کالری نان خامه ای چقدر است؟

نان خامه ای از جمله شیرینی های همیشگی قنادی ها می باشد که انصافا طعم بی نظیری هم دارد ولی اگر به میزان کالری مصزفی روزانه خود اهمیت می دهید در ادامه با ما اشید.
جمعه، 9 آذر 1403
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: لیلا معصومی
موارد بیشتر برای شما
کالری نان خامه ای چقدر است؟

نان خامه ای

یکی از انواع محبوب شیرینی‌ ها است که به دلیل طعم لذیذ و بافت مخملی‌ اش، در بسیاری از مناطق جهان به شکل‌ های مختلف مصرف می‌ شود که در ایران برخی آن را به عنوان نارنجک می‌ شناسند نان خامه ای با داشتن ترکیبی از آرد، آب، نمک و خامه تهیه می‌ شود و به دلیل محتوای چربی اضافه‌ شده به آن، معمولا به عنوان یک شیرین پرکالری شناخته می‌ شود. از نظر ارزش غذایی، نون خامه‌ ای حاوی مقدار قابل توجهی کربوهیدرات، چربی و کالری است.اما واقعیت این است که میزان کالری مصرفی از نون خامه ای به موارد زیر بستگی دارد:
 
اندازه نون خامه ای
اندازه قطعه نان خامه‌ ای می‌ تواند متفاوت باشد و به تناسب با این اندازه، میزان کالری هم تغییر می‌ کند.
 
محتوای خامه
میزان خامه استفاده شده در نان هم می‌ تواند تفاوت‌ های قابل‌ توجهی در کالری محصول ایجاد کند.
 
مواد افزوده شده به نون خامه ای 
ممکن است علاوه بر خامه، مواد اضافی مانند شکلات، میوه‌ ها و آجیل‌ ها به نان افزوده شود که می‌ توانند کالری کلی این شیرینی را افزایش دهند.

افزودن خامه به ترکیب نان، به وضوح میزان کالری‌ های آن را افزایش می‌ دهد و این نکته می‌ تواند به عنوان مزیت یا معایبی بسته به نیازهای تغذیه‌ ای شما مورد نظر باشد. به عنوان مثال، افرادی که در تلاش برای افزایش وزن هستند یا نیاز به انرژی بیشتری دارند، ممکن است از نان خامه‌ ای به عنوان یک منبع اضافی کالری استفاده کنند. اما افرادی که رژیم کم‌ کالری دارند یا به کنترل وزن خود توجه می‌ کنند، باید به میزان مصرف کالری‌ ها توجه ویژه‌ ای داشته باشند. پس بسته به نیازتان کالری نان خامه ای هم می‌ تواند برایتان مفید باشد هم مضر.

اما در حالت کلی میزان الری یک نان خامه ای متوسط طبق جدول زیر است
مقدار یک عدد
کالری 237
کربوهیدرات 12.5 گرم
پروتئین 4.5 گرم
چربی 19 گرم
فیبر صفر گرم
 

نحوه سوزاندن کالری نان خامه ای

اگر یک نان خامه ای خورده اید و حالا درصدد سوزاندن کالری آن هستید روش های زیر پیشنهاد می شود
پیاده روی← ۲۶ دقیقه
طناب زدن← ۹ دقیقه
دویدن ← ۹ دقیقه
شنا ← ۱۵ دقیقه
سونا ← ۱۵ دقیقه
یوگا← ۲۰ دقیقه
والیبال ← ۲۶ دقیقه
کوهنوردی ← ۱۵ دقیقه
 

طرز تهیه نان خامه ای

مواد لازم برای تهیه نان خامه ای عبارتند از
آرد 1 لیوان
پودر خمیر مایه فوری 1 قاشق چایخوری
آب ولرم 1/4 لیوان
کره 3 قاشق غذاخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ 2 عدد
پودر قند 2 لیوان
آبلیمو 2 قاشق چایخوری

