راه هاي ساده مراقبت از پوست

براي آنکه پوست خوبي داشته باشد، بايد از درون خود شروع کنيد. وقتي که سردتان است، شما را گرم و به هنگام گرما، بدن تان را خنک مي کند. به شما کمک مي کند تا همه چيز را لمس کنيد. به راستي اين چيز حيرت آور چيست؟ پوست شما، اما پوست تان در قبال اين کارهايي که براي تان انجام مي دهد از شما چه انتظاري دارد؟ فقط کمي توجه و مراقبت. بياييد کمي راجع به مراقبت از پوست حرف بزنيم و اينکه چرا بايد با پوست مان مهربان باشيم. پوست نيز همانند قلب، معده، مغز و... يکي از ارگان هاي اصلي بدن و در حقيقت، بزرگ ترين ارگان است؛ ولي در عين حال مراقبت از آن کار بسيار ساده اي است؛ مگر آنکه مشکلي وجود داشته باشد.
شنبه، 2 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راه هاي ساده مراقبت از پوست

راه هاي ساده مراقبت از پوست
راه هاي ساده مراقبت از پوست


 






 
براي آنکه پوست خوبي داشته باشد، بايد از درون خود شروع کنيد. وقتي که سردتان است، شما را گرم و به هنگام گرما، بدن تان را خنک مي کند. به شما کمک مي کند تا همه چيز را لمس کنيد. به راستي اين چيز حيرت آور چيست؟ پوست شما، اما پوست تان در قبال اين کارهايي که براي تان انجام مي دهد از شما چه انتظاري دارد؟ فقط کمي توجه و مراقبت. بياييد کمي راجع به مراقبت از پوست حرف بزنيم و اينکه چرا بايد با پوست مان مهربان باشيم. پوست نيز همانند قلب، معده، مغز و... يکي از ارگان هاي اصلي بدن و در حقيقت، بزرگ ترين ارگان است؛ ولي در عين حال مراقبت از آن کار بسيار ساده اي است؛ مگر آنکه مشکلي وجود داشته باشد. پوست شما به طور مداوم از شما محافظت و از ورود عفونت ها به بدن جلوگيري مي کند. با مراقبت از پوست، کار آن را راحت تر مي کنيد. اگر امروز از پوست خود محافظت کنيد، در آينده کمتر دچار مشکلاتي مثل چين و چروک ها، سرطان پوست و ساير مشکلات پوستي خواهيد شد. يکي از ساده ترين روش ها براي مراقبت از پوست، تميز نگاه داشتن آن است. تميز نگاه داشتن دست ها اهميت ويژه اي دارد؛ زيرا دست ها ناقل جرم ها و ميکروب ها به پوست و ساير قسمت هاي بدن هستند. براي شست و شوي دست ها از آب ولرم و صابون استفاده کرده و کف دست ها، مچ ها، لاي انگشت ها و زير ناخن ها را به طور مرتب تميز کنيد. به خوبي دست ها را بشوييد و بعد آنها را با حوله تميز خشک کنيد. هنگام دوش گرفتن و حمام نيز از آب ولرم استفاده کنيد. بدن خود را با شامپوي مخصوص بدن و يا صابون ملايم بشوييد. پشت بازوها و پشت گوش ها را نيز به خوبي بشوييد. صورت شما به توجه نياز دارد؛ خصوصاً زماني که پوست صورت تان بيشتر چرب شده باشد. روزانه يک يا دو بار صورت تان را با آب ولرم و يک تميز کننده ملايم بشوييد. اگر پوست صورت تان خشک است، پوسته پوسته مي شود و خارش دارد، از لوسيون يا کرم مرطوب کننده استفاده کنيد. موقع خريد مرطوب کننده حتماً به ياد داشته باشيد که عطر و رنگ زيادي نداشته باشد. اگر نگران جوش هاي خود هستيد و نمي خواهيد با استفاده از کرم مرطوب کننده جوش هاي صورت تان زياد شوند، بهتر است مرطوب کننده هايي با پايه آب مصرف کنيد. اگر زياد جوش نمي زنيد، بهترين راه رهايي، تميز کردن و تميز نگاه داشتن پوست است. اگر پوست خود را به نرمي تميز و از انگشتان خود براي اين کار استفاده کنيد، ميزان آسيب پوستي به حداقل مي رسد. گاهي اوقات وقتي که صابون يا شامپوي خود را تغييرمي دهيد، پوست تان دچار سوزش مي شود. اگر صابون يا شامپوي جديد تند است يا اينکه احساس خارش، حرارت، خشکي و يا سوختگي پوست مي کنيد، استفاده از آن را متوقف کنيد. براي امتحان کردن يک محصول جديد بهتر است مقداري از آن را روي مچ دست يا بازوي تان بماليد. در صورت ايجاد هر گونه قرمزي و خارش تا 24 ساعت بعد از آن، ديگر از آن محصول استفاده نکنيد. براي محافظت از پوست در برابر آفتاب حتماً از کرم ضد آفتاب استفاده کنيد؛ حتي اگر پوست تان به طور طبيعي تيره است.
