آیا می دانید مالک باشگاه وستهام و کورینتیانس برزیل یک ایرانی است؟

با ورود سرمایه به فوتبال، این ورزش به‌خصوص در دهه ۹۰ شاهد ورود ثروتمندانی بود که با خرید تیم‌های بزرگ علاوه بر نشان دادن قدرت خود، با بالا رفتن از پله‌های عامه‌پسندی فوتبال و بهره‌گیری از احساسات بی‌پرده هواداران، به بالاترین مدارج سیاسی تکیه زدند. در گذشته نزدیک، تاپی، برلوسکونی و... نمونه بارز این مثال بودند، هم‌اکنون نیز شخصی چون آبراموویچ پیشتاز سرمایه‌داران صاحب تیم در عصر جدید است.
چهارشنبه، 16 ارديبهشت 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آیا می دانید مالک باشگاه وستهام و کورینتیانس برزیل یک ایرانی است؟
آیا می دانید مالک باشگاه وستهام و کورینتیانس برزیل یک ایرانی است؟
آیا می دانید مالک باشگاه وستهام و کورینتیانس برزیل یک ایرانی است؟


با ورود سرمایه به فوتبال، این ورزش به‌خصوص در دهه ۹۰ شاهد ورود ثروتمندانی بود که با خرید تیم‌های بزرگ علاوه بر نشان دادن قدرت خود، با بالا رفتن از پله‌های عامه‌پسندی فوتبال و بهره‌گیری از احساسات بی‌پرده هواداران، به بالاترین مدارج سیاسی تکیه زدند. در گذشته نزدیک، تاپی، برلوسکونی و... نمونه بارز این مثال بودند، هم‌اکنون نیز شخصی چون آبراموویچ پیشتاز سرمایه‌داران صاحب تیم در عصر جدید است.
با این حال یک شخص دیگر که تا چند ماه پیش گمنام بود، در آستانه به زیر ”کیا جورابچیان“ تاجر ایرانی است که ابتدا کورینتیانس را خرید و حالا به وستهام چشم دوخته است. زوایای شخصیتی این مرد تاکنون به‌طور کامل آشکار نشده است. ماجرای وی و کورینتیانس از پایان سال ۲۰۰۴ شروع شد. این باشگاه دومین تیم هوادار برزیل است، اما در آن مقطع به‌خاطر مشکلات در پی فروش امتیاز خود به یک شخصیت حقیقی بود. ناگهان سر و کله جورابچیان پیدا شد.
او بدون اینکه پیشینه‌ای در فوتبال داشته باشد، اقدام به خرید کورینتیانس نمود. سرمایه وی در باشگاه خرج شده و هم‌اکنون اوضاع به شکلی درآمده که کورینتیانس را رئال‌مادرید آمریکای‌جنوبی قلمداد می‌کنند. انباشت ستارگان گرانقیمت و فیش حقوق سرسام‌آور اعضاء تیم، ”کیا“ را یک گام به آرزوی بزرگ خود نزدیک‌تر کرده است: در اختیار داشتن بزرگترین باشگاه جهان!هواداران کورینتیانس از ناجی تیم خود تنها یک چیز می‌دانند: کسی که پیش از حضور در برزیل یک ابرشرکت رسانه‌ای را راهبری کرد. ”کیا“ علاقه‌مند به در اختیار گرفتن یک تیم فوتبال بود. چارت مدیریتی کورینتیانس روی قبول وی نظر مساعدی نداشت. در واقع این شرکت Msi (همان ابرشرکت مذکور) بود که به نحوی این جریان را ساخت. جورابچیان با مبلغ پیشنهادی خود سران کورینتیانس را اغوا کرد. او رفتار مدیریتی شبیه به لاپورتا در پیش گرفته است. مدیر بارسلونا به جذب بازیکنان بزرگ، بیشترین هوادار را درکاتالونیا به‌دست آورده است. به هر حال اولین اقدام مرد ایرانی خرید ستارگانی چون ته‌وز، آلبرتو، کلبرسون و ”واگنر لاو“ بود. جورابچیان قول داده در آینده با خریدهای بزرگ بیش از این مردم را شگفت‌زده خواهد کرد.”کیا“ تا همین جا نیز یک تحول بزرگ در طول تاریخ فوتبال باشگاهی برزیل رقم زده است.
مدیران کورینتیانس هنگام مواجه شدن با پیشنهاد جورابچیان ادعا کردند می‌توانستند دست زد به سینه وی بزنند، اما نمی‌دانستند چه شخص دیگری حاضر به خرید باشگاه بحران‌زده آنها خواهد شد. حضور جورابچیان در کورینتیانس، دریچه امیدی برای این تیم به‌وجود آورد. هم‌اکنون هواداران می‌توانند با افتخار نام تیم محبوب خود را به همگان اعلام کنند. جورابچیان بیشتر تابع احساسات خود بوده است. به‌طور مثال وی برای خرید کارلوس ته‌وز، ۲۰ میلیون دلار به بوکاجونیورز پرداخت کرد. رقمی که برای یک بازیکن اهل آمریکای‌جنوبی جهت انتقالی دورن قاره‌ای کم‌سابقه بوده است. ته‌وز مدت‌ها تحت‌نظر بزرگترین باشگاه‌های دنیا بود.
آقای گل المپیک آتن، چلسی آبراموویچ را نیز خواستار خود می‌دید، اما ”کیا“ با پرداخت مبلغ بالا، اولین شوک را به دنیای مدیران فوتبال وارد آورد.واکنش برزیلی‌ها جالب توجه بود. آنها از ثروت افسانه‌ای جورابچیان صحبت کرده و می‌خواستند بدانند او این همه پول را چگونه به‌دست آورده است. شراکت یک بانک در امور تیمی، موضووع آشنائی به نظر نمی‌رسد، اما جورابچیان در عملی کردن این آرزو موفق عمل کرد. صحبت‌های او در اولین روزهای به‌ دستگیری ارکان باشگاه جالب توجه بود. او گفت: ”هدف من ساختن یک رئال‌مادرید یا منچستریونایتد برای باشگاه‌های برزیل است“.مردی چنین صحبت‌هائی را ایراد نمود که تنها به پولش متکی بوده و بدون گذشته‌ای روشن پای به این عرصه گذاشت. ”کیا“ در مقاطعی انگلستان را به‌عنوان وطن دومش برگزید. او سال‌های زیادی را در مرکز لندن گذراند. به گفته خودش، او کار در شرکت رسانه‌ای را به‌عنوان یک کارمنمد جزء شروع کرد. تفحص در مورد گذشته وی جالب توجه به نظر می‌رسد. ”کیا“ در ایران متولد شد، اما در لندن رشد یافت. جورابچیان برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ در رسانه‌های بریتانیائی ظاهر شد. وی در آن زمان ۸۰ درصد حق مالکیت روزنامه ”کمرسنت“ چاپ مسکو را عهده‌دار بود. با این حال خیلی زود سهمش را به ”بریزوفسکی“ (ثروتمندترین و بانفوذترین تاجر روسیه) فروخت. دوستی این ۲ از همان زمان آغاز شد. بریزوفسکی در لندن خانه‌ای زیبا داشت. این قصر هر روز عصر، محل مذاکرات پنهانی۲ سرمایه‌دار بزرگ بود. جورابچیان در ماه فوریه گذشته، مصاحبه‌ای با روزنامه ”لندن تایمز“ انجام داد.
او هرگونه فعالیت اشتراکی با آبراموویچ و بریزوفسکی را تکذیب و اعلام کرد: ”۷ سال پیش به‌طور مشترک با آنها به تجارت می‌پرداختم، اما از آن زمان هیچ رابطه حرفه‌ای بین ما وجود ندارد“.کمتر کسی جمله آخر او را باور می‌کند. جورابچیان هم‌اکنون در گفت‌وگوهای مختلف با رسانه‌های برزیلی اسرار بیشتری از زندگی خود را افشا می‌کند.