ابتدا پودر خمیر مایه را با آب ولرم مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه استراحت دهید بعد کره را اضافه کنید و هم بزنید سپس آرد الک شده را که با نمک مخلوط کردید را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست آید سپس خمیر را در ظرف چرب شده بگذارید و در ظرف را با پارچه بپوشانید و به مدت ۱ الی ۲ ساعت در جای گرم قراردهید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از اینکه حجم خمیر ۲ برابر شد روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را پهن کنید و نوارهای باریک و نازک برش بزنید سپس خمیر برش زده را دور قیف مخروطی فلزی یا هر وسیله فلزی دیگر که شبیه قیف مخروطی است و چرب شده است رول کنید .
تمام خمیر ها را به همین شکل دور قیف از قسمت پایین به سمت پهن رول کنید و در سینی فر بگذارید و در فر که با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد از ۳۰ دقیقه قبل روشن کردید بگذارید زمان لازم برای پخت نان خامه ای قیفی ۱۰ الی ۱۵ دقیقه است تا طلایی و ترد شوند بعد از پخت از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود.
برای تهیه کرم نان خامه ای ابتدا باید سفیده های تخم مرغ را با آبلیمو در ظرفی با همزن بزنید تا خودش را بگیرد سپس پودر قند را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا حالت خامه پیدا کند بعد از اینکه نان ها خنک شد از قیف خارج کنید و داخل آن ها را با کرم پر کنید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت کنار بگذارید تا کرم خودش را بگیرید سپس روی نان ها پودر قند بپاشید هم چنین می توانید از پودر پسته و دانه های انار برای روی کرم استفاده نمایید.
 

مضرات خوردن نان خامه ای

مصرف این نوع شیرینی‌ ها برای بیماران قلبی عروقی و افرادی که از چربی و قند بالا رنج می‌ برند بسیار مضر است. البته امروزه برخی از تولیدکنندگان از خامه‌ های گیاهی به جای خامه‌ های لبنی در تهیه این نوع شیرینی‌ ها استفاده می‌ کنند. معمولا این نوع خامه‌ ها به دلیل دارا بودن روغن‌ های گیاهی، چربی اشباع، کلسترول و اسیدهای چرب ترانس بسیار پایینی دارند، ولی از نظر میزان کالری با خامه‌ های لبنی تفاوت چندانی ندارند. قابل ذکر است خامه‌ های لبنی از نظر عطر، طعم و مزه بسیار لذیذتر از خامه‌ های گیاهی هستند. علاوه بر چربی، غلظت بالای شکر این نوع شیرینی‌ ها نیز می‌ تواند معضل دیگری به شمار آید، چرا که مازاد شکر شیرینی‌ ها در بدن می‌ تواند به چربی ذخیره‌ ای تبدیل و منجر به کاهش حساسیت بدن نسبت به ترشح انسولین و همچنین افزایش فشار خون و به دنبال آن بروز بیماری‌ های شریانی گردد. از همه مهم‌تر آن که اگر این محصول طبق موازین بهداشتی تولید نشود خامه آن می‌ تواند حامل بیماری‌ های میکروبی و عفونی گشته و مصرف‌ کننده را دچار مسمومیت‌ های خطرناکی کند. یکی از مهم‌ترین عوامل انتقال میکروب‌ ها به این نوع شیرینی، خامه غیر بهداشتی است که از سوی برخی تولیدکنندگان لبنیات به برخی شیرینی‌پزی‌ های غیربهداشتی عرضه می‌ شود. این خامه اگر پاستوریزه نباشد می‌تواند عامل ایجاد تب مالت و مسمومیت در مصرف‌ کننده گردد. علل دیگر، آلودگی محفظه همزن برای تبدیل خامه به حالت پفکی است. در این مرحله شکر، اسانس‌های معطر و تثبیت‌ کننده‌ را نیز به خامه اضافه می‌ کنند. در این مرحله علاوه بر آلودگی محفظه، ورود میکروب‌ ها از هوا نیز می‌ تواند منجر به رشد میکروب‌ ها و تولید آنزیم‌ های فاسد کننده خامه شود. از سوی دیگر استفاده از وسایل غیربهداشتی و دست‌ های آلوده کارگران هنگام تهیه این شیرینی نیز می‌ تواند بر احتمال آلودگی این شیرینی لذیذ بیفزاید.
این شیرینی باید در ویترین‌ های یخچال‌ دار نگهداری شود و ظرف مدت ۲ روز عرضه گردد. در عین حال از خرید این شیرینی که پشت شیشه و در مجاورت نور خورشید یا لامپ عرضه می‌ شود جدا خودداری نمایید چرا که نور و حرارت روی خامه آن تاثیر نامطلوب دارد. شیرینی خامه‌ ای باید جزو آخرین موادی باشد که یک خریدار پیش از رفتن به خانه آن را خریداری می‌ کند. این شیرینی باید ظرف مدت ۲ ساعت مصرف شود و حداکثر به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قابلیت نگهداری دارد. نکته مهم‌ تر آن که از خرید شیرینی خصوصا نوع خامه‌ دار آن از مکان‌ های غیر بهداشتی و نامطمئن جدا اجتناب کنید.

منبع: تغذیه راسخون


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط