تلاش اسراييل براي ايجاد بي ثباتي درايران ازطريق تويتر

نويسنده اين مطلب پس از مشاهده حجم انبوه پيام هايي که در ارتباط با اغتشاشات سال قبل از طريق چند اکانت معدود در تويتررد و بدل شده و پس از آن که در مي يابد،تنها چند روز از گشايش اين اکانت ها مي گذرد و روز قبل ازانجام انتخابات در ايران افتتاح شده اند،به صرافت مي افتد که دريابد،اين اکانت ها به چه کساني تعلق
سه‌شنبه، 23 شهريور 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تلاش اسراييل براي ايجاد بي ثباتي درايران ازطريق تويتر

تلاش اسراييل براي ايجاد بي ثباتي درايران ازطريق تويتر
تلاش اسراييل براي ايجاد بي ثباتي درايران ازطريق تويتر


 






 

چکيده:
 

نويسنده اين مطلب پس از مشاهده حجم انبوه پيام هايي که در ارتباط با اغتشاشات سال قبل از طريق چند اکانت معدود در تويتررد و بدل شده و پس از آن که در مي يابد،تنها چند روز از گشايش اين اکانت ها مي گذرد و روز قبل ازانجام انتخابات در ايران افتتاح شده اند،به صرافت مي افتد که دريابد،اين اکانت ها به چه کساني تعلق دارد.وي پس از جست و جو در اينترنت در مي يابد که تنها چند ساعت بعد از گشايش اين اکانت ها،روزنامه اورشليم پست به بهانه انتشارخبراين رويداد،به تبليغ اين اکانت ها پرداخته است. خبري که از ارزش خبري چنداني آن هم در سطح روزنامه اي با آن ميزان اعتبار حرفه اي ادعايي برخوردار نيست.
صاحبان منافع دست راستي در اسرائيل، با اميد مشروعيت زدايي از انتخابات ايران و ايجاد بي ثباتي سياسي در اين کشور، يک تهاجم تويتري تمام عيار را به راه انداخته اند.
هرکس که در طول چند روز گذشته از تويتر استفاده کرده باشد، مي داند که موضوع انتخابات ايران،مورد توجه ترين موضوع اين سايت در اين روزها بوده است. در هزارات توييت و ريتوييت پست شده، ادعا شده است که در اين انتخابات تقلب صورت گرفته است و خواهان برگزاري اعتراضاتي در درون ايران شده اند و حتي به پيروان خود اصرار کرده اند که وب سايت هاي خبري ايراني را هک کنند(که در مواردي اين کار با موفقيت انجام شده است).تويتر که مورد توجه مردم قرار گرفته، توانسته است نظر بلاگ هاي مختلفي چون Mashable و TechCrunch را نيز به خود جلب کند و حتي به درون سايت هاي رسانه اي جريان اصلي نيز راه يابد.
آيا ارسال اين حجم از توييت و ريتوييت کار مردم ايران بوده يا کار يک ماشين تبليغاتي است؟ من نسبت به اين موضوع کنجکاو شدم و تصميم گرفتم درباره منشاء اين اطلاعات،تحقيقاتي انجام دهم. براي اين کار، عمده تمرکزخود را روي تعدادي از افرادي گذاشتم که از اکانت هاي آنها در طول چند روز گذشته، سي هزار توييت مرتبط با ايران پست شده بود.اين اکانت ها، مشابهت هاي قابل توجهي با يکديگر داشتند:
- تمام آنها اکانت هاي تويترخود را در روز شنبه سيزده ژوئن ايجاد کرده بودند.
- تمام آنها از ايجاد اکانت هاي خود، حجم بسيار زيادي توييت پست کرده بودند.
- متداول ترين کليدواژه تمام آنها، «انتخابات ايران» بود.
- با چند استثناي اندک،تمام آنها به زبان انگليسي توييت هاي خود را پست مي کردند.
- فقط نيمي از آنها داراي يک عکس پروفايل درست بودند.
- هريک ازآنها هزاران پيرو و تنها چند دوست داشتند.بيشتر دوستان آنها نيز از ميان همين افراد بودند.
چرا اين توييت ها به زبان انگليسي بودند؟ چرا دل مشغولي تمام اين پروفايل ها ايران بود؟ آنچه دستگير من شد اين بود که اين کار گروهي از افرادي است که در بي ثبات کردن ايران منافعي داشتند. اين پروفايل ها جعلي بودند و صرفاً با نيت بي ثبات کردن ايران و مشروعيت زدايي از انتخابات ايران، در افکار عمومي ايجاد شده بودند.
روي سه تا از پرتکرارترين اين اکانت ها- يعني @StopAhmadi, @IranRiggedElect, @Chang For Iran
- متمرکز شدم،تصميم گرفتم براي دو مورد از اين سه مورد - @StopAhmadi, IranRiggedElect, @ -با استفاده از موتور جست و جوي گوگل، در شبکه اينترنت جست و جو کنم.اولين صفحه اي که باز شد، «اورشليم پست» بود که يک روزنامه دست راستي در ميان روزنامه هاي طرفدار اسرائيل است.
اورشليم پست عملاً گزارش داده بود، درباره سه نفر«که همين چند ساعت پيش به شبکه اجتماعي پيوسته اند و هزاران پيرو براي خود دست و پا کرده اند». چرا يک سازمان خبري بايد گزارش را درباره سه نفر ارسال کند که فقط چند ساعت پيشتر به تويتر پيوسته اند؟ آيا اين اتفاق ارزش خبري دارد؟ اورشليم پست اولين (و تا آنجا که من مي دانم، تنها) منبع خبري بزرگ است که به اين سه تويتر بازاشاره کرده است.
اورشليم پست که يک سازمان خبري بزرگ است، رسماً به تبليغ اين سه تويتر باز که قرار بوده منبع بمباران تويتري درباره انتخابات ايران باشند،پرداخته است. چرا اورشليم پست به يک باره،اين چنين نگران دانشجويان ايراني شده است (ادعايي که اين سه تويترباز دارند)؟ بايد اذعان کنم که من نسبت به اين امر سوء ظن هايي دارم. در درجه اول بايد پرسيد، کي ازاين اتفاق سود مي برد؟
ترديدي نيست که اسرائيل، ايران را بيشتر از هر کشور ديگري دشمن خود مي داند. بر اساس يک نظر سنجي که به تازگي در اين کشور انجام شده، بيش از نيمي از مردم اسرائيل گفته اند،در صورتي که ايران برنامه توليد انرژي هسته اي خود را متوقف نکند،از به کارگيري نيروي نظامي عليه ايران پشتيباني مي کنند( فعاليتي که ايران بر اساس مفاد معاهده «ان پي تي» از حق انجام آن برخوردار است). نکته عجيب اينکه، اين نظر از سوي کشوري ابراز مي شودکه معاهده ان پي تي را امضا نکرده و هيچ حقي براي توليد انرژي هسته اي ندارد و با اين وجود،داراي زرّادخانه اي از سلاح هاي هسته اي است.
البته خود موسوي نقش مهمي در ايجاد ناآرامي هاي اجتماعي در ايران ايفا مي کند. کجا ديده ايد يک نامزد انتخاباتي پيش از آنکه شمارش آرا شروع شود، خود را پيروزانتخابات بنامد و بعد وقتي با شکست مواجه شد، کل روند انتخابات را يک تقلب بنامد؟ همانطور که درانتخابات سال 2000 آمريکا مشاهده کرديد،ال گور موضوع تقلب در انتخابات را مطرح نکرد.هيچ کدام از سياست مداران بزرگ آمريکايي به اين موضوع نزديک نشدند. آنها خوب مي دانستند که چنين اتهامي، کل بنياد دمکراسي ما را به لرزه مي اندازد و ساختارهاي سياسي موجود را تهديد خواهد کرد.
اين تويتربازها، درست مثل خود موسوي، قبل از آنکه حتي شمارش آرا به اتمام برسد، بانگ تقلب سردادند.اکانت @ IranRiggedElect قبل از اعلام نام برنده انتخابات،پروفايل خود را ايجاد کرده و وظيفه اطلاع رساني درباره ناعادلانه بودن اين انتخابات را به ما که در ايالات متحده هستيم،هرده دقيقه يک بار و به زبان انگليسي برعهده گرفته است. او اين کار را بسيار فروتنانه انجام مي دهد، بي آنکه هيچ گونه توجهي به دوستان و شهروندان پيرو خود در ايران که به زبان انگليسي صحبت نمي کنند و از تويتراستفاده نمي کنند،داشته باشد!
منبع: www.Charting Stocks.net
منبع: نشريه سياحت غرب شماره 72



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط