درمان خانگی سرماخوردگی کودکان (بخش دوم)

برخی از والدین اغلب وقتی فرزندشان سرما می‌خورد، بدون اینکه به پزشک اطفال مراجعه کنند خیلی سریع به او دارو می‌دهند اما این می‌توانند برای کودکان زیر ۶ سال خطرناک هم باشند. شما می‌توانید بعد از مراجعه به پزشک و مشخص شدن نوع و شدت بیماری کودک، درمان‌های خانگی ملایم و ایمنی را نیز امتحان کنید.
جمعه، 23 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درمان خانگی سرماخوردگی کودکان (بخش دوم)
غرغره کردن با آب نمک روشی قدیمی برای تسکین گلودرد است. این کار همچنین به پاک کردن مخاط گلو کمک می‌کند.
 

۶. بالا بردن سر برای کودکان ۱۲ ماهه و بزرگ‌تر

بالا بردن سر کودک وقتی در حال استراحت است، می‌تواند تنفس او را راحت‌تر کند. آنچه برای این کار نیاز دارید یک حوله یا بالش‌هایی برای بالا بردن قسمت بالای تشک کودک یا بالش‌هایی برای بالا بردن سر کودک نوپا یا کودکان بزرگ‌تر است. اگر فرزند شما در یک تخت کوچک می‌خوابد، چند حوله یا یک بالش باریک را در زیر قسمت فوقانی تشک روی فنرهای تخت قرار دهید اما سعی نکنید پایه‌های تخت را بالا ببرید، زیرا این کار می‌تواند تخت را نامتعادل کند.
اگر فرزندتان در یک تخت بزرگ می‌خوابد، ممکن است گذاشتن یک بالش اضافی زیر سر او کافی باشد اما اگر او در حین خواب خیلی تکان می‌خورد، ایمن‌تر است که با گذاشتن حوله یا یک بالش زیر تشک، قسمت فوقانی تخت را بالا ببرید. این کار همچنین در مقایسه با استفاده از بالش اضافی، شیب ملایم‌تر و راحت‌تری ایجاد می‌کند. در هر صورت، خواه کودک در تخت بزرگ بخوابد و خواه در یک تخت کوچک، در ایجاد شیب زیاده‌روی نکنید و اگر کودک تان در خواب خیلی غلت می‌خورد، ممکن است کاملاً بچرخد طوری که پاهای او بالاتر از سرش قرار بگیرد و ترفند شما را بی‌اثر کند.
 

۷. عسل برای کودکان ۱۲ ماهه و بزرگ‌تر

عسل، گلو را می‌پوشاند و تسکین می‌دهد و به مهار سرفه‌ها کمک می‌کند. چند پژوهش محدود نشان داده‌اند که عسل شدت سرفه را تخفیف می‌دهد و کمک می‌کند کودک شب‌ها بهتر بخوابد. آنچه نیاز دارید کمی عسل و شاید چند برش لیموست. اما یادتان باشد که هرگز به کودکان زیر یک سال عسل ندهید، چون در موارد نادر، عسل می‌تواند باعث بوتولیسم اطفال شود که یک بیماری خطرناک و گاه کشنده است.
برای کودکان بیشتر از یک سال نیز می‌توانید مقداری عسل را در یک ظرف فلزی بریزید و توی یک ظرف آب بجوشانید، روی کتری بگذارید یا ظرف عسل را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب داغ قرار دهید. برای این کار یک دوم تا یک قاشق چای‌خوری عسل به کودک تان بدهید. بعضی‌ها عسل را با آب داغ و چند قطره لیمو مخلوط می‌کنند که کمی ویتامین C را نیز به آن اضافه می‌کند. از آنجا که عسل چسبناک است، از فرزندتان بخواهید پس از خوردن آن مسواک بزند، به ویژه اگر عسل را در وقت خواب به او می‌دهید.
 

۸. فین کردن برای کودک ۲ سال به بالا

پاکسازی بینی کودک از مخاط کمک می‌کند تا تنفس و خواب او راحت‌ تر شود و به او احساس راحتی و آسودگی بیشتری بدهد. آنچه نیاز دارید یک دستمال نرم است. بسیاری از بچه‌ها مهارت فین کردن را حداقل تا ۴ سالگی یاد نمی‌گیرند، اما برخی هم از حدود ۲ سالگی می‌توانند این کار را انجام دهند. نکاتی برای آموزش فین کردن کودک به شکل زیر است:
  • فین کردن را به صورت عملی به او نشان دهید.
  • توضیح دهید که فین کردن بو کشیدن برعکس است.
  • به کودکتان بگویید که یک سوراخ بینی‌اش را بسته نگه دارد و بیرون دادن آرام هوا از سوراخ دیگر را تمرین کند.
  • به فرزندتان یک بسته دستمال کاغذی رنگی بدهید تا با آن تمرین کند.
  • از او بخواهید بعد از این کار دست‌هایش را بشوید تا میکروب‌ها را پخش نکند.
  • اگر بینی فرزندتان در اثر بالا کشیدن آب بینی یا فین کردن زیاد زخم شده است، می‌توانید کمی وازلین یا دیگر پمادهای ایمن برای کودکان را به اطراف سوراخ‌های بینی او بمالید.
     

۹. قوری نتی یا نتی پات برای کودک ۴ ساله و بزرگ‌تر

قوری نتی یک محلول ملایم را وارد مجاری بینی می‌کند، داخل بینی را مرطوب می‌کند، مخاط را رقیق و شل و سپس آن را بیرون می‌ریزد. آنچه نیاز دارید یک قوری نتی است که شبیه یک آب‌پاش بسیار کوچک یا یک قوری چای به نظر می‌رسد و معمولاً از جنس سرامیک یا فلز است. می‌توانید قوری‌های نتی را از داروخانه‌ تهیه کنید. قبل از آموزش استفاده از قوری نتی به کودک، آن را روی خودتان امتحان کنید. همچنین می‌توانید ویدیوهای استفاده از قوری نتی را به صورت آنلاین ببینید تا بدانید که استفاده از آن در واقع چقدر ساده است. روش اصلی استفاده عبارت است از:
  • قوری نتی را با آب گرم یا قطرهٔ بینی پر کنید.
  • درحالی‌که روی روشور دستشویی خم شده‌اید و سرتان را به یک طرف کج کرده‌اید، از دهان تان نفس بکشید و دهانهٔ قوری را در عمق سوراخ بالایی بینی قرار دهید.
  • آب به آرامی در حفرهٔ بینی جریان می‌یابد و از سوراخ دیگر بینی خارج خواهد شد.
  • همین کار را برای طرف دیگر تکرار کنید.
  • اجازه دهید کودک تان شما را در حین استفاده از آن ببیند و سپس به او کمک کنید که خودش از آن استفاده کند.
  • سر فرزندتان را روی روشور به دو طرف کج کنید و دهانهٔ قوری را در بالای سوراخ بینی او قرار دهید.
  • سپس به آرامی آب یا محلول بینی را در مجاری بینی بریزید تا آنها را تمیز و مرطوب کند.
  • این کار ممکن است به کمی آزمون و خطا نیاز داشته باشد اما وقتی یاد بگیرید، استفاده از آن آسان است.
  • شاید در ابتدا بد نباشد شما و فرزندتان این کار را در حمام یا وان تمرین کنید.
  • کودک را به زور وادار به انجام این کار نکنید.
  • از آب جوشیده و سردشده استفاده کنید تا خطر ابتلا به عفونت را به حداقل برسانید.
     

۱۰. غرغره کردن با آب نمک برای کودک ۴ ساله و بزرگ‌تر

غرغره کردن با آب نمک روشی قدیمی برای تسکین گلودرد است. این کار همچنین به پاک کردن مخاط گلو کمک می‌کند. آنچه نیاز دارید آب نمک گرم و کمی لیموست. نصف قاشق چای‌خوری نمک را در یک لیوان آب گرم بریزید و هم بزنید. اگر فرزندتان از طعم لیمو بدش نمی‌آید، کمی آب‌لیموی تازه نیز اضافه کنید. برای یادگیری غرغره کردن، فرزندتان باید سن کافی داشته باشد. سن کافی به معنای سن مدرسه یا بالاتر است، اما برخی کودکان می‌توانند زودتر آن را بیاموزند. تلاش کنید که فرزندتان در طول بیماری روزانه سه یا چهار بار غرغره کند. بچه‌های کوچک را در صورتی ترغیب به غرغره کنید که خودشان مایل به آن باشند تا باعث شود حال شان بهتر شود. چند نکته برای آموزش غرغره کردن به فرزندتان شامل موارد زیر است:
  • اول با آب ساده و بدون نمک تمرین کنید.
  • به کودک بگویید سر خود را بالا بدهد و سعی کند آب را در انتهای گلو نگه دارد، بدون آنکه آن را بخورد.
  • هنگامی که این کار را کاملاً یاد گرفت، به او بگویید که از گلویش صدای غرغره کردن دربیاورد.
  • به او نشان دهید که این کار چگونه است و چه صدایی دارد.
  • به کودک یادآوری کنید که در آخر آب را به جای قورت دادن، تف کند.

منبع : سایت مادرشو


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.