به نظر بیاید.
 

کمبود چه ویتامینی باعث پیری زودرس می‌شود؟

ویتامین‌ها مخصوصا ویتامین E و ویتامین B نقش بسیار مهمی‌ در زیبایی و جوانی پوست دارند. به گونه‌ای که این دو ویتامین به عنوان ویتامین جوانی شناخته می‌شوند. با افزایش سن متاسفانه درصد جذب این ویتامین‌ها از مواد غذایی به شدت کاهش می­‌یابد. بنابراین کمبود آن‌ها موجب پیری و چروک پوست می‌شود.
 

درمان پیری پوست در طب سنتی

امروزه افراد برای این که جوان‌تر به نظر برسند، از انواع مختلف لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می‌کنند؛ غافل از این که می‌توان با رعایت برخی نکات ساده در سبک زندگی و مصرف برخی از مواد غذایی در رژیم غذایی روزانه روند پیری و ایجاد چین و چروک‌های پوستی را به تعویق انداخت.
 

میوه‌هایی که در جوانی پوست موثر هستند:

کیوی: سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین C و انواع ویتامین‌های دیگر است که در این بین نقش ویتامین E در جوان‌سازی پوست و جلوگیری از ایجاد چین و چروک پوستی به هیچ وجه قابل اغماض نیست.

انار: سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف مانند فسفر و ریبوفلاوین است. همچنین یکی از خاصیت‌های بسیار مهم انار کلاژن‌سازی است که موجب جلوگیری از پیری پوست می‌شود. میوه انار به طور ویژه به تغذیه سلول‌های پوست می‌پردازد.

هندوانه: به دلیل داشتن ویتامین‌های C ،B، A محافظی قوی برای پوست محسوب می‌شود. همچنین هندوانه آب فراوان دارد که مانع از پیری و ایجاد چین و چروک پوستی می‌شود.

آووکادو: میوه استوایی حاوی ویتامین‌های B و E است که ویتامین‌های جوانی نامیده می‌شوند. همچنین این میوه حاوی پتاسیم است که برای آب‌رسانی به پوست و حفظ آب در پوست ضروری است. گلوتاتیون موجود در این میوه از چروک شدن پوست جلوگیری می‌کند.

انبه هندی شیرین: استفاده از این میوه به صورت ماسک تاثیرگذار است و موجب نرمی‌ و لطافت پوست شما می‌شود.

سیب: خواص شگفت‌­انگیزی دارد که یکی از این آن‌ها جوانی است. سیب نه تنها موجب جوانی پوست، بلکه موجب جوانی بدن می‌شود.

موز: دارای آنتی‌اکسیدان‌های مختلف و منگنز فراوان است. این میوه موجب تنظیم انسجام و کشش پوست می‌شود و در نتیجه جوانی، زیبایی و پوستی بدون چروک را به شما هدیه می‌دهد.

انواع توت: سرشار از ویتامین C و کلاژن است که عدم وجودشان مهم‌ترین نقش را در پیری و چروک شدن پوست بازی می‌کند.

انگور و آب انگور: یکی از مهم‌ترین میوه‌هایی است که از پوست در مقابل اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کند. همچنین منبع بسیار غنی از ویتامین C و منگنز است که برای جوان‌سازی پوست بسیار مهم هستند.
 

مواد غذایی مفید برای جلوگیری از پیری پوست

لپه: در رژیم غذایی مدیترانه‌ای مصرف حبوبات در وعده‌های مختلف بسیار زیاد دیده می‌شود. به همین دلیل این مردم از پوست نسبتا خوب و زیبایی برخوردارند.لپه به طور کلی روند پیری را در سلول‌های بدن کند می‌کند و همین امر مانع از پیری و چروک شدن پوست می‌شود یا حداقل آن را به تعویق می‌اندازد.

علل پیری زودرس پوست چیست و برای درمان آن چه کنیم

هویج: باعث طول عمر می‌شود و همچنین کاروتنوئید موجود در آن به نوعی نقش محافظتی برای پوست دارد. شاید جالب باشد بدانید که طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه گلاسکو، کاروتنوئید موجود در هویج موجب جذاب‌تر به نظر رسیدن فرد می‌شود.

شکلات: خوراکی پرطرفداری که موجب افزایش طول عمر می‌شود و جالب آن که مصرف شکلات تلخ روند پیری سلولی را معکوس می‌کند.
 

