نکاتی درباره مصرف چای سبز در دوران شیردهی

در این مقاله توصیه‌هایی برای مصرف چای سبز در دوران شیردهی ارائه می‌شود.
دوشنبه، 7 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نکاتی درباره مصرف چای سبز در دوران شیردهی
بله، مصرف متعادل چای سبز در دوران شیردهی مشکلی برای نوزاد شما ایجاد نمی‌کند. انجمن پزشکان امریکا، براساس شواهد عملی، اعلام کرده است که چای سبز اگر بصورت یک تا دو فنجان در روز مصرف شود، عوارضی بر نوزاد شیرخوار نمی‌گذارد. چای سبزی که در این دوران مصرف می‌کنید، باید ساده و بدون هیچ گونه افزودنی باشد. تاثیر افزودنی‌های گیاهی که به چای سبز اضافه می‌شود، مشخص نیست و ممکن است عوارضی روی نوزاد داشته باشد.


محدودیت مصرف چای سبز در دوران شیردهی چقدر است؟

بهتر است برگ‌های چای سبز را خودتان تهیه کرده، دم کنید و از نوشیدنش لذت ببرید. البته به این معنا نیست که می‌توانید، هر ساعت یک فنجان چای سبز بنوشید. مادران شیرده تنها مجاز به مصرف دو فنجان (هر فنجان ۲۳۷ میلی لیتر) چای سبز، در روز هستند. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان‌های مختلف و هم چنین کافئین است. حدود ۲۹ میلی گرم کافئین در هر فنجان چای سبز موجود است.

محدودیت مصرف کافئین در روز، برای مادران شیرده، ۳۰۰ میلی گرم در روز است. متخصصان توصیه می‌کنند که مصرف هر گونه نوشیدنی کافئین دار بایستی به ۲ فنجان در روز محدود شود. در نظر داشته باشید که کافئین از راه مصرف شکلات، قهوه و نوشابه‌های گازدار نیز، وارد بدن می‌شود. بنابراین، بایستی مصرف چای سبز را محدود کنید تا از حد مجاز مصرف کافئین در روز عبور نکرده و مشکلی متوجه نوزاد شیرخوارتان نشود.


اگر در مصرف چای سبز زیاده روی کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

نوشیدن زیاد چای سبز، موجب ورود بیش از حد کافئین به شیر مادر شده و اثرات زیر را بر شیرخوار می‌گذارد.

ناآرامی و نفخ شکم

حرکات نامنظم روده‌ای

اسهال

بیداری زیاد و خواب نامنظم

کولیک نوزاد

اگرچه کمتر از ۱% کافئین مصرفی مادر، وارد شیر می‌شود، اما همین مقدار نیز نوزاد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مراقب باشید تا در صورت مشاهده هریک از نشانه‌های بالا (حتی در صورت مصرف اندک چای سبز)، اقدامات لازم را به عمل آورید.


آیا مصرف چای سبز در دوران شیردهی، موجب کاهش تولید شیر می‌شود؟

هیچ دلیل علمی که نشان دهد، چای سبز موجب کاهش تولید شیر می‌شود، وجود ندارد. اگرچه، ماده‌ای به نام "تیانین (Theanin) " که به صورت طبیعی در چای وجود دارد، موجب اختلال در جذب آهن، در بدن می‌شود. به همین دلیل، پس از مصرف غذا‌های غنی از آهن (مثل سبزیجات برگ سبز)، نوشیدن چای سبز، توصیه نمی‌شود. اما دلیل علمی برای عدم مصرف چای سبز، بعد از خوردن منابع غنی از آهن حیوانی (مانند گوشت) وجود ندارد. با این حال بهتراست، نوشیدن چای سبز را به سه ساعت بعد از صرف غذا موکول کنید.


آیا می‌توان از چای سبز عاری از کافئین، در دوران شیردهی استفاده کرد؟

بله، نوشیدن چای سبز عاری از کافئین (Deecaf)، در دوران شیردهی، مشکلی ایجاد نمی‌کند. در این محصول، چای سبز، طی فرآیندی، کافئین خود را از دست می‌دهد. هر فنجان از این چای، حاوی ۵-۲ میلی گرم کافئین است.


آیا می‌توان از قرص‌های چای سبز در دوران شیردهی استفاده کرد؟

بهتر است از مصرف قرص چای سبز و کپسول‌های عصاره چای سبز پرهیز کنید، زیرا ممکن است، مقدار کافئین موجود در قرص‌ها، از حد مصرف روزانه کافئین تجاوز کند. حتما، قبل از مصرف این قرص‌ها، به مشخصات درج شده، روی بسته بندی دقت کنید و از مقدار کافئین موجود در هر قرص، مطلع شوید.


آیا تیانین موجود در چای سبز، روی شیردهی اثر می‌گذارد؟

هیچ دلیل علمی، مبنی بر اثر گذاری مثبت یا منفی تیانین، بر روی شیردهی وجود ندارد. تیانین، یک آمینو اسید غیر ضروری است، که به مقادیر زیاد در برگ‌های چای سبز وجود دارد.


چه جایگزین‌هایی برای چای سبز وجود دارد؟

اگر می‌خواهید از مصرف کافئین در دوران شیردهی پرهیز کنید. می‌توانید به سراغ نوشیدنی‌های بدون کافئین، یا با کافئین بسیار کم بروید. به جای مصرف چای سبز در دوران شیردهی می‌توانید از نوشیدنی‌های زیر استفاده کنید:

چای سفید

چای بابونه

چای زنجبیل

چای قاصدک

چای میوه گل رز

چای نعنا

چای سبز، یک نوشیدنی لذت بخش، برای بسیاری از مادر‌ها است که منافع زیادی برای بدن دارد. باعث کاهش کلسترول و سرعت بخشیدن به روند کاهش وزن می‌شود. هم چنین برای بیماران قلب و عروق بسیار مفید است.
شیردهی، مانع از مصرف چای سبز و بهره بردن از خواص چای سبز برای سلامتی و زیبایی نمی‌شود. اگرچه، محدود کردن مصرف چای سبز در دوران شیردهی، به دو فنجان در روز، ضروری است. اینگونه هم از این نوشیدنی گوارا لذت می‌برید و هم بدون هیچ نگرانی به کودک خود شیر می‌دهید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.