همه چیز درباره جفت سرراهی

جفت سرراهی (Placenta Previa) عارضه ای است که به علت بارداری در سن بالا و...بوجود می‌آید. در این مقاله با علائم و راه های درمان انواع جفت سرراهی آشنا شوید.
سه‌شنبه، 1 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همه چیز درباره جفت سرراهی
جفت از زمان شروع بارداری به شدت مشغول فعالیت بوده و دائما مواد غذایی و اکسیژن را از خون شما دریافت کرده از طریق بند ناف به فرزندتان می‌رساند. این عضو معمولا به قسمت بالایی رحم متصل است؛ در صورتی‌که جفت در بالای دهانه‌ی رحم رشد نماید، به آن جفت سرراهی (Placenta Previa) گفته می‌شود که می‌تواند کامل (complete Placenta Previa) یا ناقص باشد. از علائم این عارضه بروز خونریزی در بارداری است (در سه ماهه آخر بارداری) که معمولا بدون درد است. علت این خونریزی نیز اتساع دهانه رحم که در این وضعیت جفت قادر به کشش نیست و این باعث خونریزی می‌شود. توجه داشته باشید که فعالیت زیاد و رابطه جنسی به هنگام بروز این عارضه ممنوع است.


آنچه در خصوص جفت عادی است

در هنگام تولد، جنین قبل از جفت از رحم و دهانه‌ی رحم عبور کرده به دنیا می‌آید. در حدود نیم ساعت پس از تولد نوزاد، جفت نیز از دیواره‌ی رحم جدا شده و از بدن مادر خارج می‌گردد. این ترتیب وقایع بسیار اهمیت دارد، زیرا فرزند شما تا لحظه‌ای که بتواند مستقلا تنفس نماید به اکسیژن دریافتی از جفت نیاز دارد.


آنچه در خصوص جفت غیر عادی است

اگر جفت در قسمت پاینی رحم رشد نماید، ممکن است مسیر دهانه‌ی رحم را که به واژن متصل است به طور کامل یا جزئی مسدود کند. این اتفاق در هر 200 مورد بارداری بک بار اتفاق می‌افتد. مادرانی که بارداری در سن بالا را تجربه می‌کنند، چندین فرزند به دنیا آورده‌اند یا سابقه‌ی استفاده از سیگار را دارند بیشتر در معرض بروز این ناهنجاری هستند.


نگرانی‌ها در خصوص این عارضه

جفت سرراهی خطر بروز خونریزی‌های خطرناک را قبل یا در حین زایمان افزایش می‌دهد. این خونریزی‌های شدید به علت این به وجود می‌آیند که رحم در حین پروسه‌ی باز شدن برای خروج جنین، نازک شده و قسمتی که به جفت متصل است بیشتر در معرض پارگی و خونریزی قرار دارد. اگر این اتفاق بیافتد، شما بدون اینکه دردی احساس نمایید خونریزی می‌کنید. پزشک یک سونوگرافی انجام می‌دهد تا دلیل خونریزی مشخص شود.
سونوگرافی در هفته‌ی 18 تا 20 می‌تواند قرارگیری جفت در قسمت پایینی رحم و یا جفت سرراهی را نشان دهد. این سونوگرافی‌ در سه ماهه‌ی سوم مورد تکرار قرار می‌گیرد تا بررسی شود که با توجه به رشد رحم جفت به قسمت بالیی منتقل شده است یا خیر. اگر در زمان سونوگرافی سه ماهه‌ی سوم نیز جفت در مسیر دهانه‌ی رحم قرار داشته باشد، به احتمال زیاد در همانجا باقی خواهد ماند. جفت سرراهی معمولا در دو ماه انتهایی بارداری تشخیص داده می‌شود.


روش های درمان

درمان با توجه به مواردی از جمله اینکه آیا جفت شروع به جدا شدن از دیواره کرده است یا خیر، مدت بارداری و وضعیت سلامتی جنین انتخاب می‌گردد. هدف از انجام درمان پیشگیری از بروز خونریزی و زایمان زودرس است. اگر در شما جفت سرراهی تشخیص داده شود اما اثری از خونریزی نباشد، پزشک برای‌تان استراحت مطلق در بارداری یا کاهش فعالیت‌های روزانه را تجویز می‌نماید تا فرزندتان به قدری بالغ گردد که بتوان او را با عمل سزارین از رحم خارج کرد. اگر در این دوران با خونریزی مواجه شوید، شما را سریعا به بیمارستان منتقل می‌کنند؛ اینکه چه مدت در بیمارستان می‌مانید به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. عمل سزارین در اکثر موارد ضروری خواهد بود زیرا جفت در هنگام زایمان طبیعی ضمن جدا شدن از رحم باعث بوجود آمدن خونریزی‌های شدید برای مادر و کمبود اکسیژن برای جنین می‌شود.

اگر جفت در نیمه اول حاملگی در قسمت پایین رحم قرار داشته باشد، با پیشرفت حاملگی در اغلب موارد و با بزرگ شدن رحم، جفت به سمت بالا کشیده می‌شود و معاینه سونوگرافی حتما لازم است. در نیم درصد موارد جفت در قسمت پایین باقی می‌ماند که از هفته سی ام به بعد به آن جفت سرراهی می‌گویند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.