۲ ملیت، ۲ تاریخ تولد

”کیا“ ۲ تاریخ تولد متفاوت دارد. با این حال هر ۲ او را ۳۳ ساله معرفی می‌کند. وی دارای ۲ ملیت کانادائی و بریتانیائی است. شرکت رسانه‌ای ”کیا“ او را در انجام خریدهای بزرگ یاری رسانده است. ماسچه رانو، ته‌وز، آلبرتو، مارینیو، مارسلیو، ماتوس، هوگو، دومینگوئز، گوستاونری و اخیراً روجر بازکین سابق بنفیکا مردانی هستند که با پول جورابچیان راهی تیم پرشکوه کورینتیانس شدند. با وجود آنها، رؤیای بزرگ عملی‌تر به نظر می‌رسد. از این جمع ”واگنر لاو“ و کلبرسون ستارگان معمولی به نظر می‌رسند، اما سؤال کلیدی اینجاست که کورینتیانس چگونه این همه ستاره را در نظم تیمی مورد نظر رئیس، می‌گنجاند.”کیا“ برای این سؤال پاسخی دارد: ”ما رؤیائی فکر نمی‌کنیم. موضوع اصلی این نیست که شما چه باشگاه بزرگی هستید. هر بازیکنی در جهان باید مایل به حضور در کورینتیانس باشد! ما می‌خواهیم کورینتیانس را به باشگاهی جهانی تبدیل کنیم“.
قرارداد شرکت Msi با کورینتیانس ۱۰ ساله است و این شرکت رقمی در حدود ۳۵ میلیون دلار هزینه می‌کند. پرداخت ابتدائی ۱۰msi میلیون دلار بود. ۵۱ درصد مبلغ ملی قرارداد در آینده پرداخت خواهد شد و چنانچه باشگاه دچار عدم موفقیت شود مقداری از مبلغ کسر خواهد شد. کار در باشگاه‌های آمریکای‌جنوبی با آنچه در اروپا رایج است، متفاوت خواهد بود. در قاره‌های دیگر به جهت کمبود برخی فاکتورها احتیاج به واقع‌بینی بیشتری است. کار فردی کمتر نتیجه‌بخش خواهد بود و اینجاست که به ”بریزوفسکی“ نماینده سابق دومای روسیه و پول‌های ناتمامش احتیاج است. آیا یک شراکت ۲ نفره در پیش خواهد بود؟ مگر یک باشگاه به چه میزان احتیاج به سرمایه دارد؟ ”کیا“ به سازندگی اعتقاد زیادی ندارد. او مخالف شیوه پرورش به قصد فروش است. در آمریکای‌جنوبی رسم بر این است که بازیکنان بومی پس از دست‌چین شدن، ۲ یا ۳ سال در تیم خود درخشیده و برای سرپا ماندن باشگاه به تیم‌های اروپائی فروخته می‌شوند.

پول سیاه؟

جورابچیان به مانند سایر رؤسای فوتبالی به اتهام تحصیل پول از راه‌های غیرمجاز متهم است. اگر شما ۲۰ میلیون دلار پول سیاه در اختیار داشته باشید و آن را در بانک پس‌انداز کنید با سؤال روبه‌رو خواهید شد. می‌گویند جورابچیان چنین کاری انجام داده است! این مرد در ادامه سلطه‌طلبی خود بر باشگاه، دستور گران کردن قیمت بلیت‌ها را داد، اما این امر با اعتراض هواداران روبه‌رو شد. یک بار جورابچیان با مبلغ ۱۰ میلیون پوند (حاصل از پول سیاه) بازیکنی را به خدمت گرفت و به مبلغ ۵ میلیون یورو به فروش رساند! آبراموویچ به این منظور ریاست چلسی را برعهده گرفت که در کشورش زیر بار اتهامات قرار داشت شاید جورابچیان نیز دلیل مشابهی برای عدم سرمایه‌گذاری در انگلستان یا کانادا داشته باشد.”کیا جورابچیان“ رؤیای بزرگتری نیز در سر دارد. شبکه وی قصد دارد رقابت‌های لیگ برزیل را تحت پوشش کامل خود درآورد. در آن صورت تلویزیونی که متعلق به جورابچیان است بازی‌های تیمی که متعلق به جورابچیان است را به هوادارانی که به او علاقه دارند نشان می‌دهد! عجب تجارت بزرگی! آینده کورینتیانس برخلاف آنچه بعضی‌ها اعتقاد دارند، متعادل نشان می‌دهد.

جورابچیان، هوادار آرسنال

اخیراً شایعه شده است که ”کیا جورابچیان“ قصد خرید وستهام تیم غرب لندن را دارد. این مسئله برای او که یک هوادار اصیل آرسنال است کمی عجیب به نظر می‌رسد. با این حال دنیای حرفه‌ای امروز با علایق پیشین همخوانی ندارد. پیشنهاد وی برای به‌ دستگیری ریاست وستهام ۷۵ میلیون یورو است.

دوست نزدیک پنی زهاوی

”کیا“ با پنی زهاوی ابرمدیر برنامه‌ها (که هم‌اکنون برای وستهام کار می‌کند) روابط دوستانه نزدیکی دارد. فلسفه جورابچیان برای خرید وستهام قابل دسترس‌ترین گزینه است. سال پیش آرسنال را می‌خواستم، اما قیمت آنها بالا بود! اگر قیمت آنها را با منچستریونایتد مقایسه کنید متوجه می‌شوید بسیار گران هستند. به‌ویژه اینکه آرسنالی‌ها درگیر پروژه ورزشگاه جدید بودند. چلسی فروشی نیست، آستون‌ویلا از ۷۸ میلیون پوند صحبت کرد، تاتنهام و نیوکاسل نیز ۲۰۰ میلیون می‌خواستند! وستهام تنها گزینه قابل دسترسی بود“.
هواداران وستهام تجربه حضور یک غیرفوتبالی در رأس مدیریت تیم را دارند. ”مایکل تبور“ سرمایه‌دار بزرگ، زمانی تیم کریکت‌وستهام را در اختیار داشت.