کرم ضد آفتاب علاوه بر آنکه از پوست در برابر آفتاب محافظت مي کند، از ايجاد چين و چروک نيز جلوگيري مي کند. با پير شدن و افزايش خطر سرطان پوست که در اثر اشعه هاي زيانبار خورشيد ايجاد مي شود، بايد به استفاده از کرم ضد آفتاب بيشتر اهميت داد. کرم ضد آفتاب شما بهتر است 30 SPF داشته باشد. به هنگام مصرف تمام نقاط پوست صورت را بپوشانيد. علاوه بر کرم ضد آفتاب بهتر است از کلاه لبه دار نيز استفاده کنيد. در روزهايي که مجبوريد در معرض نور خورشيد باشيد، لباس روشن نازک و آستين بلند با شلوار بپوشيد و حتي الامکان از آفتاب 10 صبح تا 4 بعداز ظهر پرهيز کنيد. هنگامي که در يک ناحيه از پوست خود دچار خارش شديد، آن قسمت را با صابون ملايم و آب نسبتاً گرم بشوييد. گاهي اوقات لازم است از کرم آنتي بيوتيک نيز استفاده کنيد که بهتر است آن را با پزشک تان در ميان بگذاريد. کرم آنتي بيوتيک ميکروب هايي را که در اطراف بريدگي و زخم تجمع مي کنند، از بين مي برد. سوختگي يکي ديگر از مشکلات پوستي جدي است. براي جلوگيري از بروز اين حالت، هنگام نزديکي به آتش، شمع و نقاط گرم ( بخاري، کوره و ساير منابع حرارتي) مواظب پوست تان باشيد. اگر به طور اتفاقي دچار سوختگي شديد، حتماً به پزشک مراجعه کنيد. نيش حشرات و برخي گياهان سمي مشکلات ديگري را نيز براي پوست به وجود مي آورند. حواس تان باشد که پوست تان را خراش ندهيد. خراشيدگي ها نيز از عوامل اصلي تجمع ميکروب ها هستند. اگزما، نوعي واکنش حساسيتي پوست است که باعث خارش، خشکي، پوسته ريزي و نقاط قرمزرنگ در پوست مي شود. شايع ترين مشکل اگزما در کودکان، اگزماي آتوپيک است که اغلب از سن 2-5 ماهگي ايجاد مي شود. برخي غذاها، به خصوص محصولات لبني و تخم مرغ و تحريک کننده هاي پوستي، مثل موي حيوانات خانگي پشم يا پودرهاي شست و شو از عوامل ايجاد کننده اگزما هستند. در اين شرايط بهتر است از کرم هاي نرم کننده، پمادها، نرم کننده هاي مايع براي شست و شوي محل مورد نظر، کرم هاي آنتي بيوتيک و... استفاده شود. در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنيد.

کهير
 

نوعي بيماري کوتاه مدت است که با سرخي پوست و خارش بسيار در تمام بدن همراه مي باشد. اين عارضه پوستي به صورت دانه هاي کوچک صورتي رنگ يا به شکل برجستگي هاي وسيع تر و گاهي به صورت تاول ديده مي شود و با خارش شديد همراه است. کهير معمولاً واکنش بدن در برابر مواد هيستامين يا ترکيباتي نزديک به هيستامين است. موادي مثل: آجيل، شکلات، ماهي، گوجه فرنگي، تخم مرغ، شير، مرکبات، پني سيلين، آسپرين و کدئين مي تواند موجب ايجاد کهير شود. تراوش مايع پلاسماي خون از درون رگ ها به فضاي ميان بافتي در پوست اين حالت را به وجود مي آورد. در اغلب موارد، کهير بي ضرر است و هيچ علامت پايداري به جا نمي گذارد. کهير حاد مي تواند از 1-6 هفته ادامه داشته باشد.
منبع: دنياي سلامت( شماره 61)
ae



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط