شگفتانگیزترین خانه تکانی دنیا

شگفت انگیز ترین خانه تکانی دنیا
اهمیت زیبایی و خانه تکانی در فرهنگ اسلامی
گناه یکی از عناصر پلیدی و آلودگی است که اگر در خانه دل نفوذ کند فضای آن را تاریک و بسیار زشت خواهد کرد، هیچ چیزی به اندازه گناه نمیتواند قلب و روح انسان را دستخوش نابودی قرار دهد.
خانه تکانی قلب و دل در سال نو
1-پاک کردن قلب از غیر خدا
2-پاک کردن قلب از گناه
3-پاک کردن قلب از کدورت و دشمنی
بهترین «جارو»برای خانه تکانی قلب
بهترین و زیباترین جارو و قویترین پاک کنندهای که خانه دل را از اقسام مختلف آلودگیها و زنگارهای خطرناک پاک میکنند، جارو و پاک کنندهی استغفار است، این پاک کننده قوی و منحصر به فرد نه تنها خانه دل را پاک و زیبا مینماید و آلودگیها را از آن برطرف میکنند؛ بلکه فضای آن را معطر و نورانی نیز مینماید، در منابع روایی از الإمام علیّ علیه السلام: «تَعَطَّروا بِالاستِغفارِ، لا تَفضَحکُم رَوائِحُ الذُّنوب؛[10] به عطر آمرزشخواهى معطّر شوید تا بوى گناهان، شما را رسوا نسازد».
آثار شگفت انگیز خانه تکانی دل با جاروی استغفار
برای پی بردن به آثار شگفتانگیز دنیوی و آخروی خانه تکانی قلب با جاروی استغفار فقط کافی ست اندکی در آیاتی که به این موضوع ارتباط دارد دقت و تأمل نماییم: «فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفَّاراً، یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً، وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنینَ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ جَنَّاتٍ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهاراً؛[11] به آنها گفتم: «از پروردگار خویش آمرزش بطلبید که او بسیار آمرزنده است ... تا باران هاى پر برکت آسمان را پى در پى بر شما فرستد، و شما را با اموال و فرزندان فراوان کمک کند و باغ هاى سرسبز و نهرهاى جارى در اختیارتان قرار دهد!.»با اندکی تأمل در این آیه شریف متوجه میشویم که خدای متعال پنج نوید نیکو به افراد توبه کار میدهد: 1-بهرهمندی از دریای بخشش الهی: (إِنَّهُ کانَ غَفَّاراً) 2-بهرهمندی از نعم و برکات آسمانی: (یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً)، 3-بهرهمندی از اموال و دارایی: (وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوالٍ)، 5-بهرهمندی از وجود فرزند: (وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنینَ)، 6-بهرهمندی نعم اخروی و بهشتی: (یَجْعَلْ لَکُمْ جَنَّاتٍ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهاراً)
پینوشتها:
[1]. سوره مبارکه بقره، آیه 222.
[2]. سوره مبارکه مائده آیه 100.
[3]. مکارم الأخلاق، ص41، «مِنْ أَمَالِی الشَّیْخِ أَبِی جَعْفَرٍ الطُّوسِیِ قَالَ الصَّادِقُ ع إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى یُحِبُّ الْجَمَالَ وَ التَّجَمُّلَ وَ یَکْرَهُ الْبُؤْسَ وَ التَّبَؤُّسَ...»
[4]. سوره مبارکه توبه آیه 108.
[5]. سوره مبارکه طه، آیه 124. «وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَةً ضَنْکاً وَ نَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ أَعْمى؛ و هر کس از یاد من دل بگرداند، در حقیقت، زندگىِ تنگ [و سختى] خواهد داشت، و روز رستاخیز او را نابینا محشور مىکنیم».
[6]. جامع الأخبار(للشعیری)، ص185.
[7]. بحار الأنوار، ؛ ج91، ص151. «أَسْتَغْفِرُکَ مِنْ کُلِ لَذَّةٍ بِغَیْرِ ذِکْرِکَ وَ مِنْ کُلِّ رَاحَةٍ بِغَیْرِ أُنْسِکَ وَ مِنْ کُلِّ سُرُورٍ بِغَیْرِ قُرْبِکَ وَ مِنْ کُلِّ شُغُلٍ بِغَیْرِ طَاعَتِک».
[8]. سوره مبارکه توبه ، آیه 125.
[9]. سوره مبارکه نسأ، آیه 1.
[10]. الأمالی (للطوسی)، ص372.
[11]. سوره مبارکه نوح آیه 11-10.