تاثیر مصرف ژلوفن بر باروری

بررسی تحقیقات نشان می‌دهد که اگر ژلوفن به مقدار زیاد و مکرر در زنانی که در دوره باروری هستند مورد استفاده قرار گیرد می‌تواند اثرات نامطلوبی بر قابلیت باروری آنها بگذارد و احتمال باروری آنها را کاهش دهد، در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم.
يکشنبه، 23 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تاثیر مصرف ژلوفن بر باروری

ژلوفن چیست؟

ژلوفن یک قرص مسکن و به شکل کپسول ژله‌ای است. ژلوفن همان فرم ژله‌ای مسکن ایبوپروفن است و به شکل کپسول‌های ۴۰۰ گرمی در بازار وجود دارد. این دارو یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی بوده و به عنوان ضد درد، ضد تب و ضد التهاب مصرف می‌شود.

برخی تصور می‌کنند که مصرف ژلوفن برای کنترل و کاهش دردهای دوران پریودی ممکن است تاثیر منفی بر بارداری داشته باشد اما این تصور صحیح نیست و مصرف ژلوفن اگر تحت نظر پزشک و به میزان کم باشد تاثیری روی باروری ندارد.


رابطه ژلوفن و باروری

ژلوفن از سری داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است. بررسی محققان نشان می‌دهد که اگر این دارو به مقدار زیاد و مکرر در زنانی که در دوره باروری هستند مورد استفاده قرار گیرد می‌تواند اثرات نامطلوبی بر قابلیت باروری آنها بگذارد و احتمال باروری آنها را کاهش دهد. این سری داروهای غیر استروئیدی با مهار آنزیم‌های سیکلواکسیژناز موجب مهار تولید پروستاگلندین می‌شود که از جمله هورمون‌های مهم مورد نیاز برای بدن است که در تنظیم سیکل تخمدان‌ها نقش دارد. در نتیجه مصرف بیش از حد ژلوفن می‌تواند موجب ایجاد سندرومی به نام سندورم فولیکول پاره نشده شود که در نتیجه آن تخمگ گذاری با تاخیر انجام می‌شود و باروی و لانه گذاری رویان نیز در دیواره رحم به خوبی انجام نمی‌گیرد. در نتیجه پزشکان به افرادی که قصد اقدام برای بارداری را دارند توصیه می‌کنند که به جای ژلوفن از استامینوفن به عنوان یک داروی مسکن استفاده کنند.


موارد عمده مصرف ژلوفن

کپسول‌های ژلوفن عموما برای رفع درد ناشی از آرتروز، نقرس، درد پریود و دندان درد و یا سرماخوردگی مورد مصرف قرار می‌گیرد.


موارد منع مصرف

افراد مبتلا به آسم و اختلالات تنفسی

افرادی که فشار خون بالا دارند

افرادی که دچار مشکلات انعقاد خون هستند

افرادی که دارای مشکلات خونی مانند هموفیلی هستند

افرادی که دارای زخم معده هستند

بیماران کلیوی

افراد دیابتی که دارو مصرف می‌کنند.

مصرف ژلوفن در کودکان بالای سه سال مجاز است و می‌تواند مسکن موثری برای تسکین درد آنها باشد.

مصرف این دارو در سه ماهه اول و سه ماهه دوم دوران بارداری ضرر خاصی ندارد اما در سه ماهه سوم به دلیل اینکه ممکن است برای جنین ضررهایی به بار آورده و ایجاد اختلال کند بهتر است مصرف نشود.


اثرات مثبت مصرف ژلوفن

تنها تفاوت ژلوفن با ایبوپروفن در شکل ظاهری آن است و هردو یک نوع مسکن هستند. مهم‌ترین اثر ژلوفن ضد درد بودن آن است که با کاهش عمل پروستاگلندین‌ها باعث می‌شود که گیرنده‌های درد مهار شده و در نتیجه از احساس درد جلوگیری شود. همچنین ژلوفن باعث می‌شود که عوامل التهاب زا و متعاقبا درد، تب و تورم کاهش یابد.


عوارض مصرف ژلوفن

از جمله عوارض ژلوفن که ممکن است در اثر مصرف ژلوفن البته نه در همه افراد، رخ دهد شامل تهوع و نفخ و سوء هاضمه، دل درد، سرگیجه، احتباس مایعات در بدن، افزایش فشار خون، یبوست، بثورات جلدی و احتمال بروز آلرژی و کهیر است. در برخی موارد نادر می‌تواند موجب آسم هم بشود.

مصرف ژلوفن در افرادی که دچار ناراحتی قلبی هستند ممکن است خطر حمله قلبی را افزایش دهد و به همین دلیل باید با احتیاط مصرف شود.


تداخلات دارویی

مصرف ژلوفن همزمان با مصرف برخی داروها می‌تواند اثر گذاری آنها را کاهش داده و باعث بروز مشکلاتی شود.

از جمله داروهایی که برای فشار خون بالا استفاده می‌شوند می‌توانند در اثر مصرف ژلوفن خنثی شده و اثرگذاری خود را از دست بدهند.

مصرف ژلوفن و آسپرین هم می‌تواند احتمال خونریزی معده را افزایش دهد.

مصرف ژلوفن و وارفارین که در بیمارانی که مشکل انعقاد خون دارند مصرف می‌شود، می‌تواند موجب کاهش اثر آن شده و سبب لخته شدن خون شود.

مصرف ژلوفن می‌تواند سبب بیماری‌های کبدی شود، که در صورتی که علایمی مانند تغییر رنگ ادرار و یا تهوع، بی اشتهایی، دل درد و زردی چشم و پوست را تجربه کردید باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

ژلوفن میزان حساسیت به نور را افزایش می‌دهد و به همین دلیل افرادی که ژلوفن مصرف کرده‌اند نباید برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار گیرند چراکه احتمال آفتاب سوختگی در آنها بالا می‌رود و ضروری است در مواردی که مجبور به قرار گرفتن در زیر نور آفتاب هستید حتما از کلاه، عینک و ضد آفتاب استفاده کنید.


عوارض ژلوفن و بارداری

محققین دریافته‌اند که استفاده زیاد و طولانی از ژلوفن می‌تواند سبب کاهش قدرت باروری شود اما این مشکلی قابل درمان است و  چنین زنانی می‌توانند مجددا قابلیت باروری را به دست آوردند.


نتیجه گیری

مصرف هر داروی شیمیایی اگر بلند مدت و خصوصا خودسرانه و بدون تجویز پزشک باشد، می‌تواند سبب مشکلات و عوارض جدی شود. مصرف ژلوفن اگرچه در اغلب موارد تاثیری روی باروری ندارد اما اگر برای مدت طولانی و در دوزهای بالا مصرف شود می‌تواند احتمال بارداری را کاهش دهد.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.