مواد غذایی ارگانیک در مقابل مواد غذایی غیر ارگانیک

بحث میان مواد غذایی ارگانیک یا طبیعی در مقابل مواد غذایی غیر ارگانیک با موشکافی بسیاری روبرو بوده و هنوز هم قسمت اعظم آن یاینحل باقی مانده است. این مقاله به شما کمک کرده این دو نوع را بیشتر شناخته، بطویکه بتوانید تصمیم
يکشنبه، 9 آبان 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
مواد غذایی ارگانیک در مقابل مواد غذایی غیر ارگانیک
مواد غذایی ارگانیک در مقابل مواد غذایی غیر ارگانیک

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون




 

بحث میان مواد غذایی ارگانیک یا طبیعی در مقابل مواد غذایی غیر ارگانیک با موشکافی بسیاری روبرو بوده و هنوز هم قسمت اعظم آن یاینحل باقی مانده است. این مقاله به شما کمک کرده این دو نوع را بیشتر شناخته، بطویکه بتوانید تصمیم بگیرید جانب کدامیک را در خصوص بررسی میان مواد غذایی ارگانیک و غیر ارگانیک بگیرید.
اکثر جمعیت جهان مواد غذایی غیر ارگانیک را مورد مصرف قرار می‌دهند. چنین مواد غذایی از روش‌های کشاورزی و دامپروری مرسوم استفاده می‌کنند. کسانی که ترجیح می‌دهند از مواد غذایی ارگانیک استفاده نمایند، نسبت به سلامت خود توجه و مراقبت بیشتری دارند. این مواد غذایی با استفاده از اصول کشاورزی ارگانیک تولید می‌شوند. کشاورزی ارگانیک از اقدامات پیشگیرانه به جای درمان بهره می‌برد. کشاورزی ارگانیک بر اصول سلامت، محیط زیست، مراقبت، و انصاف بنا نهاده شده است. ادامه‌ی مطلب را خوانده تا از مواد غذایی ارگانیک و مواد غذایی غیر ارگانیک که به روش مرسوم تولید می‌شوند، اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مواد غذایی ارگانیک در مقابل مواد غذایی غیر ارگانیک
تفاوت‌های زیادی میان مواد غذایی پرورش یافته به روش ارگانیک و مواد غذایی پرورش یافته به روش کشاورزی مرسوم وجود دارد.

مواد غذایی غیر ارگانیک

مواد غذایی ارگانیک

مواد مغذی

در طول پرورش و فرآوری، مواد غذایی غیر ارگانیک برخی از مواد مغذی خود را از دست می‌دهند و چنین مواد مغذی را بایستی به طور مصنوعی به این مواد غذایی افزود.

 غذاهای ارگانیک حاوی مواد مغذی بیشتری بوده یعنی دارای مقدار بیشتری از مواد معدنی و ویتامین  Cمی‌باشند.

کود

کودهای شیمیایی به منظور تأمین مواد مغذی در پرورش محصولات کشاورزی مرسوم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کودهای طبیعی مانند کود سبز و کمپوست (کود آلی) در کشاورزی ارگانیک برای گیاهان و خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند. چنانچه بخواهیم کودهای شیمیایی را با کودهای ارگانیک یا آلی مقایسه کنیم بایستی بگوییم که بدیهی است کودهای شیمیایی مضرتر و زیان‌بخش‌تر می‌باشند.

آفت کش

در کشاورزی مرسوم، بیش از 450 آفت کش مجاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسیاری از این آفت کش‌ها سمی می‌باشند.

استفاده از آفت کش‌ها در باغبانی یا کشاورزی ارگانیک مجاز نمی‌باشد. در بعضی از موارد، تنها با در نظر گرفتن عواملی مانند ضرورت، تأثیر آنها بر سلامت انسان و سلامت محیط زیست، اجازه‌ی استفاده از این آفت کش‌ها داده می‌شود.

علف کش

از علف کش‌ها در کشاورزی غیر ارگانیک به منظور حفاظت از محصولات در برابر حشرات و علف‌های هرز استفاده می‌شود. علف کش‌ها گاهی اوقات مواد سمی مضری را بر روی گیاهان بر جای می‌گذارند.

روش‌هایی مانند تناوب زراعی و وجین دستی به جای علف کش‌ها در باغبانی و کشاورزی ارگانیک بکار برده می‌شوند.

لجن‌های فاضلاب

فضولات انسانی به عنوان کود جهت کشت محصولات در کشاورزی مرسوم مورد استفاده قرار می‌گیرند. این لجن‌های فاضلاب آلوده، موجب بیماری می‌شوند .

استفاده از لجن فاضلاب در کشاورزی ارگانیک مجاز نمی‌باشد.

پرتو افکنی

مواد غذایی غیر ارگانیک را به منظور از بین بردن باکتری‌ها و دیگر میکروارگانیسم‌های مضر تحت تابش یا اشعه قرار می‌دهند. چنین اشعه‌هایی ممکن است موجب بروز بیماری در انسان شوند.

استفاده از تابش در کشاورزی ارگانیک ممنوع می‌باشد.

میزان نیترات

کودها حاوی نیترات به عنوان جزء و ماده‌ی اولیه بوده و این نیترات به نیتروسامین تبدیل شده که ممکن است در مواد غذایی حفظ شده و موجب بروز سرطان گردد.

مواد غذایی ارگانیک حاوی میزان کمتری نیترات در خود می‌باشند.

مهندسی ژنتیک

دانه یا بذر‌های اصلاح شده به طریق ژنتیکی در کشاورزی غیر ارگانیک استفاده می‌شوند. چنین بذرهایی گران بوده و کشاورزان به سختی استطاعت تهیه‌ی آنها را دارند. چنین بذرهایی محصولات پربازدهی داده اما چنین گیاهانی ممکن است دچار کمبود مواد مغذی شوند.

کشاورزی ارگانیک به وسیله‌ی انجام آزمایشات بر روی بذر، دانه و بذرهای سالمی را برمی‌گزیند.

مسمومیت غذایی

در محصولات غذایی تهیه شده به روش کشاورزی مرسوم احتمال ابتلاء به مسمومیت غذایی به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در قالب کود و آفت کش بیشتر است.

 پاتوژن‌ها یا مواد بیماری‌زای سمی در غذاهای ارگانیک بسیار کمتر یافت می‌شوند.

آلودگی محیط

استفاده از آفت کش‌ها، آسیب زیادی به آبزیان وارد می‌سازد. علف کش‌ها و آفت کش‌ها حاوی مواد شیمیایی سمی بوده که نتیجه‌ی آن تعداد کمتر پرندگان، حشرات و گیاهان وحشی در زمین‌های کشاورزی است. کرم‌های خاکی برای سلامت خاک مفید بوده و استفاده از آفت کش‌ها و حشره کش‌ها جمعیت کرم‌های خاکی را کاهش می‌دهد. این امر منجر به افزایش وابستگی خاک به آفت کش‌ها می‌شود.

کشاورزی ارگانیک به منظور جلوگیری از آفات با استفاده از تناوب زراعی، با ایجاد یک سیستم زیست محیطی متنوع‌تر به طور طبیعی شکارچیان آفت را پرورش می‌دهد. جهت افزایش کیفیت خاک، از کود طبیعی و کمپوست استفاده می‌شود. بنابراین، فوائد کشاورزی ارگانیک بلند مدت‌تر بوده و به مبارزه با مشکلاتی مانند تخریب محیط زیست کمک می‌کند.

فرسایش خاک

به دلیل پرمحصولی و روش کشت در کشاورزی مرسوم، خاک دچار فرسایش بیشتری می‌شود.

استفاده از کود سبز و مدیریت خوب خاک سطحی مانع از فرسایش خاک در کشاورزی ارگانیک می‌شود.

هزینه

مواد غذایی غیر ارگانیک بسیاری از هزینه‌های پنهان مانند مالیات و هزینه‌های رسیدگی به آسیب‌های وارد شده به محیط زیست ناشی از کشاورزی مرسوم را دربرمی‌گیرد.

جنبه‌های مثبت و منفی کشاورزی ارگانیک نشان می‌دهد که مواد غذایی ارگانیک گران‌تر می‌باشند. اما تغییر رویکرد تعدای از کشاورزان به کشاورزی ارگانیک و افزایش بودجه‌ی دولت، موجب کاهش یافتن این قیمتها خواهد شد. همچنین مواد غذایی ارگانیک هزینه‌های پنهان کمتری را شامل می‌شوند.

ظاهر

به مواد غذایی غیر ارگانیک چندین مرتبه مواد نگهدارنده افزوده می‌شود.

مواد غذایی ارگانیک زودتر فاسد می‌شوند به این دلیل که در آنها از هیچ گونه ماده‌ی نگهدارنده‌ای استفاده نشده است. همچنین ظاهر آن شبیه به مواد غذایی غیر ارگانیک بوده، اما گاهی ممکن است شکل و رنگ متفاوتی داشته باشند.

استانداردهای کیفیت

تمام محصولات مواد غذایی غیر ارگانیک دارای برچسب تأیید کیفیت معمولی بر روی خود هستند.

تمام مواد غذایی ارگانیک دارای برچسب ارگانیک وزارت کشاورزی می‌باشند.

ایمنی مواد غذایی

اغلب اوقات مواد نگهدارنده مضر به غذاهای غیر ارگانیک افزوده می‌شود.

غذاهای ارگانیک به دلیل آنکه از هیچ گونه مواد شیمیایی سمی استفاده نمی‌کنند، بی‌خطرتر و بهتر می‌باشند.

قابلیت دسترسی

چنانچه میزان و قابلیت دسترسی مواد غذایی ارگانیک را با غیر ارگانیک اندازه بگیرد، متوجه خواهید شد که عمدتاً انواع غیر اورگانیک بیشتر در دسترس می‌باشند.

برخی از مواد غذایی ارگانیک از دیگر کشورها وارد شده و در نتیجه نمی‌توانید از کیفیت مواد غذایی ارگانیک وارداتی اطمینان داشته باشید.

تعداد مصرف کنندگان

اکثریت مصرف کنندگان، مواد غذایی غیر اورگانیک را به این دلیل خریداری می‌کنند که ارزان‌تر بوده و راحت‌تر در دسترس می‌باشند.

مصرف کنندگان با افزایش آگاهی خود، به سمت خرید غذاهای ارگانیک تغییر رویکرد می‌دهند.

مواد غذایی ارگانیک به دلیل استفاده از تکنیک‌های کشاورزی طبیعی بهتر می‌باشند. این امر شبیه به ارجحیت دادن به درمان‌های طبیعی به هنگام ابتلاء به بیماری در مقایسه با مصرف آنتی بیوتیک‌های شیمیایی است. بنابراین سئوال مطرح شده در خصوص مقایسه‌ی میان مواد غذایی اورگانیک در مقابل غیر ارگانیک و بهتر بودن کدامیک را می‌توان با مراجعه به جدول بالا پاسخ داده به گونه‌ای که می‌توان دید مواد غذایی ارگانیک به طرق بسیاری از محصولات تولید شده به روش مرسوم پیشی گرفته است. با این وجود به منظور تصدیق حقایقی از مواد غذایی ارگانیک و اثرات بلند مدت آنها مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.