0

روغن گلرنگ چیست و چه خواصی دارد؟

روغن گلرنگ فواید بسیاری از جمله کمک به کاهش وزن، کمک به تقویت مو و بهبود کیفیت پوست دارد.
روغن گلرنگ چیست و چه خواصی دارد؟

روغن گلرنگ چیست؟ 

گلرنگ یک گیاه یک ساله کنگر مانند با شاخه های بسیار است که به جز روغن آن موارد کاربرد آن کمتر شناخته شده است. خوشبختانه این روغن بسیار ارزشمند است و از دانه های گلرنگ استخراج می شود.

در گذشته، دانه های گلرنگ به طور معمول برای رنگ کردن استفاده می شدند، اما در چند سال اخیر، کاربردهای بسیاری داشتند.

این یک گیاه مهم برای فرهنگ هایی است که به یونانی ها و مصری ها باز میگردد.
در حدود ۶۰ کشور در سراسر جهان وجود دارد که این محصول را کشت می کنند، اما محصول کلی نسبتا کم است و سالانه تنها در حدود ۶۰۰ هزار تن در سراسر جهان است.

در تاریخ مدرن، روغن گیاهی که از دانه ها استخراج می شود، ارزشمند ترین عنصر گیاه است و اکثریت تولید برای این منظور استفاده می شود.

با این حال، این روغن، جایگزینی خوب برای سایر روغنهای گیاهی سالم است که به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین بازار این روغن همچنان در سراسر جهان در حال رشد است.
 

فواید سلامتی روغن گلرنگ

 
محافظت از سلامت قلب
مشخص شده است که روغن گلرنگ حاوی مقدار بسیار زیادی اسیدهای چرب امگا ۶، است که یک نوع مناسب اسید چرب است که بدن ما به آن نیاز دارد. به عنوان اسید لینولئیک نیز شناخته می شود.

این اسید می تواند تعادل کلسترول بدن، که باعث کاهش احتمال ابتلا به آترواسکلروز، و نیز سایر بیماری ها مانند حمله قلبی و سکته مغزی می شود، که اغلب نتیجه این شرایط هستند، را در وضعیتی سالم نگه دارد.
 
جلوگیری از دیابت
همچنین نشان داده شده است که اسید چرب امگا ۶ میزان قند خون را مدیریت میکند، و به موجب آن به افراد دیابتی نیز کمک می کند تا حتی قند خون خود را حفظ کنند. این ویژگی می تواند افراد را از ابتلا به دیابت نیز در امان دارد.
 
کاهش وزن
روغن گلرنگ مدتی طولانی است که به عنوان انتخابی مناسب برای افرادی که سعی در از دست دادن وزن دارند، شناخته شده است.

اسید چرب امگا ۶ که روغن گلرنگ سرشار از آن است، به بدن کمک می کند تا چربی به جای اینکه ذخیره شود، سوزانده شود.

این امر باعث می شود که روغن گلرنگ به روغنی بسیار ارزشمند تبدیل شود زیرا روغن های گیاهی در تهیه غذاهای بسیاری مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند توسط افرادی که از چاقی رنج می برند به منظور کاهش وزن بدون تغییر در رژیم غذایی استفاده شوند.
 
مراقبت از مو
روغن گلرنگ غنی از اسید اولئیک نیز می باشد که برای پوست سر و مو بسیار مفید است.

این ویتامین باعث افزایش گردش خون در پوست سر، تحریک رشد مو و تقویت فولیکول ها می شود.

همچنین می تواند به حفظ درخشندگی موهای شما کمک کند، بنابراین اغلب در لوازم آرایشی استفاده می شود. با این حال، اگر به صورت خوراکی در غذاها مصرف شود، همین اثر را خواهد داشت.
 
مراقبت از پوست
مقدار زیاد اسید لینولئیک موجود در روغن گلرنگ، موجب شده است این روغن برای بهبود کیفیت و ظاهر پوست شما ایده آل باشد.

اسید لینولئیک می تواند با عصاره های گیاهی ترکیب شود تا منافذ را از بین ببرد و جوش های سر سیاه و همچنین آکنه، که در نتیجه تجمع چربی زیر پوست ایجاد می شوند، را کاهش دهد.

علاوه بر این، اسید لینولئیک، بازسازی سلول های پوستی جدید را تقویت می کند که به پاک کردن زخم ها و سایر لکه ها از سطح پوست کمک می کند و ظاهر شما را جوانتر و جذاب تر می سازد.
 
تسکین علائم قاعدگی
زنان در طول قاعدگی اغلب از درد وحشتناک و ناخوشایندی رنج می برند. اسید لینولئیک موجود در روغن گلرنگ باعث تنظیم پروستاگلاندین ها در بدن می شود که باعث ایجاد تغییرات هورمونی و علائم در طول قاعدگی می شود.

بنابراین، روغن گلرنگ می تواند شدت علائم قاعدگی را کاهش دهد و همچنین می تواند چرخه های قاعدگی را درست مثل مکمل های هورمونی، بدون عوارض جانبی خطرناک تنظیم کند.
 
تقویت سیستم ایمنی بدن
اگر چه اسید لینولئیک ها عملکرد پروستاگلاندین ها را تنظیم می کنند، روغن گلرنگ در تشکیل اسیدهای چرب امگا ۶ که پروستاگلاندین ها را تولید می کنند نیز نقش دارد.

