
اجابت مزاج با درد و خونريزي
در اين مقاله به همورييد (بواسير) و شقاق (فيسور) مقعدي بهعنوان دو علت شايع درد و خونريزي هنگام اجابت مزاج ميپردازيم.
انواع هموروئيد
هموروئيدهاى داخلى از نظر شدت علائم به چهار درجه تقسيم مى شوند.
درجه دوم: خونريزى همراه بيرون زدگى كه خودبه خود جا مى رود.
درجه سوم: خونريزى به همراه بيرون زدگى كه با دست جا مى رود.
درجه چهارم: خونريزى به همراه بيرون زدگى كه با دست جا نمى رود.
عوامل ايجادکننده هموروئيد
علايم و نشانهها
2) خروج توده (بيرونزدگى): دومين علامت بيرون زدگى است كه گاها بالشتك هاى هموروئيدى از مقعد خارج شده كه خود به خود جا رفته و يا براى جااندازى نياز به دستكارى دارند و گاهى آنقدر وسيع هستند كه قابل جااندازى نيستند و بايستى سريع تر به جراح مراجعه شود.
3) درد: سومين علامت درد است كه در هموروئيدهاى درجه سوم و چهارم عارضهدار شده و يا هموروئيدهاى خارجى و مخلوط بروز مىكند.
درمان هموروئيد
درمانهاي طبى: كه معمولا براى هموروئيدهاى خفيف درجه اول و يا دوم توصيه مىشود عبارت است از كنترل يبوست به وسيله مصرف رژيم غذايى پرفيبر مثل ميوهجات و سبزيجات، كاهو، آلو، انجير، نان سبوسدار، اصلاح عادت اجابت مزاج، استفاده از پمادهاى ضد هموروئيد و استفاده از ملينها و لگن آب گرم.
درمانهاى جراحي و ساير روشها
شقاق (فيسور) مقعد چيست؟
فيسور به دو شکل حاد و مزمن ديده مىشود: در فيسور حاد علايم طى يك ماه اخير شروع شده است و با درد شديد مقعد به خصوص در موقع اجابت مزاج شروع شده و زخم به صورت حاد است. درمان شکل حاد به صورت مراقبتى و سرپايى است. اكثرا با تغيير عادات غذايى و مصرف فيبر و سبزيجات و تنظيم عادات اجابت مزاج و استفاده از پمادهاى بىحسكننده درمان مىشود.
فيسور مزمن وقتى است كه علايم فيسور طولانى ميشود و گاهي حالت عودکننده به خود ميگيرد. در اين حالت اكثرا يك زايده پوستى نيز در لبه مقعد ايجاد مىشود كه در اين صورت اكثرا نياز به درمانهاى بيشتر از قبيل جراحى دارد. معمولا در ابتدا براي شقاق از درمانهاى مراقبتى از قبيل پماد نيتروگليسيرين يا پمادهاى ديلتيازم استفاده مىكنند. داروى ديگر، سم بوتولونيوم است كه داخل عضله داخلى مقعد تزريق مىشود. راه نهايى درمان فيسور مزمن جراحى است كه در اين عمل معمولا قسمتى از عضله اسفنکتر داخلى مقعد قطع شده و گاهي نياز به برداشتن زوايد پوستى نيز مىشود.
منبع:www.salamat.com
/خ