پیشگیری از پیری زودرس پوست صورت

خوشبختانه اگر شما اصول سلامت و بهداشت پوست را رعایت کنید به راحتی می‌توانید مانع از بروز پیری زودرس پوست شوید.
 

از نور خورشید بهینه و سالم بهره ببرید

اگر روزانه زمان زیادی در تماس مستقیم و طولانی مدت نور خورشید باشید، پوستتان در خطر ایجاد شدن چین و چروک قرار می‌گیرد. بیشترین آسیب‌های پوستی در تابش نور خورشید در میانه روز حوالی ساعت دوازده تا شانزده است.

به شما توصیه می‌شود که قبل از خارج شدن از منزل، کرم ضد آفتاب مناسب و با حساسیت مطلوب را بر روی پوست صورتتان بمالید.

لازم است به خاطر داشته باشید که کرم ضد آفتاب فقط مخصوص فصل تابستان نیست، شما حتی در هوای ابری و بارانی پاییز و زمستان هم باید کرم ضد آفتاب بر پوست خود بمالید.
 

استرس‌ها و فشارهای روحی‌تان را مدیریت کنید

مثبت‌اندیشی و دوری کردن از استرس نه تنها بر حفظ زیبایی پوستتان موثر است بلکه عملکرد تمام بخش‌های بدن را بهبود می‌بخشد.

به شما توصیه می‌شود که ساعاتی در هفته را به تمرین‌های یوگا و مدیتیشن اختصاص دهید، به موسیقی‌های آرامش‌بخش گوش کنید؛ خندیدن و خنداندن روزانه را فراموش نکنید.
 

استعمال دخانیات را به زباله‌دانی زندگی‌تان بیاندازید

وقتی سیگار می‌کشید، روزانه بارها و بارها عضلات صورت خود را جمع می‌کنید تا به سیگار پک بزنید، بعد از مدتی پوست گونه و اطراف لب و چانه دچار افتادگی و چروک می‌شود.

دوست عزیز، قلیان کشیدن همه آسیب‌های سیگار را دارد حتی با شدت بیشتر. لطفا اراده کنید و سیگار و قلیان را از زندگی‌تان حذف کنید، تا سلامتی و زیبایی پوستتان حفظ شود.

تغذیه سالم و پوست زیبا: عادت‌های اشتباه غذایی‌تان را تغییر دهید

تغذیه و رژیم‌های غذایی سالم داشته باشید تا به لطافت و زیبایی پوستتان کمک کند. به شما توصیه می‌شود:

* مواد قندی و شیرینی‌جات کمتر مصرف کنید
* میوه و سبزیجات را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهید
* مصرف نمک و ادویه جات را در کاهش دهید
* مصرف فست‌فودها و سیب ‌زمینی سرخ شده را ترک کنید یا به حداقل برسانید
* مصرف بی‌رویه قهوه و کافئین را ترک کنید.
* غذاهای متنوع بخورید تا عناصری مانند روی و سلنیوم و ویتامین‌های مورد نیاز پوست تامین شود.

علل پیری زودرس پوست چیست و برای درمان آن چه کنیم

استراحت کافی داشته باشید

کم‌خوابی، روند پیری زودرس پوست و چین و چروک‌های اطراف چشم را سرعت می‌بخشد. به شما توصیه می‌شود که به انداره کافی در شبانه‌‌روز خواب و استراحت داشته باشید. داشتن ساعت خواب کافی در شبانه‌روز باعث می‌شود تا خون‌رسانی به سول‌های پوستی بهتر انجام شود.
 

لوازم آرایشی و بهداشتی را به اندازه و بهینه استفاده کنید

توصیه مهم ما به شما این است که، صابون و کرم‌های مناسب نوع پوست خود را مصرف کنید بنابراین بهتر است که در انتخاب محصول مناسب پوست خود از متخصص پوست، مو و زیبایی کمک بخواهید.

اگر شما عادت کرده‌اید که ساعت‌های زیادی از شبانه‌روز، مواد آرایشی بر صورت خود داشته باشید؛ بهتر است کم کم این عادت را ترک کنید. چون شما با استفاده مداوم از لوازم آرایشی بهداشتی، پوستتان را مستعد خشکی و پیری می‌کنید.
 