اینها مواد هورمون مانندی هستند که به بدن کمک میکنند تا عملکرد طبیعی داشته باشد، از جمله فرآیندهای سیستم ایمنی بدن، بنابراین سیستم ایمنی بیشتر قادر است در برابر بیماری ها از ما محافظت کند.
 

فواید دیگر

اگر مشکلی در لخته شدن خون دارید، از روغن گلرنگ استفاده کنید زیرا این روغن میتواند لخته شدن خون را کاهش دهد، زیرا یک رقیق کننده خون است.


رعایت احتیاط

اگر به گیاه امبروسیا و دیگر گیاهان این خانواده، آلرژی دارید، از مصرف روغن گلرنگ خودداری کنید، زیرا گلرنگ از لحاظ گیاه شناسی از همان خانواده است و می تواند واکنش های آلرژیک مختلفی را ایجاد کند.

اساسا، میتوانید امروز برای تمام نیازهای روغن های گیاهی خود از روغن گلرنگ استفاده کنید و از تمامی نتایج مفید آن لذت ببرید.


منبع: سایت راستینه
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
جمعه، 29 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
بازدید: 52
موارد بیشتر برای شما
چرا ایام فاطمیه شامل دو دهه است؟
چرا ایام فاطمیه شامل دو دهه است؟

چرا ایام فاطمیه شامل دو دهه است؟

محبت امام حسین (علیه السلام) و زیارت ایشان؛ علامت دریافت خیر
محبت امام حسین (علیه السلام) و زیارت ایشان؛ علامت دریافت خیر

محبت امام حسین (علیه السلام) و زیارت ایشان؛ علامت دریافت خیر

اربعینی شده ام از کرمت یا مهدی
اربعینی شده ام از کرمت یا مهدی

اربعینی شده ام از کرمت یا مهدی

حجربن عدی کیست؟
حجربن عدی کیست؟

حجربن عدی کیست؟

وقایع ماه صفر

وقایع ماه صفر

جا ماندم از دعای فرج زیر قبه اش
جا ماندم از دعای فرج زیر قبه اش

جا ماندم از دعای فرج زیر قبه اش

سواد دیجیتالی چیست؟
سواد دیجیتالی چیست؟

سواد دیجیتالی چیست؟

برادران امام حسین در کربلا
برادران امام حسین در کربلا

برادران امام حسین در کربلا

آوای اربعین تو کم کم رسد به گوش
آوای اربعین تو کم کم رسد به گوش

آوای اربعین تو کم کم رسد به گوش

مــا را به غــم عشـــق همان عشق علاج است
مــا را به غــم عشـــق همان عشق علاج است

مــا را به غــم عشـــق همان عشق علاج است

‎اربعین گر نروم کرب و بلا میمیرم
‎اربعین گر نروم کرب و بلا میمیرم

‎اربعین گر نروم کرب و بلا میمیرم

تفاوت واژه های فیزیکی ، دیجیتال ، انلاین ، افلاین ، و مجازی چیست ؟
تفاوت واژه های فیزیکی ، دیجیتال ، انلاین ، افلاین ، و مجازی چیست ؟

تفاوت واژه های فیزیکی ، دیجیتال ، انلاین ، افلاین ، و مجازی چیست ؟

تکنولوژی Hyper Threading چیست ؟
تکنولوژی Hyper Threading چیست ؟

تکنولوژی Hyper Threading چیست ؟

چگونگی حفظ عشق در زندگی مشترک (بخش اول)

چگونگی حفظ عشق در زندگی مشترک (بخش اول)

QR Code چیست ؟
QR Code چیست ؟

QR Code چیست ؟

چشم بادامی ها پیروز دوئل آسیایی/پنجمین شکست ایران مقابل ژاپن رقم خورد
چشم بادامی ها پیروز دوئل آسیایی/پنجمین شکست ایران مقابل ژاپن رقم خورد

چشم بادامی ها پیروز دوئل آسیایی/پنجمین شکست ایران مقابل ژاپن رقم خورد

علم حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) | حجت الاسلام مهدوی ارفع
علم حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) | حجت الاسلام مهدوی ارفع

علم حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) | حجت الاسلام مهدوی ارفع

پناهگاه بودن اهل بیت(علیهم السلام) | حجت الاسلام مهدوی ارفع
پناهگاه بودن اهل بیت(علیهم السلام) | حجت الاسلام مهدوی ارفع

پناهگاه بودن اهل بیت(علیهم السلام) | حجت الاسلام مهدوی ارفع

مقام خاص امیرالمومنین(علیهم السلام) | حجت الاسلام مهدوی ارفع

مقام خاص امیرالمومنین(علیهم السلام) | حجت الاسلام مهدوی ارفع

هنر خوب مردن | حجت الاسلام مهدوی ارفع
هنر خوب مردن | حجت الاسلام مهدوی ارفع

هنر خوب مردن | حجت الاسلام مهدوی ارفع

فانی بودن دنیا | حجت الاسلام مهدوی ارفع
فانی بودن دنیا | حجت الاسلام مهدوی ارفع

فانی بودن دنیا | حجت الاسلام مهدوی ارفع