صحبت‌های جورابچیان

”کیا“ در مورد خرید وستهام می‌گوید: ”عوامل بالقوه بسیاری در آپتون‌پارک می‌بینم. خرید وستهام مرا دچار ضرر نخواهد کرد. وستهام یکی از برترین تیم‌های جزیره است. وستهام را با هزینه‌ای در حدود ۲۰۰ میلیون یورو به چنگ خواهم آورد. پروژه خرید را برای فصل آینده عملی خواهم کرد. شاید هم اگر اوضاع به نحو مطلوبی پیش برود در ماه ژانویه باشگاه، متعلق به من خواهد بود“. تری براون مالک فعلی وستهام هر گونه پیشنهادی از طرف جورابچیان را تکذیب می‌کند. مرد خوشبخت ۳۴ ساله، قصدی برای بازگشت به زادگاهش ندارد. رؤیاهای وی یکی پس از دیگری جنبه عملی به خود می‌گیرد. این نه فقط به‌خاطر جیب‌های متورم وی که ناشی از ذهن خلاق و روابط تعریف شده‌اش در سطح حرفه‌ای است.
در پایان باید اضافه کنم کیا جورابچیان هم اکنون مالک باشگاه وستهام یونایتد انگلیس است...
منبع: مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
دیه در نظام حقوقی: مفهوم، محاسبه و چالش‌ها
دیه در نظام حقوقی: مفهوم، محاسبه و چالش‌ها
حکایت حاج علی بغدادی و تشرفش به امام زمان (عج)
حکایت حاج علی بغدادی و تشرفش به امام زمان (عج)
بررسی بالا رفتن آمار طلاق توافقی در جامعه
بررسی بالا رفتن آمار طلاق توافقی در جامعه
مهمترین توصیه امام خمینی به جوانان چیست؟
مهمترین توصیه امام خمینی به جوانان چیست؟
نام های قیامت در قرآن
نام های قیامت در قرآن
واکنش سخنگوی دولت به تحولات اخیر سوریه
play_arrow
واکنش سخنگوی دولت به تحولات اخیر سوریه
کاروان امنیتی نتانیاهو به سمت دادگاه تل‌آویو برای بازجویی
play_arrow
کاروان امنیتی نتانیاهو به سمت دادگاه تل‌آویو برای بازجویی
بازگشت اعتماد به نفس به ملت ایران یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است
play_arrow
بازگشت اعتماد به نفس به ملت ایران یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است
کارشناس برنامه شبکه افق صداوسیما: ایران را رهبر محور مقاومت می‌دانند؛ در جنگ با اسرئیل زدیم و خوردیم!
play_arrow
کارشناس برنامه شبکه افق صداوسیما: ایران را رهبر محور مقاومت می‌دانند؛ در جنگ با اسرئیل زدیم و خوردیم!
گزارش متفاوت و خبرساز صداوسیما با عنوان «چرا ایران مانع رفتن بشار اسد نشد؟»
play_arrow
گزارش متفاوت و خبرساز صداوسیما با عنوان «چرا ایران مانع رفتن بشار اسد نشد؟»
نتانیاهو: جولان بخش جدایی‌ناپذیر از اسرائیل باقی خواهد ماند
play_arrow
نتانیاهو: جولان بخش جدایی‌ناپذیر از اسرائیل باقی خواهد ماند
دیدار احمد جولانی با نخست وزیر دولت سابق برای هماهنگی انتقال قدرت
play_arrow
دیدار احمد جولانی با نخست وزیر دولت سابق برای هماهنگی انتقال قدرت
ابومحمد الجولانی کیست؟
play_arrow
ابومحمد الجولانی کیست؟
یارانۀ پردرآمدها حذف می‌شود
play_arrow
یارانۀ پردرآمدها حذف می‌شود
چرا مردم سوریه از رفتن بشار اسد خیلی خوشحال شدند؟
play_arrow
چرا مردم سوریه از رفتن بشار اسد خیلی خوشحال شدند؟