نحوه صحیح خوابیدن را رعایت کنید

اگر شما عادت کرده‌اید که بر روی شکم بخوابید و جلو یا کناره صورتتان، برای مدت طولانی روی بالشت قرار داشته باشد، رفتاری اشتباه است که بهتر است اصلاح شود.

توصیه می‌شود که طاق‌باز بخوابید و پشت سر شما بر روی بالشت قرار بگیرد، تا فشار مازاد و چروک بر پوست صورتتان وارد نشود.
 

درمان پیری زودرس پوست

هنگامی که متوجه علائم پیری شدید، می توانید با این تغییرات بجنگید و اقداماتی را برای تغییر آن انجام دهید. همچنین، ممکن است منفعل باشید و به طبیعت اجازه دهید مسیر خود را طی کند. تعریفی از روش درست یا غلط برای طی این مرحله از زندگی وجود ندارد. یعنی انتخاب مسیری که در رابطه با فرآیند پیری بدن خود در پیش می گیرید، کاملاً به عهده ی شماست. در ادامه، برای درمان هر کدام از نشانه های پیری پوست، پیشنهادهایی بیان کردیم.
 

۱٫ لکه های پوستی (خورشیدی)

اگر لکه های ناشی از آفتاب را روی پوست خود دیدید، به متخصص پوست مراجعه کنید تا از نبود مشکلات پوستی دیگر مطمئن شوید. پس از اینکه از مشکلات و بیماری های پوستی خود آگاه شدید، تغییراتی را که باید در سبک زندگی خود ایجاد کنید، بشناسید و به آنها پای بند بمانید.

* هر روز از کرم ضد آفتاب با حداقل ۳۰ SPF استفاده کنید. با این کار پوستتان از اشعه ی فرابنفش مصون می ماند.
* همچنین، تا حد ممکن، باید از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب، بپرهیزید
* هرگاه بیرون از خانه می روید، پوست خود را لباس های مناسب بپوشانید تا لک های آن بیشتر نشود.

لکه های خورشیدی را می توانید به صورت موضعی نیز درمان کنید. آلوئه ورا، ویتامین C و محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید به درمان لکه های خورشیدی کمک می کنند. اگر این موارد مؤثر نبودند، روش های درمانی بالینی را امتحان کنید. این درمان ها عبارتند از: درمان با نور پالسی با شدت بالا (IPL)، کرایوتراپی (سرما درمانی) و لایه برداری شیمیایی.
 

۲٫ پیری و چروک پوست دست

اگر دستان شما نحیف و پوست آن چروک شده و رگ های قابل مشاهده دارد، به طور منظم آنها را مرطوب کنید. شاید زمان آن رسیده باشد که محصولی جدید را امتحان کنید که لایه های زیرین پوست شما را آبرسانی می کند. همچنین، بهتر است برای دست های خود نیز از ضد آفتاب (با حداقل ۳۰ SPF) استفاده کنید.

اگر دستان شما (به دلیل شغلی که دارید، یا به علت کارهای خانه) به طور مرتب در معرض مواد شیمیایی و آلاینده هاست، ممکن است نتوانید این موارد آسیب زا را به طور کامل حذف کنید. به جای آن می توانید چند تغییر کوچک ایجاد کنید. مثلاً هنگام شستن ظروف یا چیدن علف های هرز باغ خود از دستکش استفاده کنید.

اگر نگران ظاهردستان خود هستید، با متخصص پوست مشورت کنید. لایه برداری شیمیایی، استفاده از ژل (فیلر) پوستی و درمان با لیزر از درمان های بالینی رایج برای دست های پیر است.
 

۳٫ التهاب و هایپرپیگمنتیشن (لکه های قهوه ای روی پوست)

اگر پوست قفسه ی سینه تان تغییر رنگ داده است، تا جای ممکن، آن ناحیه از بدن خود را در برابر آفتاب محافظت کنید. هر روز از ضد آفتاب (با حداقل ۳۰ SPF) استفاده کنید، قسمت هایی آسب دیده ی پوست خود را بپوشانید و به آنها بیشتر توجه کنید.

افزون بر این، نواحی آسیب دیده ی پوست خود را به صورت مرتب مرطوب کنید. مصرف محصولاتی مانند سرم ویتامین C هم به خاطر خواص لایه برداری و ضدپیری که دارند، بسیار مفید است.

پزشک برای درمان هایپرپیگمانتاسیون ناحیه ی قفسه ی سینه برخی داروها را تجویز می کند. استروئیدهای ضعیف و روشن کننده ها با گذشت زمان هایپرپیگمنتاسیون را محو می کنند.
 

۴٫ خارش و خشکی پوست

اگر پوستتان خشک، پوسته پوسته و خارش دار است، لازم است با متخصص پوست مشورت کنید تا احتمال بیماری های دیگر را بررسی کند. هنگامی که مطمئن شدید خشکی پوست شما ناشی از افزایش سن است و نشانه ی چیز دیگری نیست، بر عواملی تمرکز کنید که ناشی از سبک زندگی شما بوده و بر پوست شما اثر گذاشته است. برای اینکه پوست خود را هیدراته نگه دارید:

* آب بیشتری بنوشید.
* زمان دوش گرفتن خود را کوتاه تر کنید.
* با آب ولرم دوش بگیرید.
* مرطوب کننده ای بیابید که با پوستتان سازگار باشد و بتواند خشکی آن را جبران کند. پوست خود را هر روز با آن مرطوب کنید.
 

۵٫ افتادگی و چین و چروک پوست

اگر پوستتان افتاده شده یا چین و چروک دارد، می توانید چند کار انجام دهید:

* مراقبت از پوست را با مصرف روزانه ی ضد آفتاب (با حداقل ۳۰ SPF) آغاز کنید.
* از کلاه لبه دار و لباس های راحت و گشادی استفاده کنید که پوستتان را بپوشاند.
* زمان کمتری در معرض آفتاب بمانید.
* سیگار نکشید.
* آب بنوشید.
* پوست خود را هر روز مرطوب کنید.

علل پیری زودرس پوست چیست و برای درمان آن چه کنیم

از محصولات مراقبت از پوست حاوی عصاره ی چای سبز، ویتامین A، ویتامین C، رتینوئیدها و آنتی اکسیدان ها استفاده کنید.

اگر می خواهید از درمان های بالینی استفاده کنید، روش هایی مانند بوتاکس یا استفاده از ژل (فیلر) چین و چروک پوستتان را کمتر و ظاهر شما را خوشایند تر می کند.
 

سخن آخر

پیری زودرس پوست به عنوان یکی از مشکلاتی است که اهمیت اصلاح کردن سبک زندگی را به شما تذکر می‌دهد. غیرقابل انکار است که شناختن عوامل پیری زودرس پوست برای شما که به زیبایی پوستتان بها می دهید؛ بسیار حائز اهمیت است.

 سطوح بالای هورمون استرس کورتیزول می‌تواند تولید بافت‌های متصل مانند کلاژن و الاستین را مختل کند. کاهش ناگهانی در تولید این بافت همبند، که بیشتر به  پوست بر می‌گردد، می تواند ظاهری از  خطوط چین و چروک روی را روی صورت را ایجاد کند.

نداشتن رژیم غذایی می‌تواند باعث آسیب سلول‌های پوستی و پیری زودرس پوست صورت شود. به طور کلی، وقتی رژیم غذایی با کمبود مواد مغذی و ضروری مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی همراه باشد؛ پوست صورت قبل از موعد مقرر چروک می‌شود.

علاوه بر این، عدم مصرف منظم غذاهای سالم می‌تواند سبب پف زیر چشم شود که باعث می‌شود سن افراد خیلی بیش‌تر از سن واقعی آن‌ها نشان داده شود.

مطالعات اخیر نشان داده‌اند افرادی که کالری کمتری در روز مصرف می‌کنند نسبت به افرادی که پرخوری می‌کنند؛ بیشتر عمر می‌کنند. این موضوع حتی در مورد حیوانات نیز صدق می‌کند. عمر حیواناتی که کالری کمتری دریافت می‌کنند حدود ۴۰ درصد از همتایانشان که کالری زیادی دریافت می‌کنند بیشتر است.

از آن جایی که تحمل حالت نیمه گرسنگی دائمی‌ برای افراد سخت است پژوهشگران از اصطلاح “روزه‌داری متناوب” استفاده می‌کنند. به این معنی که افراد دوره‌هایی ۱۲ تا ۳۶ ساعته کالری دریافت نکنند و در بقیه موارد به میزان مورد نیاز مواد غذایی مصرف کنند.


منبع: سایت دکتردکتر
سایت لافارر
سایت بیتوته
نسخه چاپی