همه چیز درباره پرخوری و کنترل آن در بارداری

پرخوری در بارداری (Bulimia during pregnancy) عارضه ای است که در اثر استرس و...بوجود می‌‌آید.در این مطلب باراه های کنترل و علت پرخوری در بارداری آشناشوید.
سه‌شنبه، 1 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همه چیز درباره پرخوری و کنترل آن در بارداری
گرسنگی تنهای یکی از دلایل خوردن افراد به شمار می‌رود. خستگی، افسردگی، استرس، تنهایی، پوچی، ترس و حتی شادی می‌تواند شما را به سمت یخچال هدایت کند. اگر در نتیجه‌ی مسائل احساسی به خوردن روی می‌آورید در سه ماهه‌ی سوم بارداری و با تشدید احساسات‌تان بیشتر از قبل دچار پرخوری در بارداری خواهید شد. اگر در دوران بارداری مطابق با برنامه‌ی پزشک‌تان وزن اضافه نمایید بارداری سالم‌تری خواهید داشت.

گرسنگی احساسی شما را در یک چرخه درگیر می‌کند به طوری‌که احساسات باعث پرخوری شما شده، پرخوری احساسات شما را تحریک می‌کند و این سیکل ادامه پیدا می‌کند. شما هنگامی که با استرس مواجه می‌شوید به پرخوری رو می‌آورید. سپس به خاطر اینکه بیش از اندازه وزن اضافه می‌کنید دچار استرس می‌شوید. سپس شما بیشتر پرخوری می‌کنید و چرخه ادامه پیدا می‌کند.


چگونه می‌توانید چرخه پرخوری در بارداری را شکست؟

رژیم گرفتن کمکی نمی‌کند. راه موثر این است که دلیل پرخوری‌تان را بشناسید. هنگامی که بدانید کدام احساسات شما را به سمت پورخوری سوق می‌دهد می‌توانید روش‌های جایگزینی برای تسکین احساس‌تان بیابید.

با تهیه‌ی یک دفتر روزانه از خوراکی‌هایتان شروع کنید: کاملا صادقانه هر چیزی را که می‌خورید همراه با زمان آن، اتفاقی که در آن حین در حال وقوع بود و احساس‌تان قبل و بعد از خوردن آن خوراکی را یادداشت نمایید.
پس از یک هفته به سراغ دفترتان بروید و به دنبال الگوهای تکرار بگردید. شاید زمانی که همسرتان تا دیروقت به کار مشغول است پرخوری می‌کنید یا وقتی روز کاری سختی را می‌گذرانید. هنگامی که الگوها را شناسایی کردید به دنبال راه‌های جایگزین پرخوری بگردید. مثلا اگر هنگامی که احساس تنهایی می‌کنید به پرخوری رو می‌آورید، یک لیست از کارهایی که در مواقع تنهایی می‌توانید انجام دهید تهیه کنید و هنگامی که تنهایی به سراغتان می‌آید به جای خوردن خوراکی‌ها به سراغ لیست‌تان بروید. به یک دوست زنگ بزنید، برای قدم زدن از خانه خارج شوید، جدول حل کنید و یا هر کار دیگری که به شما کمک می‌کند انجام دهید.

اگر برای مدت طولانی به پرخوری احساسی عادت کرده‌اید، نمی‌توانید این عادت را یک شبه کنار بگذارید. اما می‌توانید به بارداری به عنوان فرصتی برای شروع کنار گذاشتن این مساله نگاه کنید.


پرخوری در بارداری به خاطر جنین

برخی از زنان باردار گمان می‌کنند که به خاطر وجود جنین باید به اندازه دو نفر غذا بخورند؛ در صورتی که این طرز فکر اشتباه است. مطابق پژوهش‌ها و برخلاف باورهای عامیانه، زنان نیاز به پرخوری برای تامین انرژی دونفر ندارند. مطابق نتایج پژوهش‌های محققان استرالیایی، بدن مادران باردار در طول دوران بارداری قادر به جذب انرژی بیشتر از مواد غذایی مصرف شده در طول روز بوده و کالری مورد نیاز خود را از این مواد استخراج می‌کند. در واقع در دوران بارداری تغییرات متابولیک چشمگیری در زنان باردار بوجود می‌آید که سبب حفظ انرژی اضافی به صورت چربی شده و کالری بیشتری از مواد غذایی استخراج می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که چربی ذخیره شده در بدن زنان باردار از اهمیت بالایی برخوردار بوده چراکه در طول دوره بارداری برای رشد جنین و همچنین پس از تولد در دوران شیردهی، به خصوص در شش ماه اول پس از زایمان، بسیار کمک کننده است.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.