تاناتوفوبیا – ترس از مرگ

اکثر انسان‌ها از مرگ می‌ترسند و معمولاً از اعتراف کردن به آن اجتناب می‌کنیم. ولی، وقتی این ترس به طور غیر عادی افزایش پیدا می‌کند به آن تاناتوفوبیا گفته می‌شود.
شنبه، 24 مهر 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
تاناتوفوبیا – ترس از مرگ
تاناتوفوبیا – ترس از مرگ

 

مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون




 

اکثر انسان‌ها از مرگ می‌ترسند و معمولاً از اعتراف کردن به آن اجتناب می‌کنیم. ولی، وقتی این ترس به طور غیر عادی افزایش پیدا می‌کند به آن تاناتوفوبیا گفته می‌شود.
به طور کلی، این باور وجود دارد که فوبیاها به خاطر ترکیبی از رویدادهای خارجی و استعداد‌های داخلی به وجود می‌آیند. فوبیاهای خاصی وجود دارند که می‌توان رد پای آن‌ها را در یک رویداد محرک خاص پیدا کرد که معمولاً تجربه‌ آسیب‌زایی در سنین پایین است. ولی، فوبیاهای اجتماعی و آگروفوبیاها علل پیچیده‌تری دارند که کاملاً در انی زمان شناخته شده نیستند و تنها حدس و گما‌ن‌هایی درباره آن‌ها وجود دارد. این باور وجود دارد که وراثت، ژنتیک و شیمی مغ با تجربیات زندگی ترکیب می‌شوند تا نقش عمده‌ای در ایجاد فوبیاها ایفا کنند.

چه چیزی محرک تاناتوفوبیا است؟

• تجربه قبلی آسیب‌زا مربوط به مرگ
• از دست دادن نزدیکان و عزیزان
• ترس از رویدادهای غیر منتظره و ناشناخته در زمان مرگ و بعد از آن
علائم اصلی
تنگی نفس
خشکی دهان
تنفس سریع
ضربان قلب نامنظم
عرق کردن
اضطراب
از دست دادن کنترل
در کنار علائم بالا، شخص دائماً احساس ناآرامی به همراه ترس از مرگ دارد. این ترس کیفیت زندگی را از بین می‌برد. فرد نمی‌تواند از لحظات زندگی خود لذت ببرد چون با این احساس روبروست که هر دقیقه‌ای که می‌گذرد از عمر او کاسته می‌شود.

راه حل چیست؟

هیپنوتیزم درمانی: هنگامی که اتفاقی آسیب‌زا در دوران کودکی یا جوانی اتفاق می‌افتد، در ناخودآگاه باقی می‌ماند و فوبیا به وجود می‌آورد. هیپنوتیزم درمانی می‌تواند تاناتوفوبیا را درمان کند چون، ترس از مرگ عمدتاً به خاطر تجربه‌ای که فرد در کودکی داشته است به وجود می‌آید.
رگرسیون درمانی: این درمان به شخص اجازه می‌دهد که رویداد خاصی را به خاطر بیاورد و آن را مرور کند که سپس، اجازه می‌دهد فرد آن را به طور صحیح تفسیر کند و به این ترتیب مسائل مربوط به آن را حل می‌کند.
گفتار درمانی: این روش برای هدف قرار دادن دو جنبه از تاناتوفوبیا استفاده می‌شود. هدف اول کمک به فرد برای غلبه بر ترس خود و هدف دوم آموزش دادن به فرد برای کنار آمدن با آن است.
دارو: داروهای ضد اضطراب برخی اوقات برای این مشکل تجویز می‌شوند ولی، این داروها باید با احتیاط مصرف شوند چون، می‌توانند عوارض جانبی جدی داشته باشند. همچنین باید اشاره کرد که داروها فوبیاها را درمان نمی‌کنند بلکه به کاهش موقتی ترس کمک می‌کنند.
مشاوره: مشاوره مذهبی برخی اوقات برای کمک به شخص برای غلبه بر ترس خود مفید است.
اکثر مردم موافق‌اند که ترس از مرگ ترس از ناشناخته است. و کاملاً طبیعی است که این احساس ترس را داشته باشیم چون، هرگز آن را تجربه نکرده‌ایم. مطالعات نشان می‌دهند که افراد با باورهای دینی عمیق کمتر از مرگ هراس دارند. مطالعات همچنین نشان می‌دهند که ترس از مرگ با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند چون، واقعیت‌های زندگی را می‌پذیریم.
تاناتوفوبیا بسیار پیچیده است ولی، نباید امید خود را از دست بدهید. خانواده و دوستان می‌توانند نقش حیاتی در کمک به شخص برای مقابله با این ترس داشته باشند. ناامید نشوید و اقدامات لازم برای کنار آمدن با آن را انجام دهید.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.