مزایا و معایب ترسیب کربن که هرگز نمی دانستید

ترسیب کربن با حذف مقادیر اضافی کربن دی اکسید از هوا، از تغییرات آب و هوایی جلوگیری می‌کند.
سه‌شنبه، 23 شهريور 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
مزایا و معایب ترسیب کربن که هرگز نمی دانستید
  مزایا و معایب ترسیب کربن که هرگز نمی دانستید

 

مترجم : بهروزی
منبع:راسخون



 

این مقاله مزایا و معایب مختلف ترسیب کربن را به شما می‌گوید.
مزایا :
 ترسیب کربن با حذف مقادیر اضافی کربن دی اکسید از هوا، از تغییرات آب و هوایی جلوگیری می‌کند.
 گاز کربن دی اکسید می‌تواند به آسانی به مایع تبدیل شود و توسط لوله‌ها منتقل شود که با این کار، تزریق عمیق را راحت‌تر می‌سازد.
 تزریق عمیق کربن دی اکسید علاوه بر حذف آلاینده‌های اضافی از هوا، استخراج سوخت‌هایی نظیر نفت و متان را از رسوبات‌شان تقویت می‌کند و بهبود می‌بخشد.
 انتظار نمی‌رود که منابع انرژی تجدید پذیر نظیر انرژی خورشیدی و باد، به طور کامل در آینده‌ی نزدیک جایگزین زغال سنگ شوند. اما هنوز این امکان وجود دارد که با استفاده از ترسیب کربن، خروج و انتشار این گازها را تا 80 و 85 درصد کاهش داد و در عین حال از این سوخت‌ها استفاده کرد.
 هنوز هیچ گزارشی مبنی بر نشت گاز کربن دی اکسید از جایی که در آن تزریق شده وجود ندارد و انتظار می‌رود که تا 1000 سال دیگر این اتفاق نیفتد.
معایب :
 ترسیب کربن یک روش پر هزینه است و اجرای آن در نیروگاه‌ها نیازمند 40 درصد زغال سنگ بیشتر است. علاوه بر این، انتظار می‌رود هزینه‌ی انرژی ترسیب کربن در هر کیلو وات ساعت، 1 تا 5 سنت افزایش پیدا کند.
 اگر گاز کربن دی اکسید تزریق شده به خاطر نقص‌های سازه‌ای در ساختارهای ژئولوژیکی نشت پیدا کند، می‌تواند کشنده و مهلک باشد. این به ویژه به خاطر این است که گاز کربن دی اکسید چگال‌تر از هوا است و نزدیک سطح زمین باقی خواهد ماند.
 فرآیند به دام انداختن گاز کربن دی اکسید از گازهای خروجی نیروگاه و مایع کردن آن، نیازمند نیروی برق قابل توجهی است. در کل 20 درصد از برقی که توسط چنین نیروگاه‌هایی تولید می‌شود در طول راه اندازی و اجرای خود نیروگاه، مصرف می‌‌شود و به پایان می‌رسد.
 مقادیر بالای کربن دی اکسید تزریق شده به درون اقیانوس، آن را اسیدی خواهد کرد و زندگی آبی را به خطر خواهد انداخت. اقیانوس‌ها به طور قابل توجهی از قبل به خاطر مقدار افزایش یافته‌ی سطح کربن دی اکسید در هوا، اسیدی هستند.
 گار کربن دی اکسید حاصل از خروجی‌های گاز نیروگاه، غلظت بسیار کمی دارد تا به طور موثر به مایع تبدیل شود.
 درختانی که برای جذب و ذخیره‌ی کربن از اتمسفر کاشته می‌شوند به زمان کافی برای رشد نیاز دارند. علاوه بر این، وقتی بمیرند، همیشه خطر آزاد شدن گاز کربن دی اکسید از طریق تجزیه‌ی آنها وجود دارد.
 ممکن است مخازن ژئولوژیکی موجود و یا قابل دسترس کافی برای ترسیب کربن وجود نداشته باشد.
 چون ترسیب کربن مجوز استفاده از سوخت‌های فسیلی را می‌دهد پس ممکن است توجه دولت را از سرمایه گذاری برای تکنولوژی‌های تمیزتر و دوستانه با محیط، منحرف کند.
با این که تعداد معایب ترسیب کربن بیشتر از مزایای آن است اما عاقلانه است که بگوییم این تکنولوژی فقط باید بعد از انجام پژوهش‌های بیشتر، اجرایی شود. اما تا آن موقع، تمرکز را می‌توان به سمت حفظ ترسیب‌های طبیعی کربن یعنی جنگل‌ها معطوف کرد.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط